sufgi כתב:@AssafLots
במים מינרלים (אלה שמוכרים בבקבוקים) מוסיפים חומרים מסויימים שבטמפרטורת גבוהה מתפרקים והופכים למזיקים.
אם תפנה לחברות המים, הם יודו בפניך שאסור להרתיח את המים שלהם.
אני משוכנע ש @BUGY ידע לתת לך הסבר מדעי ומדויק יותר, אבל בלי קשר, הנתון שנתתי לגבי האיסור הוא נכון.
...
·זה לא מדוייק.
היה לפני כמה שנים רעש גדול על זה. הבקבוקים הם הבעיה. הם עשויים מחומרים פלסטיים וכשמחממים אותם הם מתחילים לפלוט חומריים לא טובים, חלק לא עושים כלום וחלק מסרטנים או/ו דמוי הורמון אנושי, מה שפוגע במיוחד בהתפתחות הילד. מאז הסיפור אסור למכור בקבוקים ואסור לשמור אותם בחום או/ו בשמש. מה שקורה בכל תחנת דלק, כל סופר (רבה מהם מחזיקים את המים בחוץ על משטחים כי אין צורך לקרר אותם ולא תמיד יש מקום מתאים).
המים עצמם, ללא שום תוספת. הם לא עוברים שום שלב של ניקוי, בידוק, הוספה או סינון. פשוט שואבים מים מהנחלים ישר לבקבוק, כמו בפרסומת שלהם (נחלים של כולם, של המדינה, בחינם). זה אומר שהמים לא נקיים, הם מהטבע, יש שם חיידקים, טובים ולא טובים, יש שם לפעמים זיהום נקודתי, יש זיהום שמותר להם, הרבה יותר ממה שמותר לגוף ציבורי והם עובדים ללא פיקוח, הכל על פי החלטה שלהם מה טוב ומה לא. לכן יש הרבה פעמים מחסור במי עדן או איזה ריקול שהם מחזירים משלוח שלם. זה כי הם עושים בידוג מדגמי, פעם בכמה אלפי אריזות הם לוקחים מדגם לבדיקה ואז מחליטים מה עושים, לפעמים ריקול ולפעמים...לכסף יש השפעה על יושר. שמתם לב שבעונת הגשמים תמיד יש מחסור במי עדן? מוזר לא? זה כי בגשמים, כל הביוב, החרא מהשדות ומהרפת, הכל, זורם לנחלים, נחלים שמהם הם שואבים את המים. בשבלב הזה, החרא עולה על גדותיו ואפילו במי עדן מוותרים.
אז לסיכום:
מים מינארלים, מכילים חומרים לא טובים מהבקבוק, מסרטנים, פוגעים בהתפתחות הילד. יקרים פי אלף מול מי ברז, בחישוב של ליטר מול ליטר. לא נקיים ולפעמים אף מכילים ***, של בני אדם ושל משק בית. הפיקוח הוא בידי החברה. וזה שהם לוקחים משאב טבעי וחשוב לאזור, אשר שייך לכולנו, אורזים אותו ומוכרים לנו במחיר מוזגם בלי לשלם על זה, זה כבר עניין פוליטי/מדיני/חברתי אבל לי אישית מפריע העניין הסביבתי, ההרס והזיהום מהבקבוקים הוא מאוד רציני.
אני לא נגד מים בבקבוקים. כשאני מטייל בחו"ל ולא יודע מה מצב המים, אז אני שותה מי מינראלים מבקבוקים. כשאני מטייל בארץ אני קונה שישיה בתחנת דלק, זאת שבשמש כל היום. מה לעשות, לפעמים צריך לעשות וויתורים וניהול סיכונים קטן. פה ושם קצת חומר מסרטן לא יזיק יותר מדי. אבל לשתות כל יום כל היום רק מי "מינארלים" זה
מפגר, לא כלכלית, לא חברתית ולא בריאותית.