למה באמת 4K ? המוכרים מאוד מבלבלים
האמת שחפרתי כאן בפורום ולא מצאתי כזה פוסט, למרות שזה לא הגיוני.
אני שם לב שכולם רצים אחרי 4K אבל למה באמת ?
הרי כבר אמרתם שאולי ב 2080 יהיה 4K ביס והוט
היום רובנו מורידים HD דחוס מאוד ולא קרוב ל HD אמיתי
אז יש הצדקה בכלל ל 4K ?
אני מחפש 65" - לא יודע אם זה משפיע על הבחירה
אגב מוכרים מסויימים דוחפים 4K ואחרים אומרים שזה מיותר
אני שם לב שכולם רצים אחרי 4K אבל למה באמת ?
הרי כבר אמרתם שאולי ב 2080 יהיה 4K ביס והוט
היום רובנו מורידים HD דחוס מאוד ולא קרוב ל HD אמיתי
אז יש הצדקה בכלל ל 4K ?
אני מחפש 65" - לא יודע אם זה משפיע על הבחירה
אגב מוכרים מסויימים דוחפים 4K ואחרים אומרים שזה מיותר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לא יודע מה לדעתך זה had אמיתי אבל הכל דחוס. גם had אמיתי זה דחוס. גם יס וגם הוט בקצב נתונים ורזולוציה שנכנסים בפירוש לקטגוריה של hd אמיתי. בנוסף, כמובן שיש תוכן בלוריי ותוכן בקצב גבוה על הרשת.
יש תוכן 4K טבעי גם ב-אמאזון ונטפליקס. בלוריי 4K התחיל השנה והרי לא רוכשים מסך לשנה אחת או שנתיים אלא ל-5 ועד 10 שנים...
יש תוכן 4K טבעי גם ב-אמאזון ונטפליקס. בלוריי 4K התחיל השנה והרי לא רוכשים מסך לשנה אחת או שנתיים אלא ל-5 ועד 10 שנים...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20182
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
- מוכרים דוחפים 4K כי בד"כ מסכים כאלה עולים יותר, ולכן משתלם להם יותר למכור מסך יקר יותר.
- בנטפליקס ועוד כמה מקורות כבר יש תכני 4K, אפילו בHDR. כבר יש בלוריי UHD ונגנים תואמים. כך שיש מקורות ל4K.
האם זה רלוונטי או לא תלוי בצרכים הספציפיים שלך. למרחק צפיה של מעל 2.5-3 מטר למסך "65 אין הרבה טעם ל4K. אישית, אני חושב ש4K באופן כללי זה גימיק ותו לא. מה שיעשה את ההבדל זה UHD, שזה בעצם 4K + HDR. הרזולוציה בלבד לא בהכרח תשפיע בצורה דרסטית על איכות התמונה, אבל התוספת של HDR תשפיע הרבה יותר. וכאן לאיכות של המסך יש משקל הרבה יותר גדול ממה שראינו עד עכשיו.
- לגבי עניין של הורדות, לפי מה אתה קובע מה רובנו מורידים?
- ליס והוט אין מה לחכות. יס עדיין משדרת ב-1080i עם איכות זוועתית. ה-VOD שלה בכלל 720P, שהרבה פעמים נראה טוב יותר מהשידורים החיים שלהם (לפחות על המסך שלי).
כשהם יתחילו לעבוד על שילוב תקן HLG בשידורים שלהם זה כבר כנראה יהפוך ליותר מעניין.
- בנטפליקס ועוד כמה מקורות כבר יש תכני 4K, אפילו בHDR. כבר יש בלוריי UHD ונגנים תואמים. כך שיש מקורות ל4K.
האם זה רלוונטי או לא תלוי בצרכים הספציפיים שלך. למרחק צפיה של מעל 2.5-3 מטר למסך "65 אין הרבה טעם ל4K. אישית, אני חושב ש4K באופן כללי זה גימיק ותו לא. מה שיעשה את ההבדל זה UHD, שזה בעצם 4K + HDR. הרזולוציה בלבד לא בהכרח תשפיע בצורה דרסטית על איכות התמונה, אבל התוספת של HDR תשפיע הרבה יותר. וכאן לאיכות של המסך יש משקל הרבה יותר גדול ממה שראינו עד עכשיו.
