ברשותכם, הייתי חפץ לשתף אתכם בחווית הרכישה האחרונה שביצעתי.
אומנם איני נמנה מאנשי האודיופוליה למיניהם ואף לא מתיימר, אך כפי שרובם טוענים "אין חכם כבעל ניסיון".
השלב הראשון:
לפני כשנה קיבלתי החלטה לשדרג את כל מערכת הקולנוע, כמובן שעד לאותה נקודת זמן נמנע(אשתי) ממני להיחשף למגוון האפשרויות העצום הקיים בשוק
עם זאת, יצאתי לדרכי ומבלי להתרברב יותר מידי רכשתי סט 5 רמקולים של ELAC סדרה 240.2
אני מודע שהרמקולים לא ממש נפוצים בארץ, אך כאשר שמעתי את ה-249 מחוברים להגברה של Audio Fidelity נשארתי פעור פה... - רגע אחד לפני שמעתי את ה-B&W 803D, נפל בשל תקציב.
השלב השני:
לפני כחודש החלטתי לרכוש רסיבר וסאב, בנוגע לסאב היה לי ברור JL-AUDIO ואכן בוצעה הזמנה ל-E112.
בנוגע לרסיבר הייתה לי התלבטות אך גם כאן גיבשתי החלטה ל-Top of the line.
מסקירה באינטרנט עלתה בי המחשבה לרכוש מחו"ל, אך עם זאת יצאתי להתרשם ופניתי לחנויות מתמחות(בשלב זה מתפתח רומן), אומנם ביקרתי במספר מועט של חנויות אך כבר היה ניצוץ והספקתי להתרשם לטובה מהחנות CrossOver שבדיעבד אין ספק שקיבלתי את ההחלטה הטובה ביותר ואסביר(חשוב לציין שגם שאר החנויות העניקו שירות טוב ומקצועי).
מניסיוני המר(לאחרונה שיפצתי את כל הבית) נכוויתי מאנשי מקצוע שבלשון המעטה יכולים לבייש את מקצוע ה-"נוכלות", לכן היה חשוב לי למצוא מישהו אמין שאוכל לסמוך עליו.
עכשיו אני רוצה לעצור לרגע ולהסביר מתוך השקפה שלי את המושג "לסמוך": מבחינתי כאשר אני נכנס לחנות ולא מנסים "לדחוף" לי מוצר זו כבר התחלה טובה, להקדיש לי מעט זמן להסברים ושאלות, לקבל הצעת מחיר, לתת לי לעשות סקר שוק ולהחליט ללא כל התחייבות.
ולגולת הכותרת אציין כמה נקודות שמיקמו את CrossOver בראש הרשימה:
1. ראשית כבר בשיחה הטלפונית שנערכה קרוב לחצי שעה ללא התחייבות לכלום והסבר מעמיק מהבחור רועי על מגוון האפשרויות העומדות בפני, יתרה מזאת הוא הקדיש דקות לרסיבר שחשבתי לרכוש יד שנייה ממקום אחר... - הסביר מדוע הוא טוב ואם הוא במחיר טוב שאחטוף, וואו נשארתי המום מרמת ההגינות וחשיבותו לשביעות רצונו של הלקוח.
2. הגעתי לחנות להאזין לאפשרויות השונות, אני חושב שחלפו כשעתיים, ואז קיבלתי מחיר ויצאתי לדרכי לבדוק בחנויות אחרות.
3. לבסוף חזרתי מאחר והבנתי שקיבלתי את המחיר הטוב ביותר, חשוב לי להדגיש שבחנויות אחרות קיבלתי מחיר X ואז כשעשיתי פרצוף קיבלתי הנחה ואז הרמתי גבה ועוד הנחה ואז שלפתי את קלף Amazon וקיבלתי עוד קצת הנחה...
ב-CrossOver המחיר הראשון שקיבלתי היה הנמוך ביותר, לא רק, אלא כאשר הרמתי גבה ועוד יותר מזה, שלומי הבעלים של החנות, התגלה כבחור משכמו ומעלה, הסביר שהמחיר שקיבלתי הינו אחרון ללא משחק מקדים(הזכיר לי קצת את אשתי
מבחינתי זה מדהים לקבל מחיר ולהבין שהמוכר לא משחק אתך משחקים... מטורףףףף(לטובה)
5. כשביצעתי את ההזמנה לרסיבר Marantz sr7010 גיליתי את רצוני לרכישת סאב וקבילתי מחיר מעולה, שוב פעם מחיר ללא משחקים.
6. בתהליך הרכישה ל-TopOfLine של לא משנה איזו חברה כי יש לי איזה ג'וק בראש שרוצה את ה-הכי טוב גם אם אנצל 60% מיכולותיו, נאמר לי פעם אחר פעם שההוצאה מיותרת ואקח דגם נמוך שמתאים לצרכים שלי... - הבנתי שטובתו של הלקוח הייתה חשובה יותר מהרווחיות של החנות(במקרה של אשתי זהו ההפך הגמור) - מדהים!
7. החותמת של החנות: בתחילה הזמנתי את הסאב בעל הדגם הקטן והזול במקצת E110 אשר קיבלתי עליו ועל ה-E112 מחיר, לאחר מס' ימים החלטתי(לדברי אשתי לא נטלתי כדורים באותו היום
מבחינתי זו נקודת מפנה, באופן מודע הייתי צריך לשדרג ב-XXXX ש"ח ובהסכמה, אבל קרה משהו יוצא דופן ומדהים, קיבלתי טלפון מרועי והוא אמר שהצליח לקבל מחיר טוב על הסאב ואני צריך להשלים רק עוד 60% מהסכום שהייתי צריך להוסיף!!!
אז כמו שאתם מבינים לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, ראשית צבטתי את עצמי שאיני חולם, לבסוף אמרתי תודה רבה ונשארתי המום בעודי מחזיק את הסלולרי לאפרכסת ופה פעור... ואוו ועוד פעם וואו, אמרתי לעצמי מה זה היה לכל הרוחות(תזכרו, ללא כדורים) - חזון אחרית הימים, הייתכן שהחנות אמרה לא לכסף!!!
השלב השלישי:
אתמול חזרתי לחנות וקניתי עוד שני רמקולים של Morel sp2 להשלמת ה-Atmos בתקרה - מחיר ללא תחרות.
חנות CrossOver - תודה רבה תמשיכו בעבודתכם הנאמנה, לרועי המאסטר עם ידע עצום בתחום ה-Audio וסבלנות ללא גבולות, לשלומי המדהים על אמפתיה למגבלות הלקוח ובא לקראתו בדרכים אשר סותרות את ההיגיון...
אזהרה: אשתי חולקת עלי וכנראה בימים הקרובים החנות תעלה באש!!