שאלה , אפשר למקם רסיבר על סאב ?
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
ברור שיש עם זה בעיה.
הויברציות של הסאב יתחילו להרקיד לך רכיבים בתוך הרסיבר באיזשהו שלב ויש גם מצב שהפידבק ההדדי בין המכשירים גורם לעיוותים בסאונד.
למה שלא תרכיב מדף חמישה ס"מ מעל הסאב ותשים את הרסיבר עליו?
הויברציות של הסאב יתחילו להרקיד לך רכיבים בתוך הרסיבר באיזשהו שלב ויש גם מצב שהפידבק ההדדי בין המכשירים גורם לעיוותים בסאונד.
למה שלא תרכיב מדף חמישה ס"מ מעל הסאב ותשים את הרסיבר עליו?
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
ולשים את הרסיבר, או את הסנטר רחמנא ליצלן על הסאב - זה לא מבאס אותך?עדוש כתב:אולי את הסנטר אני ימקם על הסאב?
אני יכול להגביה מעט את הטלויזיה ואז זה יפתור את הבעיה אבל מיקמתי את הטלויזיה בדיוק בגובה של הישיבה על הספה ואני יתבאס להרים אותה קצת.......
כנראה סדר עדיפויות שונה יש לך..
בכל מקרה, גם אסתטית זה לא מומלץ ולפעמים להתקין מחדש את המסך פותח אחלה הזדמנויות ליצירת במה/פרונט משובח, כך אפשר למקם הכל כמו שצריך ו- BY THE BOOK.
- RobotCop
- חבר ותיק

לא יודע איך נראה הסטאפ שלך וכמה מקום יש לך אבל:
1. להוסיף מדף של 2 ס"מ שירחף שני ס"מ מעל הסאב יוסיף לך כולה 4 ס"מ לגובה הכולל, אני מעריך שאפשר להסתדר עם זה.
2. את הסאב הכי קל למקם, אולי תנסה לחפש לו מקום אחר, מימין או משמאל לרמקולים הקדמיים או אולי אפילו קרוב יותר לאיזור הישיבה, זה יפנה לך המון מקום למשחקים של מה הולך איפה.
1. להוסיף מדף של 2 ס"מ שירחף שני ס"מ מעל הסאב יוסיף לך כולה 4 ס"מ לגובה הכולל, אני מעריך שאפשר להסתדר עם זה.
2. את הסאב הכי קל למקם, אולי תנסה לחפש לו מקום אחר, מימין או משמאל לרמקולים הקדמיים או אולי אפילו קרוב יותר לאיזור הישיבה, זה יפנה לך המון מקום למשחקים של מה הולך איפה.
אין תשובה חד משמעית שאם תשים את הרסיבר על הסאב הוא יהרס.
זה פשוט לא המקום שלו, רסיבר אמור להיות במקום מאוורר ונטול רעידות.
לשים מוצר אלקטרוני שאפשר לומר רגיש על סאבוופר שהוא כל הזמן רועד לא נראה כפתרון טוב לאף אחד מהשניים.
זה פשוט לא המקום שלו, רסיבר אמור להיות במקום מאוורר ונטול רעידות.
לשים מוצר אלקטרוני שאפשר לומר רגיש על סאבוופר שהוא כל הזמן רועד לא נראה כפתרון טוב לאף אחד מהשניים.
- RobotCop
- חבר ותיק