- לגבי עניין של הורדות, לפי מה אתה קובע מה רובנו מורידים?
- ליס והוט אין מה לחכות. יס עדיין משדרת ב-1080i עם איכות זוועתית. ה-VOD שלה בכלל 720P, שהרבה פעמים נראה טוב יותר מהשידורים החיים שלהם (לפחות על המסך שלי).
כשהם יתחילו לעבוד על שילוב תקן HLG בשידורים שלהם זה כבר כנראה יהפוך ליותר מעניין.
- shaharfs
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 402
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
בעיני 4k זאת טכנולוגית ביניים, הוט ויס לא יעברו ל4k אולי יוסיפו תכנים באיכות הזאת אבל רק של מספר פרטים בודדים. בעוד 5-10 שנים כבר יהיה 8k ומסך של היום כבר לא יהיה רלוונטי כי גם ישתלטו מסכי הoled על רוב החברות. עדיף למוכר למכור לך 4k כי הוא מרוויח אחוזים ככול שתשלם יותר=ירוויח יותר.
סאונד טוב, מסך טוב, הכל טוב...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
4K כלעצמו כנראה לא מוסיף יותר מידי. העסק מתחיל להיות מעניין עם HDR אחרת אני שהשינוי לא כזה משמעותי.
ואין מה לחכות לשידורים (יס/הוט) ב- 4K בארץ, זה כנראה לא לא יקרה בזמן הקרוב. וגם אם כן, אני מאמין שבדיוק כמו שה- HD שלהם ברמה נמוכה כך גם יהיה עם ה- 4K. הביטרייט בשידורים שלהם כל כך נמוך שזו בדיחה. זה נראה HD סביר כשהתמונה סטטית אך כשיש תנועה זה נראה כמו VCD בערך..
ושוב, גם אם הם ישדרו ברזוציית 4K זה לא מבטיח שיפור בהכרח. זה מתחיל ונגמר בשיטות הקידוד/דחיסה/פענוח ובביטרייט. מי שבאמת מחפש איכות יאלץ כרגיל לחפש אותה במקורות אחרים, כך היה וכך יהיה (ואין לי שום בעיה עם זה).
ואין מה לחכות לשידורים (יס/הוט) ב- 4K בארץ, זה כנראה לא לא יקרה בזמן הקרוב. וגם אם כן, אני מאמין שבדיוק כמו שה- HD שלהם ברמה נמוכה כך גם יהיה עם ה- 4K. הביטרייט בשידורים שלהם כל כך נמוך שזו בדיחה. זה נראה HD סביר כשהתמונה סטטית אך כשיש תנועה זה נראה כמו VCD בערך..
ושוב, גם אם הם ישדרו ברזוציית 4K זה לא מבטיח שיפור בהכרח. זה מתחיל ונגמר בשיטות הקידוד/דחיסה/פענוח ובביטרייט. מי שבאמת מחפש איכות יאלץ כרגיל לחפש אותה במקורות אחרים, כך היה וכך יהיה (ואין לי שום בעיה עם זה).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
תודה חברים,
אז אני מבין שהמסקנה היא - לך על FHD ?
אגב מה זה HDR בטלויזיות ? ראיתי את זה עולה כמה פעמים ולמעשה אף פעם לא הוסבר.
ורשמתי שכולם מורידים כי זו ההנחה שלי, כל אוהבי הסרטים והטכנולוגיה כאן יסתפקו בחומר של YES או HOT ? לא נראה לי
ורשמתי שכולם מורידים כי זו ההנחה שלי, כל אוהבי הסרטים והטכנולוגיה כאן יסתפקו בחומר של YES או HOT ? לא נראה לי
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
איכשהו יצא שהבנת הכל הפוך? מוזר..
