דיפיוזר מעץ

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #1 

חושב לעשות בעצמי דיפיוזר כזה בעתיד הקרוב...

אבל עדיין לא הבנתי עד הסוף מה הוא עושה, אז אני אסביר מה אני רוצה להשיג ממנו, לראות אם בכלל זה יעשה את הפעולה שאני מייחל לה.

אני רוצה להשיג יותר שקט, ופוקוס, וגם להרגיע גבוהים קצת (לא בצורה קריטית)

החדר קטן והדיפיוזר יהיה ממש כמה סנטימטרים ספורים מנקודת ההאזנה שלי , ואני אוכל למקם אותו 20 סנטימטר מגבוהה הטוויטרים ומעלה...

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #2 

למיטב ידעתי בשביל לבנות דיפיוזר יעיל צריך לעשות מדידה לתדרים כדי להבין מה חסר/ איפה יש עודף.
את הנתונים מכניסים לתוכנה שקוראת את האנליזה של המדידה והתוכנה אומרת לך איך לבנות את הדיפיוזר בדיוק.
אם יש ברשותך מסור שולחני אפשר לבנות דיפיוזר בצורה מדויקת ומושלמת בכמה שעות בודדות.

גם אני רוצה לבנות לעצמי כמה דיפיוזרים. (זה נמצא ב to do list שלי) :D
שחר

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

spacedude כתב:למיטב ידעתי בשביל לבנות דיפיוזר יעיל צריך לעשות מדידה לתדרים כדי להבין מה חסר/ איפה יש עודף.
את הנתונים מכניסים לתוכנה שקוראת את האנליזה של המדידה והתוכנה אומרת לך איך לבנות את הדיפיוזר בדיוק.
אם יש ברשותך מסור שולחני אפשר לבנות דיפיוזר בצורה מדויקת ומושלמת בכמה שעות בודדות.

גם אני רוצה לבנות לעצמי כמה דיפיוזרים. (זה נמצא ב to do list שלי) :D
...
ידוע לי על התוכנה, אין לי מושג איזה תדרים אני צריך אבל לא חושב שאני יעשה משהו עבה יותר מ5-6 סנטימטר, בכל זאת צריך להשאיר קצת חדר למערכת:roll:

אבל שוב, השאלה שלי היא אם דיפיוזר יעשה את הדברים האלו, אחרת אין לי עניין לבנות דיפיוזר....

dokman
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

דיפיוזר משמש לפיזור גלי קול בטווח התדרים הגבוהים בצורה אי שיוויונית ובכך מונע תופעות כמו flutter echo ו אפקט פינג פונג.

במילים אחרות - דיפיוזר "מבלגן" את ההחזרים בחדר. הבלאגאן הזה שובר בעצם את ההחזרים מקירות מקבילים ובכך משפר את האקוסטיקה בחדר.

אפשר לבנות דיפיוזר מכויל לטווח תדרים מסוים (כמו למשל דיפיוזר QRD של חברת RPG) אבל רוב מוצרי המדף בשוק אינם כאלה.

אתה מציין שאתה רוצה להשיג שקט, פוקוס ולהרגיע גבוהים - דיפיוזר יכול לעזור לך בהשגת פוקוס (וגם יתרום בצורה חיובית ל"הרגעת הגבוהים") באמצעות פיזור החזרים ראשוניים, אבל לגבי השגת שקט ייתכן שאתה בעצם מעוניין בספיגה ולאו דווקא בפיזור.

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

dokman כתב:דיפיוזר משמש לפיזור גלי קול בטווח התדרים הגבוהים בצורה אי שיוויונית ובכך מונע תופעות כמו flutter echo ו אפקט פינג פונג.

במילים אחרות - דיפיוזר "מבלגן" את ההחזרים בחדר. הבלאגאן הזה שובר בעצם את ההחזרים מקירות מקבילים ובכך משפר את האקוסטיקה בחדר.

אפשר לבנות דיפיוזר מכויל לטווח תדרים מסוים (כמו למשל דיפיוזר QRD של חברת RPG) אבל רוב מוצרי המדף בשוק אינם כאלה.

אתה מציין שאתה רוצה להשיג שקט, פוקוס ולהרגיע גבוהים - דיפיוזר יכול לעזור לך בהשגת פוקוס (וגם יתרום בצורה חיובית ל"הרגעת הגבוהים") באמצעות פיזור החזרים ראשוניים, אבל לגבי השגת שקט ייתכן שאתה בעצם מעוניין בספיגה ולאו דווקא בפיזור.
...
תודה רבה על התשובה המפורטת!

