רסיבר קולנוע ביתי לסטריאו ?
שלום חברים
כיום יש לי רסיבר סטריאו ישן של שארפ שעשה את שלו..., המקור היחידי כרגע הוא נגן DVD של פיוניר שמשמש גם לאודיו (דיסקים מקוריים ו-MP3 צרובים) וגם לוידאו. יש גם טייפ דק ופטיפון לא תקינים שבהמשך אולי יתוקנו או יוחלפו - יש לי אוסף תקליטים וקלטות אודיו לא קטן.
החלק הטוב ביותר במערכת הוא הרמקולים - זוג JPW סונטה עם כבלים עבים ואיכותיים. יש גם טלויזיה LED 40" חדשה יחסית של סמסונג.
כרגע אני לא מתכוון להוסיף רמקולים (לפחות כל זמן שאני גר בדירה שכורה) אבל אולי בעתיד זה יקרה.
האם לדעתכם כדאי לי לרכוש רסיבר קולנוע ביתי שיחליף את הקיים ויתחבר ל-DVD , הטלויזיה והרמקולים (ברור לי שאם ארצה פטפון, כנראה שאצטרך להוסיף קדם-מגבר ייעודי) או לחפש רסיבר סטריאו ?
התקציב הוא עד 2000 ש"ח.
תודה מראש למגיבים.
כיום יש לי רסיבר סטריאו ישן של שארפ שעשה את שלו..., המקור היחידי כרגע הוא נגן DVD של פיוניר שמשמש גם לאודיו (דיסקים מקוריים ו-MP3 צרובים) וגם לוידאו. יש גם טייפ דק ופטיפון לא תקינים שבהמשך אולי יתוקנו או יוחלפו - יש לי אוסף תקליטים וקלטות אודיו לא קטן.
החלק הטוב ביותר במערכת הוא הרמקולים - זוג JPW סונטה עם כבלים עבים ואיכותיים. יש גם טלויזיה LED 40" חדשה יחסית של סמסונג.
כרגע אני לא מתכוון להוסיף רמקולים (לפחות כל זמן שאני גר בדירה שכורה) אבל אולי בעתיד זה יקרה.
האם לדעתכם כדאי לי לרכוש רסיבר קולנוע ביתי שיחליף את הקיים ויתחבר ל-DVD , הטלויזיה והרמקולים (ברור לי שאם ארצה פטפון, כנראה שאצטרך להוסיף קדם-מגבר ייעודי) או לחפש רסיבר סטריאו ?
התקציב הוא עד 2000 ש"ח.
תודה מראש למגיבים.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
אם היית פותח את הדיון בפורום דו ערוצי, כולם היו ממליצים לך על מגבר דו ערוצי.winner כתב:שלום חברים
התקציב הוא עד 2000 ש"ח.
תודה מראש למגיבים....
בכל מקרה, לפי הפירוט שלך כאן, אתה איש של סטריאו, עם זיקה לוינטאג' אפילו.
ולכן לדעתי הלא מלומדת - מגבר סטריאו איכותי יעשה לך טוב.
אם אתה לא צריך שום תכונה שמציעים רסיברים, אין טעם לרכוש כזה.
רסיבר סטראו שיש לו גם כניסה דיגיטלית וממיר מדיגיטל לאנלוג (DAC) אמור לשדרג לך את הסאונד.
הכי טוב שתשאיל רסיבר (או מגבר) סטראו כזה בהשוואה לרסיבר ק"ב ותשמע בעצמך.
אגב, בתקציב של 2000 שח אתה יכול לקנות חדש רסיבר ק"ב בדרגת כניסה בלבד, הכי בסיסי שיש...אל תצפה לאיכות בתחום השמעת מוזיקה משום שעיקר הייעוד שלו הוא ק"ב...
לעומת זאת, לרסיבר או מגבר סטראו יש רק ייעוד אחד - האזנה למוזיקה.
אז במחיר נתון, יש קופסא אחת עם הגברה לשני ערוצים בלבד מול קופסא שניה עם הגברה ל 5 ערוצים + טיפול בסיגנאל וידאו...
על הנייר הקופסא לשני ערוצים אמורה לתת לך יותר בהאזנה לדו ערוצי מאשר הקופסא ל 5 ערוצים אבל אין כמו בדיקה אצלך בבית , באקוסטיקה שיש אצלך עם הציוד שלך.
ארז
הכי טוב שתשאיל רסיבר (או מגבר) סטראו כזה בהשוואה לרסיבר ק"ב ותשמע בעצמך.
אגב, בתקציב של 2000 שח אתה יכול לקנות חדש רסיבר ק"ב בדרגת כניסה בלבד, הכי בסיסי שיש...אל תצפה לאיכות בתחום השמעת מוזיקה משום שעיקר הייעוד שלו הוא ק"ב...
