המלצה על כבלים לרמקולים אחוריים.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
sknelman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני עושה שיפוץ בבית ורוצה לעביר כבלים לרמקולים אחוריים בצורה מסודרת, דרך תעלות, באחד המקומות משתמשים בתעלת 16 קיימת שדרכה צריך לעביר שני סטים של כבל לרמקולים וכבל לסאב. את הכבלים אני צריך להביא לשיפוצניק שלא כל כך יודע להגיד מה יכנס ומה לא, אז השאלה שלי כזאת, איזה כבלים אני צריך לקנות כדי שיכנסו בלי בעיות לתעלת 16(לשני רמקולים וסאב). לא מדובר על מערכת יוקרתית, אבל לא כל כך זולה, סדר גודל של פוקל SIB או פוקל 706 וסאב של פוקל.
אורך של כל כבל כ-25 מטר.

תודה!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

שאלה מקדימה: בתעלה הקיימת יש היום משהו שעובר או שהיא פנויה להובלות, כי בכל מקרה הולך להיות שמה צפוף... :oops:

בהנחה שההשחלה לא מסובכת, מדובר על קוטר פנימי של כ-12 מ"מ (ה-16 מציין את הקוטר החיצוני של הצינור), כך שהבעיה הכי גדולה שלך תהיה עם הכבל של הסאב, ויכול להיות שכדאי לשקול הרכבת הקונקטורים בשני הקצוות שלו בדיעבד ולא לנסות להשחיל את הכבל הזה עם הראשים (קוטר של מחבר RCA סטנדרטי הוא כ-10 מ"מ, כאשר הכבל עצמו בקוטר של 6 מ"מ. במקרה דנן הייתי ממליץ על כבל קואקס בתקן RG59 (רצ"ב לינק לגליל 50 מ' של הנ"ל). בקצוות אתה צריך קונקטורים של RCA, או של BNC עם מתאם ל-RCA. היתרון של BNC הוא שאפשר ללחוץ אותו על הכבל, בעוד ש-RCA כמעט תמיד מלחימים וזאת עבודה קצת יותר עדינה שלא מתאימה לכל אחד. מצד שלישי, אתה תמיד יכול להביא מתקין שמתמחה בקולנוע ביתי שיעשה את העבודה הקצת יותר עדינה/מורכבת.

לרמקולים האחוריים הייתי הולך באורכים הנתונים על קוטר של 2.5 מ"מ (שקול ל-10 גייג' - gauge או AWG - במידות אמריקאיות). גליל של 50 מטר אמור להספיק לך כאמור, אבל יכול להיות שתרצה לקחת קצת יותר כדי שיהיו לך ספיירים.

לפני שאתה מזמין אבל, חשבון זריז מראה שהולך להיות צפוף בתעלה הזאת (4 גידי של 2.5 מ"מ כ"א ועוד כבל RG59 בקוטר 6 מ"מ > קוטר פנימי של 12מ"מ, אז כדאי אולי לשקול פתרון אחר: כבלי רמקולים יותר דקים בקוטר של 1.5 או 2 מ"מ כ"א, תעלה יותר גדולה אם מתאפשר, או סאב אלחוטי)... (i)

נ.ב. המלצתי על כבל RG59 מכיוון שהתקן הזה מקפיד על עכבה אחידה של 75 אוהם לכל אורך הכבל, וזה אידיאלי להעברת אודיו/וידאו.

נ.ב.נ. אל תשכח שתצטרך גם נקודת חשמל ליד הסאב.

sknelman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

epony, תודה!
מדובר על תעלה ריקה. לגבי הסאב הבנתי, אני אבקש להכניס כבל ללא ראשים ואז אסתדר, אבל לגבי הרמקולים, ההתלבתות לגבי 1.5 ממ ל 2.5, האם זה ישפיע על הצליל ברמקולים ברמה שציינתי?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

במרחקים האלה כבר יש הבדל, אם כי לא מהותי:

[imgbig]https://www.audioholics.com/audio-video ... onloss.jpg[/imgbig]
הגרף לעיל מראה את הנחתת הסיגנל הצפויה עבור כבלים בקוטר שונה (נבדלים בצבעים) ככל שהמרחק (ברגל) עולה.

רצ"ב גם טבלת המרה בין AWG לקוטר במ"מ.

מהגרף הנ"ל עולה כי ירידה של 0.5 מ"מ בקוטר הכבל גוררת הנחתה נוספת של כ-0.1dB. בשורה התחתונה זאת לא הקרבה איומה ונוראה עבור רמקולים אחוריים - בטח כאשר יש רסיבר עם מרכת כיול אוטומטית שתשה השוואת עוצמות בכל מקרה - ובשל כך העליתי בסוף התגובה שלי את האלטרנטיבה הלגיטימית לחלוטין של בחירה בכבל בקוטר קטן יותר למטרת השחלה לאחוריים.

wegabi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #5 

בהנחה ואורך התעלה הוא לא 25 מטר (שזה בערך אורך של מגרש כדורסל) גם 1.5 מ"מ יעשה את העבודה (לפחות לאורך של 10 מטר לרמקול), יש טבלאות הנחתות לפי חתך ומרחק באינטרנט, אבל גם בלי זה, 1.5 יעשה את העבודה בסדר גמור.
כהערת אגב, הקמצנות של קבלנים לחסוך כמה גרושים על עובי התעלה עולה לנו אח"כ בהרבה יותר (בשיפוץ שעשיתי לאחרונה הלכתי וקניתי תעלות 32מ"מ, הפך את מלאכת ההשחלה לקלה בהרבה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

wegabi כתב:בהנחה ואורך התעלה הוא לא 25 מטר (שזה בערך אורך של מגרש כדורסל) גם 1.5 מ"מ יעשה את העבודה
...
מסכים איתך, ואפשר לראות את זה גם בגרף שהעליתי בתגובה שמעליך. (i) (Y)

מה שכן, אני לא מטיל אוטומטית ספק באורך התעלות כי אם צריך לצאת ממרכז סלון ממוצע למדי של 4x4 מטר ולעלות לגובה של רמקולים אחוריים, אז בקלות אפשר להגיע לאורך כבל של 15 מ' לכל רמקול...

sknelman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה חברים!
נכון, 25 משמע מוזר, במיוחד כאשר מדובר על סלון לגמרי רגיל, 4X5 מטר, אבל במקום לחצוב בתקרה כדי להגיע מרסיבר לרמקולים אחוריים בדרך הקצרה ביותר החלטנו להשתמש בתעלה קיימת שנמצאת יחסית רחוק , אז עד התעלה, תעלה וממנה לרמקולים ייקח סדר גודל של 20-25 מטר, למרות שמרחק אוירי בין רמקול לרסיבר פחות מ-5 מטר.
לא נראה לי שאקח סיכון, אקנה 1.5 לרמקולים,מחר אסע למדיה-גלקסי, תודה!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”