היי
בשימוש רגיל ללא גיימינג ספורט וזוויות צפייה מיוחדות האם פאנל IPS זה משהו שמשפר את חוויית הצפיה משמעותית ?
תודה !
האם פאנל IPS רלבנטי למשתמש הרגיל ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
למסכי LCD יש שני סוגי פאנלים. אחד VA והשני IPS.
בדרך כלל LG & Panasonic משתמשים בפאנלים מסוג IPS וסמסונג וסוני ב-VA, למרות שיש גם יוצאים מהכלל.
ל-IPSיש זוויות צפיה טובות יותר, שחורים (ניגודיות) גרועים יותר בהשוואה ל-VA.
מבחינת מריחות ואינפוט לאג, זה תלוי בהרבה גורמים ולא בהכרח תלוי בסוג הפאנל.
בדרך כלל יש עדיפות ל-VA לצפיה בחדר חשוך, בחדר מואר הניגודיות הנמוכה יותר של IPS פחות מורגשת.
בדרך כלל LG & Panasonic משתמשים בפאנלים מסוג IPS וסמסונג וסוני ב-VA, למרות שיש גם יוצאים מהכלל.
ל-IPSיש זוויות צפיה טובות יותר, שחורים (ניגודיות) גרועים יותר בהשוואה ל-VA.
מבחינת מריחות ואינפוט לאג, זה תלוי בהרבה גורמים ולא בהכרח תלוי בסוג הפאנל.
בדרך כלל יש עדיפות ל-VA לצפיה בחדר חשוך, בחדר מואר הניגודיות הנמוכה יותר של IPS פחות מורגשת.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לא הייתי מכליל את פנסוניק וסוני לגבי סוגי פאנלים מפני שהם מאד מגוונים (לטוב ולרע) בפאנלים בין סדרות, גדלים ואיזורי שיווק בעולם. בפנסוניק וסוני מומלץ ממש כל דגם לבדוק פרטנית, אין אצלהם ידוע מראש. עם סמסונג ו LG זה בהחלט הרבה יותר הגיוני להכליל למעט מקרים בודדים עם הפתעות.
בנוסף, חשוב לי רק לחדד - הרבה שולפים מהמותן אוטומטית שב IPS זוויות הצפייה טובות. זה נכון חלקית מפני שמדובר רק על זווית אופקית. כמו כן יש בעייתיות עם השחור מזווית שבגלל הצורה בה המטריצה חוסמת את האור נוצרת תופעה בשם IPS GLOW. חפשו בגוגל יש מספיק תמונות וסרטונים המראים במה מדובר. ובנוסף לכל זה, מנסיון שלי פאנלי IPS נוטים לסבול יותר מעננות וזליגות אור, הם פשוט רגישים מידי בכל נושא השחור. בתמונה בהירה וצבעונית ובחדר מואר הם נהדרים, אחרת ממש לא.
בנוסף, חשוב לי רק לחדד - הרבה שולפים מהמותן אוטומטית שב IPS זוויות הצפייה טובות. זה נכון חלקית מפני שמדובר רק על זווית אופקית. כמו כן יש בעייתיות עם השחור מזווית שבגלל הצורה בה המטריצה חוסמת את האור נוצרת תופעה בשם IPS GLOW. חפשו בגוגל יש מספיק תמונות וסרטונים המראים במה מדובר. ובנוסף לכל זה, מנסיון שלי פאנלי IPS נוטים לסבול יותר מעננות וזליגות אור, הם פשוט רגישים מידי בכל נושא השחור. בתמונה בהירה וצבעונית ובחדר מואר הם נהדרים, אחרת ממש לא.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
יתרון אפשרי ל-IPS: ייתכן שזמן התגובה של הפיקסלים מהיר יותר בממוצע מ-VA. זה יכול לעזור במקרים מסוימים בתוכן כהה, לפחות אם אני לוקח כנקודת ייחוס את מסכי ה-VA שראיתי מסוני.
מבחינת IPS glow, יש מסכי מחשב שלא סובלים מהבעיה. אולי יש גם טלוויזיות שבהן זה פחות מורגש?
ואגב, סוג שלישי של LCD הוא TN, שאמנם לא נפוץ בטלוויזיות.
מבחינת IPS glow, יש מסכי מחשב שלא סובלים מהבעיה. אולי יש גם טלוויזיות שבהן זה פחות מורגש?
ואגב, סוג שלישי של LCD הוא TN, שאמנם לא נפוץ בטלוויזיות.