לעומת זאת, לרסיבר או מגבר סטראו יש רק ייעוד אחד - האזנה למוזיקה.
אז במחיר נתון, יש קופסא אחת עם הגברה לשני ערוצים בלבד מול קופסא שניה עם הגברה ל 5 ערוצים + טיפול בסיגנאל וידאו...
על הנייר הקופסא לשני ערוצים אמורה לתת לך יותר בהאזנה לדו ערוצי מאשר הקופסא ל 5 ערוצים אבל אין כמו בדיקה אצלך בבית , באקוסטיקה שיש אצלך עם הציוד שלך.
ארז
בלי לגרוע מעמדת המלומדים כאן, אתה חייב או לא חייב אבל מומלץ מאד לקחת אליך ציוד ולבדוק בעצמך מה נשמע לך טוב יותר בחלל ההאזנה שלך. מדובר על ציוד יקר שחשוב שתהנה ממנו, תבדוק טוב טוב קודם
לי אגב יש את שניהם, כן יש הבדלים בהחלט. אני משתמש בשניהם לכל אחד היתרונות שלו ותלוי מאד גם במקור שלך
לי אגב יש את שניהם, כן יש הבדלים בהחלט. אני משתמש בשניהם לכל אחד היתרונות שלו ותלוי מאד גם במקור שלך
נערך לאחרונה על ידי eyosha ב 18/05/2016 17:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
·תמיכה ב 5ghz טובה אם יש ברשותך נתב AC והרסיבר לא מחבור לרשת בכבל.evgenetic כתב:מצאתי בAVS פירוט קצת יותר מעמיק של ההבדלים, לא נראה לי מהותי:
http://www.avsforum.com/forum/90-receiv ... d-faq.html.........
אם מחובר בכבל אז לא רלוונטי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78861
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78861
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
רק אם אני רוצה לבלות כמה שעות בעריכת ההודעות והציטוטים של ההודעות.
העצה שלי: פשוט אל תפגעו אחד בשני ואני לא אגע בהודעות שלכם בכלל.
העצה שלי: פשוט אל תפגעו אחד בשני ואני לא אגע בהודעות שלכם בכלל.
בסדר...
רק אחזור על הדברים שכן רלוונטיים.
זה שרסיברים קולנוע ביתי יש איזשהם חסרונות מובנים אל מול מגברים/רסיברים דו ערוציים זה מיתוס לא מבוסס. מי שטוען אחרת שיביא לכך הוכחות. אין שום מניעה לשים ברסיבר הגברה נורמלית שתעשה את העבודה בצורה שקופה, כלומר מבלי לעוות את הסאונד בצורה שניתנת לשמיעה, גם במוזיקה וגם בקולנוע ביתי. מה גם שסביר מאד שרסיבר ק"ב ברמת הפיצ'רים וביצועים הדומה לרסיבר דו ערוצי יעלה אף פחות כוון שפלג השוק הזה מאד תחרותי וזה מוצר המיוצר בכמויות הרבה יותר גדולות (ע"ע economies of scale). לכן האינטאיציה שלנו לחשוב שרסיבר 2 ערוצים במחיר X חייב להיות יותר טוב בביצועים מרסיבר 7 ערוצים באותו מחיר X לא בהכרח נכונה.
זה שרסיברים קולנוע ביתי יש איזשהם חסרונות מובנים אל מול מגברים/רסיברים דו ערוציים זה מיתוס לא מבוסס. מי שטוען אחרת שיביא לכך הוכחות. אין שום מניעה לשים ברסיבר הגברה נורמלית שתעשה את העבודה בצורה שקופה, כלומר מבלי לעוות את הסאונד בצורה שניתנת לשמיעה, גם במוזיקה וגם בקולנוע ביתי. מה גם שסביר מאד שרסיבר ק"ב ברמת הפיצ'רים וביצועים הדומה לרסיבר דו ערוצי יעלה אף פחות כוון שפלג השוק הזה מאד תחרותי וזה מוצר המיוצר בכמויות הרבה יותר גדולות (ע"ע economies of scale). לכן האינטאיציה שלנו לחשוב שרסיבר 2 ערוצים במחיר X חייב להיות יותר טוב בביצועים מרסיבר 7 ערוצים באותו מחיר X לא בהכרח נכונה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
·evgenetic כתב:בסדר...