כנראה שאני אצטרך לשלב בין ה2 כדי לקבל את התוצאה הרצוייה.

·

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כבר נקפיץ את השרשור פה לעניין...

נראה לי שאני אתחיל שבוע הבא לבנות את הדיפיוזר אך אני צריך עזרה בעניין התכנון...
אני לא ממש מבין בתדרים ולכן אשמח לעזרה להבין אם אני יכול להגיע לתוצאה הרצויה,
האורך המקסימלי של המקלות בדיפיוזר יהיו 5 סנטימטר, ואני מתכוון לעשות 2 דפיוזרים של 50 על50. אז השאלה היא האם (לפי התדרים) אני אוכל להגיע לתוצאה שאני רוצה להגיע (יודע שאי אפשר להגיד במדויק, מדבר מבחינת נתונים יבשים)

http://www.mh-audio.nl/DiffusorCalculator.asp

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

DONE
הכנתי 2 ביינתים, סיבה רשונה היא כי החדר קטנטן, סיבה שנייה היא שאין לי מושג איזו השפעה תהיה.

אזהרה למי שמתכוון לבנות! לבדוק בעצמך את הרוחב של המוטות!, אמרו לי בחנות שהן 5 על 5, הרוחב האמיתי שלהן הוא 4.5 על 4.3 בערך.
קניתי פלטות של 60 על 60, ככה שאפשר לראות שיש עוד מקום על הפלטה ולצערי נגמר העץ,
שבוע הבא אני אלך לקנות עוד, אולי אני אכין עוד 2 "על הדרך" (לוקח סביבות ה7 שעות במצטבר לאחד).
מתייבשים :)
 מתייבשים :)

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #8 

צביעה :D
ראיתי בקישור אחד ששלחת על זה שגם צבעו את זה

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

legopart כתב:צביעה :D
ראיתי בקישור אחד ששלחת על זה שגם צבעו את זה
...
מי צבע?
לא נגעתי בשלי, כל עוד אתה משייף אותם יפה, דואג שהקצוות יהיו מדוייקות כמה שיותר (הבדל עצום בין שיוף לפני ואחרי)
הדפיוזר יראה פצצה, אלא אם אתה רוצה משהו כהה יותר, אבל עדיף כבר לקנות סוג עץ שונה מאשר לצבוע...

אגב תראה רעיון פצצה שהייתי עושה אם הייתי מקבע את הדיפיוזרים אצלי (תמונות שלי, כל הזכויות שמורות :))

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

שמע, נראה לי שנזכרתי במילה דיפוזור בקשר למשהו אחר.
מה הפירוש של המילה דיפוזור?
והאם הצלב הזה בתוך התיבה האקוסטית של הגיטרה נקרא גם ככה?
והאם קיים דיפוזר מסויים בתוך תיבת הרמקול עצמה שאפשר להרכיב או שמורכב בתיבות היותר מקצועיות? (כי ראיתי שלכל רמקול מהדרג הגבוהה יש שיטתיות אחרת של מבנה ובניה מבפנים, או שמספיק להשאיר תיבה ריקה עם דפנות מחוזקים?)
כי לפי הגדרת הרזונס, קירות הרמקול מתאים בול להגדרה של הקירות המקבילים.

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

legopart כתב:שמע, נראה לי שנזכרתי במילה דיפוזור בקשר למשהו אחר.
מה הפירוש של המילה דיפוזור?
והאם הצלב הזה בתוך התיבה האקוסטית של הגיטרה נקרא גם ככה?
והאם קיים דיפוזר מסויים בתוך תיבת הרמקול עצמה שאפשר להרכיב או שמורכב בתיבות היותר מקצועיות? (כי ראיתי שלכל רמקול מהדרג הגבוהה יש שיטתיות אחרת של מבנה ובניה מבפנים, או שמספיק להשאיר תיבה ריקה עם דפנות מחוזקים?)
כי לפי הגדרת הרזונס, קירות הרמקול מתאים בול להגדרה של הקירות המקבילים.
...
אין לי מושג מה פירוש המילה וגם אין לי מושג בקשר לגיטרה :)

כי ראיתי שלכל רמקול מהדרג הגבוהה יש שיטתיות אחרת של מבנה ובניה מבפנים, או שמספיק להשאיר תיבה ריקה עם דפנות מחוזקים?)
...
אני מניח שכל שיטה שעובדת טובה לעניין.

