שיפור קליטת רשת אלחוטית מהשמרד לסלון
שלום לכולם,
סליחה מראש על השרשור הנוסף. אני קראתי יום שלם ועברתי על הרבה מקרים דומים בפורום.
את הבעיה שלי לא הצלחתי לפתור אז מקווה שכאשר אדייק במקרה שלי תוכלו לעזור.
יש לי ראוטר\מודם לא באמת מבין בזה כל כך של בזק vtech NB403 - VDSL2
הוא הראשי שלי ונותן לי אינטרנט לבית.
הוא נמצא בחדר משרד די רחוק מהסלון. הקליטה בסלון לרוב מאוד נתקעת.
החלטתי להביא ראוטר ישן ולנסות לשפר את המצב.
הראוטר השני הוא edimax BR-6524n
מה שחשבתי לעשות הוא לגרום לו להתחבר לראוטר הראשי מהסלון. ובסלון להתחבר אליו.
משם הסתבכתי כי ראיתי שמדובר בחיבור קווי בין שניהם. שלא נדבר על ההגדרות עצמן שלא פשוטות גם הן.
אז עד עכשיו הראוטר הראשי מחובר ומספק אינטרנט. (מחובר לנייח)
הראוטר השני נמצא בסלון, ומחובר לנייד.
עם המחשב הנייד התחברתי לקונפיגורציה של הראוטר השני והגדרתי universal repeater.
זה נכון? או שזה צריך להיות ap bridge?
דבר שני הגדתי אותו באותו ssid כמו הראשי לפי המדריכים.
הגדרות האבטחה תואמות גם כן לנתב הראשי.
dhcp מכובה בראוטר השני.
טווח הip אצלי הינו בין 10.0.0.1 לבין 10.0.0.32
בהגדרות lan בראוטר השני הגדרתי ip מחוץ לטווח לפי מדריך מסווים הגדרתי אותו 10.0.0.253
כמו כן שיניתי את הchannel ל12. לא מצאתי מהו בראוטר הראשון למרות שנדמה לי שראיתי איפשהו שזה 1.
כאשר אני שומר את ההגדרות הללו אני לא מצליח להתחבר לראוטר השני יותר.
(משהו שכן עבד לי זה להגדיר channel זהה לראוטר הראשון, עם ssid שונה) אבל לא בטוח שהכל מוגדר כמו שצריך. ואם זה תקין ומספק את הסחורה.
אני צריך להתעסק ב static ip במקרה שלי?
ממש אודה לעוזרים, המקרה הזה מבאס שלא לתאר.
סליחה מראש על השרשור הנוסף. אני קראתי יום שלם ועברתי על הרבה מקרים דומים בפורום.
את הבעיה שלי לא הצלחתי לפתור אז מקווה שכאשר אדייק במקרה שלי תוכלו לעזור.
יש לי ראוטר\מודם לא באמת מבין בזה כל כך של בזק vtech NB403 - VDSL2
הוא הראשי שלי ונותן לי אינטרנט לבית.
הוא נמצא בחדר משרד די רחוק מהסלון. הקליטה בסלון לרוב מאוד נתקעת.
החלטתי להביא ראוטר ישן ולנסות לשפר את המצב.
הראוטר השני הוא edimax BR-6524n
מה שחשבתי לעשות הוא לגרום לו להתחבר לראוטר הראשי מהסלון. ובסלון להתחבר אליו.
משם הסתבכתי כי ראיתי שמדובר בחיבור קווי בין שניהם. שלא נדבר על ההגדרות עצמן שלא פשוטות גם הן.
אז עד עכשיו הראוטר הראשי מחובר ומספק אינטרנט. (מחובר לנייח)
הראוטר השני נמצא בסלון, ומחובר לנייד.
עם המחשב הנייד התחברתי לקונפיגורציה של הראוטר השני והגדרתי universal repeater.
זה נכון? או שזה צריך להיות ap bridge?
דבר שני הגדתי אותו באותו ssid כמו הראשי לפי המדריכים.
הגדרות האבטחה תואמות גם כן לנתב הראשי.
dhcp מכובה בראוטר השני.
טווח הip אצלי הינו בין 10.0.0.1 לבין 10.0.0.32
בהגדרות lan בראוטר השני הגדרתי ip מחוץ לטווח לפי מדריך מסווים הגדרתי אותו 10.0.0.253
כמו כן שיניתי את הchannel ל12. לא מצאתי מהו בראוטר הראשון למרות שנדמה לי שראיתי איפשהו שזה 1.
כאשר אני שומר את ההגדרות הללו אני לא מצליח להתחבר לראוטר השני יותר.
(משהו שכן עבד לי זה להגדיר channel זהה לראוטר הראשון, עם ssid שונה) אבל לא בטוח שהכל מוגדר כמו שצריך. ואם זה תקין ומספק את הסחורה.
אני צריך להתעסק ב static ip במקרה שלי?
ממש אודה לעוזרים, המקרה הזה מבאס שלא לתאר.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
למיטב הבנתי אתה לא אמור להתחבר אליו
הוא אמור לחבר אותך לראשון ולעולם החיצון
האם אחרי שהגדרת חיברת אותו קווית לראוטר הראשון - ומה קרה?
