עזרה בבחירת מברגה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Fotix פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מעוניין לרכוש מברגה קומפקטית אך אמינה, מקריאה פה בפורום הבנתי שלשימוש ביתי חצי מקצועי 10.8 מספיק בהחלט.
ההתלבטות שלי כרגע היא בין מברגה רגילה לבין אימפקט.
הנטייה שלי יותר לכיוון האימפקט כי היא יכולה גם לבצע עבודה של מברגה רגילה וגם יכולה לתת לי כוח כאשר אצטרך, אבל אני עדיין לא סגור על ההחלטה..
חשבתי על דגמים של מקיטה
אשמח אם מישהו יוכל יותר לכוון אותי להמליץ לי מה כדאי, ואם יש מידע שלא ציינתי אשמח להוסיף
תודה מראש.

נ.ב
תקציב בין 500-700

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

לפעמים כח יתר עלול לגרום לנזק ,ככה שלהשתמש באימפקט עבור הברגות רגילות ,זה לא הכי נכון.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #3 

אימפקט יותר ורסטילית ממברגת קלאץ (מברגה רגילה).
ולכן לשימוש ביתי אני אישית ממליץ על אימפקט. לשימוש מקצועי גם קלאץ וגם אימפקט ( לשימוש מקצועי רצוי 18V עם סוללות בעלות קיבולת גבוהה של 3אמפר ומעלה).
קח בחשבון שאימפקט לא מיועדת לקדיחות בבלוקים / בטון (גם מברגת קלאץ 10.8 לא מסוגלת להתמודד עם קדיחות בקירות).
אבל שכן צריך כוח להברגות (אומים, ג'מבויים, הברגות של ברגים ארוכים לדק וכדמ') הכוח האמיתי של אימפקט יבוא לידי ביטוי, מברגת קלאץ תהיה חלשה מידי בשביל זה..

לי יש 3 מברגות של בוש 18V ואחת של היטאצ'י מבוש אני מאוד מרוצה. אבל גם מקיטה מעולות.

חפש מבצעים באמאזון גרמניה, הרבה פעמים אפשר להביא משם זוג מברגות 10.8V במחיר של מברגה בודדת בארץ.
שחר

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

לאור מה שיאוב רשם אני אחדד את הדעה שלי,
כל כלי (חשמלי או ידני) דורש למידה.
לכן רצוי להתרגל לכוח של האימפקט על כמה חתיכות עץ עד שמקבלים את התחושה ביד. (וגם כדי לא להרוס ראשי ברגים או ביטים).

מי שלא יכול לשלוט עם האצבע על ההדק שיזמין איש מקצוע (אני לא מאמין שיש אנשים עם ידיים שמאליות, אלה רק אנשים שלא רוצים ללמוד emoticon).
שחר

Fotix פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ראשית מודה לכם על התגובות.
כמובן שכוח יתר יכול להסב נזק אבל אני לא אדם עם ידיים שמאליות ויודע לעבוד עם רגש...
לגבי השימושים של האימפקט, האם ניתן למשל להרכיב לה ביט עם בוקסות ולפתוח גלגל של רכב?
שאלה נוספת האם ניתן להרכיב מקדח על מברגת אימפקט?

לגבי אמאזון גרמניה, האם הכוונה למחיר אחרי מיסים ומע"מ וכל העקיצות שנותנים לנו בדואר בעת הזמנה מחו"ל?
מכירים מקום טוב בארץ באיזור אשדוד שניתן לרכוש במחיר הוגן? חשבתי על ג.חיון אשמח לעוד המלצות
תודה מראש

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

בשביל לסבר את האוזן, למברגה רגילה של 10.8V יש כוח של 24NM+- למברגת אימפקט 10.8V יש כוח של 100NM
לפותחי האומים של הפנצ'רמכרים שעובדים על לחץ אוויר יש כוח של בערך 600NM ככה שאתה יכול לשכוח מלפתוח אומים של רכב עם מברגה.

(יש מברגות נטענות גם עם כוח של 1600NM אבל פה מדובר על סכומים של מעל 2000 שקל למברגה כזאת ושהסוללה שלה תגמר אחרי פתיחה של גלגל אחד או שניים).

בקניה מאמאזון אתה משלם את המחיר הסופי כולל משלוח וכולל מיסים, כדי לראות אם מוצר נשלח לארץ אתה צריך להיות מחובר לאתר (logged in) אז אתה רואה אם המוצר נשלח לארץ או לא, בהנחה שהוא כן נשלח לארץ אתה מוסיף אותו לסל וכדאי לדעת מה המחיר הסופי שתשלם עליך להתקדם עם תהליך הרכישה עד השלב האחרון, רגע לפני שאתה לוחץ אישור הזמנה אמאזון נותנים לך פירוט:
מקזזים את מחיר המס המקומי של גרמניה ממחיר המוצר, מוסיפים את עלות המשלוח לארץ ועלויות המיסים, מע"מ ומכס וזה הסכום המדוייק שתשלם ולא אגורה אחת יותר.

