מישהו כאן עדיין משתמש ב-MINIDISC?

Wearables, שעונים חכמים, צמיגי ניטור, משקפים חכמות, Google Glass וכו'
שלח תגובה
roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה המינידסק שלי, שלא נמצא הרבה בשימוש, הפסיק לתפקד אחרי 12 שנים.. שמעתי שיש מספר דגמים טובים של SONY כשההמלצות הן בעיקר על JE940, JE980 וכולי..
מישהו מכיר? יודע?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

יש לי מיני דיסק נייד שתרמתי לאבי...
לדעתי הפורמט הזה רע, בערך כמו MP3 ביחס דחיסה של 128K....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

אין לי מינידיסק אבל ממה שקראתי הבנתי שמינידיסק יכול לשמש בתור DAC אם לוחצים על הקלטה כאשר אין דיסק בפנים. יכול להיות פתרון מעניין כי אני מניח שהמחירים של דברים כאלה הם היום ברצפה.

fanan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

לא משנה איך תיסתכלו על זה המיני דיסק הוא טכנולוגייה נכשלת !!!

סתם עבדו עלינו בדיוק כמו הלייזר דיסק
כך שעדיף לחשוב על משהו חדש....

הייתי בין ראשוני המשתמשים במיני דיסק כך שהיה לי הרבה ניסיון עם החרטה הזאת

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

לא חושב ש"עבדו" עלינו.
לטכנולוגיה הזו היתה הרבה פוטנציאל (להחליף את הדיסקטים 1.44MB למחשב למשל), אבל הכישלון הוא שיווקי של סוני...
About.me

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #6 

סליחה,
אבל איזה עוד פורמט ביתי דיגיטאלי שניתן להקליט עליו הכרתם בתקופה ששיווקו את המיני דיסק ?
איפה פה הכישלון ?
זה היה נכון לאותה תקופה. היום יש פתרונות אחרים.

אותו הדבר עם הלייזר דיסק. למה עבדו עלינו ? זה מה שהיה, ברגע שנכנסה טכנולוגיה חדשה טובה יותר,
הישנה נדחקה החוצה.
אלה החיים.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

ליאור,
הכישלון הוא יחסית למה שסוני ציפתה מהפורמט (מבלי לנתח האם הם כיסו את הפיתוח בכלל).
הפורמט הזה לא תפס כמדיה של כותרים קנויים.
הפורמט הזה לא תפס כמדיה האולטימטיבית למוסיקה/וידאו/מחשב.
שאמשיך ?
About.me

fanan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה #8 

שאני אומר "עבדו עלינו" הכוונה היא שידעו שזו טכנולוגייה נכשלת....
יש לי דוד באמריקה (מזכיר סרט בורקס לא ?) שדיי מעוניין בתחום הטכנולוגי , ויש לו מידע על טכנולוגיות שיושבות במדפים ומחכות ששאר הדגמים יופצו לפני שהם יעלו לשוק הרחב.... הרי זו תרבות המסחר לא ?!? - אותו דבר קורה היום עם הדלק....
במקרה של הלייזר דיסק - זה פשוט היה בדיחה !!! - עבר שנה מאז הוצאתו ופתאום קפץ לו ה DVD לשוק... הרי ברור שבעולם מודרני לא תשתמש בדיסק שגודלו כגודל תקליט בשביל לראות סרט... וניכה אם היה מחזיק כמה שנים אך תקופה של שנה זו עבודה בעיניים...
ושוב לגבי המיני דיסקים - אכן לאותה תקופה היא פשוט באה בזמן ונשארה תקופה לא קצרה (עד היום יש פונקציות שמכשיר זה היה עושה והיום ה MP3 PLAYERS לא עושים כגון קטיעה,פיצול והעברה של טרקים)
אך אחרי תקופה הם פשוט היו מתקטעים עם או בלי UNTI-SHOCK או שלא נדבר משום מה היו מחליטים שהדיסק הוא ERROR ולא משנה איך הייתה שומר על הדיסקים (הרי בגלל איך שהם בנויים אינך צריך לשמור עליהם ממש)...
אני זוכר שראיתי הרבה דגמים של מיני-דיסקים ניידים והדגמים הראשונים של סוני היו מהאיכותיים... למרות שבמסעותיי בעולם פגשתי בדגמים מדהימים (לא של סוני) מיפן - כמובן המקום הכי טוב למוצרים אלקטרוניים.....

