תמי 4 או אלקטרה בר או משהו אחר בכלל ?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #1 

האישה רוצה בר מים...
לי מה אכפת, גם ככה השליח של הסופר מעלה את השישיות... :P
קיצור, בדקתי לגבי תמי 4 ואלקטרה בר, בסוף בשניהם יש סנני פחם ומנורת UV ועוד כל מיני חירטוטים של תווי תקן ובלה בלה בלה. פער המחיר בין השניים עומד על פי 2 לפחות. עיצוב ?
למישהו יש ניסיון עם הבר שכולל מכשיר סודה ?
המלצות / הערות ? מה עדיף ?
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #2 

השאלה מה אתם מחפשים ?
אם אתם מחפשים בר שיתן לכם מים קרים/חמים, אז שניהם טובים.
אם אתם מחפשים מים נקיים וטעימים, אני ממליץ לרכוש מערכת אוסמוזה הפוכה.
את המערכת אפשר גם לחבר למקרר במידה ויש לכם בר חיצוני במקרר, וכך לקבל מים קרים מהמערכת.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #3 

הברים הללו זאת גנבה לאור יום.
פילטר 5 שלבים עולה 300-500 שקל, מחליפים פילטרים פעם ושנה/חצי שנה בעלות של חצי מעלות הפילטרים בברים. שלא להזכיר את העובדה שבכל הברים יש רמת זיהום מיקרוביאלית מאוד גבוה.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

האישה רוצה חמים / קרים.
מה זה אוסמוזה הפוכה ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #5 

היי אבי,

אני קניתי "קליר בר" ובינתיים עושה את העבודה.
הוא לא מיינסטרים אבל עושה לא פחות טוב את העבודה.
קליר בר

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

avihuli כתב:האישה רוצה חמים / קרים.
מה זה אוסמוזה הפוכה ?
...
·אוסמוזה הפוכה זה גם שימוש במערכת פילטרציה חיצונית, רק שאוסמוזה הוא תהליך מאוד "רציני", יש לו כמה חסרונות, אבל אלה בעצם מיים הכי נקיים שאתה יכול להשיג, אבל השאלה למה, המים ברוב המקומות בארץ די נקיים ולא דורשים אוסמוזה המפוכה.

בכל מקרה, לא משנה מה תברח, איזה בר, לא צריך לשלם להם על פילטרים, יש כמה דרכים להכניס פילטר חיצוני לתמי 4, כי הפילטר ה"מקורי" שלהם עולה כ300 שקל. חלופי אפשר ב50 שקל או לחבר בכלל למערכת רצינית יותר. שאלה מה רע במים עכשיו.

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

avihuli כתב:האישה רוצה חמים / קרים.
מה זה אוסמוזה הפוכה ?
...
·
אוסמוזה הפוכה זאת שיטה לניקוי של המים.
האוסמוזה ההפוכה מכילה מספר פילטרים, כשהנפוץ (והטוב) הוא באמצעות 5 פילטרים, ולבסוף הוספת מינרליזטור (סוג של מסנן) להוספת מינרלים למים.
בנוסף יש מיכל אגירה למים שאליו מצטברים המים המסוננים, ובפועל המים מהברז יוצאים ממנו.
בד"כ שמים את המערכת בארון מתחת לכיור, וליד הברז בכיור של המטבח מוסיפים ברז קטן לטובת המים של האוסמוזה.
יתרונות:
1. המים הטובים ביותר שתוכל לקבל (ולדעתי גם הטעימים)
2. אפשרות לחבר לבר של המקרר (במידה ויש לך) ולקבל מים קרים וקרח מהמערכת
3. אפשר לבשל עם המים (למשל עם מים מינרלים כמו מי עדן וכד', אסור לבשל)
חסרונות:
1. אין מים חמים (נדרש לחמם בקומקום), אבל לעולם לא יצטבר לך אבנית בקומקום.
2. כמות המים מוגבלת לנפח המיכל (כ 8 ליטר), ולאחר מכן זרם המים פוחת מאוד עד להתמלאות מחדש של המיכל.
כמובן שבכל שימוש במים המיכל מיד מתמלא שוב, כך שבפועל לא מורגש החסרון הזה.
במערכת בתמונה חסר מינרליטזור (דומה למסנן עם המדבקה הירוקה)
 במערכת בתמונה חסר מינרליטזור (דומה למסנן עם המדבקה הירוקה)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

