צפייה ישירה והורדות - הסוף? כך מתכננים לתבוע אתכם אישית

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
avier פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 756
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

שרת המשפטים איילת שקד מקדמת הצעת חוק שתחייב את חברות האינטרנט לחשוף אילו משתמשים מורידים תוכן פיראטי.
http://www.themarker.com/technation/1.2948068
כל הזמן הם מנסים לחזור על הטעות של לחפש אשמים במקום לעזור למי שקשה לו.

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4300
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 480 פעמים

שליחה #2 

עוד גל

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #3 

לא.
אלעד

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

רוב הצעות החוק לא מאושרות, אין סיבה שזאתי כן..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #5 

טיפשה מטופשת כנראה שהיא לא מתעדכנת במה שקורא בארה"ב עולם התוכן מה שנקרא (כינוי קטן לארה"ב).
מהר מאוד היא תבין שהיא טעתה. להתעסק בפרטיות האזרחים זה לא צעד נבון במיוחד. :P

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #6 

@miCkEy6772
·
אתה זה שלא מעודכן. במדינות רבות מקובל לתבוע מורידי תוכן לא חוקי. אני מכיר באופן אישי מישהו מגרמניה שנתבע. לקח עורך דין והגיעו לפשרה ואני בטוח גם שהוא כבר לא יוריד יותר תוכן לא חוקי מהאינטרנט. לא ברור לי למה זה נראה לאנשים כל כך לא בסדר אם ייענש מישהו שעשה משהו לא בסדר. לא משנה כמה הוט או יס נראים יקרים זה לא תרוץ לגנוב.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #7 

offerbk1 כתב:@miCkEy6772
·
אתה זה שלא מעודכן. במדינות רבות מקובל לתבוע מורידי תוכן לא חוקי. אני מכיר באופן אישי מישהו מגרמניה שנתבע. לקח עורך דין והגיעו לפשרה ואני בטוח גם שהוא כבר לא יוריד יותר תוכן לא חוקי מהאינטרנט. לא ברור לי למה זה נראה לאנשים כל כך לא בסדר אם ייענש מישהו שעשה משהו לא בסדר. לא משנה כמה הוט או יס נראים יקרים זה לא תרוץ לגנוב.
...
קיים בארץ מצב אחד שלא קיים בגרמניה - שתי חברות הטלויזיה הגדולות, שיש להן הכי הרבה מה להפסיד מפיראטיות (יס והוט) הן בדיוק גם שתי ספקיות תשתית האינטרנט הגדולות, שיש להן הכי הרבה מה להרוויח מפיראטיות (למי שעדיין לא יודע, יס היא חברת בת של בזק).
צמצום מהותי של הפיראטיות יביא לפגיעה אנושה ברווחים שלהן כי אף אחד לא יתחבר יותר במהירות גבוהה, כולם יקחו את החבילה הכי זולה שקיימת. עידוד פיראטיות זה מן הסתם גם לא טוב. לדעתי כרגע בזק והוט נמצאות בדיוק במצב הרווחי ביותר מבחינתן, באמת קשה לי להאמין שהן יעשו צעד כזה.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #8 

בסדר אז עושים מנוי בשירות VPN כלשהו
שלא שומר לוגים ואין לו מידע לעביר לספקיות
וכ''ו וממשיכים להוריד ולראות כאילו לא קרה כלום

ברוך השם יש דרכים וכלים להצפין את החיבור אינטרנט בבית

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@NegativeIQ
·
סמוך על החברות הללו שאם כולם ייקחו חבילות קטנות אז המחיר שלהן יעלה. בסופו של דבר יש מחיר די קבוע על השלוש חבילות וחצי שמוצעות לציבורנכשמה שמשתנה זה המהירות לפי מה שמקובל להציע.

avier פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #10 

·
...
·

"לא ברור לי למה זה נראה לאנשים כל כך לא בסדר אם ייענש מישהו שעשה משהו לא בסדר"
כי לא כולם מסכימים שזה לא בסדר ואני נגד לשפוט אדם עד שאני לא בטוח מה גרם לו לעשות את המעשה הזה.

