חדר יעודי ושאלה לגבי מסך

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

אז ככה,

עד שהצלחתי לפתור את כל הבעיות בנוגע לוידאו לגבי מיקום מקרן ומסך בסלון נכנסו בעיות האודיו.

זה הסלון כיום:

תמונה

המסך המתוכנן הוא מסך 106" אלכסון ביחס 16:9 ככה שבעצם הוא יתפוס קצת יותר מחצי מהקיר (לא כולל החלק שנמצא פנימה יותר [איפה שהבר]), כאשר הוא מתחיל מהקצה השמאלי של הקיר.

המנורות כמובן יזוזו או יוחלפו (בהתאם לאפשרויות).

הבעיה שנוצרה היא השולחן. מכוון שמובן מאליו שהמטרה היא שהצופה ישב מול אמצע המסך הרי שיש למקם את זוג הרמקולים הקדמיים מ-2 צדיו (וכמובן את הסנטר באמצע). אם אני שם את הרמקולים ב-2 צידי המסך אז השולחן חוסם בערך את כל הדרייברים חוץ מהטוויטר.

עד כמה חמורה תהיה להערכתם ההשפעה של השולחן ?

עכשיו לגבי החדר היעודי,

יש לי אפשרות לבנות חדר נוסף בגודל 2.9 על 4.3 (אני מקווה שאכן זכרוני אינו בוגד בי ואלו המידות). האם לדעתכם הוא יתאים בתור חדר יעודי לעניין (גם מבחינת סאונד כמובן) ?

לגבי מסך הקרנה,

אם העסק בסוף יצא לפועל בסלון אז כבר אשקיע ואקנה מסך חשמלי עם מנגנון מתיחה. מכוון שאני לא יודע לאן השוק יקח אותנו בתחום ואם אשדרג בשנתיים הקרובות מקרן, האם כדי להשקיע ולקנות מסך מבד High Power (המקרן שאקנה בקרוב כנראה הוא מיצובישי HC5000, שלפי מה שידוע לי מספיק לו מסך עם גיין 1.1) ? אני חושב שקצת אתבאס אם אחליט בעוד כשנתיים לשדרג מקרן ואז לגלות שהמסך שהשקעתי בו כל כך הרבה כסף לא מתאים.

במידה וכן, איך אני מסתדר עם המקרן הנ"ל יחד עם מסך High Power ?

תודה מראש.

[/b]

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

בקשר ל HIGH POWER, תזכור שה SWEET POT הוא מאפשר ל 2/3 אנשים לצפות בתנאים הרצויות כי ההחזר מהמסך פונה ישירות למקרן ולמי שיושב תחתיו בזווית מוגבלת. גם צריך להודיד את המקרן בדרך כלל כי יש מרחק מקסימלי בין המקרן והצופים תחתיו בגלל זווית ההחזר . זווית ההקרנה אני מבין שהוא נמוך אבל צריך לבדוק בדיוק באיזה מידה השולחן משפיע.

חדר במידות שכתבת הוא קצת צר אבל חדר יעודי זה האידאל, כך תוכל לצבוע קיר המסך בשחור והשאר בצבע אפור כהה קביל מינימלי ל WAF. השאילה היא בדיוק מה הרוחב של המסך ובאיזה מרחק מהקירות יישארו הרמקולים. אני אישית מעדיף חדר יעודי.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

כאן יש לך שירשור על המסך:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=773065

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”