בעיות קליטה ב-D-link DSL G256DG

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
droreni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני משתמש חדש, וגם לא מתמצא ממש בעולם הראוטרים/מודמים, אז קצת קשה לי עם השפה פה.
אני שדרגתי לאחרונה למודם-ראוטר הנ"ל, במסגרת היותי במסגרת TOP100 של בזק, כאשר בזק בינלאומי זה הספק, ומאז שהתקנתי את הנתב החדש יש לי בעיות גלישה איתו, בעיקר ברשת ה-2.4. כאשר אני מתחבר אליו ישירות אני מצליח להגיע למהירות גלישה עפ"י ספידטסט של כ60 מגה, שזה פחות או יותר מה שאפשר להגיע אליו באזור שלי (מרכז ת"א...) שזה בסדר מבחינתי כרגע, כאשר אני מתחבר דרך הפלאפון לרשת ה-5 הגלישה היא גם מהירה כ-40 מגה. אבל ברשת ה-2.4 (שחלק מהמכשירים שיש לי אינם תומכים ב-5, לדוגמא מחשב נישא ודוד שמש שמבוסס אינטרנט-"סוויצ'ר") הגלישה היא 0.5-1 מגה וגם לסירוגין.
אני דיברתי עם בזק אבל מבחינתם כל עוד המהירות הקווית טובה אז זה בסדר והם לא נותנים תמיכה בנתב (אפילו לא הגדרה ראשונית חד פעמית) אלא בתשלום חודשי.
כמובן שחיפשתי באינטרנט מדריכים ועזרה אבל בשום מקום אין את דגם הנתב הספציפי הזה, אפילו לא באתר של DLINK.
אם מישהו יכול להוביל אותי להגדרה נכונה של הנתב אני אשמח מאוד לעזרה! מזהיר מראש שאני לא מבין את כל המושגים אבל כשמסבירים לי לאט אני מבין מהר :)
תודה מראש.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום.

אתה מרגיש איטיות בגלישה ואי יכולת לגלוש, או סתם כל פעם עושה בדיקות מהירות ומםריע לך שאתה מקבל פחות?

שינוי ערוץ יכולה לסייע.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

droreni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה.
מרגיש איטיות בגלישה שמגיעה עד הפסקות בגלישה, ברמה שאפילו בדיקת מהירות לא ניתנת לביצוע. וכמובן ניתוקים.
חזרתי כרגע לראוטר הקודם שלי NETGEAR VV2000, לא יכול להגיד שיותר טוב.
אני צריך עזרה בהגדרות של המודם/ראוטר כי אני לא מוצא תמיכה באף מקום, ואני חלש בהגדרות גלישה ורשתות מקומיות...

droreni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ראיתי גם שיש באיזה מקום אחר פה באתר קישור לשדרוג קושחה, והורדתי אותו, השאלה אם כדאי לי להתקין?
ועוד פרט חשוב נראה לי - בכל שלב מהירות ההעלאה היא מהירה מאוד בכל המכשירים, כאילו לא מושפעת לא משנה איזו רשת אלחוטית או קווית אני מתחבר, נשארת גם ב-2.4 וגם ב-5 גיגה הרץ סביב 3 מגה.

עדכון נוסף - החזרתי חזרה לDLINK ועכשיו הרשתות (אלחוטיות 2.4 ו-5, והקווית) עובדים בסדר, בחיבור דרך רשת חשמל (מחשב בחדר עבודה) עדיין מעט איטי מהרגיל (כ-5 מגה במקום 40-50) אבל הרבה יותר טוב מהחצי מגה שהיה לפני.
כרגע לפחות חזר האינטרנט הביתה. עדיין איני מצליח לחבר את הסוויצ'ר (דוד חשמל) לאינטנט, ומקבל הודעות בפלאפון שהאינטרנט האלחוטי אינו יציב. ומנורות האינטרנט על הנתב מהבהבות, וקראתי שזה אמור להיות דולק באופן רציף.
עדיין אשמח לעזרה אם יש דרך לשפר את זה דרך שינוי ההגדרות של הנתב. ותשובה לשאלה האם לעדכן את הקשוחה של הנתב (מ-1.00.17 ל-1.00.24 או 2GFAST)
תודה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”