·eitanrn כתב:תודה חברים,
זה לא מה שנאמר כאן בתגובות. רוב התגובות הזכירו 4K + HDR כדבר הבא בניגוד לסתם 4K רגיל.
דובר רבות בפורום ויש על זה לא מעט דיונים ומידע. ויש על זה המון מידע ברשת, חפש ולמד.
להיפך, כולם כאן רשמו שהם לא מסתפקים בשידורי Yes ו- HOT ומחפשים את התכנים שלהם במקומות אחרים....
כמו ש- jacko-il כתב בתגובה הקודמת, יש בפורום הרבה שירשורים שבהם אנחנו מדברים (כבר קרוב לשנתיים) על HDReitanrn כתב:אגב מה זה HDR בטלויזיות ? ראיתי את זה עולה כמה פעמים ולמעשה אף פעם לא הוסבר.
...
אבל אני מבין את הבעיה למצוא שירשורים כאלה, ובדיוק על זה כתבתי לפני כמה ימים את התגובה הבאה שהיא, דרך
אגב, נמצאת בשירשור שמדבר על אספקטים מסויימים ב- HDR.
http://www.hometheater.co.il/vp2449740#2449740
וכדי להבין יותר טוב על HDR, אני יכול רק להציע לך מה שאני הצעתי ל- jacko-il בהמשך השירשור וזה מאמר ב- PDF
של 24 עמודים שמנסה להסביר יותר לעומק HDR ו- WCG ובדרך גם מדבר על נושא השירשור שלך ( 4K ) ועוד הרבה
דברים אחרים שקשורים לנושא.
בקיצור, בלי לקרוא 24 עמודים - HDR = שיפור באיכות הצבע.
כלומר צבע יותר רווי, יותר קונטרסטי, ושיפור משמעותי בכמות הגוונים שמוצגים על המסך בו זמנית (מאד חשוב בסצינות חשוכות בהן יש גוונים כהים).
זה נראה טוב במיוחד במסכים יקרים מאד: או OLED של LG, או SUHD של סמסונג, ואחרים. ייקח זמן עד שזה יגיע למיינסטרים.
אגב, צריך שהמקור ישדר HDR כדי לראות HDR, אם כי ב-OLED וב- SUHD הצבעים יותר טובים גם בלי HDR... אז זה שילוב של פורמט השידור ושל איכות המסך בלי קשר.
כלומר צבע יותר רווי, יותר קונטרסטי, ושיפור משמעותי בכמות הגוונים שמוצגים על המסך בו זמנית (מאד חשוב בסצינות חשוכות בהן יש גוונים כהים).
זה נראה טוב במיוחד במסכים יקרים מאד: או OLED של LG, או SUHD של סמסונג, ואחרים. ייקח זמן עד שזה יגיע למיינסטרים.
אגב, צריך שהמקור ישדר HDR כדי לראות HDR, אם כי ב-OLED וב- SUHD הצבעים יותר טובים גם בלי HDR... אז זה שילוב של פורמט השידור ושל איכות המסך בלי קשר.
זה בסדר גמור לתאר את זה בצורה כזו, אבל זו בערך גם הדרך בה מפרסמים כל מסך חדש מאז שהתחילו למכור מסכיםnirmv כתב:בקיצור, בלי לקרוא 24 עמודים - HDR = שיפור באיכות הצבע.
אגב, צריך שהמקור ישדר HDR כדי לראות HDR, אם כי ב-OLED וב- SUHD הצבעים יותר טובים גם בלי HDR......
בצבע. לכולם תמיד יש צבעים יותר טובים ויותר רוויים מדורות המסכים הקודמים, כמעט בכל דגם חדש של מסך שיוצא
תמיד מדברים על כך שהתמונה בו הרבה יותר קונטרסטית מהמסכים שהיו עד היום. לי למשל יצא לקרא לא מעט אנשים
שכתבו כאן על מסכי ה- OLED שלהם שלמסך יש שחורים אבסולוטיים ובגלל זה יש לו קונטרסט ששואף לאין סוף, אז איך
אפשר לשפר משהו שגם כך שואף לאין סוף?
