מצאתי שאלות דומות בשרשורים ישנים, אז אני לא בטוח שהמידע של אז עדיין רלוונטי, לכן פותח שרשור חדש.
אני מתכוון לעשות שיפוץ בדירת דופלקס בת 15 שנה, לסדר ת חשמל הקיים, להוסיף נקודות חדשות, לעביר כבל רשת לכל חדר וכו'. כנראה שיתשמש בציוד של גוויס.
יש לי כמה שאלות:
1) בכמה חדרים אני מתכוון לשים קופסה של 8, ז"א 6 שקעים של חשמול ועוד רשת, טלפון וטלויזיה, האם זה תקין או שכדאי להפריד בין חשמל לתקשורת גם בקופסאות?
2) אני מתכוון לתלות את הטלוייזיה ולעשות תעלה בית מזנון לטלויזיה, האם כדאי לעשות שקע חשמל מעל המזנון מאחורי הטלויזיה או שאפשר לעביר את כבל של החשמל דרך התעלה?
3) אני רוצה לבנות סוג של ארון תקשורת, כדאי לעביר כמה כבלי רשת לאזור של הטלויזיה כדי לחבר גם את הטלויזיה, גם את הרסיבר ואולי מחשב לרשת או שמספיק חיבור רשת אחד?
4) מההפורום הבנתי שכדאי להשתמש בכבל רשת מסוג CAT6, האם זה דורש ציוד מיוחד שמתאים לכבל זה: שקעים, מגעים וכו'? חשמלאי שיעשה את העבודה לא כל כך מבין בצקשורת, מה אני צריך להגיד לו?
5) איזה כבל רשת כדאי לקנות(CAT6/CAT6E) וכו'?
6) אם אני משתמש בטלפון של הוט והראוטר שהוא גם מודם וממיר של הטלפון נמצא בארון תקשורת, אז אני צריך לחהוציא מהראוטר כבל טלפון אחד שיתפצל לנקודות טלפון בכל החדרים? או שבכל חדר יהיה מודם של הוט שיתחבר לשקע טלויזיה וממנו וטלפון יתחבר למודם?
7) אם צריך שקע מיוחד ל- CAT6/CAT6E, אז אם קיים שקע כזה כפול ביחידה אחת או שקע רשת וטלויזיה ביחידה אחת?
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/3274-% ... %A1-System
9) אותו דבר גם לסאב, יש איזה שקע שאני יכול להתקין אחד ליד הרסיור והשני בצד של הסאב ואז לחבר את הסאב עם כבל קצר לשקע שלו ואת הרסיבר לשקע שלידו?
10) איזה כבלים כדאי לקנות לרמקולים אחוריים ולסאב כדי לעביר בתוך התעלה(כ-12 מטר)? לא מדובר על מערכת של עשרות אלפי דולרים.
11) איזה שעון לדוד שמש אתם ממליצים?
תודה רבה,
שמעון