סרטון נחמד ששווה צפייה בעניין (דלג ל3:30)

מצד שני יש את מג'יקו למשל, שגם הם משתמשים במתכת, אבל יש להם שילדה מסיבית לא כמו PIEGA.
אבל בסופו של דבר הם מנסים להשיג את אותו הדבר בגדול, תיבה מתה, וכך גם המון אם לא רוב יצרניות הרמקולים עובדות....

לכן לדעתי דפיוזר בכלל לא קשור לעניין כי הוא רק מפזר את האנרגיה, וזה אולי אפילו יעשה ההפך מלהפוך את התיבה מתה.

מצד שני, מורל למשל במודלים הגבוהים שלהם, לא שמים חומר סופג בכלל, והגישה שלהם היא שהרמקול ירטוט בצורה מסויימת כמו כלי נגינה, ובעצם ליצור מצב שהאנרגיה מועברת לתיבה בצורה מסויימת.
לכן יש מצב (אני מניח, כמו שאמרתי אין לי הבנה בעניין) ששימוש בדפיוזר כזה או אחר לפיזור אנרגיה ברמקולים כמו של מורל למשל, דווקא ריאלי איכשהו.

אגב, ראיתי פעם בנייה של רמקול DIY שהדופן הפנימי של הרמקול היה דפיוזר מעניין, אז זה כנראה קיים.
אבל שוב, לדעתי בגדול רוב האנשים ירצו תיבה מתה, מורל פשוט כנראה יודעים מה הם עושים טוב מאוד.

מקווה שלא כתכבתי שטויות:), נבדוק מחר כדי לוודא, לילה טוב.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

מצאתי כמה תיבות שנראות יותר כמו מבוך https://www.pinterest.com/dstivens/speaker/
ברוב המקרים אם הצליל מוצא את דרכו החוצה, סימן שהוא עבר הרבה התנגשויות בתיבה.
מה שבטוח שהוופר נשמע יותר מפי 2 יותר חזק כשהוא נמצא בתוך התיבה
כנראה לדיפוזור באמת יש שימוש טוב בכל זה.

[img2=284x326]http://www.thesoundstation.com/caffeine ... way[1].jpg[/img2]

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

legopart כתב:מצאתי כמה תיבות שנראות יותר כמו מבוך https://www.pinterest.com/dstivens/speaker/
ברוב המקרים אם הצליל מוצא את דרכו החוצה, סימן שהוא עבר הרבה התנגשויות בתיבה.
מה שבטוח שהוופר נשמע יותר מפי 2 יותר חזק כשהוא נמצא בתוך התיבה
כנראה לדיפוזור באמת יש שימוש טוב בכל זה.

[img2=284x326]http://www.thesoundstation.com/caffeine ... way[1].jpg[/img2]
...
לא חושב שTL LINE עובד כמו דפיוזר, אבל תכלס אני רק מנחש פה...

יאללה שמישהו מבין עניין ייכנס פה שרשור :P(בטח צופה מהצד עם פופקורן)

avirez
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #14 

mikel1999 כתב:DONE
הכנתי 2 ביינתים, סיבה רשונה היא כי החדר קטנטן, סיבה שנייה היא שאין לי מושג איזו השפעה תהיה.

אזהרה למי שמתכוון לבנות! לבדוק בעצמך את הרוחב של המוטות!, אמרו לי בחנות שהן 5 על 5, הרוחב האמיתי שלהן הוא 4.5 על 4.3 בערך.
קניתי פלטות של 60 על 60, ככה שאפשר לראות שיש עוד מקום על הפלטה ולצערי נגמר העץ,
שבוע הבא אני אלך לקנות עוד, אולי אני אכין עוד 2 "על הדרך" (לוקח סביבות ה7 שעות במצטבר לאחד).
...
·נראה מעולה! בדיוק עלה לי הרעיון להכין כאלו ונתקלתי בשרשור שלך.
אז מה המסקנות? שיפר את האקוסטיקה בחדר?