ובקשר לחוץ לארץ לפי מה שנראה לך ולא לפי מה שהוא סיפר לך האם זה שתבעו אותו רק הוריד את התוכן או שהוא גם שיתף אותו לאחרים? כי זה משנה גם רמת העבירה ובדרך כלל נהוג לתבוע את מי שעושה עברה יותר גדולה כמו שיתוף ואו שידור של יצירה או תרגום מובנה ביצירה, מה שנקרא העמדה לרשות הרבים, שיש לה זכויות יוצרים בלי הוכחה של שימוש הוגן. כי יש לי הרגשה שבמקרה הזה המישהו הזה לא סיפר את כל האמת שזה גם היה שיתוף אלא רק הורדה של היצירה כדי שכמה שפחות הוא יראה פוגע בזכויות יוצרים.
נערך לאחרונה על ידי avier ב 19/05/2016 22:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@avier
·
זה לא משנה אם כולם או לא כולם מסכימים שזה לא בסדר. לפי החוק זה אסור ויש מקום להעניש את מי שנתפס כעובר על החוק. אנשים לא רשאים להחליט איזה חוק מתאים להם ואיזה לא. לא מסכים עם החוק? נסה לשנות אותו. להתעלם ממנו זו לא הדרך החוקית להתמודד עם המצב.
לגבי הבחור. הוא הוריד אלבומים כמו המשתמש הכי פשוט. לא בכמויות מטורפות מעבר לסטנדרט וגם לא העלה תוכן שעשה לו ריפ בעצמו. שום דבר מיוחד

avier פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #12 

offerbk1 כתב:@avier
·
זה לא משנה אם כולם או לא כולם מסכימים שזה לא בסדר. לפי החוק זה אסור ויש מקום להעניש את מי שנתפס כעובר על החוק. אנשים לא רשאים להחליט איזה חוק מתאים להם ואיזה לא. לא מסכים עם החוק? נסה לשנות אותו. להתעלם ממנו זו לא הדרך החוקית להתמודד עם המצב.
לגבי הבחור. הוא הוריד אלבומים כמו המשתמש הכי פשוט. לא בכמויות מטורפות מעבר לסטנדרט וגם לא העלה תוכן שעשה לו ריפ בעצמו. שום דבר מיוחד
...
·הצדק מעניין אותי יותר מהחוק ובגלל זה גם בבתי משפט שופטים לא רק לפי החוק אלא גם לפי הצדק בגלל זה בבית משפט מותר להעזר גם בסניגור.

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #13 

קראתי (אז אולי זה לא מדוייק) שהמצב בגרמניה די יחודי, אכן תובעים על הורדות פשוטות אבל זה מגיע לא מבעלי תוכן אלא עורכי דין שמחפשים את המורידים ותובעים עבור חלק מהסכום. כלומר החוק מאפשר לתבוע אבל אנשים פרטיים מחפשים את המורידים ולא אירגוני תוכן\זכויות יוצרים

avier פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #14 

offerbk1 כתב:@NegativeIQ
·
סמוך על החברות הללו שאם כולם ייקחו חבילות קטנות אז המחיר שלהן יעלה. בסופו של דבר יש מחיר די קבוע על השלוש חבילות וחצי שמוצעות לציבורנכשמה שמשתנה זה המהירות לפי מה שמקובל להציע.
...
·
נראה לי שרוב האנשים שמפירים זכויות יוצרים יעדיפו להלחם בבתי משפט כי הם רואים שבעלי זכויות היוצרים וחברות השידור לא רוצים להיות לטובתם ויותר חשוב להם להרוויח כסף.
ואני כבר עניתי להרבה בעלי זכויות יוצרים באינטרנט שכמו שהם טוענים שלגנוב זה לא מוסרי אז לדעתי גם אדם שאכפת לו מהכסף מאשר לנסות לדאוג למי שקשה לו בלי יצירות מיוחדות שמרגיעות אותו זה גם מעשה אנכי ולא מוסרי.
ומהתגובה הזאת בעלי זכויות היוצרים התעלמו. זה רק מוכיח שיש לא מעט יוצרים בארץ ובעולם מבלי להזכיר שמות שהם גיבורים רק על טיפשים.
בגלל זה טוב שיש בתי משפט וזה נכון שעדיף יותר לשנות את החוק זכויות יוצרים לטובת שאר האנשים אבל הלוביסטים של בעלי זכויות היוצרים מאוד מקשים לשנות את החוק הזה שיהיה לטובת שאר האנשים, חבל שבארץ ובעולם החזק הוא זה שתמיד מנצח עם הכוח שלו ולא גם האנשים האחרים.
אבל בנושא הזה אני מעדיף להיות פחות מודאג כי במחשבה שניה גם לספקיות האינטרנט יש יכולת לקבל עזרה של לוביסטים בכנסת כי לספקיות האינטרנט יש העדפה שתהיה להן כמה שיותר לקוחות ולא נראה לי שאם יחמירו אם הגולשים בנושא של זכויות יוצרים שיהיה לרובם חשק להתחבר לאינטרנט.
כי עדיף אם יש הגבלה של הנאה באינטרנט משידור סטריימנג ומהורדת קבצים, במקום לשלם כסף לחבילה של מהירות גלישה יותר נמוכה שבקושי רב נהנים ממנה, לא להיות מחובר לאינטרנט כי אין סיבה טובה במצס כזה להיות מחובר לאינטרנט ואפשר במקום זה במחיר יותר זול
אפשר לשמוע מידי פעם חדשות ברדיו אפשר לדבר בטלפון ולשלוח הודעה בפקס.
אז אני בטוח שספקיות האינטרנט יתנגדו להצעת חוק כזאת.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #15 