ואתה גם בכל מקרה אומר שב- OLED וב- SUHD הצבעים יותר טובים גם בלי HDR, אז למה בכלל צריך HDR ?
אבל אם אני בכל זאת רוצה שהמסך החדש שאני הולך לקנות יתמוך ב- HDR, אז באיזה סוג כדאי לו לתמוך ?
כי אני שמעתי שיש יותר מסוג אחד ולא כל המסכים תומכים בכל הסוגים של HDR.
ובכלל, מה ההבדל בין הסוגים השונים של HDR והאם זה בכלל משנה ?
ומה זה ה- PQ הזה שכל הזמן מדברים עליו ב- HDR ובמה הוא שונה מ- HLG?
גם איך כל זה מתקשר למספר הביטים במילה הדיגיטלית של אות הוידאו?
והאם יש לכל זה איזה שהוא קשר לרזולוציה ?
ואני יכול להמשיך ולכתוב עוד כמה דפים עם שאלות כאלה.
אני פשוט חשבתי שאם מישהו הולך בסך הכל להוציא 10 , 15 , או 20 אלף שקל על מסך חדש הוא אולי גם
יהיה מעוניין להבין בצורה יותר טובה מה כל מושג כזה אומר.
אבל יכול להיות שאתה צודק וכל מה שהוא צריך לדעת זה שמסך יראה תמונה יותר קונטרסטית ועם צבעים יותר רווים.
אם ההפרש בין 1080P ל 4K הוא 1000 ש"ח - עדיין שווה לקחת 4K ?
תראו את המסקנה הזאת של ביקורת בנושא
The benefits of 4k and 8k are marginal at best. You have to sit unrealistically close to see the full detail and you need 4k source material, which is not readily available. If you use a 4k display as a computer monitor to view high resolution source material, you could benefit. Other than that, save your cash and purchase 1080p instead.
My recommendation for achieving the best picture quality for the lowest price is to focus on contrast ratio and look for these features:
Look for OLED instead of LED/LCD: the near infinite contrast ratio of OLED will offer a vastly superior quality image. A 1080p OLED TV will have an overall better picture than a 4k LED/LCD. OLED is more expensive, but the prices are starting to come down.
Look for the HDR (High Dynamic Range) feature: HDR adds a much more perceivable picture quality improvement than does higher resolution. HDR increases the contrast ratio between the brightest and darkest regions of the screen, which is the most beneficial thing you can do for image quality. Keep in mind that HDR source material is required for this to work, but I expect this to be much more broadly available because it can be “backwards applied” to existing 1080p content.
תראו את המסקנה הזאת של ביקורת בנושא
The benefits of 4k and 8k are marginal at best. You have to sit unrealistically close to see the full detail and you need 4k source material, which is not readily available. If you use a 4k display as a computer monitor to view high resolution source material, you could benefit. Other than that, save your cash and purchase 1080p instead.
My recommendation for achieving the best picture quality for the lowest price is to focus on contrast ratio and look for these features:
Look for OLED instead of LED/LCD: the near infinite contrast ratio of OLED will offer a vastly superior quality image. A 1080p OLED TV will have an overall better picture than a 4k LED/LCD. OLED is more expensive, but the prices are starting to come down.
Look for the HDR (High Dynamic Range) feature: HDR adds a much more perceivable picture quality improvement than does higher resolution. HDR increases the contrast ratio between the brightest and darkest regions of the screen, which is the most beneficial thing you can do for image quality. Keep in mind that HDR source material is required for this to work, but I expect this to be much more broadly available because it can be “backwards applied” to existing 1080p content.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בסה"כ אם אתה לא יושב ממש קרוב למסך אז השיפור שיספק 4K הוא זניח.
אישית, הייתי מעדיף מסך FHD טוב מאשר 4K סביר, OLED מאשר LCD 4K וכו', הכל תלוי בתקציב וגודל מסך שאתה צריך.
הבעיה היום היא שמסכי FHD הולכים לעבור מהעולם בקרוב. כבר היום, מרבית המסכים מסדרות בינוניות ומעלה הם 4K גם ככה.