sufgi כתב:
...
...
·
אוסמוזה הפוכה זאת שיטה לניקוי של המים.
האוסמוזה ההפוכה מכילה מספר פילטרים, כשהנפוץ (והטוב) הוא באמצעות 5 פילטרים, ולבסוף הוספת מינרליזטור (סוג של מסנן) להוספת מינרלים למים.
בנוסף יש מיכל אגירה למים שאליו מצטברים המים המסוננים, ובפועל המים מהברז יוצאים ממנו.
בד"כ שמים את המערכת בארון מתחת לכיור, וליד הברז בכיור של המטבח מוסיפים ברז קטן לטובת המים של האוסמוזה.
יתרונות:
1. המים הטובים ביותר שתוכל לקבל (ולדעתי גם הטעימים)
2. אפשרות לחבר לבר של המקרר (במידה ויש לך) ולקבל מים קרים וקרח מהמערכת
3. אפשר לבשל עם המים (למשל עם מים מינרלים כמו מי עדן וכד', אסור לבשל)
חסרונות:
1. אין מים חמים (נדרש לחמם בקומקום), אבל לעולם לא יצטבר לך אבנית בקומקום.
2. כמו המים מוגבלת לנפח המיכל (כ 8 ליטר), ולאחר מכן זרם המים פוחת מאוד עד להתמלאות מחדש של המיכל.
כמובן שבכל שימוש במים המיכל מיד מתמלא שוב, כך שבפועל לא מורגש החסרון הזה.
...
·עוד חסרונות -
בזבוז עצום של מים. לכל ליטר מים מזוקקים אתה זורק כ5 ליטר מים טובים ישר לביוב (תלוי במערכת, יש פחות ויש יותר)
פילטר האוסמוזה טוב לכ5 שנים.
תלות מלאה מינרליזטור לקבלת מלחים חיוניים, כל בעיה בשבלב הזה יכולה לגרום לבעיות בריאות. כי בעצם אתה מקבל מים מזוקקים, כמעט, והם חסרי מינראלים.

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

BUGY כתב:
...
...
·עוד חסרונות -
בזבוז עצום של מים. לכל ליטר מים מזוקקים אתה זורק כ5 ליטר מים טובים ישר לביוב (תלוי במערכת, יש פחות ויש יותר)
פילטר האוסמוזה טוב לכ5 שנים.
תלות מלאה מינרליזטור לקבלת מלחים חיוניים, כל בעיה בשבלב הזה יכולה לגרום לבעיות בריאות. כי בעצם אתה מקבל מים מזוקקים, כמעט, והם חסרי מינראלים.
...
·
לגבי בזבוז המים, לא מכיר את הנתון, אז אני אצא מנקודת הנחה שהוא נכון. יחד עם זאת חשבון המים אצלי ממוצע וזה מעולם לא הורגש.
אני משתמש במערכת כזאת כ 10 שנים, ומעולם לא היתה בעיה (אגב, יש לא מעט שמשתמשים במערכת ללא מינרליזטור, ועדיין לא שמעתי על בעיה כלשהי, כך שלא בטוח שהמסננים לכשעצמם מוציאים מים מזוקקים).
בכל מקרה קל לחוש את הפעולה של המינרליזטור, כי בפועל מקבלים מים מעט מתוקים ולא תפלים.
מסננים אני דואג להחליף אחת לשנה/שנה וחצי בעלות של כ 250 ש"ח לכל המסננים כולל מינרליזטור.
את המימברנה צריך להחליך אחת לשלוש עד חמש שנים (עלות של כ 200 ש"ח) .

