מחסור בבאסים
שלום לכולם.
ברשותי מערכת קולנוע ביתי:DVD PIONEER DVL-90, רסיבר AMC R9 ורמקולים ACOUSTIMASS 10 II של BOSE - בס פסיבי, בנוסף מחוברים לרסיבר DVD SD-2960 של TOSHIBA ו-PS2 כמקורות נוספים.
הכל מחובר בחדר יעודי לצפיה, אמנם קטן - 2*3 מ' אך כך אפשר לסגור את הדלת ולשמוע בווליום גבוה מבלי להפריע לשאר בני הבית.
כאשר רואים ושומעים סרט, הבאסים בסדר גמור והחדר רועד, אולם כאשר מקשיבים ל-CD בכל המקורות - כמובן שיש הבדלי איכות משמעותיים ביניהם - חסרים הבאסים
מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה
ברשותי מערכת קולנוע ביתי:DVD PIONEER DVL-90, רסיבר AMC R9 ורמקולים ACOUSTIMASS 10 II של BOSE - בס פסיבי, בנוסף מחוברים לרסיבר DVD SD-2960 של TOSHIBA ו-PS2 כמקורות נוספים.
הכל מחובר בחדר יעודי לצפיה, אמנם קטן - 2*3 מ' אך כך אפשר לסגור את הדלת ולשמוע בווליום גבוה מבלי להפריע לשאר בני הבית.
כאשר רואים ושומעים סרט, הבאסים בסדר גמור והחדר רועד, אולם כאשר מקשיבים ל-CD בכל המקורות - כמובן שיש הבדלי איכות משמעותיים ביניהם - חסרים הבאסים
מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה
היי
הסיבה היא פשוטה, במוסיקה לא קיימים אותם בסים שנמצאים בסרטים שהם בהרבה יותר נמוכים. לבסים בסרטים ישנו ערוץ יעודי להשמעתם והוא נקרא LFE והוא לא קיים במוסיקה.
סיבה שניה היא שאתה משתמש בסאב פסיבי. החלפתו לאקטבי תשפר לך באופן משמעותי את הבאסים גם במוסיקה.
הסיבה היא פשוטה, במוסיקה לא קיימים אותם בסים שנמצאים בסרטים שהם בהרבה יותר נמוכים. לבסים בסרטים ישנו ערוץ יעודי להשמעתם והוא נקרא LFE והוא לא קיים במוסיקה.
סיבה שניה היא שאתה משתמש בסאב פסיבי. החלפתו לאקטבי תשפר לך באופן משמעותי את הבאסים גם במוסיקה.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
קודם כל צריך להבחין בין בסים "נכונים" ו "הבית רועד"
זה שבית רועד כפי שאמרת לא אומר כל כך שהבסים הם נכונים וממוקדים זה אומר שיש לך הרבה בלאגן
מבחינה אקוסטית .
אומנם בסרטים יש המון פיצוצים והמון "קולות" שיוצרים תדרים נמוכים אך אין זה אומר שאין במוסיקה שאתה מקשיב לה את התדרים הללו .
יש המון כלים שמגיעים לתדרים מאד נמוכים מ קונטרבס ,תופי דוד , בס דראם , וסינטיים למינהם שיכולים בעיקרון להגיע לתדר מאד נמוך אם מתכנתים אותם לשם כך .
עכשיו בנוגע לעצה של ידידנו ויק כאן .
בדרך כלל הסאב הפסיבי שמגיע עם סטים אלו הוא לא בדיוק סאב אלה רמקול שמתפקד די להוציא את המידים הנמוכים ולאו דווקא את התדים הנמוכים ביותר כפי שסאב אקטיבי יעודי עושה זאת . (בסים מתחת ל 60 70 הרץ )
צריך לשים טוב לב לפני שמחליפים
או מתחילים להתעסק עם הרמקולים .
