מיואש מבזק שוקל לעבור להוט לאחר 13 שנה.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
kaplaey2 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2338
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #1 

טוב אז זה יהיה עוד שירשור של מישהו שנמצא בבזק כבר מעל 13 שנה ולאחרונה בגלל גדילה משמעותית בנפח השימוש (ילדים)
וגם תשתית שפתאום הפכה "מקרטעת" של בזק + ההגבלה ההזויה של 40 מגה כי פשוט לא מסוגלים לספק יותר
שוקל ברצינות לעבור להוט.

הבאנדל הכי אטרקטיבי כרגע הוא 100/2 עם ספק הוטנט ב 120 ש"ח והתקנה חינם (לפי האתר שלהם)
יוצא משמעותית יותר זול מבזק שמתעקשים להעלות את המחיר של התשתית ובזב"ל שמתעקשים גם להעלות מחירים.
סה"כ סתם בשביל ההשוואה 100 מגה בהוט ב 120 ש"ח לעומת 134 ש"ח לבזק + בזב"ל ל 40 מגה.

היות ומעולם לא היה לי הוט והרתיעה היא טבעית יש לי מספר שאלות לאחר שקראתי המון בפורום אינטרנט...

1. ההתקנה עצמה, אני בבניין דירות יש ארון סעף, מגיע הוט לארון! במה כרוכה התקנה שלהם? הם משחילים כבלים?
2. הבנתי שאני צריך לבקש את הוט-בוקס 2, את הפייבר מקבלים רק לקוחות הטלוויזיה, מה ההבדל ביכולות האינטרנט?
3. הבנתי שההוט-בוקס הוא גם נתב אלחוטי, איך האיכות שלו בשביל דירת 140 מ"ר?
4. יש לי נקודת AP בממ"ד (אלחוטית) האם ההוט-בוקס ידע לעבוד איתה?
5. עניין ה NAT מאד מטריד אותי, האם אני יכול להתעקש על כתובת אמיתית? אם כן עם מי אני אמור לסגור את זה?
6. מישהו יודע או יכול להעיד על איכות התשתית בהוד-השרון איזור מגדיאל, מתחם 200? שואל כי כתבו לא אחת שהתשתית באיזור המרכז על הפנים.

אני יודע שאלו המון שאלות אבל אשמח לקבל תשובות מפורטות ככל האפשר, יש לי כרגע המון "פינות" לא סגורות.

תודה. (f)

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

1. אם אין לך הוא בדירה עכשיו אז כן הם ישחילו כבל חדש עד הדירה.
2. לא צריך להיות הבדל.
3. לא טוב ולא כדאי להסתמך על ווי פיי של מודם בחינם. תקנה נתב טוב שיהיה שלך.
4. אין סיבה שלא.
5. אני איתם שנים ותמיד עם כתובת אמיתית. אולי היום הם מנסים לתת לאנשים כתובת NAT? לא שמעתי על זה.
6. לא יודע.

kaplaey2 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

ראשית תודה...

הבנתי שיש פרוצדורה שמחייבת אותי לשלם יותר להוט בשביל שתהיה לי אפשרות לחבר נתב אלחוטי
להוט-בוקס (חבילה אלחוטית) האם יש אמת בדבר? אם כן האם למישהו יש מושג בכמה כסף מדובר?

בקשר ל NAT אני מבין שזה עניין של מזל ומכל הפוסטים שקראתי לאחרונה אנשים מקבלים NAT ולא כתובת אמיתית
השאלה שלי היא יותר בכיוון האם זה תלוי לחלוטין בהוט או שלמשל מספר אתחולים למודם (כמו בבזק למשל)
ישנו את כתובת ה IP שלי וככה אוכל לנסות ולקבל כתובת אמיתית.

אשמח למישהו שיכול להעיד על איכות התשתית בהוד-השרון (אני בטוח שיש כאלו פה מהסביבה :))

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

1. להפך, אם אתה משתמש ב-HOTBOX כמודם בלבד (דבר שאני מאוד ממליץ עליו) אתה משלם פחות. את ה-HOTBOX צריך להגדיר כברידג' ולחבר נתב אוניברסלי לבחירתך.
2. אם אתה בהוטנט אתה מקבל כתובת IP אמיתית. בדרך כלל אתה מקבל כתובת שמתחילה ב-149 שמוגדרת כ-NAT YYPE 3 שמעט מגביל הורדות אורנט. אם זה מפריע לך בקש כתובת שמתחילה ב-5.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

kaplaey2 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לא הבנתי את ה 2 סעיפים האחרונים :(

אם אני מקבל כתובת IP אמיתית היא צריכה להתחיל ב 149 או ב 5?
מה זה YYPE אני לא מכיר את המושג.

תודה.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

סביר להניח שהיא תתחיל ב-149. היתה לי שגיאת הגהה - מדובר בכתובת שהיא NAT TYPE 3 שהמשמעות היא הגבלה על הורדה בטורנט. אם זה מפריע לך, תדרוש לקבל כתובת IP שמתחילה ב-5 שאינה סובלת מהמגבלה הזו. לשימוש סטנדרטי באינטרנט אין הבדל בין שני סוגי הכתובות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

kaplaey2 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה רבה (f)

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #8 

NAT תלוי בספק, לא בתשתית.

חבל להסתמך על אלמנט הראוטר של המודם שמגיע עם התשתית או הספק. יש לך שליטה מוגבלת עליו, מה בדיוק תקבל תלוי במלאי המקרי והמשתנה שלהם, וזה יהיה יותר טרחה כשתרצה לעבור ספק/תשתית. קנה בנפרד ראוטר שתומך גם בחיבור בסגנון DSL וגם הוט.

kaplaey2 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

הבנתי כבר שבשביל NAT אני או צריך להתעקש (עם הוטנט כמובן) על כתובת שמתחילה ב 5 או לחילופין פשוט
להתקשר לתמיכה ולבקש "סינון אתרים" כי לתומכים שם אין מושג מה זה NAT, לאחר מכן האם אני צריך להגדיר DNS
של גוגל בשביל לבטל גם את ההגבלות של "סינון האתרים"?

ושאלה שניה שמתעוררת עקב ההמלצה להשתמש בהוטבוקס כמודם בלבד...
האם אני יכול לבצע את ההמרה מנתב למודם בעצמי? אם כן מה התהליך?
אם לא, האם אני צריך לבקש מהוט שיעשו את זה בשבילי? הם לא עושים בעיות?

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 490
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #10 

לשאלה הראשונה:
כן

לשאלה השניה:
אפשר לעשות את זה לבד מהממשק. יש שם אפשרות של Activate Bridge Mode
מסמנים אותה וזהו (בHotbox 1)

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #11 

כשהייתי בהוטנט לא היה שום NAT. אני לא יודע מה הם עושים היום, אבל יש להם מספיק טווחי כתובות (זה מה שהיה לפני שנה). בכל מקרה, אם יש NAT, אל תכנס איתם לפרטים של IP, פשוט בקש לבטל את ה-NAT למנוי. אם לא התחברת עדיין ברר את הנושא מראש. יש ספקים שרוצים על זה תוספת תשלום, כגון CCC, אבל להם יש מצוקת כתובות.

אל תשנה לבד את הגדרת המודם של הוט כראוטר. הם רוצים תשלום אקסטרה על שימוש במודם כראוטר. בטל את האפשרות אצלם. הם ישנו את ההגדרות מרחוק, ויפסיקו לקחת ממך את התשלום הנוסף אם עשו זאת עד עכשיו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”