במקרה של צפיה בתכני SD התוכן יעבור פחות עיבוד וסביר להניח שיראה טוב יותר על מסך FHD איכותי על פני מסך 4K. אבל כאן כמובן כל מקרה לגופו.
אבל כאשר מכניסים לחשבון מסך שתומך גם בHDR, אז אפשר להתחיל לחשוב מה עדיף. בכל אופן, מסכי HDR מסדרות נמוכות בד"כ לא יזכו לאותו אפקט בשיפור איכות התמונה כמו מסכים איכותיים יותר (למרות שכל שיפור עדיף מכלום), הסיבה לזה היא ש-HDR מוציא את המקסימום האפשרי מהמסך, וככל שהוא טוב יותר התמונה תראה טוב יותר.
אישית, הייתי מעדיף מסך FHD טוב מאשר 4K סביר, OLED מאשר LCD 4K וכו', הכל תלוי בתקציב וגודל מסך שאתה צריך.
הבעיה היום היא שמסכי FHD הולכים לעבור מהעולם בקרוב. כבר היום, מרבית המסכים מסדרות בינוניות ומעלה הם 4K גם ככה.
במקרה של צפיה בתכני SD התוכן יעבור פחות עיבוד וסביר להניח שיראה טוב יותר על מסך FHD איכותי על פני מסך 4K. אבל כאן כמובן כל מקרה לגופו.
אבל כאשר מכניסים לחשבון מסך שתומך גם בHDR, אז אפשר להתחיל לחשוב מה עדיף. בכל אופן, מסכי HDR מסדרות נמוכות בד"כ לא יזכו לאותו אפקט בשיפור איכות התמונה כמו מסכים איכותיים יותר (למרות שכל שיפור עדיף מכלום), הסיבה לזה היא ש-HDR מוציא את המקסימום האפשרי מהמסך, וככל שהוא טוב יותר התמונה תראה טוב יותר.
אין סיבה ממשית ש-SD יהיה גרוע על UHD/4K לעומת על FHD:TheCoolest כתב:במקרה של צפיה בתכני SD התוכן יעבור פחות עיבוד וסביר להניח שיראה טוב יותר על מסך FHD איכותי על פני מסך 4K. אבל כאן כמובן כל מקרה לגופו....
http://www.hometheater.co.il/vp2294627#2294627
כמובן יצרנים יכולים לפשל, אבל נראה לי שיצטרכו לעבוד במיוחד כדי לעשות את זה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני מסכים עם מה שאתה אומר, אבל בפועל יש מספר מועט מאד של מסכים שמאפשרים מיפוי ישיר של פיקסלים מFHD ל4K ללא שום עיבוד.
למען האמת לא כל כך ברור לי למה האופציה הזו לא קיימת בכל מסכי ה4K היום. אני חושב שהייתי מעדיף לראות את תכני הFHD שלי ברזולוציה הטבעית שלהם ללא upscaling על ידי המסך.
למען האמת לא כל כך ברור לי למה האופציה הזו לא קיימת בכל מסכי ה4K היום. אני חושב שהייתי מעדיף לראות את תכני הFHD שלי ברזולוציה הטבעית שלהם ללא upscaling על ידי המסך.
אני הייתי במצבך עד לא מזמן.
למדתי את החומר ברמה שבה הייתי נכנס לחנות רק כדי לקבל הצעת מחיר.
מן הסתם חלק מהבעיה היא שאנשי המכירות ברשתות לא יודעים כלום על רזולוציה ותכונות (אחד אמר לי "אבל אתה יודע שערוץ 2 לא יראו ב-4K כן?"), אז כדאי שתעשה את המחקר שלך בפורומים רציניים כמו זה אם אתה רוצה לקבל תשובות סבירות. לא תמצא מזור בצפייה במסכים ב-"שקם אלקטריק".
אולי בחנויות מתמחות.