זה שרסיברים קולנוע ביתי יש איזשהם חסרונות מובנים אל מול מגברים/רסיברים דו ערוציים זה מיתוס לא מבוסס. מי שטוען אחרת שיביא לכך הוכחות. אין שום מניעה לשים ברסיבר הגברה נורמלית שתעשה את העבודה בצורה שקופה, כלומר מבלי לעוות את הסאונד בצורה שניתנת לשמיעה, גם במוזיקה וגם בקולנוע ביתי. מה גם שסביר מאד שרסיבר ק"ב ברמת הפיצ'רים וביצועים הדומה לרסיבר דו ערוצי יעלה אף פחות כוון שפלג השוק הזה מאד תחרותי וזה מוצר המיוצר בכמויות הרבה יותר גדולות (ע"ע economies of scale). לכן האינטאיציה שלנו לחשוב שרסיבר 2 ערוצים במחיר X חייב להיות יותר טוב בביצועים מרסיבר 7 ערוצים באותו מחיר X לא בהכרח נכונה....
אני אוהב לשמוע מוזיקה, ולא מגדיר עצמי אודיופיל.
חיפשתי מערכת לקולנוע ביתי, עם רמקולים קדמיים טובים עבור המוזיקה במיוחד, וקניתי רסיבר ברמה גבוהה.
אני יכול להגיד, שכשהייתי בסיבוב האזנות בחנויות, בהחלט היה יתרון בשמיעת מוזיקה (סטריאו) במגבר סטריאו טוב לעומת הרסיבר שבחרתי, וגם לעומת רסיבר הדגל של פיוניר באותה תקופה.
בהחלט מקבלים פירוט טוב יותר ובמה רחבה יותר.
לא יודע למה זה כך, אבל זה כך.
ככה לא עושים השוואה רציניות, התרשמות מן הסוג לא באמת מוכיחה משהו. צריך לעשות את זה בצורה עיוורת ומבוקרת כשהמכישירם המושווים מנגנים באותו ווליום בדיוק ואתה יכול לעבור ממכשיר אחד לשני ולא להסיק מזכרון איך נשמע לך הרסיבר שלך בבית אל מול המגבר ששמעת בחנות.
בכל מקרה זה לא בלתי אפשרי שיצרנים מסויים "צובעים" את סאונד המכישירם שלהם במכוון ולא ממש מספקים דיוק מירבי בכדי להתייחד ולהתבלט בהשוואה לאחרים.
בכל מקרה זה לא בלתי אפשרי שיצרנים מסויים "צובעים" את סאונד המכישירם שלהם במכוון ולא ממש מספקים דיוק מירבי בכדי להתייחד ולהתבלט בהשוואה לאחרים.
- Amir64
-
- גורו

לא הבנת, ההשוואות בוצעו בחנות בצורה עיוורת, תוך כדי תהליך בחירת הרמקולים.evgenetic כתב:ככה לא עושים השוואה רציניות, התרשמות מן הסוג לא באמת מוכיחה משהו. צריך לעשות את זה בצורה עיוורת ומבוקרת כשהמכישירם המושווים מנגנים באותו ווליום בדיוק ואתה יכול לעבור ממכשיר אחד לשני ולא להסיק מזכרון איך נשמע לך הרסיבר שלך בבית אל מול המגבר ששמעת בחנות.
בכל מקרה זה לא בלתי אפשרי שיצרנים מסויים "צובעים" את סאונד המכישירם שלהם במכוון ולא ממש מספקים דיוק מירבי בכדי להתייחד ולהתבלט בהשוואה לאחרים....
כשהיו שני מועמדים אחרונים בוצעה האזנה להם עם הגברות שונות, כולל מגברי סטריאו יקרים, למרות שלא התכוונתי לקנות, אלא רק לשמוע אותם עם אותם רמקולים.
אני הופתעתי מההבדל, כי כמוך, לא ציפיתי שיהיה כזה.
שמכבים ברסיבר את כל מערכת הכיול וה processing שהוא עושה בקיצור pure direct . מגיעים לתוצאה טובה. אבל זה לשחק עם הווליום ולכבות ולהדליק pute direct כל הזמן. או להשאיר את כל ה processing שעושה הרסיבר ומערכת הכיול ולקבל שהסאונד יהיה אחר.
במגבר דו ערוצי זה פשוט הסאונד חזק ברור מפורט ללא שום עיבוד ישר אין משחקים.
ההגברה ברסיבר לוגריטמית אז בהתחלה צריך להגביר הרבה כדי להגיע לסאונד טוב.
ואז שעוברים חזרה לק"ב ומדליקים את מערכת הכיול והעיבוד שהיא עושה הווליום נהיה חזק שוב זה כל הזמן לשחק. לכן יש לי גם וגם
ואז שעוברים חזרה לק"ב ומדליקים את מערכת הכיול והעיבוד שהיא עושה הווליום נהיה חזק שוב זה כל הזמן לשחק. לכן יש לי גם וגם
·Amir64 כתב:לא הבנת, ההשוואות בוצעו בחנות בצורה עיוורת, תוך כדי תהליך בחירת הרמקולים.......
