השלכות בהשארת הרסיבר דלוק 24/7
שלום,
בהמשך להמלצתו של @LEE המדהים, רכשתי את ה- PIONEER VSX-329-K
רציתי לשאול מהן ההשלכות של השארת הרסיבר פועל 24/7
האם זה יהרוס אותו? ובאיזה טווח זמן?
אני שואל מכיוון שאני רוצה פתרון קל לניגון שירים דרך הסמארטפון בלי להפעיל 1000 מכשירים עכשיו (לדוגמה, אם אני בחדר השינה)
תודה
נסים
בהמשך להמלצתו של @LEE המדהים, רכשתי את ה- PIONEER VSX-329-K
רציתי לשאול מהן ההשלכות של השארת הרסיבר פועל 24/7
האם זה יהרוס אותו? ובאיזה טווח זמן?
אני שואל מכיוון שאני רוצה פתרון קל לניגון שירים דרך הסמארטפון בלי להפעיל 1000 מכשירים עכשיו (לדוגמה, אם אני בחדר השינה)
תודה
נסים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
כיבוי והדלקה בתדירות גבוהה מזיקים לרסיבר יותר מאשר השארתו דולק.
החסרון היחיד מבחינתך זה עלות החשמל עבורי זה יתרון

- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
·istarmini כתב:כיבוי והדלקה בתדירות גבוהה מזיקים לרסיבר יותר מאשר השארתו דולק.
...
עובד חברת חשמל?
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
צריך להגדיר מה זה תדירות גבוהה.istarmini כתב:כיבוי והדלקה בתדירות גבוהה מזיקים לרסיבר יותר מאשר השארתו דולק.
...
אני לא חושב שמספר פעמים הדלקה ביום מקצר את חיי הרסיבר,
אני גם לא חושב שזה ניתן להוכחה.
כל מוצר חשמל יכול לשבוק חיים ביום בהיר אחד, בין אם הוא עובד
נון סטופ לבין שמדליקים אותו פעם בשנה.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
יש אסכולה שלמה של אנשים שמאמינים שציוד אודיו (ומחשבים) לא צריך לכבות, הטענה היא שה"בום" החשמלי בהדלקה מזיק לרכיבים העדינים יותר משימוש שוטף. יש לי חבר בעבודה שאומר שהוא לא כיבה את הרסיבר אצלו בבית כבר חמש או שש שנים וגם הרסיבר הקודם שלו עבד כמה שנים ברציפות 
לדעתי האישית מאוד זה באמת לא מזיק, כל זמן שיש אוורור טוב והרסיבר לא מתחמם סתם.
לדעתי האישית מאוד זה באמת לא מזיק, כל זמן שיש אוורור טוב והרסיבר לא מתחמם סתם.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אישית לא זוכר מתי כיבית בכוונה את המחשב, לרוב רק ריסטרט או הפסקות חשמל. כך כבר 15 שנים. לעולם לא נשרף לי משהו במחשב בגלל אי-כיבוי. גם הרסיבר דלוק רוב היום, כל יום. בלילה מכבה כי הוא מכבה איתו את כל המכשירים האחרים שמחוברים עליו. זה מה שאני מנסה להגיד לפותח השרשור, אתה יכול לכוון כך שהדלקת הרסביר תדליק עוד דברים, יש לך שליטה מהאפלקציה (אני משאר, יש את זה בכל הרסיברים) כך שאתה יכול להדליק אותו מרחוק עם הפלפון. יש פתרונות. אבל לדעתי אין סיבה לכבות, כל עוד יש לו מספיק מקום ותנועת אוויר, חום זה האויב.RobotCop כתב:יש אסכולה שלמה של אנשים שמאמינים שציוד אודיו (ומחשבים) לא צריך לכבות, הטענה היא שה"בום" החשמלי בהדלקה מזיק לרכיבים העדינים יותר משימוש שוטף. יש לי חבר בעבודה שאומר שהוא לא כיבה את הרסיבר אצלו בבית כבר חמש או שש שנים וגם הרסיבר הקודם שלו עבד כמה שנים ברציפות
לדעתי האישית מאוד זה באמת לא מזיק, כל זמן שיש אוורור טוב והרסיבר לא מתחמם סתם....