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

avirez כתב:
...
...
·נראה מעולה! בדיוק עלה לי הרעיון להכין כאלו ונתקלתי בשרשור שלך.
אז מה המסקנות? שיפר את האקוסטיקה בחדר?
...
תודה·רבה
בהחלט שיפר, גם ממש קל למקם אותם בחדר ואין כמעט שום מקום שבו הם גרעו מהסאונד, כמובן שעדיין צריך למקם בצורה חכמה, ההבדל בין מיקום טוב למיקום מושלם הוא ההבדל בו תוכל לשמוע את הנשימה של הזמר באופן ברור או שלא תוכל :)

אני חושב ששווה לעשות 3 מינימום (אלא אם החדר שלך גדול ואז אני כבר לא יודע מה להגיד, החדר שלי ממש קטן)

avirez
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

mikel1999 כתב:
...
...
תודה·רבה
בהחלט שיפר, גם ממש קל למקם אותם בחדר ואין כמעט שום מקום שבו הם גרעו מהסאונד, כמובן שעדיין צריך למקם בצורה חכמה, ההבדל בין מיקום טוב למיקום מושלם הוא ההבדל בו תוכל לשמוע את הנשימה של הזמר באופן ברור או שלא תוכל :)

אני חושב ששווה לעשות 3 מינימום (אלא אם החדר שלך גדול ואז אני כבר לא יודע מה להגיד, החדר שלי ממש קטן)
...
אצלי מדובר על חדר 3X3.
שלושה לוחות? אחד בכל צד של הראש ואיפה היית תולה את השלישי
ד"א, בנית לפי מדידות וחישובים בתוכנה או שבסוף פזרת רנדומלית את המוטות (נראה כמו 5 גבהים בקפיצות של ס"מ החל מאפס ועד 5 ס"מ?)

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

avirez כתב:
...
...
אצלי מדובר על חדר 3X3.
שלושה לוחות? אחד בכל צד של הראש ואיפה היית תולה את השלישי
ד"א, בנית לפי מדידות וחישובים בתוכנה או שבסוף פזרת רנדומלית את המוטות (נראה כמו 5 גבהים בקפיצות של ס"מ החל מאפס ועד 5 ס"מ?)
...
שתדע אתה צריך לפחות מטר מרחק מהדפיוזרים, אחרת אין עניין לבנות כי ההשפעה תהיה מזערית אם בכלל.

אני לא מבין בתוכנה, אישית עשיתי את זה על פי תיכנון קיים.
בכל מקרה נשמע ממש קטן, הייתי ממליץ ללכת על מידות יותר ארוכות

3 באמצע בין הרמקולים, יש לי 4 ואני שם 2 באמצע ואחד בכל צד ממש קרוב לרמקולים בגבוהה הטוויטרים.
לשים בצדדים יכול להקטין את הבמה, בייחוד בחדר קטן שרוחב במה זה עניין קריטי, לכן עדיף לפחות 2 באמצע לדעתי כדי לאזן לפני שמתחילים לשים בצדדים .
כמובן זה רק מהנסיון שלי :) כל חדר ומה שהוא צריך.
·

avirez
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

mikel1999 כתב:
...
...
שתדע אתה צריך לפחות מטר מרחק מהדפיוזרים, אחרת אין עניין לבנות כי ההשפעה תהיה מזערית אם בכלל.

אני לא מבין בתוכנה, אישית עשיתי את זה על פי תיכנון קיים.
בכל מקרה נשמע ממש קטן, הייתי ממליץ ללכת על מידות יותר ארוכות

3 באמצע בין הרמקולים, יש לי 4 ואני שם 2 באמצע ואחד בכל צד ממש קרוב לרמקולים בגבוהה הטוויטרים.
לשים בצדדים יכול להקטין את הבמה, בייחוד בחדר קטן שרוחב במה זה עניין קריטי, לכן עדיף לפחות 2 באמצע לדעתי כדי לאזן לפני שמתחילים לשים בצדדים .
כמובן זה רק מהנסיון שלי :) כל חדר ומה שהוא צריך.
·
...
ברור לי שמדובר בנסיון בלבד אבל ·אין חכם כבעל נסיון :)
הפרויקט הזה מגרד לי בקצות לא רק בגלל התיקון האקוסטי אלא גם הכיף בלבנות כזה :)

אז על אילו מידות היית ממליץ? ויש לך קישור לתכנון קיים?

ושאלה לא פחות מעניינת, כל רבוע כזה שוקל כמה ק"ג טובים, איך אתה מנייד אותם בזמן הבדיקה כדי להחליט איפה לקבע? ואיך באמת קיבעת לקיר? לא ראיתי בתמונות איזה רמז למתקן תלייה שחיברת.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”