שאלת תם - איך אני מחבר את הסאב וופר הזה למגבר הזה
שלום לכולם,
ישלי רסיבר ישן מסוג Yamaha RX-V650 וסאב וופר של Quadral.
מצרף תמונות של החלק האחורי של הסאב, ותמונות של החלק האחורי של המגבר מהספר שלו.
השאלה פשוטה מאד - איך אני מחבר את הסאב למגבר - איזה חיבור לאיזה חיבור ואיזה כבל.
אני שואל כי יש לי הרגשה שהחיבור הנוכחי שלי (ניחוש) לא נכון - אין כמעט פעילות של הסאב בסרטים או סדרות או כל תוכן בעצם.
זה אמור להיות דיי אלמנטרי, אני רק רוצה לוודא.
תודה!
ישלי רסיבר ישן מסוג Yamaha RX-V650 וסאב וופר של Quadral.
מצרף תמונות של החלק האחורי של הסאב, ותמונות של החלק האחורי של המגבר מהספר שלו.
השאלה פשוטה מאד - איך אני מחבר את הסאב למגבר - איזה חיבור לאיזה חיבור ואיזה כבל.
אני שואל כי יש לי הרגשה שהחיבור הנוכחי שלי (ניחוש) לא נכון - אין כמעט פעילות של הסאב בסרטים או סדרות או כל תוכן בעצם.
זה אמור להיות דיי אלמנטרי, אני רק רוצה לוודא.
תודה!
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
תיקון - אני רואה כעת שרשמת את הדגם.
על הרסיבר יש יציאה שנקראת SUB WOOFER (מתחת ל PRE OUT שרשום עליו CENTER)
ממנו אתה מוציא כבל בננה בודדת (כבל קואקסיאלי) אל הכניסה האדומה בסאבוופר.
את הווליום של הסאב תשים על אמצע, את הקרוסאובר שלו תמקם על 150HZ, וברסיבר אתה מגדיר את הקרוס לכל הרמקולים על 120HZ.
זהו בעצם.
על הרסיבר יש יציאה שנקראת SUB WOOFER (מתחת ל PRE OUT שרשום עליו CENTER)
ממנו אתה מוציא כבל בננה בודדת (כבל קואקסיאלי) אל הכניסה האדומה בסאבוופר.
את הווליום של הסאב תשים על אמצע, את הקרוסאובר שלו תמקם על 150HZ, וברסיבר אתה מגדיר את הקרוס לכל הרמקולים על 120HZ.
זהו בעצם.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

דף 52 עד 55amornik כתב:תודה!
רק הבהרה - איך אני מגדיר ברסיבר את הקרוס אובר? לא הצלחתי למצוא את זה....
אתה צריך להגדיר את הרמקולים הקדמיים על ההגדרה - SMALL
וגם להגדיר את הקרוס כפי שציינתי.
http://download.yamaha.com/api/asset/fi ... et_id=5466
בנוסף, אם הסאב לא חזק מספיק אחרי כל הכיוונים שהגדרת - רק אז תעלה את הווליום שלו מעל האמצע, אם כי בד"כ ממש לא צריך.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

את התפריט הזה ניתן לראות או על מסך, או כפי שהוא נקרא בשפת המקצוע OSD, כלומר ON SCREEN DISPLAYamornik כתב:אין לי שום input ל וידאו מחובר אל המגבר, אז אין דרך לראות את התפריט הזה...
הדרך היחידה תהיה לחבר אחד רק כדי לבצע קינפוג ?...
ובדיוק אותו התפריט מוצג לך גם על הצג הקדמי של הרסיבר, אם כי לא בתצוגה רחבה, אלא כל שלב בנפרד.
אז לשאלתך, אתה יכול לראות גם על הצג של הרסיבר, מבלי לחבר מקור וידאו.
גל אתה גאון !
הגדרתי את ההרמוני בהתאם ואכן יש תפריט ! שיניתי בהתאם (הרמקולים היו על SML רק הקרוס היה על 80 ולא 150)...
שאלה: מהי ההגדרה של SP LFE ו HP LFE והאם אני אמור לגעת\להגדיר? זה כרגע על -8 ו -9 ...
שוב תודה !!
עריכה: משום מה כשמוגדר ברסיבר על קרוסאובר של 120 הסאב עובד פחות מאשר כשהיה על 60..חלש משמעותית. זה הגיוני ?
תודה!
הגדרתי את ההרמוני בהתאם ואכן יש תפריט ! שיניתי בהתאם (הרמקולים היו על SML רק הקרוס היה על 80 ולא 150)...
שאלה: מהי ההגדרה של SP LFE ו HP LFE והאם אני אמור לגעת\להגדיר? זה כרגע על -8 ו -9 ...
שוב תודה !!
עריכה: משום מה כשמוגדר ברסיבר על קרוסאובר של 120 הסאב עובד פחות מאשר כשהיה על 60..חלש משמעותית. זה הגיוני ?
תודה!