אולי אתה פשוט כה רגיל "לבלאגן" של תדרים שאתה מחפש זאת גם במוסיקה ...לא כך העיניין.
במוסיקה בדרך כלל הבסים הם עדינים יותר ו"מוסיקאלים " יותר ..(חוץ מטראנסים ומוסיקה אלקטרונית למינה)
זה שבית רועד כפי שאמרת לא אומר כל כך שהבסים הם נכונים וממוקדים זה אומר שיש לך הרבה בלאגן
אומנם בסרטים יש המון פיצוצים והמון "קולות" שיוצרים תדרים נמוכים אך אין זה אומר שאין במוסיקה שאתה מקשיב לה את התדרים הללו .
יש המון כלים שמגיעים לתדרים מאד נמוכים מ קונטרבס ,תופי דוד , בס דראם , וסינטיים למינהם שיכולים בעיקרון להגיע לתדר מאד נמוך אם מתכנתים אותם לשם כך .
עכשיו בנוגע לעצה של ידידנו ויק כאן .
בדרך כלל הסאב הפסיבי שמגיע עם סטים אלו הוא לא בדיוק סאב אלה רמקול שמתפקד די להוציא את המידים הנמוכים ולאו דווקא את התדים הנמוכים ביותר כפי שסאב אקטיבי יעודי עושה זאת . (בסים מתחת ל 60 70 הרץ )
צריך לשים טוב לב לפני שמחליפים
אולי אתה פשוט כה רגיל "לבלאגן" של תדרים שאתה מחפש זאת גם במוסיקה ...לא כך העיניין.
במוסיקה בדרך כלל הבסים הם עדינים יותר ו"מוסיקאלים " יותר ..(חוץ מטראנסים ומוסיקה אלקטרונית למינה)
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
royp ,
עד לפני יומיים הייתי בעליו המתוסכל של AM10II למשך 5 שנים, אצלי הסט היה ממוקם בסלון ובקושי הפיק בסים, לבסוף קניתי סאב אקטיבי והדבר השתפר פלאים, אולם גם לאחר זה עדיין היה חסר קצת עומק וגבוהים עם הסט הנ"ל.
אבל אני חושב שאם תוסיף סאב אקטיבי תרגיש מיד בהבדל.
עד לפני יומיים הייתי בעליו המתוסכל של AM10II למשך 5 שנים, אצלי הסט היה ממוקם בסלון ובקושי הפיק בסים, לבסוף קניתי סאב אקטיבי והדבר השתפר פלאים, אולם גם לאחר זה עדיין היה חסר קצת עומק וגבוהים עם הסט הנ"ל.
אבל אני חושב שאם תוסיף סאב אקטיבי תרגיש מיד בהבדל.
שמוליק ו.
- eladts
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: אלעד צור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מערכת AM של בוז
השם AM מאוד הולם את מערכות הסטלייטים של בוז. יש להם איכות שמע של גביע אשל והסאב שלהם הוא בקושי סאב טויטר. גם החלפצת הסאב לאקטיבי לא תשנה את זה בהרבה. אפילו רמקולים טובים למחשב כמו ה-ATP3 נשמעים יותר טוב מה-AM5 על מחירו המופלץ.
ההבדל הוא מאוד פשוטאני לפני קניה של סאב
אפשר להסביר בבקשה ההבדל בין סאב אקטיבי לפסיבי?...
בסאב אקטיבי ישנו מגבר וכל מיני כפתורים לשליטה על הבאסים ורמת התדרים
בסאב פסיבי אין את כל זה. פשוט יש רמקול גדול בתוך תיבת עץ
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
סאב פאסיבי - זהו רמקול לתדרים נמוכים מאוד (20 הרץ ומעלה, בד"כ עד 250 הרץ או משהו באזור) ללא הגברה.
סאב אקטיבי - אותו כנ"ל רק שהוא כולל את ההגברה בשביל עצמו מובנית בתוך הקופסא. החיבור הוא ברמת LINE LEVEL מיציאת הסאב ברסיבר או PRE OUT בקדם מגבר.
