התחדשתי - 65K700 (חוו"ד ראשונית מאוד)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1322
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
גם אני התחדשתי במסך 65K700 של חברת הייסנס - מעט חששות, במיוחד לאחר שבשנים האחרונות נהניתי מאיכות תמונה מצוינת שהפיקה הסוני שלנו דגם 46EX500. שלשום הגיעה הכלה, גדולה בתוך קופסא עצומה וחיכתה :) (אני חייב לציין לטובה את השירות המצוין של חברת ראטפון שהגיעו להתקין תוך יום אחד והתחשבו בבקשות השונות שלי, החל מגמישות בזמן ההגעה ועד ההתקנה בפועל).
הטלוויזיה הותקנה בשעות הצהריים של אתמול ומאז העולם נעצר והתחלתי להריץ אינספור בדיקות - תחילה ביצעתי כיול לפי מדריך ששלח אלי החבר THE COOLEST (מדריך של AVS FORUM) - אמנם המדריך מקצועי וארוך מאוד (!) הוא לא נותן את הדעת לגבי אופציות רבות ומגוונות שיש בטלוויזיה הנוכחית (הגדרת הצבעים הלבנים, גאמא, אלפא ומי יודע עוד מה :). אני לא באמת מבין גדול בנושא הזה ולכן מבחינתי הכל סינית...
כאמור ביצעתי כיול ראשוני - השחורים היו שחורים, הלבנים לבנים והאפורים אפורים ויצאתי לדרך. הרצתי סרטוני 4K באמצעות הנגן הפנימי והתוצאה הייתה לא פחות ממדהימה - אני יודע שיש תחושה בפורום שלנו שיש לא מעט "רוכשי" הייסנס מוטי כף, אבל אני אומר את כל האמת ואנשים שהיו סביבי (אנשים מאוד סקפטיים לגבי הרכישה אני חייב לציין) פשוט נדהמו לראות את איכות התמונה. המשכנו בתהליך הבדיקה וצפינו בתכנים יותר שכיחים - סרטים שונים באיכות של 1080P (גדלי הקבצים השונים היו סביב 8 ג'יגה) - התוצאה הייתה זהה - התמונה באמת איכותית וטובה. הרצתי שידורי ספורט ולא ראיתי בעיה כלשהי של מריחות או כל דבר אחר.
שידורי עידן + שאנו קולטים באמצעות ממיר SKL06, נראים בסדר גמור (הפתעה מוחלטת) - הייתי בטוח שהשידור יהיה זוועתי אבל הוא בהחלט מספק (נוכח העובדה כי איכות השידורים של ערוצים אלה הינה מתחת לכל ביקורת).

שני דברים הפחידו אותי - אותה "עננות" שדיברו עליה בהקשר למסכי LED וסצנות חשוכות, שבהן נאמר כי הפרטים לא ברורים ונבלעים בשחור:
לגבי העננות - קיימת, לא קריטית אבל קיימת. לטעמי (ושוב גם לטעמם של 5 אנשים שונים שעברו איתי את הבדיקות השונות בעין בלתי מקצועית) אין לכך השפעה כלל על איכות התמונה.

סצנות חשוכות - כולם היו מרוצים אבל אני קצת פחות. אני לא יודע אם זה נובע בשל העובדה שאני לא מבין בכיול כלל ולכן הראש אמר שבסצנות חשוכות יש בעיה שצריך לפתור אותה (בגלל קריאה מרובה מדיי בפורום שלנו) או שפשוט ישנה בעיה בעניין הזה. מבחינת כל הסובבים ראו מצוין בסצנות שונות (ג'אנגו סצנת הפתיחה, האביר האפל בחלקים חשוכים וכו') - יכול להיות שאני טועה ובאמת רואים טוב. צריך להמשיך ולבדוק.

נגן מובנה - לא ממש עניין אותי (הרחבתי למטה) אבל על פניו עושה את העבודה. 4K רץ בלי בעיות.

סמארט - גם פונצקיה זו לא כל כך מעניינת אותי, למרות שאני חייב לציין שיו טיוב ונטפליקס עובדים נפלא וחווית המשתמש טובה ופשוטה.

השלט - כמו שכולם רשמו: פונקציונאלי, אך פשוט מאוד.

3D - נחמד. המשקפיים עושים את העבודה וסרטונים שהרצנו ביו טיוב עבדו כמו שצריך (יחד עם זאת רשמתי שאלה למטה לגבי סוגיה שלא הצלחתי לפתור).

קצת על המראה החיצוני - העיצוב באמת יפהפה ולטלוויזיה נוכחות המורגשת לא רק בשל גודלה אלא בשל העובדה שהיא לא גסה כלל - מסגרת דקה מאוד, מינימלית שנותנת תחושה שאתה מקבל מקסימום שטח מסך.

למען הסדר הטוב:
אני לא מחובר לחברות הכבלים ו/או הלווין אלא משתמש במחשב NUC של אינטל דגם NUC5i5RYK, עליו מותקן קודי שבו אנו צורכים את התכנים מכונן חיצוני המחובר למחשב או בסטרימינג.

מס' שאלות:
1. בשל העובדה שאני סקרן שיניתי לחלוטין את כל ההגדרות שכיילתי באמצעות המדריך ולכן אשמח לקבל מכם המלצה לכיול מהחברים שרכשו את הדגם הנוכחי ואשר נתנו את הדעת לגבי שאר הפונצקיות הקיימות בטלוויזיה, לבד מבהירות, ניגודיות, צבע וכו'.

2. 3D - כפי שציינתי, המשקפיים עובדים נהדר בסרטוני יוטיוב שונים אבל כאשר ניסינו לבדוק תוכן מקומי (סרט תלת מימד מדובב) לא הצלחנו להבין כיצד העסק עובד. התמונה של הסרט הייתה כפולה (זו לצד זו) וגם כששיחקתי עם האפשרויות הקיימות בקודי לא הצלחתי לראות דבר ב-3D. האם הטלוויזיה יודעת לפענח סוג מסוים של 3D ולפיכך עלי להוריד סרטי 3D באותו הסוג או שאיני מבין כלל על מה אני מדבר :)

זהו לעת עתה. נכון שעבר יום אחד אבל מצד שני לא מדובר במדע טילים ולבסוף תמונה היא תמונה - אם היא טובה היא טובה ואם לא אז היא פשוט לא. ה-65K700 אחלה טלוויזיה במחיר שפוי.

מצ"ב לינק עם תמונות לא מייצגות כלל בשל איכות הצילום (היום יסודרו הכבלים השונים :) )

https://goo.gl/photos/Huhood42DK6ZSUg36

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #2 

יפה מאוד.
תתחדש ותהנה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ותהנה.
לגבי התלת מימד, כשיש לך סרט עם תמונה של צד לצד, אמור להיות לך כפתור ייעודי על השלט של המסך של 3D.
לחיצה עליו תאפשר לך לבחור מתוך כמה אפשרויות, צד לצד יהיה אחד מהם.
אם אין על השלט כפתור ייעודי של 3D, זה חיסרון אחד שראוי לציין, והגישה תהיה מהתפריט של המסך. (אבל זה לא קשור לקודי)

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה גל. לא שמתי לב האמת לכפתור כזה, אבל לטעמי לא איתרתי אחד כזה. אגב, אם אני זוכר נכון האופציה של 3D לא הייתה זמינה כשהפעלתי את הסרט - כאילו והטלוויזיה לא זיהתה את שמדובר ב-3D.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #5 

אין כפתור כזה, הגישה היא דרך התפריט.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

shraga007 כתב:אין כפתור כזה, הגישה היא דרך התפריט.
...
תודה שרגא. ובמקרה שבו הטלוויזיה אינה מזהה שמדובר ב-3D - מה ניתן לעשות?

shish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #7 

אחלה של מסך. תהנה. ממליץ להוריד סרטון הדגמה - Transformers: Age Of Extinction ב 60 FR ולנגן עם הנגן הפנימי..ניראה מדהים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

blknom1 כתב:
...
...
תודה שרגא. ובמקרה שבו הטלוויזיה אינה מזהה שמדובר ב-3D - מה ניתן לעשות?
...
כנאמר - גש לתפריט של המסך ותבחר שם את האפשרות של 3D, ושם תבחר SIDE BY SIDE

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

הבנתי גל, הבעיה שבשני סרטי 3D, האופציה של התלת מימד לא הייתה זמינה (דרך התפריט). כפי שרשמתי - כאילו והטלוויזיה לא מזהה את הסרט, כסרט תלת מימד.

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

shish כתב:אחלה של מסך. תהנה. ממליץ להוריד סרטון הדגמה - Transformers: Age Of Extinction ב 60 FR ולנגן עם הנגן הפנימי..ניראה מדהים.
...
·האם הקובץ שוקל רק 18 מגה?
הורדתי מכאן - http://www.zoomcitymusic.com/search/sam ... ra-hd.html

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

blknom1 כתב:הבנתי גל, הבעיה שבשני סרטי 3D, האופציה של התלת מימד לא הייתה זמינה (דרך התפריט). כפי שרשמתי - כאילו והטלוויזיה לא מזהה את הסרט, כסרט תלת מימד.
...
המסך לא אמור לזהות את הסרט כתלת מימד.
מבחינת המסך, זה סרט רגיל לכל דבר, רק שאתה רואה אותו כשתי תמונות אחת ליד השנייה.
בכל מסך של LG למשל, יש כפתור ייעודי על השלט של 3D, לוחצים עליו, ואז יש תפריט מצוייר עם כמה אפשרויות:
SBS
OU
ועוד, ופשוט בוחרים את הפורמט של הסרט וזהו, המסך מתאים עצמו לפורמט.
כך זה צריך להיות אצלך, בין אם דרך כפתור ייעודי בשלט של המסך, או דרך הכפתור של ההגדרות.

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תודה גל. אבדוק בבית ואעדכן.

shish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #13 

guyz6471
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 698
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #14 

תהנה ותתחדש :)

tomernoy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 724
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #15 

blknom1 סקירה מדהימה אני שמח שאתה מרוצה כמוני וכמו רוב החברים פה מרכישת המסך,אני עדיין לא הצלחתי להגיע לרמת כיול גבוהה והשתמשתי בנתונים שמופיעים ב- AVS FORUM
בכל מקרה התלת מימד אצלי עובד חלק גם בקודי וגם דרך דיסק און קי ,פחות משתמש בו ולפי דעתי הוא די מאכזב לעומת מסכי LG לדוגמא.
בהצלחה עם המסך תעדכן על דברים חדשים שמצאת בו

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6630
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #16 

blknom1 כתב:
שני דברים הפחידו אותי - אותה "עננות" שדיברו עליה בהקשר למסכי LED וסצנות חשוכות,
שבהן נאמר כי הפרטים לא ברורים ונבלעים בשחור:

לגבי העננות - קיימת, לא קריטית אבל קיימת.

סצנות חשוכות - כולם היו מרוצים אבל אני קצת פחות. צריך להמשיך ולבדוק.

https://goo.gl/photos/Huhood42DK6ZSUg36
...
·

תתחדש , שמח לשמוע שלמרות העובדות הנ"ל אתה מרוצה מהטלוויזיה ,

כל אחד מקפיד על הדברים שחשובים לו , יחד עם זאת יתכן שמרוב קריאה בפורומים

אנשים תמימים התחילו לחפש בעיות עם זכוכית מגדלת

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אתה צודק בהחלט ידידי. אתמול ישבתי בפעם האחרונה על כיול המסך. אשתי לצידי - הגענו לתמונה מצוינת שעמדה בדרישות שלנו ובאמת שרואים נפלא. אין טעם להמשיך לדון בזה מבחינתי. מדובר ברכישה מוצלחת מאוד - טלוויזיה עצומה, סאונד מדהים (!) - למרות שיש לי מערכת קולנוע איכותית, הרמקולים של הטלוויזיה פשוט מדהימים! עלות מול תועלת - זה כל הסיפור.

eli007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 973
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #18 

blknom1 כתב:אתה צודק בהחלט ידידי. אתמול ישבתי בפעם האחרונה על כיול המסך. אשתי לצידי - הגענו לתמונה מצוינת שעמדה בדרישות שלנו ובאמת שרואים נפלא. אין טעם להמשיך לדון בזה מבחינתי. מדובר ברכישה מוצלחת מאוד - טלוויזיה עצומה, סאונד מדהים (!) - למרות שיש לי מערכת קולנוע איכותית, הרמקולים של הטלוויזיה פשוט מדהימים! עלות מול תועלת - זה כל הסיפור.
...
·
שתף אותנו בכיול שלך.

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אין שום בעיה אלי. אבדוק היום ואעדכן.
אם אני זוכר נכון: