הרגשתי צורך לשתף אתכם בתיאור הרושם שאני קיבלתי מהחנות המדוברת.
ראוי לציין שאיני מגיע מהתחום ואין לי מושג כיצד לתכנן מע' קולנוע ביתית.
בימים אלה, אני נמצא רגע לפני שיפוץ של דירה חדשה מקבלן.
נפל לי האסימון קצת מאוחר ומצאתי את עצמי יושב בשבת האחרונה ומתחיל ללמוד את הנושא.
אמנם אני לא מהתחום אבל את הפורומים אני מכיר טוב ונכנסתי גם לכאן להציץ.
לאחר שסיימתי לעבור על הסקירות של כמה מן הדגמים, נכנסתי לשרשור של החבר matrix23.
קראתי על החוויה המסחררת והחלטתי לבדוק בשטח. כבר למחרת, הגעתי לחנות.
ראשית, אציין כי במבט ראשוני החנות נראית סולידית למדי, בלי עיצוב מוגזם שמוצאים בלא מעט חנויות מהתחום. מניסיון, זה אחד הסממנים שמעידים על היחס הצפוי שתקבל כלקוח (אפרט בהמשך).
מפה לשם, פגשתי את רועי המדובר מהפוסט, וסיפרתי לו איך הגעתי אליו.
הסברתי לו שאני רוצה לתכנן מערכת קולנוע לסלון, שאני לחוץ בגלל עניין הגבס היות ואני רוצה רמקולים שקועים, ושאין לי שמץ של מושג בתחום.
תוך דקות, מצאתי את עצמי בתוך חדר אקוסטי, נדרש למסור לפרטי פרטים מה ייעוד המערכת, גודל הסלון, תקציב, לו"ז ועוד, כאילו אני בחקירה
רועי לא חסך בהסברים טכניים וכמובן שהציע מס' פתרונות תוך האזנה לכל אחד מהם.
הסברתי לו שאני לקראת שיפוץ ושהלחץ שלי הוא רק בגלל עניין הגבס. הוא הסביר שאני לא חייב לרכוש את כל הרמקולים ומספיק שאביא לקבלן שבלונות. יצאנו מהחדר האקוסטי ופגשתי את שלומי (אחראי על הצד העסקי) שהתעדכן בפרטים (5 רמקולים בשלב זה).
שלומי אמר לי שהוא יכול לתת לי הצעה אטרקטיבית במידה ואני מחליט לקנות. הסברתי לו שאני לא לחוץ ושהדבר היחיד שמעניין אותי זה השיפוץ. בנוסף, ציינתי את העובדה שאני חושב בכלל על רכישה מחו"ל כדוגמת אמזון. שלומי היה מאוד פתוח ואמר שעם אמזון הוא לא יכול להתחרות אבל ייתן מחיר "שחיטה" כהגדרתו, מחיר שלא אוכל לקבל במקומות אחרים - אבל לפני כן, רוצה לדעת אם אני רציני ומוכן להתקדם. בהזדמנות זאת אציין כי יש לי מוניטין של "מתיש ספקים" ולא קל להרשים אותי בהבטחות כאלה ואחרות.
פה זה הזמן להזכיר את הרושם הראשוני שמקבלים מיד כשנכנסים לחנות - סולידית, אינטימית ומבטיחה קבלת יחס אישי. מכיוון שאני מעריך אנשים שמדברים דוגרי ולעניין, אמרתי לשלומי שאני מוכן להתקדם. שלומי לקח מחשבון, חיפש את הדגם הרלוונטי באמזון ונקב במחיר. האמת? הופתעתי (לטובה). אני זוכר את המחירים שראיתי בחנויות אחרות (בשבת הסתכלתי על כמה דגמים ועשיתי השוואה גסה כדי לקבל אומדן) ואכן המחיר היה "שחיטה". שאלתי את שלומי כמה תשלומים, ענה כמה שאתה רוצה. השלמתי את הקנייה ולחצנו ידיים.
רצה הגורל ונכנס לחנות בחור מוכר (לשלומי) - אותו מסוחרר חושים מהפוסט
אמרתי לו: "אני פה בגללך". אדלג על המשך השיחה שהייתה משעשעת בפני עצמה...
בינתיים, רועי הלך להביא את הרמקולים ואני התחלתי לחשוב איך לעזאזל אני מגיע עם האוטו בנתיב של תחבורה ציבורית כי אין מצב שאני סוחב 5 רמקולים עד לחנייה. כשרועי חזר, שאלתי אותו איך אני מגיע עם האוטו. בלי להסס, שאל איפה החניתי וההמשך היה צעידה משותפת ברחובות ת"א לכיוון האוטו. תוך כדי, רועי סיפר על ההיסטוריה של החנות ואיך התגלגל אליה. כשהגענו לאוטו, שאל על הדירה והשיפוץ והציע לעזור במידה ואצטרך המלצות לבעלי מקצוע (יחס אישי כבר אמרתי?). נפרדנו לשלום לא לפני שאמר לי לשלוח לו במייל את התכנית של הסלון כדי שיוכל לשרטט לי את המרחקים האופטימליים של פריסת הרמקולים. היום כבר החלפנו התכתבויות במייל וקיבלתי את השרטוט המדובר.
לסיכום,
כל מילה נוספת מיותרת. שירות "לא ישראלי טיפוסי", אנשים חמים, מקצועיות ללא פשרות ומחירים הוגנים ויותר!
שאפו
אגב, אתם לא חייבים להאמין לאף מילה שכתבתי - לכו לראות בעצמכם...
נ.ב.-
לסקרנים שבכל זאת מתעניינים בדגם שנרכש, צירפתי תמונה