בהרבה מקרים בארץ לא מחייבים את אמאזון בחלק מהמיסים ובמצב כזה אתה מקבל הפתעה חודש / חודשיים אחרי הרכישה של זיכוי של הסכום שלא חייבו את אמאזון.
בהזמנה מאמאזון אתה נהנה, ממחיר סופי ובלי הפתעות, מהירות משלוח (אני קיבלתי שואב אבק תוך 3 ימים), מחיר מצויין ואחריות מעולה של אמאזון.

רק עדיפות לרכוש ישירות מאמאזון, בעמוד המוצר תוודא שרשום מוצר זה נמכר ע"י אמאזון ולא ע"י מוכר צד ג'.
שחר

Fotix פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה שחר, האמת שניסיתי קצת לחפש באמזון מצאתי זוג מברגות אבל היה כתוב שלא נשלח לישראל.
אשמח אם תוכל לשלוח לי קישור למישהו שכן מוכר
האם יש לך ניסיון עם איביי?

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

הבעיה היחידיה עם איביי זה מימוש אחריות במידה וצריך.
אתה תצטרך לספוג את עלות המשלוח חזרה למוכר במידה וצריך לממש אחריות.
בקניה מאמאזון הם יחזירו לך את עלות המשלוח בחזרה אליהם.

אני רכשתי סט של 18V דרך אמאזון ארה"ב (עם משלוח בתוך ארה"ב) חבר הביא לי את זה לארץ, עלה לי 640 שקל, בארץ סט זהה עולה 1800 שקל.
קשה לי להאמין שתהיה לך בעיה, אם אמאזון גרמניה / אנגליה / צרפת לא שולחים כרגע לארץ אז אני במקומך כן הייתי מזמין מאיביי.
שחר

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אינך יכול לקבל הודעות פרטיות בפורום אך אם אתה רוצה אני מוכר את מברגת אימפקט שלי של בוש 10.8 כולל מטען וזוג סוללות 2A (לא 1A כמו שמוכרים בחנויות) הכל יחד ב600 ש"ח ותקבל גם ביט טיטניום מתנה
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

solidas
צייד דילים
צייד דילים
תגובות: 2847
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #10 

לא מזמן קניתי מברגת מקיטה אימפקט באיביי-הזמנתי כל חלק בנפרד-מטען בנפרד, סוללה בנפרד ואת גוף המברגה בנפרד-הכל עלה לי 530 ש"ח-עד עכשיו אני מרוצה(עברו אולי חודשיים) חפש את השרשור שלי אולי תמצא בו משהו טוב בשבילך..

Fotix פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תסלח לי שאני אומר לך אבל אם קנית דגם של 10.8 ב530 אני לא חושב שעשית עסקה כזאת טובה כי זה לא רחוק מהמחיר בארץ ופה יש את היתרון של האחריות

holyy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #12 

אין שום סיבה לקנות איפקט לשימוש בייתי.
העבודה איתו אכן יותר טובה כשרוצים לחדור עם בורג לתוך עץ ללא קדיחה של חור מוביל אך זה לא השימוש הנפוץ הבייתי.
המיקרה היחיד הבייתי שעדיף אימפרט זה בשביל סגור בורג בדיבל 10 כמו של טלויזיות ואת זה עושים פעם ב-5 שנים.
בכל שאר העבודות עדיף משמעותית קלאץ שמונע גרימת נזק מיותר מעודף הכוח שיש לאימפקט.
עודף הכוח גורם לא מעט פעמים לשבירת הבורג (ואז זה בלתי סיוט עד בלתי אפשרי לחלץ אותו) או לגרימת נזק לגוף אליו מחדירים את הבורג בלי שמרגישים שום התנגדות מהכלי.
בנוסף במבריגת קלאץ יש פוטר וניתן להתקין מקדחים בעוד שבאימפקט אין פוטר וגם אם מרכיבים פוטר היכולת לקדוח מאד מוגבלת בגלל המכות שהוא נותן שלרוב גורם לשבירת ראש המקדח או הפוטר.
ממליץ על קלאץ!

solidas
צייד דילים
צייד דילים
תגובות: 2847
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #13 

@Fotix
·אותו דגם עלה בזמנו בארץ 670 בזאפ-ואם אתה שואל אותי האחריות של שנה כשאני לא עובד עם המברגה יום יום אלא רק בעבודות מזדמנות-לא שווה לי להוסיף 140 ש"ח על זה-מקסימום זה יתקלקל אני ילך לחברה-וישלם על תיקון כמה זה יעלה סביב ה150 ש"ח?-זה עדיין שווה לי את המחיר של המוצר בארץ עם האחריות-ואם זה יחזיק שנה ולא יתקלקל לי(הרי אני לא משתמש בזה תדיר אלא סתם לעבודות מזדמנות) הרווחתי 140 ש"ח-לפי דעתי זה עדיף...
אבל אתה יודע כ"א שיעשה את השיקולים שלו-ובטח אם הבנאדם צריך את המברגה לשימוש קבוע ותדיר שישקול אחריות

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”