כשהיו שני מועמדים אחרונים בוצעה האזנה להם עם הגברות שונות, כולל מגברי סטריאו יקרים, למרות שלא התכוונתי לקנות, אלא רק לשמוע אותם עם אותם רמקולים.
אני הופתעתי מההבדל, כי כמוך, לא ציפיתי שיהיה כזה....
ועם תיאום ווליום עם רב מודד? ווידוי שכל הDSP ברסיבר מכובים?
אני מאד מסופק שבחנות יעשו לך בדיקה שעונה לכל התנאיים ההכרחיים.
eyosha כתב:שמכבים ברסיבר את כל מערכת הכיול וה processing שהוא עושה בקיצור pure direct . מגיעים לתוצאה טובה. אבל זה לשחק עם הווליום ולכבות ולהדליק pute direct כל הזמן. או להשאיר את כל ה processing שעושה הרסיבר ומערכת הכיול ולקבל שהסאונד יהיה אחר.......
ואז שעוברים חזרה לק"ב ומדליקים את מערכת הכיול והעיבוד שהיא עושה הווליום נהיה חזק שוב זה כל הזמן לשחק. לכן יש לי גם וגם...
במכשירים החדשים זה זו בדיוק לחיצה אחת (בדנונים ארבעת כפתורי הquick select). כמו כן עם Audyssey לא הייתי מכבה את זה בכלל, זה די מייתר את כל העניין אם כך.
·יבגני זה נכון אבל כמו שאמרתי צריך לקבל שזו תהיה חתימת צליל שונה.evgenetic כתב:......
במכשירים החדשים זה זו בדיוק לחיצה אחת (בדנונים ארבעת כפתורי הquick select). כמו כן עם Audyssey לא הייתי מכבה את זה בכלל, זה די מייתר את כל העניין אם כך....
יש כאלו שזה בסדר עבורם ויש כאלו שרוצים צליל נקי חף מעיבודים
- Amir64
-
- גורו

בחנות ממילא מדובר ברסיבר שלא עבר שום כיול, הרי אי אפשר לכייל כשאתה לא יודע עם אילו רמקולים הקונה רוצה לשמוע.
מחליפים רמקולים והם במיקומים שונים. אי אפשר לכייל כלום.
שמעתי בפיור דיירקט.
מחליפים רמקולים והם במיקומים שונים. אי אפשר לכייל כלום.
שמעתי בפיור דיירקט.
- Amir64
-
- גורו

@evgenetic
רוב האנשים, אם בכלל יש כאלו, לא מסוגלים לשמוע הבדל של 0.5db
גם הפרש של 1db לא שמיע לרוב האנשים.
ולענייננו, גם בווליום גבוה וגם בנמוך, בכמה דרגות ווליום, הייתה אחידות בתוצאה לטובת מגבר הסטריאו.
ולענייננו, גם בווליום גבוה וגם בנמוך, בכמה דרגות ווליום, הייתה אחידות בתוצאה לטובת מגבר הסטריאו.
·Amir64 כתב:@evgenetic
ולענייננו, גם בווליום גבוה וגם בנמוך, בכמה דרגות ווליום, הייתה אחידות בתוצאה לטובת מגבר הסטריאו....
לי יש גם מגבר סטריאו וגם ק"ב, בווליום שמעל 70SPL יש הבדלים ברורים. מגבר סטריאו אצלי בבית נשמע מפורט יותר, מחזיק את הצליל טוב יותר. מתחת ל 70SPL, אני מודה שאצלי בבית לפחות, ההבדלים לא משמעותיים, אם כי קיימים
- Amir64
-
- גורו

מאוד יכול להיות.eyosha כתב:·......
לי יש גם מגבר סטריאו וגם ק"ב, בווליום שמעל 70SPL יש הבדלים ברורים. מגבר סטריאו אצלי בבית נשמע מפורט יותר, מחזיק את הצליל טוב יותר. מתחת ל 70SPL, אני מודה שאצלי בבית לפחות, ההבדלים לא משמעותיים, אם כי קיימים...
צריך לקחת בחשבון את הפרש איכויות הרסיבר ומגבר הסטריאו,
את איכות הרמקולים,
את רמת השמיעה שלך, (לכל אחד יש יכולת רגישות שונה של האוזניים בעוצמות שונות ותדרים שונים)
אני לא חיפשתי מגבר סטריאו.
ביקשתי לשמוע רמקולים גם עם מגבר סטריאו כי נאמר הרבה על השיפור המתקבל,
ורציתי לבחור את הרמקולים שיוכלו לתת לי את התמורה הטובה ביותר עבורי.
לדעת למה הם מסוגלים...