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3547
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
הדנון שלי כשהוא נמצא על מקור כבוי, לאחר מספר דקות מתכבה אוטומטית.
אני תוהה אם החברה תיכנתה את הרסיבר כך אולי המצב המומלץ בלא שימוש הוא כבוי?
אני תוהה אם החברה תיכנתה את הרסיבר כך אולי המצב המומלץ בלא שימוש הוא כבוי?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3547
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
אם אתה אומר אני איתך.
בוא נגיד שאם אני רוצה להשאיר את הרסיבר קבוע דולק אני לא יכול.
לדוגמה שאני משחק בסוני, מסיים לשחק ומכבה את הסוני.
לאחר כמה דקות הרסיבר מתכבה אוטומטית.
לאחר כמה דקות הרסיבר מתכבה אוטומטית.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
·vivi כתב:אם אתה אומר אני איתך.
לאחר כמה דקות הרסיבר מתכבה אוטומטית....
אני די בטוח שאתה יכול להשאיר אותו עובד כל הזמן, תסתכל בהגדרות. פשוט כברירת מחדל הוא מכוון להיכבות לאחר 15 דקות אם הוא לא מקבל שום אות.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
איזו סיבה יש להשאיר אותו דולק?
אני בניגוד לרוב המגיבים משוכנע שמשך חייו יתקצר.
הרכיבים עובדים בחום גבוהה יותר מבזמן המתנה מה שגורם לבלאי לקבלים + לציפים יש נטיה לקצר את חייהם כתוצאה מחום.
נהפוך הוא.... אלקטרוניקה אוהבת טמ"פ נמוכה ולחות נמוכה ע"מ לשמור על חיים ארוכים.
אני בניגוד לרוב המגיבים משוכנע שמשך חייו יתקצר.
הרכיבים עובדים בחום גבוהה יותר מבזמן המתנה מה שגורם לבלאי לקבלים + לציפים יש נטיה לקצר את חייהם כתוצאה מחום.
נהפוך הוא.... אלקטרוניקה אוהבת טמ"פ נמוכה ולחות נמוכה ע"מ לשמור על חיים ארוכים.
אני יכול להגיד לך כמהנדס חשמל מתחול אלקטרוניקת ההספק שהדלקה וכיבוי גורמות לשחיקה של רכיבים אלקטרוניים ואלקטרו-מכאניים. מבחינה אלקטרונית ניתוק וחידוש הספקת מתח גורר שינויי זרם ותופעה של זרמי In-rush לתוך סלילים וגם לרכיבי מצב מוצק שלא ממש אוהבים חוסר יציבות בהספקת המתח. כמו כן, ברסיברים כאלו יש מנגנוני הגנה בזמן ניתוק וכיבוי בכדי למנוע POPS ממגברי ההספק. אלו ממסרים אלקטרוכאניים שעלולים להשחק בגלל הדלקה וכיבוי מחודשים.
למרות כל הנאמר, רסיבר איכותי מחברה רצינית יתוכננן כך תוך בחירת רכיבים והוספת מעגלי הגנה (נקראים Snubbers) בכדי להמעיט את הנזכים ולאפשר למוצר לעבוד בתנאים ביתיים תוך עמידה ב MTBF שהוא נועד לו. מצד שלישי מכשיר דולק 24-7 נחשף לסביבת עבודה חמה ולכן גם להאצה בשחיקה טרמית.
אז מה נכון לעשות? במקרה של הרסיבר שלך, הכי בריא זה להשאיר אותו כבוי 24/7 בכדי לא לסבור מהסאונד הנוראי
אבל ברצינות? אין ממש אסכולה חד משמעית כי יש כאן גורמים ותהליכים סטטיסטיים שאף אחד לא חקר אותם באופן שייתן תשובה חד משעית. ייתכן שאותו מוצר ספציפי שלך דווקא ינזק מהדלקה ממושכת וייתכן שדווקא לאחר 1000 הדלקות מחודשות הוא יתקלקל...