כשאתה אומר טווח ה-ip אצלי- אתה מתכוון לטווח בראוטר הראשון או השני??
אולי תנסה לקרוא לרשת האלחוטית בשם אחר לצורך הבדיקה ותראה אם ההגדרות שלך נשמרו אם היא בכלל משדרת ומאפשרת להתחבר אליה
במחשב ממנו התחברת לראוטר השני ניסית לעשות חידוש ip רענון להגדרות הרשת - כי מבחינתו הוא לכאורה מחובר עדיין לאותה רשת ולא עודכנו הגדרות הרשת
הוא אמור לחבר אותך לראשון ולעולם החיצון
האם אחרי שהגדרת חיברת אותו קווית לראוטר הראשון - ומה קרה?
כשאתה אומר טווח ה-ip אצלי- אתה מתכוון לטווח בראוטר הראשון או השני??
אולי תנסה לקרוא לרשת האלחוטית בשם אחר לצורך הבדיקה ותראה אם ההגדרות שלך נשמרו אם היא בכלל משדרת ומאפשרת להתחבר אליה
במחשב ממנו התחברת לראוטר השני ניסית לעשות חידוש ip רענון להגדרות הרשת - כי מבחינתו הוא לכאורה מחובר עדיין לאותה רשת ולא עודכנו הגדרות הרשת
# לא חיברתי אותו קווית לראשון? זה משהו שאני אמור לעשות? הרי בסופו של דבר אני רוצה שהשני יעמוד בסלון וישדר משם, ככה אמור להיות יותר קליטה בסלון לא?
# טווח בראוטר הראשון.
# ניסיתי לקרוא לה בשם אחר והצלחתי להתחבר, אך אחר כך כשניסיתי להחליף channel ו ssid תואם הוא הפסיק לתת לי גישה.
# כן אחרי הreboot של הראוטר עשיתי ריענון ולא הצלחתי להתחבר למסך הקונפיגורציה.
# טווח בראוטר הראשון.
# ניסיתי לקרוא לה בשם אחר והצלחתי להתחבר, אך אחר כך כשניסיתי להחליף channel ו ssid תואם הוא הפסיק לתת לי גישה.
# כן אחרי הreboot של הראוטר עשיתי ריענון ולא הצלחתי להתחבר למסך הקונפיגורציה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
יהיה יותר קליטה- אבל של מה?
כל ההגיון הוא שאתה מחבר את הראוטר הראשון(זה שמשמש כראוטר ומספק לצרכנים אינטרנט) וראטר השני(שמוגדר כבר לא כראוטר אלא כסוויץ ונקודת גישה אלחוטית וכך הספק(הראוטר הראשון) מספק לסוויץ ואקסס פוינט (הראוטר השני שמוגדר כבר כלא ראוטר) אינטרנט וחיבוריות לכל מי שמחובר אליו באמצעות הראוטר הראשון.
אחרי שהגדרת אתה לא אמור להצליח להתחבר אליו אלא קווים ובהגדרה ידנית של החיבוריות.
חבר את השני קווית לראשון כפי שהוא הגדרת אותו ותראה אם יש לך חלוקת כתובות ip ואינטרנט קווי בשל ראשון ואחר כך אלחוטית
כל ההגיון הוא שאתה מחבר את הראוטר הראשון(זה שמשמש כראוטר ומספק לצרכנים אינטרנט) וראטר השני(שמוגדר כבר לא כראוטר אלא כסוויץ ונקודת גישה אלחוטית וכך הספק(הראוטר הראשון) מספק לסוויץ ואקסס פוינט (הראוטר השני שמוגדר כבר כלא ראוטר) אינטרנט וחיבוריות לכל מי שמחובר אליו באמצעות הראוטר הראשון.
אחרי שהגדרת אתה לא אמור להצליח להתחבר אליו אלא קווים ובהגדרה ידנית של החיבוריות.
חבר את השני קווית לראשון כפי שהוא הגדרת אותו ותראה אם יש לך חלוקת כתובות ip ואינטרנט קווי בשל ראשון ואחר כך אלחוטית
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
בוא נשים את זה על השולחן בלי פוליטיקלי קורקט - בשביל הרחבת טווח נורמלית אתה צריך חיבור קווי בין הנתבים (במקרה כזה גם ההגדרות ממש לא מסובכות). חיבור אלחוטי לא באמת עובד, מרחיבי טווח לא נותנים ביצועים סבירים. אני לא מכיר אפילו משתמש אחד שהוא אמר שהוא באמת מרוצה מזה.
מומלץ כבל לסלון וחיבור אקסס פוינט שם .יתן מענה לסביבה אלחוטית נוספת ובין השאר יש אקסס פוינטס שיתנו לך גם חיבור קווי למכשירים נוספים בסלון כמו טלביזיה חכמה סטרימר או אפילו VOD ללא איבוד עוצמות .
ALON PCFIX
תשתיות תקשורת
0522685204
תשתיות תקשורת
0522685204