מתלבט - אחרי קריאת הרבה חומר כולל פה מה עדיף? 55 אולד או 65 hd.
שלום.
אחרי שיטוט ארוך באתרים וקריאת שרשורים בפורום זה אני מתלבט.
הגיע הזמן להחליף את הטלוויזיה בסלון (עוד מעט 12 שנה- הייתי בין הראשונים במסך שטוח גדול... עלה אז 22,000..)
קראתי והגעתי למסקנה שכרגע אין צורך במסך 4K - גם בשל המרחק וגם בשל העדר תוכן וגם בשל המחיר....
התקציב הוא סביב 12,000 ש"ח לערך.
הסלון שלנו גדול ומרובע - הספה שמול הטלוויזיה עליה יושבים בדר"כ מרוחקת כ- 3- 3.5 מטר מהטלוויזיה.
אך לעיתים אנו יושבים בפינת האוכל אחרי הספה ורואים משם - בערך כ 5 מטרים.
ההתלבטות היא בין טלוויזיה 65 אינצ' של סמסונג -H8000 LED.
או מסך שמוגדר כאיכותי יותר 55 אינצ' LG 55EC939Y שהוא מסך OLED. (יש לו חוות דעת טובות - גם באתרי חו"ל)
מסך 65 שהוא OLED או 4K
או שילוב של שניהם יקר לי..
בקיצור הגודל או האיכות? (אם מרגישים בהבדל בכלל??)
תודה
רומיקה
אחרי שיטוט ארוך באתרים וקריאת שרשורים בפורום זה אני מתלבט.
הגיע הזמן להחליף את הטלוויזיה בסלון (עוד מעט 12 שנה- הייתי בין הראשונים במסך שטוח גדול... עלה אז 22,000..)
קראתי והגעתי למסקנה שכרגע אין צורך במסך 4K - גם בשל המרחק וגם בשל העדר תוכן וגם בשל המחיר....
התקציב הוא סביב 12,000 ש"ח לערך.
הסלון שלנו גדול ומרובע - הספה שמול הטלוויזיה עליה יושבים בדר"כ מרוחקת כ- 3- 3.5 מטר מהטלוויזיה.
אך לעיתים אנו יושבים בפינת האוכל אחרי הספה ורואים משם - בערך כ 5 מטרים.
ההתלבטות היא בין טלוויזיה 65 אינצ' של סמסונג -H8000 LED.
או מסך שמוגדר כאיכותי יותר 55 אינצ' LG 55EC939Y שהוא מסך OLED. (יש לו חוות דעת טובות - גם באתרי חו"ל)
מסך 65 שהוא OLED או 4K
או שילוב של שניהם יקר לי..
בקיצור הגודל או האיכות? (אם מרגישים בהבדל בכלל??)
תודה
רומיקה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
3.5 מטר אפשר להסתדר עם "55, אבל הוא יהיה קצת קטן. מ-5 מטר גם "55 וגם "65 יראו לך קטן, אבל אני מניח שאתה לא הולך לראות סרטי קולנוע בצורה "ביקורתית" מכיסא בפינת אוכל.
קצת קשה להגיד מה עדיף, תלוי איך אתה רואה את הסרטים שלך. אם אתה אוהב לראות סרטים ללא אור ובסביבה חשוכה אני חושב של-OLED תהיה עדיפות, אם לרוב אתם רואים טלויזיה בחדר מואר אז הבהירות הגובה יותר שה-LCD יכול להגיע אליה יהיה עדיף כשמוסיפים למשוואה את גודל המסך.
למרות שההבדל הוא "10 בלבד, זה מתורגם ל 40% יותר שטח מסך.
קצת קשה להגיד מה עדיף, תלוי איך אתה רואה את הסרטים שלך. אם אתה אוהב לראות סרטים ללא אור ובסביבה חשוכה אני חושב של-OLED תהיה עדיפות, אם לרוב אתם רואים טלויזיה בחדר מואר אז הבהירות הגובה יותר שה-LCD יכול להגיע אליה יהיה עדיף כשמוסיפים למשוואה את גודל המסך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
3.5 מטר אפשר להסתדר עם "55, אבל הוא יהיה קצת קטן. מ-5 מטר גם "55 וגם "65 יראו לך קטן, אבל אני מניח שאתה לא הולך לראות סרטי קולנוע בצורה "ביקורתית" מכיסא בפינת אוכל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לדעתי, כאחד שיש לו את ה 55EC939, עדיף לך מסך LCD בגודל 65.
אבל, לפני שרצים קדימה - מה תמהיל השימוש במסך? באיזה תכן אתם נוהגים לצפות?
אבל, לפני שרצים קדימה - מה תמהיל השימוש במסך? באיזה תכן אתם נוהגים לצפות?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@רומיקה
·
אז זה רק מחזק את הדעה שלי ש- OLED לא בשבילך.
מה שייתן לך יותר חוויה זה הגודל.
ואל תטעה, OLED אולי נותן שחור מדהים, אבל מביא איתו גם לא מעט חסרונות ואותיות קטנות. לא הכל מושלם ב- OLED כרגע. רחוק מזה.
·
אז זה רק מחזק את הדעה שלי ש- OLED לא בשבילך.
מה שייתן לך יותר חוויה זה הגודל.
ואל תטעה, OLED אולי נותן שחור מדהים, אבל מביא איתו גם לא מעט חסרונות ואותיות קטנות. לא הכל מושלם ב- OLED כרגע. רחוק מזה.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
·pocho6 כתב:לדעתי, כאחד שיש לו את ה 910
OLED לא בשבילך
OLED טוב מאוד בסרטים וסדרות באיכות גבוהה
של full hd ובלו ריי
בשידורי טלוויזיה רגילים ממש לא...