@ארז_וחני
זה לא בטוח במאה אחוז ואני משוכנע שיש אנשים שעשו את זה ולא קרה כלום
אבל
תחשוב על הרעידות של הסאב לאורך זמן (שבועות / חודשים / שנים) ועל היכולת של מכשיר אלקטרוני עדין למדי לספוג את הרעידות האלה. באיזשהו שלב משהו ישתחרר שם, בורג לא מחוזק או דבק שנשבר או כל דבר אחר שעשוי להשתחרר.
במקרה הטוב יהיו קרקושים מתוך המכשיר כל פעם שהסאב ירעיד אותו בעוצמה X
במקרה הפחות טוב הרכיבים עלולים להשבר בתוך המכשיר
במקרה הכי פחות טוב משהו משוחרר עלול לגרום לנזק אמיתי (קצר, שריפה וכו')
בכל אופן, מסוכן או לא מסוכן - זה לא מכשיר שאמור לחטוף ויברציות על בסיס קבוע.
זה לא בטוח במאה אחוז ואני משוכנע שיש אנשים שעשו את זה ולא קרה כלום
אבל
תחשוב על הרעידות של הסאב לאורך זמן (שבועות / חודשים / שנים) ועל היכולת של מכשיר אלקטרוני עדין למדי לספוג את הרעידות האלה. באיזשהו שלב משהו ישתחרר שם, בורג לא מחוזק או דבק שנשבר או כל דבר אחר שעשוי להשתחרר.
במקרה הטוב יהיו קרקושים מתוך המכשיר כל פעם שהסאב ירעיד אותו בעוצמה X
במקרה הפחות טוב הרכיבים עלולים להשבר בתוך המכשיר
במקרה הכי פחות טוב משהו משוחרר עלול לגרום לנזק אמיתי (קצר, שריפה וכו')
בכל אופן, מסוכן או לא מסוכן - זה לא מכשיר שאמור לחטוף ויברציות על בסיס קבוע.
נערך לאחרונה על ידי RobotCop ב 18/05/2016 9:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני חושב שלשים על סאב 15 אינצ' מכשיר רגיש כל כך ומורכב כמו רסיבר על כל המעגלים החשמליים שלו זה דבר שעלול לפגוע בו בטווח הארוך. הסאב הקודם שלי, שהיה סאנפייר 12 אינצ', רטט באופן כזה שאם הייתי שם עליו משהו הוא היה נופל, אז על סאב מפלצתי כזה לשים רסיבר?ארז_וחני כתב:·......
אתה יכול להסביר למה הרסיבר יתקלקל אם יונח על הסאב ?
ארז...
מצד שני יכול להיות בהחלט להיות שכל הרכיבים ישרדו את התנודות. אני באופן אישי לא הייתי לוקח את הסיכון ופותר את האילוץ בדרכים אחרות.
-
עדוש
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 435
- שם מלא: עדיאל מנחם
- נתן תודות: 181 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
כך נראה הסלון ( יחידת דיור )
מדף מעל הסאב גם יסתיר את הטלויזיה ...
גם אם אני אוריד את הרגליים של השידה אני גבולי ....
אין מנוס אני אטרך לקדוח שוב:(
אין מנוס אני אטרך לקדוח שוב:(
-
- אני עוד בשלבי מעבר אז עוד כלום לא מסודר ומחובר....
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

אני לא ביקורתי, אבל חייב לציין שהבעיה הכי גדולה שלך, זו השידה.עדוש כתב:כך נראה הסלון ( יחידת דיור )
אין מנוס אני אטרך לקדוח שוב:(...
היא פשוט לא מתאימה לך, אפילו מקום לממיר אין לך.
כלומר תופסת הרבה מקום, ומשמשת כסטנד עבור רמקול אחד בלבד - הסנטר.
-
עדוש
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 435
- שם מלא: עדיאל מנחם
- נתן תודות: 181 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
השידה לא הכי מתאימה נכון , אני בדירה קטנה ושום דבר פה לא סטנדרטי היה לי קשה למצוא משהו למידות שלי שהם קצת בעייתיות .
ברוך השם שיש לי את זה
אני מנסה להוציא את המקסימום אחי ....
אם אני אוריד את הרגליים של הרסיבר ויוריד לשידה את הרגליים זה יהיה לי בדיוק . שייך להוריד לרסיבר את הרגליים ?
ברוך השם שיש לי את זה
אם אני אוריד את הרגליים של הרסיבר ויוריד לשידה את הרגליים זה יהיה לי בדיוק . שייך להוריד לרסיבר את הרגליים ?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

במקומך - הייתי מוציא את השידה בכלל, וכמו שהמליצו, שם מדף אחד או שניים וזהו.עדוש כתב:השידה לא הכי מתאימה נכון , אני בדירה קטנה ושום דבר פה לא סטנדרטי היה לי קשה למצוא משהו למידות שלי שהם קצת בעייתיות .
ברוך השם שיש לי את זה
אם אני אוריד את הרגליים של הרסיבר ויוריד לשידה את הרגליים זה יהיה לי בדיוק . שייך להוריד לרסיבר את הרגליים ?...
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני מציע לך להעלות את הסנטר מעל השידה
את הרסיבר מכניס לשידה במקום הסנטר
הממיר יכול לעמוד על הסאב (אם יקרה לו משהו לא הפסד גדול או בתוך המגירה עם עינית-גם בלי אפשר להסתדר)
זהו
את הטלויזיה הייתי מרים טיפה עד למצב שהסנטר לא מפריע
ככה הרווחת במה טובה יותר עם סנטר בגובה האוזן וגם אסטתיקה
את הרסיבר מכניס לשידה במקום הסנטר
הממיר יכול לעמוד על הסאב (אם יקרה לו משהו לא הפסד גדול או בתוך המגירה עם עינית-גם בלי אפשר להסתדר)
זהו
את הטלויזיה הייתי מרים טיפה עד למצב שהסנטר לא מפריע
ככה הרווחת במה טובה יותר עם סנטר בגובה האוזן וגם אסטתיקה
- RobotCop
- חבר ותיק