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

sufgi כתב:
...
...
·
לגבי בזבוז המים, לא מכיר את הנתון, אז אני אצא מנקודת הנחה שהוא נכון. יחד עם זאת חשבון המים אצלי ממוצע וזה מעולם לא הורגש.
אני משתמש במערכת כזאת כ 10 שנים, ומעולם לא היתה בעיה (אגב, יש לא מעט שמשתמשים במערכת ללא מינרליזטור, ועדיין לא שמעתי על בעיה כלשהי, כך שלא בטוח שהמסננים לכשעצמם מוציאים מים מזוקקים).
מסננים אני דואג להחליף אחת לשנה/שנה וחצי בעלות של כ 250 ש"ח לכל המסננים כולל מינרליזטור.
את המימברנה צריך להחליך אחת לשלוש עד חמש שנים (עלות של כ 200 ש"ח) .
...
·למזל אותם אנשים, המים הכ90% נקיים מכל המומסים, והם צורכים אותם מאוד מקומות, אבל תינוקות שלא יקבלו את המינראלים הללו יסבלו קשיים בפיתוח, זה גם משהו שלא רואים אלה זה נזק מצבטר.

תראה, פתאום זה נראה כאילו אני נגד אוסמוזה, ממש לא, רק צריך לשים את כל הקלפים על השולחן, זאת דעתי. את הידע והנסיון אני מביא מהתואר לביוטכנולוגיה, קצת לא משופשף אבל את היעקר עדיין זוכר טוב מאוד.
רוב האנשים ברוב המקומות בארץ ממש לא צריכים מערכת כזאת, אבל, יש מקומות בארץ שלא היתי נוגע במי ברז שם, מקומות במרכז ליד בסיסי צבא ישנים...אבל זה כמה מקומות בארץ. כשגרתי במעלה אדומים למשל, המים שם היום נלקחים ממאגר תת קרקעי, מים באיכות של האלפים. עכשיו עברתי למודיעין, זווע, גואל נפש, אפילו הריח מהמים מוזר. דבר שראשון התקנתי מערכת 5 שלבים מתחת לכיור וחיברתי אותה למקרר ולברז כיור. זה מספיק, המים נקיים, האבנית ירדה לרמה נסבלת, אין ריח ואף אחד שמגיע אלי הבית לא מצליח להבדיל בין מים עדן למים מהפילטר. 200 שקל בשנה, 350 אם אני רוצה להשתגע על פילטר "אמריקאי" או להזמין אותם לבד מאמזון.

דרך אגב, המים שיש בבקבוקים, בכלל לא נקיים, יש שם חיידיקם מכל הסוגים וחיידקי צואה -זה מותר לפי החוק. אתם מבינים? לפי החוק מותר שיהיו במים "מינראלים" חידקיי צואה, צואת אדם וצאן. זה מקור עצום למחלות ווירוסים. מי ברז לעומת זאת, לפי החוק אסור, הם צריכים להיות נקיים לגמרי, כך שמים ברז לרוב הרבה יותר נקיים וטובים ממים בבקבוק. אבל מה לעשות, זאת התעשייה הגדלה הכי מהר בעולם, מכניסה מיליארדים על גבי מיליארדים והם דואגים לשטוף לאנשים את המוח בפרסומות.
ממליץ לקרוא.

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@BUGY
בכל מקרה מערכת אוסמוזה הפוכה עם 5 פילטרים ובתוספת מינרליזטור לדעתי נותן פתרון מצויין והרבה יותר טוב מכל הברים למינהם.
במערכת שלי האבנית אפסית או לא קיימת (אני מסיק מכך שבקומקום אצלי מעולם לא היה אבנית).
המחירים שציינתי הם לפילטרים אמריקאים (ההפרש בינם לפילטרים סינים הוא לא משמעותי).

