מבקש המלצה לרסיבר חדש
שלום,
אני רוצה לרכוש מערכת קולנוע ביתי. עיקר השימוש יהיה האזנה למוסיקה (קלאסית + ג'אז של שנות ה-50-60), אבל (א) אני אוהב את האפקטים המלאכותיים של surround) ו-(ב) אני רוצה אפשרות של קולנוע ביתי מודרני.
אני פחות או יותר סגור על רמקולים. יהיו לי רמקולים קדמיים (כולל סאב), יהיו רמקולים באמצע החדר ויהיו אחוריים. חשבתי לרכוש רסיבר של אונקיו TNXR515 יתרונו, כך הבנתי, בכך שהוא נותן הרבה specs, כולל שליטה במערכת 7.1, עבור לא-כ"כ-הרבה מחיר.
אבל: בפורום זה ראיתי שהוא מאד בעייתי בגלל בעיות התחממות. אני לא איש טכני, ואיני רוצה להתמודד עם בעיות טכניות.
האם יש המלצות למשהו פחות בעייתי, באזור של פחות מ-3000 שח, רצוי 7.1, עם האופציות המקובלות כיום?
אני רוצה לרכוש מערכת קולנוע ביתי. עיקר השימוש יהיה האזנה למוסיקה (קלאסית + ג'אז של שנות ה-50-60), אבל (א) אני אוהב את האפקטים המלאכותיים של surround) ו-(ב) אני רוצה אפשרות של קולנוע ביתי מודרני.
אני פחות או יותר סגור על רמקולים. יהיו לי רמקולים קדמיים (כולל סאב), יהיו רמקולים באמצע החדר ויהיו אחוריים. חשבתי לרכוש רסיבר של אונקיו TNXR515 יתרונו, כך הבנתי, בכך שהוא נותן הרבה specs, כולל שליטה במערכת 7.1, עבור לא-כ"כ-הרבה מחיר.
אבל: בפורום זה ראיתי שהוא מאד בעייתי בגלל בעיות התחממות. אני לא איש טכני, ואיני רוצה להתמודד עם בעיות טכניות.
האם יש המלצות למשהו פחות בעייתי, באזור של פחות מ-3000 שח, רצוי 7.1, עם האופציות המקובלות כיום?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·תתחדש ותנה.Shakedd כתב:הזמנתי את הרסיבר בהמלצתו של BUGY, אומנם לא קבלתי אותו אבל החיוב באשראי היה פחות מ2200!...
אכן, רק לשלם במטבע המקומי, זה זול יותר ומשלוח רגיל ולא מהיר כך יש סיכוי טוב לקבל כמה שקלים חזרה ב"החזר תשלום מסים".
תודה בוגי, שרגא, שקד. איני יודע איך זה יגמר עם המכס והמע"מ. אני מבין שהם גובים גם על המשלוח....
בכל מקרה, כיון שאני חסר כל כישורים וידע טכני בנושא (להמחשה - היום קראתי ב-google מה זה bluetooth), אני מעדיף קניה בארץ, שכוללת גם אחריות.
ראיתי היום אלטרנטיבה אחרת: HARMAN KARDON AVR171. האם למישהו יש דעה? השוואה ל-Onkyo ? יש גם דנון AVRX2100W ב3000 שח. דעות?
תודה
בכל מקרה, כיון שאני חסר כל כישורים וידע טכני בנושא (להמחשה - היום קראתי ב-google מה זה bluetooth), אני מעדיף קניה בארץ, שכוללת גם אחריות.
ראיתי היום אלטרנטיבה אחרת: HARMAN KARDON AVR171. האם למישהו יש דעה? השוואה ל-Onkyo ? יש גם דנון AVRX2100W ב3000 שח. דעות?
תודה
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
בגלל שאתה חסר ידע, אתה שולל.amos43 כתב:תודה בוגי, שרגא, שקד. איני יודע איך זה יגמר עם המכס והמע"מ. אני מבין שהם גובים גם על המשלוח....
תודה...
המחיר שנקבו כאן, הוא כולל משלוח, מיסים, הכל.
זה המחיר עד הבית.
וזה, עם סיכוי של כ 90% לקבל החזר מיסים לאחר מכן.
והאחריות של אמאזון?
שמה בכיס הקטן את האחריות המקומית.
למען ההגינות - אני רכשתי את הרסיבר הזה גם כן מאמזון גרמניה, עלה לי 1400 שקלים.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אם אתה לא ממש בקטע של לקנות ברשת, מחו"ל ויש לך את ה2100 של דנון ב3K, זה מחיר טוב יחסתי בשבילו, איפה ראיתה?amos43 כתב:תודה בוגי, שרגא, שקד. איני יודע איך זה יגמר עם המכס והמע"מ. אני מבין שהם גובים גם על המשלוח....
ראיתי היום אלטרנטיבה אחרת: HARMAN KARDON AVR171. האם למישהו יש דעה? השוואה ל-Onkyo ? יש גם דנון ב3000 שח. דעות?
תודה...
(דך אגב, מה שגל רשם הכל נכון, לא רק שזה מחיר סופי כולל הכל עד הדלת, זה תהליך מאוד פשוט וקל והאחריות של אמזון יותר טובה מכל מה שתקבל בארץ).
שכנעתם אותי. אני אבדוק איך קונים באמזון-גרמניה ואיך מתמודדים עם המסוי, אם כי איני מבין למה להם לתת לי החזר).
אם פני מועדות לאמזון, האם, בשורה תחתונה, אתם ממליצים על דנון 1200 יותר מאשר הרמן-קרדון 171? אות אולי ללכת לכוון אחר? הבנתי שיאמאהה ומרנץ מובילים מבחינת האיכות, אבל בדיקה מהירה בזאפ גילתה שכשהם מתמחרים, הם לא מרחמים...
שמתי לב שאף אחד מהמומחים לא יצא להגנת ה-Onkyo 515. האם עלי להסיק שהוא, אכן, בעייתי?
באשר לדנון 2100, מצאתי בזאפ: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=891470
שוב, תודה.
אם פני מועדות לאמזון, האם, בשורה תחתונה, אתם ממליצים על דנון 1200 יותר מאשר הרמן-קרדון 171? אות אולי ללכת לכוון אחר? הבנתי שיאמאהה ומרנץ מובילים מבחינת האיכות, אבל בדיקה מהירה בזאפ גילתה שכשהם מתמחרים, הם לא מרחמים...
שמתי לב שאף אחד מהמומחים לא יצא להגנת ה-Onkyo 515. האם עלי להסיק שהוא, אכן, בעייתי?
באשר לדנון 2100, מצאתי בזאפ: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=891470
שוב, תודה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

אין יותר מדי מה לבדוק, הכל שקוף לך באמזון.
אתה נכנס לקישור הזה:
http://www.amazon.de/gp/product/B010EB3 ... KAKR8XB7XF
מוסיף אותו לעגלה, וצעד אחד לפני התשלום הסופי, אתה יכול לראות כמה עולה הכל כולל הכל - עד הבית.
כמו שנאמר, המחיר עומד על סביב 2200 שקלים.
מבחינת אמינות (ולטעמי גם איכות) הוא אכן טוב יותר מההרמן קרדון.
האונקיו חווים בעיות התחממות, מה שגורם לבעיות בכרטיסי המסך שלהם, לא יודע להגיד על הדגם הספציפי הזה אבל מבחינת פיצ'רים מצאתי אותם נחותים יותר כשמשווים אותם למקבילים אחרים.
אתה נכנס לקישור הזה:
http://www.amazon.de/gp/product/B010EB3 ... KAKR8XB7XF
מוסיף אותו לעגלה, וצעד אחד לפני התשלום הסופי, אתה יכול לראות כמה עולה הכל כולל הכל - עד הבית.
כמו שנאמר, המחיר עומד על סביב 2200 שקלים.
מבחינת אמינות (ולטעמי גם איכות) הוא אכן טוב יותר מההרמן קרדון.
האונקיו חווים בעיות התחממות, מה שגורם לבעיות בכרטיסי המסך שלהם, לא יודע להגיד על הדגם הספציפי הזה אבל מבחינת פיצ'רים מצאתי אותם נחותים יותר כשמשווים אותם למקבילים אחרים.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
האונקיו לא בעייתי, אבל הוא כן מתוכנן לעבוד בטמפרטורה קצת יותר גבוהה ממגברים אחרים. ההגבלה היחידה על תפעול שלו מהבחינה הזאת אינה טכנית כי אם פיזית - פחות מומלץ למקם אותו במזנון סגור ללא איוורור (אם כי כל רסיבר יהיה בסיכון של התחממות יתר אם ימוקם במקום צפוף ו/או ללא איוורור).
מבחינת סאונד, אני אישית מעדיף את אונקיו על ימאהה, אך גם מעדיף את דנון ומרנץ על אונקיו. מדובר על העדפה אישית, ולכן כדאי לשקול ביקור בחנות מתמחה עם קצת מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב כדי להשוות את הדגמים שנזכרו לעיל "ראש בראש", ורצוי על עיוור (כלומר שהמוכר בחנות יחליף בין הרסיברים תוך כדי שאתה מאזין להם מבלי שתדע לאיזה רסיבר אתה מאזין בכל רגע נתון).
מבחינת סאונד, אני אישית מעדיף את אונקיו על ימאהה, אך גם מעדיף את דנון ומרנץ על אונקיו. מדובר על העדפה אישית, ולכן כדאי לשקול ביקור בחנות מתמחה עם קצת מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב כדי להשוות את הדגמים שנזכרו לעיל "ראש בראש", ורצוי על עיוור (כלומר שהמוכר בחנות יחליף בין הרסיברים תוך כדי שאתה מאזין להם מבלי שתדע לאיזה רסיבר אתה מאזין בכל רגע נתון).
שאלה נוספת למומחים: כבר 3 ימים אני חורש את האינטרנט לגבי subwoofers. מצאתי משהו אטרקטיבי באמזון-גרמניה, אבל כשעשיתי סימולציה של רכישה, הם בישרו לי שהם לא שולחים אותו לישראל...
אני יכול לבקש מחבר שיביא לי משהו מאמריקה. אידיאלית, הייתי קונה BIC America F-12, אבל הוא שוקל כמעט 20 ק"ג ועולה טיפה יותר מ-$200, ולא נעים להעמיס יותר מדי על חברים (אותו חבר מביא לי גם את הרמקולים האחוריים, שגם להם יש משקל מסויים + נפח).
אופציה אחת שלי היא לקנות לעת עתה subwoofer יותר קטן/יותר קל/יותר זול ולחכות להזדמנות שאני אגיע לארה"ב ואביא את ה-F-12.
וכאן השאלה: האם אפשר לחבר שני subwoofers לאותו רסיבר? החדר בו תוצב המערכת הוא גדול (במונחים ישראליים - גדול מאד), ולפי מה שקראתי בפורומים אמריקאיים, חדר גדול יודע להנות מתוספת subwoofer. רק קשה לי לדמיין שבטוסיק של הרסיבר יש מקום ל-SW1 ול-SW2....
שבת שלום
אני יכול לבקש מחבר שיביא לי משהו מאמריקה. אידיאלית, הייתי קונה BIC America F-12, אבל הוא שוקל כמעט 20 ק"ג ועולה טיפה יותר מ-$200, ולא נעים להעמיס יותר מדי על חברים (אותו חבר מביא לי גם את הרמקולים האחוריים, שגם להם יש משקל מסויים + נפח).
אופציה אחת שלי היא לקנות לעת עתה subwoofer יותר קטן/יותר קל/יותר זול ולחכות להזדמנות שאני אגיע לארה"ב ואביא את ה-F-12.
וכאן השאלה: האם אפשר לחבר שני subwoofers לאותו רסיבר? החדר בו תוצב המערכת הוא גדול (במונחים ישראליים - גדול מאד), ולפי מה שקראתי בפורומים אמריקאיים, חדר גדול יודע להנות מתוספת subwoofer. רק קשה לי לדמיין שבטוסיק של הרסיבר יש מקום ל-SW1 ול-SW2....
שבת שלום
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9035
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
אם הרסיבר הוא x.2 אז זה אומר שיש 2 יציאות עבור הסאב.
וגם אם לא, אין בעיה לפתור את זה באמצעות מפצל RCA Y.
וגם אם לא, אין בעיה לפתור את זה באמצעות מפצל RCA Y.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
סיכום ביניים + שאלה:
1) בהתאם להמלצות הפורום הזה: (א) אני עומד לקנות Denon 1200 (שהוא, כנראה, יותר חדש מ-2100), (ב) אני עומד לבצע את הרכישה באמזון גרמניה. תודה על ההענות ועל ההמלצות!!!
2) שאלה: האם מישהו יודע על מקום בו אפשר לקנות בד לרמקולים? אני רוצה להמשיך להשתמש ברמקולים הגדולים הישנים שלי, שלדעתי הם עדיין מצויינים, אבל אשתי מתלוננת על הבד המהוה שלהם. בדים רגילים בולמים קצת מהצלילים, בעיקר מהגבוהים.
שוב - תודה ליועצים.
1) בהתאם להמלצות הפורום הזה: (א) אני עומד לקנות Denon 1200 (שהוא, כנראה, יותר חדש מ-2100), (ב) אני עומד לבצע את הרכישה באמזון גרמניה. תודה על ההענות ועל ההמלצות!!!
2) שאלה: האם מישהו יודע על מקום בו אפשר לקנות בד לרמקולים? אני רוצה להמשיך להשתמש ברמקולים הגדולים הישנים שלי, שלדעתי הם עדיין מצויינים, אבל אשתי מתלוננת על הבד המהוה שלהם. בדים רגילים בולמים קצת מהצלילים, בעיקר מהגבוהים.
שוב - תודה ליועצים.
בכללי לפני כל הזמנה מאמזון עדיף להשוות בין האמזונים האירופאים השונים כי למשל ה 1200 שאתה רוצה להזמין זול יותר מאמזון איטליה
https://www.amazon.it/gp/product/B010EB ... L2PNWYJU7H
https://www.amazon.it/gp/product/B010EB ... L2PNWYJU7H
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... h&_sacat=0amos43 כתב:
שוב - תודה ליועצים....