סאב WESTRA ענק מול סאב BOSE חדש - עזרו לי להבין את הדקויות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
eitanrn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
שם מלא: eitanrn
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי חברים
באחד הפוסטים הקודמים שלי אחד מהחברה כאן הגדיר את הסאב WESTRA שלי כקוספאת בום בום.
האמת זה בום בום אמיתי. בסצינת הפילים בשר הטבעות השכנים בטוחים שפילים אכן תוקפים :)

לעומת זאת, סאב BOSE חדש שהוא כמעט שליש בגודל הפיזי, מתקרב בעוצמה לווסטרה אבל וואלה, הפילים לא כאן.

מנסה להבין מנסיונכם העשיר - איך באמת מבינים את האיכות של בוס, במה מודדים את זה ועל בסיס מה הווסטרה שלי לא משהו או בום בום כפי שהוגדר ?

אני בור בתחום ורוצה להבין.
תודה מראש

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #2 

eitanrn כתב:הי חברים
באחד הפוסטים הקודמים שלי אחד מהחברה כאן הגדיר את הסאב WESTRA שלי כקוספאת בום בום.
האמת זה בום בום אמיתי. בסצינת הפילים בשר הטבעות השכנים בטוחים שפילים אכן תוקפים :)

לעומת זאת, סאב BOSE חדש שהוא כמעט שליש בגודל הפיזי, מתקרב בעוצמה לווסטרה אבל וואלה, הפילים לא כאן.

מנסה להבין מנסיונכם העשיר - איך באמת מבינים את האיכות של בוס, במה מודדים את זה ועל בסיס מה הווסטרה שלי לא משהו או בום בום כפי שהוגדר ?

אני בור בתחום ורוצה להבין.
תודה מראש
...
גם לי את ה WESTRA.
שאוכל להשוות - על איזה סאב של BOSE אתה מדבר?

eitanrn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

קניתי את זה - הסאבים של בוס משום מה זהים אצל כולם או לפחות ככה זה נראה
https://www.bose.com/en_us/products/spe ... ystem.html

אתה גם חושב שהווסטרה טוב או כמו האחרים שקוראים לזה בום בום ?
זה אחלה שולחן קטן :) :)

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

eitanrn כתב:קניתי את זה - הסאבים של בוס משום מה זהים אצל כולם או לפחות ככה זה נראה

...
מי שקורא לסאב של WESTRE קופסא של בום בום - הראש שלו התמלא ביותר מדי באסים, או שלא שמע את הסאב הזה מעולם.
אם כבר, הסאב של BOSE יותר קרוב לקופסת בום בום מאשר הסאב של WESTRA.
הסאב של WESTRA בעל אלמנט גדול הרבה יותר, ויורד ל 40HZ, קצת פחות אפילו אבל עם הנחתה בעוצמה, והוא בעל מגבר של 150W, וזה סאב אלים מאוד, הוא ממלא חלל מאוד גדול ללא בעיה בכלל.
נכון שיש סאבים שיורדים נמוך יותר, אך לרוב יקרים משמעותית.
לפי הנתונים של ה BOSE, הוא יורד עד ל 50/60HZ בהתאמה ולכן אין כאן מקום להשוואה כל כך.

eitanrn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ייתכן והם מתכוונים לאיכות, דיוק, עדינות וכו - דברים שאני לא מבין בהם.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6631
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #6 

BOSE ידועים בכל העולם בשל התימחור הגבוה שלהם , שלא תמיד מצדיק את האיכויות .

ניתן למצוא מוצרים מחברות מקבילות שנותנים תמורה דומה בהרבה פחות כסף.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #7 

eitanrn כתב:קניתי את זה - הסאבים של בוס משום מה זהים אצל כולם או לפחות ככה זה נראה

...
·אז קודם כל, הדבר הזה של בוסס זה לא סאב, זה רמקול באס (אפילו בתיאור של המוצר כתוב Acoustimass - משלים אקוסטי לסאונד בר) הוא לא מתקרב להיות "סאב" אמיתי. חוץ מזה, בוסס, זה ***, הם משקרים בנתונים, לא מפרסמים נתונים בסיסים, יש להם חיבורים מיוחדים ולרוב המערכות שלהם מתוכננות בצורה טריקיט כדי להוציא מקסימום במינימום עד כדי כך שיש להם חורים גדולים בסאונד.
לגבי הWESTRA, זה כבר סאב סאב אבל מה לעשות, זה סאב ברמת כניסה בלבד. אולי יש לו קצת יותר כוח מלאחרים ברמה שלו, והוא אכן נותן תמורה מאוד יפה ובתווח מחירים הזה הוא מעולה אבל הוא עדיין צעצוע.

עוצמה זה לא הכל. יש דקויות קטנות, יכולת הפרדה, מהירות, כל מני דברים שלא תמיד ניתן להראות ישירות על הנייר אבל במציאות אלה דברים שלא ניתן לפספס והם אלה שעושים את ההבדל הגדול בין סאב צעצוע לסאב ממותג מתמחה. זאת הכוונה לסאב "בום בום" הוא אולי חזק, ממלא חדר ואפילו יואד מספיק נמוך, אבל אין לו את ההפרדה והמהירות ואז כל הצלילים משתלבים ביחד והכל נשמע מרוח, בומי, בום בום בום...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

Bose היא חברת שיווק שבמקרה יש לה גם מחלקה להנדסת קול.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #9 

Catskinner כתב:Bose היא חברת שיווק שבמקרה יש לה גם מחלקה להנדסת קול.
...
·:lol:
חזק

התיאור הכי טוב של בוסס.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7658
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #10 

אני לא כל כך מסכים עם הירידות על בוס. שמעתי אותם במספר הזדמנויות ובשביל המטרה לה הם מיועדים הם עושים עבודה לא רעה בכלל, קרי מערכות all in one שמיועדות בעיקר למי שרוצה עיצוב עדין שלא תופס מקום רב וסאונד לא רע בכלל. אם המחיר גבוה למוצר חדש אז ביד שניה יש מציאות מדי פעם. לא הייתי פוסל מערכת כזו על הסף, אבל תלוי מה מצפים ממנה (למשל עבורי היא לא מתאימה).
לגבי הווסטרה, ברור שאם תשאל עליהם כאן בפורום של חובבי סאונד אדוקים אז יגידו לך שהם טובים בעיקר כעץ ללג בעומר, ובצדק. זה מותג נחות. איפה אתר אינטרנט? ביקורות ? כתבות?

תבין עיקרון חשוב, סאבוופר מטפל בתדרים נמוכים. זה נושא מורכב בפני עצמו ומה שנקרא הגביע הקדוש של הרבה חובבי סאונד.
בהזדמנות אם תגיע לחנות מתמחה תשאל אם ניתן לעשות לך הדגמה לכמה דקות של סאב רציני ואז תשווה את זה עם מה שאתה יודע.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”