כיום, מרבית הסאבים, ובמיוחד לק"ב, הם אקטיביים.
סאב אקטיבי - אותו כנ"ל רק שהוא כולל את ההגברה בשביל עצמו מובנית בתוך הקופסא. החיבור הוא ברמת LINE LEVEL מיציאת הסאב ברסיבר או PRE OUT בקדם מגבר.
כיום, מרבית הסאבים, ובמיוחד לק"ב, הם אקטיביים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
חברה', בואו נדייק.בסאב אקטיבי ישנו מגבר וכל מיני כפתורים לשליטה על הבאסים ורמת התדרים...
מה זה "כל מיני כפתורים" ומה זה "רמת התדרים" ?
זה במקרה הטוב לא נכון ובמקרה הרע, הטעיה.
1. רמת השליטה שיש בסאב אקטיבי, מלבד העוצמה, היא בפאזה ובתדר החיתוך (קרוס). אלו יכולים להיות גם בסאב פאסיבי.
2. "רמת תדרים" - אני מניח שהתכונת לתדר החיתוך, כי אין שם שליטה על עוצמות שונות לתדרים שונים (אקולייזר?).
אין פה משהו מיוחד. במקרה של ק"ב, לכל רסיבר שאני מכיר יש שליטה על עוצמת ה-LFE, כך שגם אם תחבר את סאב הפסיבי למגבר כח ללא שליטה על וליום, עדיין תוכל (ותהיה חייב למעשה) לשלוט על עוצמתו ביחס לאחרים.כמו שנאמר, לסאב אקטיבי יש מגבר פנימי עם ווליום משלו, וזה נאפשר לך לכוון את הבאס לעוצמה שאתה רוצה יחסית לשאר הצלילים....
מרטין תודה על התיקון!! לזה התכוונתי , ברור לא לאקולייזר
מרטין אתה מוכן להסביר איך אתה משנה את תדר החיתוך בסאב פסיבי?
וגם לא ברור איך אתה יכול לשלוט בסאב פסיבי על עוצמת הבס ?
אם הכוונה למגבר כח שקיים ברסיבר, אז אין לך שליטה רק על תחום התדרים של הבס (30-150). אם אתה מתכוון לכפתוריי ה BASS-TREBLE אז זה ממש לא דומה לווליום בבס אקטיבי.
אם הכוונה שהבס מחובר למגבר כח משלו אז זה כבר לא פסיבי.
אין מה להשוות בין בס פסיבי לאקטיבי מבחינת שליטה על הצליל.
וגם לא ברור איך אתה יכול לשלוט בסאב פסיבי על עוצמת הבס ?
אם הכוונה למגבר כח שקיים ברסיבר, אז אין לך שליטה רק על תחום התדרים של הבס (30-150). אם אתה מתכוון לכפתוריי ה BASS-TREBLE אז זה ממש לא דומה לווליום בבס אקטיבי.
אם הכוונה שהבס מחובר למגבר כח משלו אז זה כבר לא פסיבי.
אין מה להשוות בין בס פסיבי לאקטיבי מבחינת שליטה על הצליל.
מוטי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
motico,
1. מכיר PRE פאסיבי? סה"כ פוטנציומטר....זה יישלוט על הווליום.
2. ההבדל בין פאסיבי לאקטיבי הוא בדיוק איפה נמצא המגבר שלו.
אם יש מגבר כח חיצוני הוא עדיין נקרא "פאסיבי". איך אחרת תדחוף אותו?
3. קרוס אובר בתוך רמקול הוא מעגל פאסיבי לחלוטין, מה הבעיה לשים אחד או יותר מהרכיבים שלו שיהיה משתנה ? (בד"כ קבל משתנה).
1. מכיר PRE פאסיבי? סה"כ פוטנציומטר....זה יישלוט על הווליום.