avier כתב:
...
...
·
נראה לי שרוב האנשים שמפירים זכויות יוצרים יעדיפו להלחם בבתי משפט כי הם רואים שבעלי זכויות היוצרים וחברות השידור לא רוצים להיות לטובתם ויותר חשוב להם להרוויח כסף.
ואני כבר עניתי להרבה בעלי זכויות יוצרים באינטרנט שכמו שהם טוענים שלגנוב זה לא מוסרי אז לדעתי גם אדם שאכפת לו מהכסף מאשר לנסות לדאוג למי שקשה לו בלי יצירות מיוחדות שמרגיעות אותו זה גם מעשה אנכי ולא מוסרי.
ומהתגובה הזאת בעלי זכויות היוצרים התעלמו. זה רק מוכיח שיש לא מעט יוצרים בארץ ובעולם מבלי להזכיר שמות שהם גיבורים רק על טיפשים.
בגלל זה טוב שיש בתי משפט וזה נכון שעדיף יותר לשנות את החוק זכויות יוצרים לטובת שאר האנשים אבל הלוביסטים של בעלי זכויות היוצרים מאוד מקשים לשנות את החוק הזה שיהיה לטובת שאר האנשים, חבל שבארץ ובעולם החזק הוא זה שתמיד מנצח עם הכוח שלו ולא גם האנשים האחרים.
אבל בנושא הזה אני מעדיף להיות פחות מודאג כי במחשבה שניה גם לספקיות האינטרנט יש יכולת לקבל עזרה של לוביסטים בכנסת כי לספקיות האינטרנט יש העדפה שתהיה להן כמה שיותר לקוחות ולא נראה לי שאם יחמירו אם הגולשים בנושא של זכויות יוצרים שיהיה לרובם חשק להתחבר לאינטרנט.
כי עדיף אם יש הגבלה של הנאה באינטרנט משידור סטריימנג ומהורדת קבצים, במקום לשלם כסף לחבילה של מהירות גלישה יותר נמוכה שבקושי רב נהנים ממנה, לא להיות מחובר לאינטרנט כי אין סיבה טובה במצס כזה להיות מחובר לאינטרנט ואפשר במקום זה במחיר יותר זול
אפשר לשמוע מידי פעם חדשות ברדיו אפשר לדבר בטלפון ולשלוח הודעה בפקס.
אז אני בטוח שספקיות האינטרנט יתנגדו להצעת חוק כזאת.
...
לא נראה לי שאנשים יעדיפו להילחם בבתי-משפט, הם יותר חכמים מזה, באים ואומרים לך שלם לנו 1000₪ עכשיו או שנתבע אותך על 100,000₪ ואתה נאלץ לשלם כי רק ייעוץ משפטי כבר יעלה לך יותר. הם פשוט עושים את זה במסות. אם החוק הזה יעבור יהיה צורך בהתאגדות כדי לייצג את הגולשים בעניין הזה.

