כמה שאלות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
solidas פותח השרשור
צייד דילים
צייד דילים
תגובות: 2847
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

אני כמה שנים מנוי של נטוויזן וכעת בתכנית של ה100 מגה גלישה
רציתי לדעת למה כולם פה קונים ראוטרים בעצמם כי הרי אני קיבלתי ראוטר מבזק(התשתית היא תשתית שלהם) ולא הבנתי למה אנשים פה הולכים וקונים בעצמם ראוטר כשניתן לקבל ראוטר מבזק וגם במידה שהראוטר מתקלקל ניתן להחזיר ולקבל חדש?
במידה שעדיף באמת לרכוש ראוטר בעצמי ולא לקחת מבזק איזה ראוטר מומלץ לרכוש?
(יתכן והשאלות ישמעו קצת מוזר אבל אני לא ממש מבין בתחום הזה ולכן שאלתי)

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

קודם כל בבקשה אל תיצור שרשור עם הכותרת "כמה שאלות", כותרת השרשור אמורה לתמצת את הנושא כדי שאנשים ידעו מראש אם הם יכולים לעזור לך עוד לפני שהם נכנסים.

לשאלתך - יש לזה כמה סיבות עיקריות
  • קודם כל כי בזק מעדיפה שלא למכור נתבים אלא "להשכיר" אותם בעלות 10₪ לחודש ואחרי שנתיים כבר כיסית עלות של נתב באותה איכות שהיית קונה לבד.
  • דבר שני, כי יש אנשים שרוצים נתב יותר חזק / עם תמיכה בדברים שבזק לא נותנת. הנתב של בזק טוב למשתמש הממוצע, אבל לא ל-Power User, והפורום הזה מאגד לא מעט אנשים כאלה. בנוסף גם חלק מהדגמים של בזק ידועים כבעייתיים.
  • ודבר אחרון - יש הרבה אנשים שמנויים ב"שוק הסיטונאי". בזק נותנת נתב רק למי שמחובר ישירות אליה. נכון שיש גם ספקיות אינטרנט שנותנות נתבים אבל יש גם אנשים שעוברים לא מעט ספקיות בגלל מחיר או בגלל איכות השירות וחבל סתם להתקשקש ולהחליף מודם כל פעם.

solidas פותח השרשור
צייד דילים
צייד דילים

שליחה #3 

@NegativeIQ
·אוריי עכשיו הבנתי כמה דברים, הנתב שלי הוא מדגם NETGEAR WIRELESS N600-האם נתב זה מספיק טוב?
מה הכוונה בזה שלPOWER USE הממוצע הנתבים של בזק לא מספקים(מה הם עושים איתם למשל שלא מספק לאדם הממוצע)-אני מוריד באינטרנט וצופה בסרטים וכמובן גולש על 3 מחשבים בבית שכולם מחוברים אל חוטית לאותו נתב-האם זה נתב מספיק טוב לזה או שכדאי לי לקנות דגם אחר של נתב?
איזה דגם מומלץ לקנות?
האם הנתב קשור לגלישה במהירות שהתשתית מספקת-ז"א בזק נתנו לי תשתית של 100 מגה אבל אני יודע שתכנית זה "עד" 100 מגה לכן אני שואל במידה ואני יחליף נתב האם המהירות תיתן לי תמיד את הטופ-ז"א 100 מגה בממוצע בגלישה כל הזמן?
וסליחה על הכותרת(אני אלמד לפעם הבאה)

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #4 

NegativeIQ כתב:קודם כל בבקשה אל תיצור שרשור עם הכותרת "כמה שאלות", כותרת השרשור אמורה לתמצת את הנושא כדי שאנשים ידעו מראש אם הם יכולים לעזור לך עוד לפני שהם נכנסים.

לשאלתך - יש לזה כמה סיבות עיקריות
  • קודם כל כי בזק מעדיפה שלא למכור נתבים אלא "להשכיר" אותם בעלות 10₪ לחודש ואחרי שנתיים כבר כיסית עלות של נתב באותה איכות שהיית קונה לבד.
  • דבר שני, כי יש אנשים שרוצים נתב יותר חזק / עם תמיכה בדברים שבזק לא נותנת. הנתב של בזק טוב למשתמש הממוצע, אבל לא ל-Power User, והפורום הזה מאגד לא מעט אנשים כאלה. בנוסף גם חלק מהדגמים של בזק ידועים כבעייתיים.
  • ודבר אחרון - יש הרבה אנשים שמנויים ב"שוק הסיטונאי". בזק נותנת נתב רק למי שמחובר ישירות אליה. נכון שיש גם ספקיות אינטרנט שנותנות נתבים אבל יש גם אנשים שעוברים לא מעט ספקיות בגלל מחיר או בגלל איכות השירות וחבל סתם להתקשקש ולהחליף מודם כל פעם.
...
קודם כל בבקשה אל תיצור שרשור עם הכותרת "כמה שאלות", כותרת השרשור אמורה לתמצת את הנושא כדי שאנשים ידעו מראש אם הם יכולים לעזור לך עוד לפני שהם נכנסים.
...
טוב שכתבת את זה, אז לא היחיד שזה מפריע לו. אתמול הערתי למישהו ועכשיו התאפקתי תודה :)

לגבי ההשכרה של בזק: לי הם משכירים את הנתב ומזכים אותי באותו סכום כל חודש.
מן הסתם המטרה בשיטה הזו היא לסבך את תהליך המעבר לספק אחר דרך השוק הסיטונאי.
בכל אופן, כשאעזוב את בזק אני פשוט אמנע מלהחזיר להם את הנתב (וגם אמנע מלשלם להם קנס בכל מיני דרכים) כי הוא בהחלט מספיק לצרכים שלי: 3 מחשבים + סטרימר + 6 סמארטפונים ב wifi. הכל עובד טוב עם 40 מגה.
גיל.

solidas פותח השרשור
צייד דילים
צייד דילים

שליחה #5 

אוקיי עכשיו הבנתי כמה דברים, הנתב שלי הוא מדגם NETGEAR WIRELESS N600-האם נתב זה מספיק טוב?
מה הכוונה בזה שלPOWER USE הממוצע הנתבים של בזק לא מספקים(מה הם עושים איתם למשל שלא מספק לאדם הממוצע)-אני מוריד באינטרנט וצופה בסרטים וכמובן גולש על 3 מחשבים בבית שכולם מחוברים אל חוטית לאותו נתב-האם זה נתב מספיק טוב לזה או שכדאי לי לקנות דגם אחר של נתב?
איזה דגם מומלץ לקנות?
האם הנתב קשור לגלישה במהירות שהתשתית מספקת-ז"א בזק נתנו לי תשתית של 100 מגה אבל אני יודע שתכנית זה "עד" 100 מגה לכן אני שואל במידה ואני יחליף נתב האם המהירות תיתן לי תמיד את הטופ-ז"א 100 מגה בממוצע בגלישה כל הזמן?
וסליחה על הכותרת(אני אלמד לפעם הבאה)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #6 

@solidas
·

1) אתה עדיין יכול לערוך ולתקן את הכותרת, לקוראים החדשים.

2) מהירות זה לא הפרמטר המעניין היחידי בראוטר. יש עוד, למשל טווח קליטה.
בכל מקרה, אם הראוטר שלך מספק את צרכייך אז הוא מספק את צרכיך, לא צריכים לחפש משהו אחר.
משה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”