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

טוב, אז אוסמוזה הפוכה לא צריך.זה ללכת רחוק מדיי בשבילי.

המתקן נדרש רק לצורך הנוחות ותו לא. לי אין בעיה לשתות מים מהברז, למרות שאני שותה רק מוגזים.
לאישתי יש בעיה עם "הברז" ולכן אנחנו קונים מינראליים של אקווה נובה. אגב, גם להם אין תופעה של אבנית ברגע שמרתחים אותם. כל שאר המים המינרליים למינהם משאירים אבנית. אני משתמש בהם במיכל של מכונת האספרסו.
אני בגדול נגד המתקן, כי לא באמת מבין למה צריך את זה - אבל לך תתווכח...
בשביל להכין נס זה הבדל תהומי בין להרתיח מים בקוקמום נגיד חצי דקה המתנה או ישר ללחוץ על הכפתור במתקן... :wink:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

avihuli כתב:טוב, אז אוסמוזה הפוכה לא צריך.זה ללכת רחוק מדיי בשבילי.

המתקן נדרש רק לצורך הנוחות ותו לא. לי אין בעיה לשתות מים מהברז, למרות שאני שותה רק מוגזים.
לאישתי יש בעיה עם "הברז" ולכן אנחנו קונים מינראליים של אקווה נובה. אגב, גם להם אין תופעה של אבנית ברגע שמרתחים אותם. כל שאר המים המינרליים למינהם משאירים אבנית. אני משתמש בהם במיכל של מכונת האספרסו.
אני בגדול נגד המתקן, כי לא באמת מבין למה צריך את זה - אבל לך תתווכח...
בשביל להכין נס זה הבדל תהומי בין להרתיח מים בקוקמום נגיד חצי דקה המתנה או ישר ללחוץ על הכפתור במתקן... :wink:
...
·כן, החצי דקע זה מה שעושה את ההבדל חחח
אבל אני מבין אותך לגבי ה"אין עם מי לדבר", בגלל זה יש עכשיו "רובוט" (אלק רובוט, בקושי שואב מעפן וכמה חיישין פשוטים) מסתובב ברחבי הבית, רק מה, אני מסתובב אחריו ומנקה אותו, מזיז לו דברים...

אני אהבתי את תמי 4 אבל מעדיף את הכי פשוט עם לחצנים פיזיים, לא טאץ, הכפתורי מגע במכשירים הללו לא כיפיים ויש להם תגובה איטית.
אקווה נובה הם בדיוק המים שאתה תקבל מאוסמוזה הפוכה. זה מה שהם עושים במפעל (כן, מפעל, לא באר ולא מעיין), לוקחי מי ברז ועושים להם אוסמוזה ואז מוסיפים את המינראלים מחדש, בערך, קצת יותר מורכב מן הסתם. בגלל שהם שולטים על המינראלים, אין לך אבנית. אז אולי כן יש לך צורך באוסמוזה, יכול לחסוך לך כסף (שלא לדבר על הנוחות ושימור הסביבה).

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

לא טוב האוסמוזה, תוציא... :P
צריך שיהיה מים חמים אחרת מבחינתי אפשר להישאר עם הבקבוקים.
אפילו רציתי להחליף לה מקרר עם קיוסק במקום החארטה הזה שסתם תופס מקום על השיש והיא לא רוצה.
.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

avihuli כתב:לא טוב האוסמוזה, תוציא... :P
אפילו רציתי להחליף לה מקרר עם קיוסק במקום החארטה הזה שסתם תופס מקום על השיש והיא לא רוצה.
...
·אווו...אז זה רציני מאוד...היא רק רוצה לשתות...
אמרת לה שזה גם דורש להעביר כבל חשמל מכוער וצינור מים מעצבן? שזה אוכל חשמל, המים לא ממש רותחים, יש המון בקטריות כי המים עומדים, וכל פילטר עולה 300 שקל ויש דמי מנוי ודמי חבר, האחריות היא חרטה והילדים אוהבים לשחק איתם...