avier פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #16 

NegativeIQ כתב:
...
...
לא נראה לי שאנשים יעדיפו להילחם בבתי-משפט, הם יותר חכמים מזה, באים ואומרים לך שלם לנו 1000₪ עכשיו או שנתבע אותך על 100,000₪ ואתה נאלץ לשלם כי רק ייעוץ משפטי כבר יעלה לך יותר. הם פשוט עושים את זה במסות. אם החוק הזה יעבור יהיה צורך בהתאגדות כדי לייצג את הגולשים בעניין הזה.
...
יש עורכי דין בתחום זכויות יוצרים שלוקחים על יעוץ משפטי רק מאות שקלים בודדים כי אין חוק שמחייב את העורך דין לבקש על ייעוץ משפטי סכום כסף מינימלי.

ואני מבין גם שלפי הכתבה פה שגם לרשת גדולה בארצות כמו HBO יש בעיה לדעת את הפרטים של מי שלטענתם מפר זכויות יוצרים, ורק במיעוט המדינות בעולם יותר קשה למצוא את מי שמפר זכויות יוצרים כי שם החוק הוא עוד יותר לטובת בעלי זכויות היוצרים.
"חשוב לציין של-HBO אין גישה למידע האישי של הגולשים שקיבלו ממנה מכתבי אזהרה. במלים אחרות, הפיראטים שבינינו יכולים לנשום לרווחה של-HBO אין אפשרות לנקוט נגדם בצעדים משפטיים מאחר ואינה מסוגלת לזהות את הגולשים שהורידו את הפרקים המודלפים, לפחות כך במרבית המדינות (בחלק ממדינות אירופה זה עובד קצת אחרת)."
http://www.geektime.co.il/hbo-against-g ... s-pirates/
אז זה נותן בי תקווה להאמין שבישראל כמו בארצות הברית שהצעת החוק שהיא לטובת בעלי הזכויות היוצרים ופחות לאנשים האחרים שהיא לא תעבור בכנסת.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #17 

אין ספק, חקיקה תביא כנראה את הקץ לעידן ההורדות הפיראטיות בארץ.
אף אחד לא ממש ירצה לקחת את הסיכון בתביעות של אלפי שקלים!

אם החוק יעבור, אני מקווה שיחשבו על אלטרנטיבות כשרות הולמות, שיאפשרו לנו לחיות איתן בשלום.
כרגע הוט ויס משדרים סרטים וסדרות בסטריאו דו -ערוצי, שזה מצב בלתי נסבל.
בנטפליקס אין כתוביות בעברית.
ניתן להניח שבעתיד יהיה, אבל מה עם דיבוב לשפות זרות???
אולי לא לוקחים זאת בחשבון, אבל יש בארץ זוגות/משפחות מעורבים, הרוצים לצפות בתכנים, נניח עם תרגום עברי ודיבוב רוסי.
גם בבתי קולנוע אין את האופציה הזו. בדקתי!

לא יודע מה בדיוק קורה בגרמניה, אבל המצב בארה"ב שונה לגמרי מאשר כאן.
שם מרבית האוכלוסייה דוברת אנגלית שוטפת.
זה בעצם משחרר אותם מהמון מגבלות, הכובלות חלק ניכר מהצופים בארץ, שזקוקים לתרגום עברי.
כמו כן למיטב ידיעתי, בארה"ב הערוצים משדרים בדולבי דיגיטל רב ערוצי, וגם איכות הווידאו גבוהה בהרבה מאשר מה שמציעים כאן הוט ו-יס...