מה שעזר לי להחליט זו פשוט המחשבה על שני דברים:
1. רזולוציה ו-HDR:
אלו שני דברים שכרגע נמצאים לקראת בשלות בעיניי - לא מעבר.
עד לפני שנה ומשהו עדיין לא היה תקן HDMI ל-4K (בגלל זה צריך להיזהר מאנשים שמוכרים טלוייזיות "4K" מ-2014 במחיר מוזל), וככל הידוע לי אין עדיין תקן אחיד ל-HDR (חלק מהטלויזיות תומכות בHDR10 , אחרות בDolby Vision... זה מורכב).
בנוסף, כמות התוכן קטנה - ויש סיכוי שתצטרך להחליף עוד ציוד קיים מלבד הטלויזיה (נגן + רסיבר + כבלים... תצטרך להתפשר קצת).
2. מה יעשה לי הכי "ואו" ביום יום, או מה יעשה לי הכי "ואו" פעם ב...:
ב-2012 קניתי טלויזיה והתעקשתי על 3D. חשבתי על זה שחברים יבואו ויראו איזו טלויזיה מגניבה ועתידנית יש לי.
זו בדיוק השיטה עם 4K - למכור לך את החלום שיום אחד כל הסרטים שלך יהיו בפורמט הזה. אולי היום הזה יהיה ב-2030.
כרגע בעיני, טלויזיה מעולה, גדולה ו-FHD - תגרום לך להינות מהרבה יותר שקיים עכשיו.
לי אישית יש (כמו רבים פה) את ה-OLED של LG שאינה 4K, HDR או טוסטר משולשים.
בכל זאת זו טלויזיה שבא לי לשבת ולראות בה סרטים שכבר יש לי, וזה מבחינתי ניצחון אדיר.
למדתי את החומר ברמה שבה הייתי נכנס לחנות רק כדי לקבל הצעת מחיר.
מן הסתם חלק מהבעיה היא שאנשי המכירות ברשתות לא יודעים כלום על רזולוציה ותכונות (אחד אמר לי "אבל אתה יודע שערוץ 2 לא יראו ב-4K כן?"), אז כדאי שתעשה את המחקר שלך בפורומים רציניים כמו זה אם אתה רוצה לקבל תשובות סבירות. לא תמצא מזור בצפייה במסכים ב-"שקם אלקטריק".
אולי בחנויות מתמחות.
מה שעזר לי להחליט זו פשוט המחשבה על שני דברים:
1. רזולוציה ו-HDR:
אלו שני דברים שכרגע נמצאים לקראת בשלות בעיניי - לא מעבר.
עד לפני שנה ומשהו עדיין לא היה תקן HDMI ל-4K (בגלל זה צריך להיזהר מאנשים שמוכרים טלוייזיות "4K" מ-2014 במחיר מוזל), וככל הידוע לי אין עדיין תקן אחיד ל-HDR (חלק מהטלויזיות תומכות בHDR10 , אחרות בDolby Vision... זה מורכב).
בנוסף, כמות התוכן קטנה - ויש סיכוי שתצטרך להחליף עוד ציוד קיים מלבד הטלויזיה (נגן + רסיבר + כבלים... תצטרך להתפשר קצת).
2. מה יעשה לי הכי "ואו" ביום יום, או מה יעשה לי הכי "ואו" פעם ב...:
ב-2012 קניתי טלויזיה והתעקשתי על 3D. חשבתי על זה שחברים יבואו ויראו איזו טלויזיה מגניבה ועתידנית יש לי.
זו בדיוק השיטה עם 4K - למכור לך את החלום שיום אחד כל הסרטים שלך יהיו בפורמט הזה. אולי היום הזה יהיה ב-2030.
כרגע בעיני, טלויזיה מעולה, גדולה ו-FHD - תגרום לך להינות מהרבה יותר שקיים עכשיו.
לי אישית יש (כמו רבים פה) את ה-OLED של LG שאינה 4K, HDR או טוסטר משולשים.
בכל זאת זו טלויזיה שבא לי לשבת ולראות בה סרטים שכבר יש לי, וזה מבחינתי ניצחון אדיר.