אבל בוא נחזור להמלצות:
התמי 4 "משפחתי" כפתורים רגילים. החיזק בעבודה של אמא שלי כמה שנים טובות אבל לא זול (יש לה מכון יופי, המון נשים עושות נס כל היום). מצד שני, היה לה כזה בעבודה והחזיק המון זמן. לך תבין. מה שכן, התמי עושה פחות בעיות עובד ועובד אבל כשכן מתקלקל אתה בבעיה והרבה פעמים תלוי בשטראוס בשביל חלקים. למרות שיש שוק שלם של חליפים חלופיים, פילטרים ומנורות UV "תואמים תמי 4".

כך שההמצלה שלי היא לא להיות קשור לאף חברה, אתה קונה בר מים, לא בית שני. חפש לך אחד שנראה טוב, מחיר טוב ואחריות טובה של כמה שנים. כולם די אותו הדבר, קולר ומיחם באותו גוף.
לגבי הפילטרציה, זאת לא בעיה, אתה יכול להקחת בר מים ללא פילטרציה בכלל ולהוסיף לו אין-לאיין כל מערכת שאתה רוצה. זה גם מה שמומלץ לעשות, זה הכי זול והתוצאה הכי טובה. בתמי 4, יש פילטר בודד, פחם משולב פילטר סינון מיקרוני, לא הדבר הכי טוב. ותמי 4 הוא בין הטובים בסינון, אז תמין מה זה אחרים. כל מערכת 3 שלבים תתן תוצאות הרבה יותר טובות.

הכי טוב, תן לאישה לבחור מבין כמה דגמים "יפים" כאלה שהצבע והצורה מתאימים לה, זה ימנע פרצופים חמוצים בהמשך :?

"לא, אין רובוט בצבע ירוק בקבוק עם פסי זהב...לא הוא לא מנקה חלונות, לא הוא גם לא שוטף רצפות"

AssafLots
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 609
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #16 

sufgi כתב:

...3. אפשר לבשל עם המים (למשל עם מים מינרלים כמו מי עדן וכד', אסור לבשל)
...
...
יכול לפרט?

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

@AssafLots
במים מינרלים (אלה שמוכרים בבקבוקים) מוסיפים חומרים מסויימים שבטמפרטורת גבוהה מתפרקים והופכים למזיקים.
אם תפנה לחברות המים, הם יודו בפניך שאסור להרתיח את המים שלהם.
אני משוכנע ש @BUGY ידע לתת לך הסבר מדעי ומדויק יותר, אבל בלי קשר, הנתון שנתתי לגבי האיסור הוא נכון.

AssafLots
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 609
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #18 

@Sufgi

תודה על ההתייחסות. אתה יכול להביא סימוכין לקביעה הזאת? לא הצלחתי למצוא שום דבר ברשת שתומך בזה, יתרה מזאת, באתר של מי עדן הם משוכנעים ש "מים מינרליים מהווים את פתרון הטוב ביותר בהשריה, בישול ובאידוי במים בשל השילוב האופטימאלי בין טעם טבעי ללא טעמי לוואי (כגון כלור) ובעלי הרכב מינרלי קבוע ומאוזן לגוף."
לינק

אני לא חולק על דעתך, סתם מעוניין לדעת (אני בכלל שותה רק מים מהברז :) )

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #19 

avihuli כתב:לא טוב האוסמוזה, תוציא... :P
...

אם אתה חייב מים חמים תקנה טרמופוט (מיחם חכם), משהו כזה :
http://www.panasonic.com/ca/consumer/ho ... g3000.html

יהיו לך 3 ליטר (או יותר) מים חמים זמינים.