2. ההבדל בין פאסיבי לאקטיבי הוא בדיוק איפה נמצא המגבר שלו.
אם יש מגבר כח חיצוני הוא עדיין נקרא "פאסיבי". איך אחרת תדחוף אותו?
3. קרוס אובר בתוך רמקול הוא מעגל פאסיבי לחלוטין, מה הבעיה לשים אחד או יותר מהרכיבים שלו שיהיה משתנה ? (בד"כ קבל משתנה).
מרטין אני ממש לא מבין.
1. איפה נמצא הפוטנציאומטר בבאס פאסיבי, בין מגבר ההספק ליחירת הבס ?
2. זה ענין של הגדרה. אם יחידת הבאס נדחפת על ידי מגבר שמפעיל רק אותה, אז הפכת את מכלול הבס מפסיבי לאקטיבי. חוץ מזה איפה נמצא הפילטר?
3. לגביי קבל משתנה, אתה מתכוון משתנה ע"י הלקוח, כמו פוטנציטומטר? הקבלים ברמקולים הם בערכים של 1 עד 10 מיקרו פארד ובנויים עם Q גבוה.
ראית פעם קבל משתנה בערכים האלו ?
1. איפה נמצא הפוטנציאומטר בבאס פאסיבי, בין מגבר ההספק ליחירת הבס ?
2. זה ענין של הגדרה. אם יחידת הבאס נדחפת על ידי מגבר שמפעיל רק אותה, אז הפכת את מכלול הבס מפסיבי לאקטיבי. חוץ מזה איפה נמצא הפילטר?
3. לגביי קבל משתנה, אתה מתכוון משתנה ע"י הלקוח, כמו פוטנציטומטר? הקבלים ברמקולים הם בערכים של 1 עד 10 מיקרו פארד ובנויים עם Q גבוה.
ראית פעם קבל משתנה בערכים האלו ?
מוטי
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3873
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
תודה על ההסבר (והדיון)MartinHSabag כתב:סאב פאסיבי - זהו רמקול לתדרים נמוכים מאוד (20 הרץ ומעלה, בד"כ עד 250 הרץ או משהו באזור) ללא הגברה.
כיום, מרבית הסאבים, ובמיוחד לק"ב, הם אקטיביים....
1- למה לא להשתמש בפסיבי ולהגביר את העוצמה שלו דרך הרסיבר?
2-איך כדאי לבחור(איזה ערך) את רמת החיתוך(CROSSOVER )?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
motico,
1. כן, נגד הספק משתנה.
2. ברור שזה עיניין של הגדרה, על זה בדיוק נסוב הדיון (ההבדל בין פאסיבי לאקטיבי).
זו ההגדרה היחידה שאני מכיר.
אני חוזר, כל רמקול שהוא חייב שיהיה לפניו מגבר כח. רמקול אקטיבי (לא סאב, אלא רמקול רגיל) הוא אותו כנ"ל, רמקול עם מגבר מובנה שמקבל אות ברמת LINE LEVEL.
אם לא תשדך לסאב הפאסיבי מגבר כח, איך הוא בדיוק יזוז ?
3. הקרוס יכול להיות ביחידה נפרדת (ראה ולודיין) ויכול להיות מובנה בפנים.
FIRE_WIRE,
1. יציאת הסאב ברסיבר היא ללא הגברה, אתה לא יכול לחבר אותה ישירות לסאב פאסיבי בלי מגבר כח בדרך.
2. קרא את המאמר שלי על כיוון ומיקום סאב.
1. כן, נגד הספק משתנה.
2. ברור שזה עיניין של הגדרה, על זה בדיוק נסוב הדיון (ההבדל בין פאסיבי לאקטיבי).
זו ההגדרה היחידה שאני מכיר.