בכל מקרה עם צריכת הספק מרבית של כ 3 עד 5 וואט במצב STANDBY, צריכת החשמל לפי תעריף 0.55 שח לקוט"ש כיום, יוצא שאתה מפסיד 25 שח לשנה על מצב SB 24-7... אז כלכלית זה חסר משמעות.. אני אומר, תשאיר דלוק אם זה עושה לך טוב ותקווה שהוא כן יתקלקל בכדי שיהיה לך תירוץ לרכוש רסיבר נורמלי ואיכותי ולא *** של החברה הזו שאני מתעב כל כך...
למרות כל הנאמר, רסיבר איכותי מחברה רצינית יתוכננן כך תוך בחירת רכיבים והוספת מעגלי הגנה (נקראים Snubbers) בכדי להמעיט את הנזכים ולאפשר למוצר לעבוד בתנאים ביתיים תוך עמידה ב MTBF שהוא נועד לו. מצד שלישי מכשיר דולק 24-7 נחשף לסביבת עבודה חמה ולכן גם להאצה בשחיקה טרמית.
אז מה נכון לעשות? במקרה של הרסיבר שלך, הכי בריא זה להשאיר אותו כבוי 24/7 בכדי לא לסבור מהסאונד הנוראי
בכל מקרה עם צריכת הספק מרבית של כ 3 עד 5 וואט במצב STANDBY, צריכת החשמל לפי תעריף 0.55 שח לקוט"ש כיום, יוצא שאתה מפסיד 25 שח לשנה על מצב SB 24-7... אז כלכלית זה חסר משמעות.. אני אומר, תשאיר דלוק אם זה עושה לך טוב ותקווה שהוא כן יתקלקל בכדי שיהיה לך תירוץ לרכוש רסיבר נורמלי ואיכותי ולא *** של החברה הזו שאני מתעב כל כך...
@vivi
·
לא נשמע לי הגנוני. אולי יש לך מכשיר תקול. בטוח שאין הגדרה שיכולה לבטל את זה? מה אם אדם משאיר את הרסיבר דלוק בכוונה בכדי להאזין למקור שמופעל מרחוק? אם זה אכן כך זה באג רציני בתכנון המכשיר. תבדוק שאין עדכון קושחה שמתקן את זה. שום מכשיר אלקטרוני לפי סטנדרטים תקניים לא אמור לכלול מנגנון חסכון בחשמל ללא אפשרות לבטל אותו עי משתמש הקצה. איזה רסיבר זה בדיוק?
·
לא נשמע לי הגנוני. אולי יש לך מכשיר תקול. בטוח שאין הגדרה שיכולה לבטל את זה? מה אם אדם משאיר את הרסיבר דלוק בכוונה בכדי להאזין למקור שמופעל מרחוק? אם זה אכן כך זה באג רציני בתכנון המכשיר. תבדוק שאין עדכון קושחה שמתקן את זה. שום מכשיר אלקטרוני לפי סטנדרטים תקניים לא אמור לכלול מנגנון חסכון בחשמל ללא אפשרות לבטל אותו עי משתמש הקצה. איזה רסיבר זה בדיוק?
·vivi כתב:אם אתה אומר אני איתך.
לאחר כמה דקות הרסיבר מתכבה אוטומטית....
טוב, זה בגלל שברסיבר מופעלת אפשרות HDMI-CEC
תבטל אותה בהגדרות המתקדמות של הרסיבר וה"בעיה" תפתר (אז תתעלם מהתגובה הקודמת שלי). עדיין זה פאק בתכנון שאפשרות מעצבנת זאת מופעלת כברירת מחדל אגב...
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום,
לעניות דעתי, הדבר גם תלוי בשימושים של הרסיבר.