"אין מקום אחר" זה תמיד משהו גמיש.
השידה שלך לא גמישה וגם הגודל של הסאב לא.
אם לא תמצא מקום אחר זה יחייב אותך להרים את המסך (מה שאתה לא כ"כ רוצה) או להחליף את השידה (מה שגם לא נראה לי שאתה רוצה) או להחליף את הסאב (מה שגם פחות הגיוני כי יש לך אותו כבר והוא בשימוש).
השידה שלך לא גמישה וגם הגודל של הסאב לא.
אם לא תמצא מקום אחר זה יחייב אותך להרים את המסך (מה שאתה לא כ"כ רוצה) או להחליף את השידה (מה שגם לא נראה לי שאתה רוצה) או להחליף את הסאב (מה שגם פחות הגיוני כי יש לך אותו כבר והוא בשימוש).
לא מציע לך בשום אופן ליצור מגע מכני בין הסאב לרסיבר. גם לא בין הסאב למדף (או כוננית) שעליו מונח הרסיבר. הסאב רועד ומעביר את הרעידות לרסיבר. אתה יכול לצפות לשתי בעיות קרטיות:
1. חלקי האלקטרוניקה היותר כבדים שמורכבים על המעגלים המודפסים במגבר יתחילו לרעוד. ההלחמות שמקשרות אותם למעגל יתחילו להסדק ובשלב מסויים החלקים יתנתקו מהמעגל. הצרה שלפעמים יהיה מגע חשמלי ולפעמים לא וזה ישגע אותך.
2. הסיבה השנייה זה משוב אקוסטי. לחלק מהרכיבים ברסיבר יש תופעה של מיקרופוניות. כלומר תזוזה מכנית גורמת לשינוי חשמלי. במילים אחרות, רעידה תגרום לשינוי הצליל היוצא מהרסיבר וזה גורם לרעידה חזקה יותר וחוזר חלילה.
חבל. אתה משקיע הרבה כסף כדי לקבל צליל נקי, ובפעולה אחת.....
1. חלקי האלקטרוניקה היותר כבדים שמורכבים על המעגלים המודפסים במגבר יתחילו לרעוד. ההלחמות שמקשרות אותם למעגל יתחילו להסדק ובשלב מסויים החלקים יתנתקו מהמעגל. הצרה שלפעמים יהיה מגע חשמלי ולפעמים לא וזה ישגע אותך.
2. הסיבה השנייה זה משוב אקוסטי. לחלק מהרכיבים ברסיבר יש תופעה של מיקרופוניות. כלומר תזוזה מכנית גורמת לשינוי חשמלי. במילים אחרות, רעידה תגרום לשינוי הצליל היוצא מהרסיבר וזה גורם לרעידה חזקה יותר וחוזר חלילה.
חבל. אתה משקיע הרבה כסף כדי לקבל צליל נקי, ובפעולה אחת.....
מוטי
יש אפשרות נוספת של מדף לסנטר מעל הטלויזיה. לסנטר אפשר אפשר לתת זוית קלה כלפי מטה בעזרת רגליות.
היום זו אפשרות לא ככ פופולרית. בימי הCRT 34 זה היה די מקובל (למיטב זיכרוני רמקולי סנטר היו בעלי סיכוך מגנטי כדי למנוע עיוות תמונה בטלויזיה שהיו מונחים עליה)
היום זו אפשרות לא ככ פופולרית. בימי הCRT 34 זה היה די מקובל (למיטב זיכרוני רמקולי סנטר היו בעלי סיכוך מגנטי כדי למנוע עיוות תמונה בטלויזיה שהיו מונחים עליה)