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #18 

·
...
·
אני לא מעודכן? אוקיי. אם אני אתחיל לרשום לך במה שאני מעודכן גם 10 עמודים פה לא יספיקו אבל שיהיה.
מה אתה חושב שלא קראתי ברשת על תביעות עקב הורדה ושיתוף תוכן בעלי זכויות יוצרים?! קראתי תיהיה בטוח.
נו אז אתה מכיר אחד והרשת מכירה בכמה אבל תשווה את זה ביחס לכמות המורידים שלא נתקלים בזה. לבוא ולרשום "אני מכיר אחד" לא מרתיע אף אחד ובטח לא אומר שכל אחד עכשיו שיבוא ולא משנה מה הדרג שלו יוכל לחסום הורדות ושיתוף תוכן ועוד להתעסק עם פרטיות האזרחים. עולם ההורדות רק מוכיח שלא ניתן להפסיק את הורדות התוכן ובטח שלא להתעסק עם פרטיות האזרחים אחרת מזמן הוא היה נעצר עוד איפה שהוא התחיל.
אני לא אמרתי שזה לא בסדר ובטח להעניש מישהוא על גנבה. אני רק ראמרתי שאי אפשר להתעסק עם פרטיות האזרחים זה הכל.
ואם כבר רשמת זאת אז אם אני אתחיל לרשום עכשיו מה בסדר ומה לא אז זה לא יגמר בטוב זה בטוח וחבל על הזמן של כל אחד מאיתנו.
חוץ מזה אני בטוח ב-100% שגם אתה גונב.

avier פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #19 

bariko כתב:אין ספק, חקיקה תביא כנראה את הקץ לעידן ההורדות הפיראטיות בארץ.
אף אחד לא ממש ירצה לקחת את הסיכון בתביעות של אלפי שקלים!

אם החוק יעבור, אני מקווה שיחשבו על אלטרנטיבות כשרות הולמות, שיאפשרו לנו לחיות איתן בשלום.
כרגע הוט ויס משדרים סרטים וסדרות בסטריאו דו -ערוצי, שזה מצב בלתי נסבל.
בנטפליקס אין כתוביות בעברית.
ניתן להניח שבעתיד יהיה, אבל מה עם דיבוב לשפות זרות???
אולי לא לוקחים זאת בחשבון, אבל יש בארץ זוגות/משפחות מעורבים, הרוצים לצפות בתכנים, נניח עם תרגום עברי ודיבוב רוסי.
גם בבתי קולנוע אין את האופציה הזו. בדקתי!

לא יודע מה בדיוק קורה בגרמניה, אבל המצב בארה"ב שונה לגמרי מאשר כאן.
שם מרבית האוכלוסייה דוברת אנגלית שוטפת.
זה בעצם משחרר אותם מהמון מגבלות, הכובלות חלק ניכר מהצופים בארץ, שזקוקים לתרגום עברי.
כמו כן למיטב ידיעתי, בארה"ב הערוצים משדרים בדולבי דיגיטל רב ערוצי, וגם איכות הווידאו גבוהה בהרבה מאשר מה שמציעים כאן הוט ו-יס...
...
·אז נראה לי שיעשו בארץ כל מה שיש עליו זכויות יוצרים ולא בטוח שזה ברשות בעלי הזכויות יוצרים בסטרימינג.
זה הרבה יותר קשה לתבוע מי שצפה בסטרימינג כי זה לא כמו הורדת קובץ של היצירה אל המחשב שממנו יש חשש לשכפול ומכירה לא חוקית.
בגלל זה מבחינה חוקית למשל לצורך הסבר מבחינה חוקית ומקצועית גם מי שצופה במעשי תועבה של קטינים ולא מוריד את זה אל המחשב אז הוא לא מואשם בעבירה על החוק, כי בסטרימינג הקובץ של היצירה שזה העיקר לא נשמר במחשב אלא רק הקובץ מידע של היצירה.
אבל אני בדעה שרוב הסיכויים שבמדינת ישראל חקיקה כזאת לא תעבור.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #20 

סטרימינג זו לא אופציה טובה עבורי.
אני מעדיף שהקובץ נמצא אצלי פיסית, כדי שאוכל לצפות בתכנים מתי ואיפה שנוח לי.

בכל אופן, הבעיה הזו של דיבוב וכתוביות שהזכרתי קודם, נתקלנו בה גם בעידן ספריות הווידאו שבעבר פרחו בארץ.
בחלוקה של האזורים, רוסיה לא נמצאת באותה קטגוריה כמו ישראל.
בכותרים שהייתי רוכש או משכיר, היו כמעט כל השפות האפשרויות, להוציא רוסית.
לכן הייתי צריך לרכוש'להשכיר סרט מחנות "רגילה", ופעם שנייה את אותו סרט מחנות רוסית
(מן הסתם, במקרה הטוב היו שם רק כתוביות באנגלית)
פשוט מטורף!

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”