יש לי אחד כזה בבית, יחד עם אוסמוזה, וכולם מרוצים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

sufgi כתב:@AssafLots
במים מינרלים (אלה שמוכרים בבקבוקים) מוסיפים חומרים מסויימים שבטמפרטורת גבוהה מתפרקים והופכים למזיקים.
אם תפנה לחברות המים, הם יודו בפניך שאסור להרתיח את המים שלהם.
אני משוכנע ש @BUGY ידע לתת לך הסבר מדעי ומדויק יותר, אבל בלי קשר, הנתון שנתתי לגבי האיסור הוא נכון.
...
·זה לא מדוייק.
היה לפני כמה שנים רעש גדול על זה. הבקבוקים הם הבעיה. הם עשויים מחומרים פלסטיים וכשמחממים אותם הם מתחילים לפלוט חומריים לא טובים, חלק לא עושים כלום וחלק מסרטנים או/ו דמוי הורמון אנושי, מה שפוגע במיוחד בהתפתחות הילד. מאז הסיפור אסור למכור בקבוקים ואסור לשמור אותם בחום או/ו בשמש. מה שקורה בכל תחנת דלק, כל סופר (רבה מהם מחזיקים את המים בחוץ על משטחים כי אין צורך לקרר אותם ולא תמיד יש מקום מתאים).
המים עצמם, ללא שום תוספת. הם לא עוברים שום שלב של ניקוי, בידוק, הוספה או סינון. פשוט שואבים מים מהנחלים ישר לבקבוק, כמו בפרסומת שלהם (נחלים של כולם, של המדינה, בחינם). זה אומר שהמים לא נקיים, הם מהטבע, יש שם חיידקים, טובים ולא טובים, יש שם לפעמים זיהום נקודתי, יש זיהום שמותר להם, הרבה יותר ממה שמותר לגוף ציבורי והם עובדים ללא פיקוח, הכל על פי החלטה שלהם מה טוב ומה לא. לכן יש הרבה פעמים מחסור במי עדן או איזה ריקול שהם מחזירים משלוח שלם. זה כי הם עושים בידוג מדגמי, פעם בכמה אלפי אריזות הם לוקחים מדגם לבדיקה ואז מחליטים מה עושים, לפעמים ריקול ולפעמים...לכסף יש השפעה על יושר. שמתם לב שבעונת הגשמים תמיד יש מחסור במי עדן? מוזר לא? זה כי בגשמים, כל הביוב, החרא מהשדות ומהרפת, הכל, זורם לנחלים, נחלים שמהם הם שואבים את המים. בשבלב הזה, החרא עולה על גדותיו ואפילו במי עדן מוותרים.

אז לסיכום:
מים מינארלים, מכילים חומרים לא טובים מהבקבוק, מסרטנים, פוגעים בהתפתחות הילד. יקרים פי אלף מול מי ברז, בחישוב של ליטר מול ליטר. לא נקיים ולפעמים אף מכילים ***, של בני אדם ושל משק בית. הפיקוח הוא בידי החברה. וזה שהם לוקחים משאב טבעי וחשוב לאזור, אשר שייך לכולנו, אורזים אותו ומוכרים לנו במחיר מוזגם בלי לשלם על זה, זה כבר עניין פוליטי/מדיני/חברתי אבל לי אישית מפריע העניין הסביבתי, ההרס והזיהום מהבקבוקים הוא מאוד רציני.

אני לא נגד מים בבקבוקים. כשאני מטייל בחו"ל ולא יודע מה מצב המים, אז אני שותה מי מינראלים מבקבוקים. כשאני מטייל בארץ אני קונה שישיה בתחנת דלק, זאת שבשמש כל היום. מה לעשות, לפעמים צריך לעשות וויתורים וניהול סיכונים קטן. פה ושם קצת חומר מסרטן לא יזיק יותר מדי. אבל לשתות כל יום כל היום רק מי "מינארלים" זה מפגר, לא כלכלית, לא חברתית ולא בריאותית.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”