אצל חברתי למשל, היה רסיבר ימאהה דגם מאוד ישן (ללא HDMI) שנרכש לפני כ-10 שנים.
המכשיר פעל 24/7 ושימש גם לצפייה בסרטים בחיבור לסטרימר, וגם בצפייה בשידורי טלוויזיה בחיבור לממיר לוויני.
מעולם לא הייתה בו אפילו תקלה אחת.
גם כיום זה ממשיך עדיין לעבוד אצלי נונסטופ, בחיבור למחשב.
לפני כשנה הימאהה שלה הוחלף בפיוניר חדש (דגם כניסה), וממשיך לתפקד באותה שיטה.
לעומת זאת, אצלי בבית הרסיבר בסלון משמש אך ורק לצפייה בסרטים.
אני פותח שם טלוויזיה לעיתים רחוקות, וגם אז מבלי להפעיל את המערכת.
לכן אינני מוצא שום סיבה להשאיר אותו עובד כל הזמן.
מבחינת תקלות- בכל הרסיברים שהיו לי, הייתה רק תקלה אחת ב-LX83 ,ששימש אותי כארבע שנים...
(התקלה תוקנה אצל היבואן, במסגרת האחריות)
לעניות דעתי, הדבר גם תלוי בשימושים של הרסיבר.
אצל חברתי למשל, היה רסיבר ימאהה דגם מאוד ישן (ללא HDMI) שנרכש לפני כ-10 שנים.
המכשיר פעל 24/7 ושימש גם לצפייה בסרטים בחיבור לסטרימר, וגם בצפייה בשידורי טלוויזיה בחיבור לממיר לוויני.
מעולם לא הייתה בו אפילו תקלה אחת.
גם כיום זה ממשיך עדיין לעבוד אצלי נונסטופ, בחיבור למחשב.
לפני כשנה הימאהה שלה הוחלף בפיוניר חדש (דגם כניסה), וממשיך לתפקד באותה שיטה.
לעומת זאת, אצלי בבית הרסיבר בסלון משמש אך ורק לצפייה בסרטים.
אני פותח שם טלוויזיה לעיתים רחוקות, וגם אז מבלי להפעיל את המערכת.
לכן אינני מוצא שום סיבה להשאיר אותו עובד כל הזמן.
מבחינת תקלות- בכל הרסיברים שהיו לי, הייתה רק תקלה אחת ב-LX83 ,ששימש אותי כארבע שנים...
(התקלה תוקנה אצל היבואן, במסגרת האחריות)
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
רסיברים ללא HDMI היו הרבה יותר אמינים מאשר החדשים.
בלי כל קשר, לא רק מדובר בעניין האמינות.
זה גם חום, צריכת חשמל, פחות צריכה יותר ירוק...
כל הקשקוש הזה על כיבוי והפעלה הוא נכון בתאוריה, במציאות שבה מעגלים מתוכננים כמו שצריך הוא מצוץ מהאצבע.
ברכב שלכם יש לפחות 5 מחשבים שונים (ולפעמים הרבה יותר) שמופעלים 5-20 פעם ביום למשך עשר שנים לפחות.
ועדין המחשב לא "מתקלקל" (אלא אם זה מחשב של פולסווגן) כל שני וחמישי.
אין שום סיבה בעולם להשאיר מגבר דולק!
בלי כל קשר, לא רק מדובר בעניין האמינות.
זה גם חום, צריכת חשמל, פחות צריכה יותר ירוק...
כל הקשקוש הזה על כיבוי והפעלה הוא נכון בתאוריה, במציאות שבה מעגלים מתוכננים כמו שצריך הוא מצוץ מהאצבע.
ברכב שלכם יש לפחות 5 מחשבים שונים (ולפעמים הרבה יותר) שמופעלים 5-20 פעם ביום למשך עשר שנים לפחות.
ועדין המחשב לא "מתקלקל" (אלא אם זה מחשב של פולסווגן) כל שני וחמישי.
אין שום סיבה בעולם להשאיר מגבר דולק!