אני חוזר, כל רמקול שהוא חייב שיהיה לפניו מגבר כח. רמקול אקטיבי (לא סאב, אלא רמקול רגיל) הוא אותו כנ"ל, רמקול עם מגבר מובנה שמקבל אות ברמת LINE LEVEL.
אם לא תשדך לסאב הפאסיבי מגבר כח, איך הוא בדיוק יזוז ?
3. הקרוס יכול להיות ביחידה נפרדת (ראה ולודיין) ויכול להיות מובנה בפנים.
FIRE_WIRE,
1. יציאת הסאב ברסיבר היא ללא הגברה, אתה לא יכול לחבר אותה ישירות לסאב פאסיבי בלי מגבר כח בדרך.
2. קרא את המאמר שלי על כיוון ומיקום סאב.
אני מניח שמרטין לא התכוון לקבל משתנה כיחידה אחת. השינוי בקיבול יכול להיות דיסקרטי (למשל בעזרת מחלף אשר מחבר במקביל קבוצות שונות של קבלים).motico כתב: לגביי קבל משתנה, אתה מתכוון משתנה ע"י הלקוח, כמו פוטנציטומטר? הקבלים ברמקולים הם בערכים של 1 עד 10 מיקרו פארד ובנויים עם Q גבוה.
ראית פעם קבל משתנה בערכים האלו ?...
vitalyi
כדי לשמור על רציפות העכבת יש צורך לשנות גם את הקבל וגם את הסליל.
עזוב, אין חיה כזאת.
מרטין
1. אני מניח ששכחת להוסיף בסעיף הראשון חייכן.
2. ברור שבאס פסיבי צריך לדחוף עם מגבר הספק, אבל אם אתה מצמיד לבאס מגבר ושם בכניסה פילטר ומוסיף ווליום אז הפכת את זה לבאס אקטיבי. זה כבר לא משנה אם המגבר בתוך הארגז או לידו.
3. קרוס חיצוני (ישירות לרמקול) הוא קבוע ולא רציף. קרוס אקטיבי הוא בר שינוי.
אבל בא נתחיל מההתחלה.
ההערה שלי קשורה רק להערה שלך לגביי ההערה שכתבתי, שבאס אקטיבי נותן לך יכולת לשנות את היחס בין הבאס לשאר הצלילים.
החזרת הערה שזה לא משנה אם זה אקטיבי או פסיבי, ושגם באס פסיבי מאפשר לך לבצע את זה אם תשים לו מגבר משלו.
אז אם אתה יוצא מה- LFE ,שם לבאס מגבר משלו ופילטר משתנה משלו אז הפכת אותו ל...... טוב אני מניח שהבנת אותי.
כדי לשמור על רציפות העכבת יש צורך לשנות גם את הקבל וגם את הסליל.
עזוב, אין חיה כזאת.
מרטין
1. אני מניח ששכחת להוסיף בסעיף הראשון חייכן.
2. ברור שבאס פסיבי צריך לדחוף עם מגבר הספק, אבל אם אתה מצמיד לבאס מגבר ושם בכניסה פילטר ומוסיף ווליום אז הפכת את זה לבאס אקטיבי. זה כבר לא משנה אם המגבר בתוך הארגז או לידו.
3. קרוס חיצוני (ישירות לרמקול) הוא קבוע ולא רציף. קרוס אקטיבי הוא בר שינוי.
אבל בא נתחיל מההתחלה.
ההערה שלי קשורה רק להערה שלך לגביי ההערה שכתבתי, שבאס אקטיבי נותן לך יכולת לשנות את היחס בין הבאס לשאר הצלילים.
החזרת הערה שזה לא משנה אם זה אקטיבי או פסיבי, ושגם באס פסיבי מאפשר לך לבצע את זה אם תשים לו מגבר משלו.
אז אם אתה יוצא מה- LFE ,שם לבאס מגבר משלו ופילטר משתנה משלו אז הפכת אותו ל...... טוב אני מניח שהבנת אותי.
מוטי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: