גם אני התחדשתי במסך 65K700 של חברת הייסנס - מעט חששות, במיוחד לאחר שבשנים האחרונות נהניתי מאיכות תמונה מצוינת שהפיקה הסוני שלנו דגם 46EX500. שלשום הגיעה הכלה, גדולה בתוך קופסא עצומה וחיכתה
הטלוויזיה הותקנה בשעות הצהריים של אתמול ומאז העולם נעצר והתחלתי להריץ אינספור בדיקות - תחילה ביצעתי כיול לפי מדריך ששלח אלי החבר THE COOLEST (מדריך של AVS FORUM) - אמנם המדריך מקצועי וארוך מאוד (!) הוא לא נותן את הדעת לגבי אופציות רבות ומגוונות שיש בטלוויזיה הנוכחית (הגדרת הצבעים הלבנים, גאמא, אלפא ומי יודע עוד מה
כאמור ביצעתי כיול ראשוני - השחורים היו שחורים, הלבנים לבנים והאפורים אפורים ויצאתי לדרך. הרצתי סרטוני 4K באמצעות הנגן הפנימי והתוצאה הייתה לא פחות ממדהימה - אני יודע שיש תחושה בפורום שלנו שיש לא מעט "רוכשי" הייסנס מוטי כף, אבל אני אומר את כל האמת ואנשים שהיו סביבי (אנשים מאוד סקפטיים לגבי הרכישה אני חייב לציין) פשוט נדהמו לראות את איכות התמונה. המשכנו בתהליך הבדיקה וצפינו בתכנים יותר שכיחים - סרטים שונים באיכות של 1080P (גדלי הקבצים השונים היו סביב 8 ג'יגה) - התוצאה הייתה זהה - התמונה באמת איכותית וטובה. הרצתי שידורי ספורט ולא ראיתי בעיה כלשהי של מריחות או כל דבר אחר.
שידורי עידן + שאנו קולטים באמצעות ממיר SKL06, נראים בסדר גמור (הפתעה מוחלטת) - הייתי בטוח שהשידור יהיה זוועתי אבל הוא בהחלט מספק (נוכח העובדה כי איכות השידורים של ערוצים אלה הינה מתחת לכל ביקורת).
שני דברים הפחידו אותי - אותה "עננות" שדיברו עליה בהקשר למסכי LED וסצנות חשוכות, שבהן נאמר כי הפרטים לא ברורים ונבלעים בשחור:
לגבי העננות - קיימת, לא קריטית אבל קיימת. לטעמי (ושוב גם לטעמם של 5 אנשים שונים שעברו איתי את הבדיקות השונות בעין בלתי מקצועית) אין לכך השפעה כלל על איכות התמונה.
סצנות חשוכות - כולם היו מרוצים אבל אני קצת פחות. אני לא יודע אם זה נובע בשל העובדה שאני לא מבין בכיול כלל ולכן הראש אמר שבסצנות חשוכות יש בעיה שצריך לפתור אותה (בגלל קריאה מרובה מדיי בפורום שלנו) או שפשוט ישנה בעיה בעניין הזה. מבחינת כל הסובבים ראו מצוין בסצנות שונות (ג'אנגו סצנת הפתיחה, האביר האפל בחלקים חשוכים וכו') - יכול להיות שאני טועה ובאמת רואים טוב. צריך להמשיך ולבדוק.
נגן מובנה - לא ממש עניין אותי (הרחבתי למטה) אבל על פניו עושה את העבודה. 4K רץ בלי בעיות.
סמארט - גם פונצקיה זו לא כל כך מעניינת אותי, למרות שאני חייב לציין שיו טיוב ונטפליקס עובדים נפלא וחווית המשתמש טובה ופשוטה.
השלט - כמו שכולם רשמו: פונקציונאלי, אך פשוט מאוד.
3D - נחמד. המשקפיים עושים את העבודה וסרטונים שהרצנו ביו טיוב עבדו כמו שצריך (יחד עם זאת רשמתי שאלה למטה לגבי סוגיה שלא הצלחתי לפתור).
קצת על המראה החיצוני - העיצוב באמת יפהפה ולטלוויזיה נוכחות המורגשת לא רק בשל גודלה אלא בשל העובדה שהיא לא גסה כלל - מסגרת דקה מאוד, מינימלית שנותנת תחושה שאתה מקבל מקסימום שטח מסך.
למען הסדר הטוב:
אני לא מחובר לחברות הכבלים ו/או הלווין אלא משתמש במחשב NUC של אינטל דגם NUC5i5RYK, עליו מותקן קודי שבו אנו צורכים את התכנים מכונן חיצוני המחובר למחשב או בסטרימינג.
מס' שאלות:
1. בשל העובדה שאני סקרן שיניתי לחלוטין את כל ההגדרות שכיילתי באמצעות המדריך ולכן אשמח לקבל מכם המלצה לכיול מהחברים שרכשו את הדגם הנוכחי ואשר נתנו את הדעת לגבי שאר הפונצקיות הקיימות בטלוויזיה, לבד מבהירות, ניגודיות, צבע וכו'.
2. 3D - כפי שציינתי, המשקפיים עובדים נהדר בסרטוני יוטיוב שונים אבל כאשר ניסינו לבדוק תוכן מקומי (סרט תלת מימד מדובב) לא הצלחנו להבין כיצד העסק עובד. התמונה של הסרט הייתה כפולה (זו לצד זו) וגם כששיחקתי עם האפשרויות הקיימות בקודי לא הצלחתי לראות דבר ב-3D. האם הטלוויזיה יודעת לפענח סוג מסוים של 3D ולפיכך עלי להוריד סרטי 3D באותו הסוג או שאיני מבין כלל על מה אני מדבר
זהו לעת עתה. נכון שעבר יום אחד אבל מצד שני לא מדובר במדע טילים ולבסוף תמונה היא תמונה - אם היא טובה היא טובה ואם לא אז היא פשוט לא. ה-65K700 אחלה טלוויזיה במחיר שפוי.
מצ"ב לינק עם תמונות לא מייצגות כלל בשל איכות הצילום (היום יסודרו הכבלים השונים
https://goo.gl/photos/Huhood42DK6ZSUg36