דוגמא לחשיבות האתר הזה בשוק הישראלי

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #1 

מעשה שהיה כך היה.

החלטתי להתחיל פרוייקט המרה של קלטות וידאו ביתיות ישנות לפורמט דיגיטלי.

החלטתי ללכת על BlackMagic Intensity Shuttle Thunderbolt, כי זה עובד מעולה עם מק ו-Final Cut Pro X.

כשקראתי ביקורות הבנתי שהמכשיר מאוד רגיש לבעיות תזמון של VHS. בלשון המעטה, VHS לא היתה הטכנולוגיה הכי מדויקת בעולם... מסתבר שזאת בעיה אפילו עם מכשירי Capture קלאסיים כמו ה-Canopus ADVC110.

הפתרון לדבר כזה נקרא Time Base Corrector. זה מכשיר שבעצם בונה מחדש את הפריימים בוידאו כדי שתהיה יציבות בתמונה וכך מכשיר ה-Capture במחשב יקבל אות נקי (ועל הדרך גם עם פחות עיוותים).

הבעיה היא שמכשירים כאלה די נדירים בימינו והמכשיר הכי משתלם שעדיין נמכר הוא AV Toolbox AV8710 שעולה 230$.

אני ממשיך לקרוא באתרים, ומגלה שיש אנשים שהצליחו לפתור חלקית את הבעיה הזו על ידי שרשור של מקליט DVD אחרי נגן הוידאו. ״זאת לא אותה איכות״, הפרסומים טענו, אבל זה גם משהו. במקרה יש לי מקליט DVD ישן של LG שמעלה אבק, דגם DR7622W, אחד מאותם דגמים שהיו בלעדיים לסאקאל.

חיפוש קצר באינטרנט העלה המון אתרים ברוסית, ולינק אחד חביב: http://www.hometheater.co.il/vt2875.html

לפי הפוסט ההוא מ-2005, הבנתי שהדגם שבאמת כדאי לי לחקור אותו הוא LG 7800.

ואכן, לאחר חיפוש קצר הגעתי ל״רשימת מקליטי ה-DVD המומלצים ביותר לשחזור קלטות VHS״, רשימה שמכילה את המעבד שנחשב למוצלח ביותר בתחום בזמנו. כל המכשירים האלה הכילו מעבד וידאו של LSI Logic שפותר בעיות רבות באות וידאו.

וראו זה פלא - מקליט ה-DVD החביב שלי מופיע שם.

http://www.digitalfaq.com/forum/video-c ... ipset.html

עשיתי ניסוי קצר: מכשיר וידאו של טושיבה מחובר לרסיבר 818 של אונקיו - אין תמונה על המסך. לחיצה על כפתורים שמציגים תפריטים של הרסיבר הציגה את הוידאו מקפץ לו לזמן קצר ואז שוב נעלמת. את האודיו שומעים בלי בעיה.

ניסוי שני: מכשיר וידאו של טושיבה מחובר למקליט DVD של LG ואז יציאה מהמקליט לרסיבר עם כבלי Component - יש תמונה, והיא אפילו נראית לא רע בכלל. הרסיבר של אונקיו גם מכיל את אחד ממעבדי ה-Upscaling הטובים יותר שיצאו לשוק (HQV Vida VHD1900), כך שזה גם עזר בשיפור התמונה.

עכשיו שראיתי שהכל עובד כמו שצריך, גם חסכתי 230$ וגם החלטתי לקנות את ה-Blackmagic UltraStudio Mini שעולה חצי מחיר אבל מכיל כניסת HDMI בלבד (שזה כל מה שאני באמת צריך).

בקיצור - יש לנו כאן ארכיון שחבל על הזמן. תודה! :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

וואו,שנים מאז שנזכרתי במונח הזה. שמח לראות שהצליח לך

שלח תגובה

חזור אל “כללי”