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #9 

fanan, בקשר ללייזר דיסק ה"בדיחה" של שנה מאוד לא מדוייקת וקרובה יותר לנעשה בישראל ולא בחו"ל.
הלייזר דיסק היה פופולרי שנים לפני שהגיע לארץ וכשהגיע, היה זה לקראת סוף חיי הטכנולוגיה ולכן נוצר אצלך הרושם ש"עברה שנה" עד ליציאת פורמט ה-DVD.
ליאור

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ליאור צודק, לייזר דיסק הגיע באיחור של 10 שנים ויותר לארץ, והיום בעידן ה-HD, BLUE RAY לא כדאי לשפוט! בשנים 1995 עד 1999 (שנה שבה רכשתי את מכשיר ה-DVD הראשון שלי), ראיתי כ-1000 סרטים בלייזר דיסק, והוא היה עדיף בהרבה מבחינת איכויות התמונה והסאונד מקלטות וידאו. מה גם שהמכשיר תמך גם ב-CD רגיל וגם ב-VCD (עוד פורמט שנעלם מהעולם).
באשר למינידסק: האיכות משתנה בהתאם לאיכות הנגן וסוג ה-ATRAC שהשתמשו. במכשיר דק (DECK) איכותי הגעתי לאיכויות מצויינות בהרבה מ-MP3, שלא לדבר על הנוחות בעידן שבו לא היו צורבים ו-MP3 לא היה ידוע.
בגלגולו האחרון הוציאה SONY את ה-HIMD שמאפשר הקלטה של 1GB בדיסק קטן בעל אמינות גבוהה שיכול להכיל כל סוג קובץ.
מה שכן, הסתייגתי מה-MPLP בגלל הדחיסה של X4 או X2 אך זה היה פתרון מצויין להקלטת תוכניות רדיו ארוכות.
לגבי FANAN- אני לא יודע איזה נסיון או מכשיר היה לך, אך מינידיסקים שהקלטתי בשנת 1995 במכשיר MD501 (שעלה בשעתו כ-2500 $), נשמעים היטב גם היום, מעולם לא נתקלתי ב-ERROR או קפיצה או בעייה. (להזכירך עברו 12 שנים מאז). הקלטתי אז עשרות דיסקים של MD וחלקם עם חומרים נדירים שלא ניתנים היום להשגה בקלות..
דוקא דיסקים צרובים רגילים (CDR) שנצרבתי לפני 10 שנים מסרבים להתנגן ודווקא שם יש לי את הבעיות שתיארת.
בשנות השיא כל החברות הגדולות הציגו דקים של MD כולל TECHNICS DENON SHARP YAMAHA MARANZ ועוד..
לדעתי, כאשר הופיע (באיחור) ה-HI MD (שיכול להיכתב מחדש כמליון פעם), הוא יכול היה לתמוך בתמונה ואז להציג סרטים בסגנוןIPDO VIDEO וסוני הציגה מכשיר דומה אך הוא הציג תמונות.
הפורמט תפס אצל DJS וקצת באולפנים ועריכות סאונד (בעיקר כאשר יצאו הדגמים המקצועיים של TASCAM ועוד), וכן אצל מטיילים או כתחליף לקלטות בעידן שלפני ה-MP3.
למרות שהיה ברשותי צורב CDRW מעולם הוא לא הגיע לדרגת הנוחות והיעילות של ה-MD מה גם שהמדיה הלכה ונעשתה זולה עד לכדי שקלים בודדים למדיה ריקה.
The Black Wax

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

טכנולוגיה מוצלחת בידיים כושלות, לדעתי ימיה של סוני ספורים, כל הביצים של החברה הזו נמצאות בסל הPS3, וכשזו תיכשל (והיא תיכשל)...

סוני התעקשה לרצוח את הפורמט כשהגבילה את הניידים לעבודה עם התוכנה הזוועתית שלה SONICSTAGE. יש לי עדיין 3 נגנים ניידים שאני נזכר בהם מידי פעם ומתעצב... בשנות ה90 הפתרון לניידות היה דיסקמן עצום וכמה CD שתוכל לסחוב בתיק, או מינידיסק שנכנס בקלות לכיס, עם שלט (שלא לדבר על כמה מבטים קיבלתי באוטובוס בגלל השלט...) ומדיה זעירה שעולה גרושים. היום נגני הMP3 הרגו את המינידיסק, אבל יותר מהם, סוני הרגה את המינידיסק.

שווה להביט: http://computers.walla.co.il/?w=/4012/1053306
נערך לאחרונה על ידי kolokito ב 21/02/2007 20:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #12 

לייזרדיסק היה קיים למיטב ידיעתי כבר בשנות ה- 70.
לפי Wikipedia הטכנולוגיה פותחה ב- 1969, והחלה להמכר ב- 1978.

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לא בפורמט שאתה מכיר. זה נקרא וידאו דיסק שניגן בתחילה תקליטים שחורים שהיה מוצפן בהם מידע של תמונה ורק אחר כך נכנס הלייזר לשימוש.
נסיונות להקליט תמונה על גבי תקליט נעשו עוד בשנות ה-30! אכן טכנולוגיה טרם זמנה..
The Black Wax

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #14 

roeek כתב:לא בפורמט שאתה מכיר. זה נקרא וידאו דיסק שניגן בתחילה תקליטים שחורים שהיה מוצפן בהם מידע של תמונה ורק אחר כך נכנס הלייזר לשימוש.
נסיונות להקליט תמונה על גבי תקליט נעשו עוד בשנות ה-30! אכן טכנולוגיה טרם זמנה..
...
למי ענית? מי זה "אתה"?

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

לך UDIF
The Black Wax