עזרה עם תכנון של חדר קולנוע
אני בונה בית, במרתף אני בונה חדר קולנוע. הייתי שמח על המלצות ועל רעיונות איך לעשות אותו. מצורף בזה התוכנית של המרתף. החדר המתוכנן זה "חדר הכושר". את הקירות האדומים אפשר להזיז, את הכחולים לא.
אשמח לשמוע על רעיונות איך לבצע וטיפים.
תודה
אשמח לשמוע על רעיונות איך לבצע וטיפים.
תודה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
החדר שלך מאוד מזכיר את החדר שאני מתכנן.
הבדל הוא שבמקום 270 ס"מ יש לי 305 ס"מ ובמקום ה-370 ס"מ יש לי 395 ס"מ.
אני ככל הנראה אלך על מסך קבוע עם בד שקוף אקוסטית בפורמט סינמסקופ ברוחב נטו של 280 ס"מ (שזה הגודל המקסימלי שהקיר מאפשר) - כ-5,000 ש"ח
מאחוריו 3 רמקולים שקועים - כ-6,000 ש"ח
אני גם שוקל לעשות טיפול אקוסטי לחדר - כ-8,000 ש"ח (אבל כל הנראה זה יידחה לאחרי ההקמה).
בגלל שצריך מרחק הקרנה של סביב 4 מ' לרוחב מסך כזה אני חוצב בקיר של המקרן מול המסך נישה מגבס בכדי לאפשר את מרחק ההקרנה הנחוץ (במקרה שלך אפשר להזיז את הקיר אבל לא הייתי עושה זאת).
לדעתי אתה יכול לעשות משהו דומה רק קצת יותר קטן (110" סינמסקופ 100" ב-16:9) כאשר במידה ואתה הולך על 16:9 גם יהיה יותר נח מבחינת המקרן (לא צריך זכרון עדשה ולא צריך לחצוב בקיר בכדי להגדיל את מרחק ההקרנה למרחק הנחוץ) וגם לא צריך רמקולים שקועים (יהיה לך כ-50 ס"מ לרמקולים בצדדים).
בהצלחה.
הבדל הוא שבמקום 270 ס"מ יש לי 305 ס"מ ובמקום ה-370 ס"מ יש לי 395 ס"מ.
אני ככל הנראה אלך על מסך קבוע עם בד שקוף אקוסטית בפורמט סינמסקופ ברוחב נטו של 280 ס"מ (שזה הגודל המקסימלי שהקיר מאפשר) - כ-5,000 ש"ח
מאחוריו 3 רמקולים שקועים - כ-6,000 ש"ח
אני גם שוקל לעשות טיפול אקוסטי לחדר - כ-8,000 ש"ח (אבל כל הנראה זה יידחה לאחרי ההקמה).
בגלל שצריך מרחק הקרנה של סביב 4 מ' לרוחב מסך כזה אני חוצב בקיר של המקרן מול המסך נישה מגבס בכדי לאפשר את מרחק ההקרנה הנחוץ (במקרה שלך אפשר להזיז את הקיר אבל לא הייתי עושה זאת).
לדעתי אתה יכול לעשות משהו דומה רק קצת יותר קטן (110" סינמסקופ 100" ב-16:9) כאשר במידה ואתה הולך על 16:9 גם יהיה יותר נח מבחינת המקרן (לא צריך זכרון עדשה ולא צריך לחצוב בקיר בכדי להגדיל את מרחק ההקרנה למרחק הנחוץ) וגם לא צריך רמקולים שקועים (יהיה לך כ-50 ס"מ לרמקולים בצדדים).
בהצלחה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אפשר לתכנן חדר קולנוע עם מסך הקרנה ומקרן ומערכת רמקולים משוכללת אך החדר יחסית קטן ואפשר לצמצם עלויות ולבחור בציוד שונה ובמפרט שונה כך שעדיין אתה תוכל להשמיש את החדר הזה כקולנוע ובמידת הצורך גם להשתמש בסולם חירום
.
מאיפה אתה בארץ?
מאיפה אתה בארץ?
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
מה בעצם אתה רוצה לדעת? הכיוון שנתן לך עידן נשמע לי נכון. לך על 110 אינץ' סינמהסקופ שקוף אקוסטית ושים את הרמקולים הקדמיים והסנטר מאחוריו (כי אין לך מקום בצדדים. צבע את החדר בצבע כהה כלשהו כדי לשפר את הקונטרסט, דאג לאפשרות החשכה מלאה, ורצוי לבצע גם איזה טיפול אקוסטי, במיוחד כי מדובר אצלך בחדר קטן ומלבני, אבל זה כבר יותר מסובך לבצע ולתת עצות כלליות. שטיח שאגי עבה, קצת פאנלים מהתקרה, קצת דיפיוזרים על הקירות. אתה תוכל לעשות את זה לבד, זה לא יהיה אופטימלי כמו שבעל מקצוע מומחה יוכל לעשות, אבל סה"כ תוכל להגיע למשהו מהנה.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
היתרון הבולט בתצורה החדשה הוא שאין בעיה של מרחק הקרנה + אין בעיה למקם גם 2-3 שורות צפייה.
הבעיה היחידה היא שרוחב קיר המסך לא עלה בצורה משמעותית (מ-270 ס"מ ל-275 ס"מ) ביחס לאופציה הקודמת מה שאומר שבכדי לקבל חווית צפייה דומה צריך לשמור על מרחק צפייה דומה (סביב 3 מ') ולכן המיקום של הספות יהיה פחות קרוב לקיר האחורי.
אם זה לא מפריע לך אז האופציה הזו לדעתי טובה יותר.
כמובן שאם יש איזשהיא אפשרות להקטין את החדר התחתון מ-355 מאזור ה-320 ואז להרוויח עוד 30 ס"מ לרוחב החלל (בנוסף כמובן לקיר ההקרנה) בכדי לאפשר מסך גדול יותר זה יהיה טוב יותר.
הבעיה היחידה היא שרוחב קיר המסך לא עלה בצורה משמעותית (מ-270 ס"מ ל-275 ס"מ) ביחס לאופציה הקודמת מה שאומר שבכדי לקבל חווית צפייה דומה צריך לשמור על מרחק צפייה דומה (סביב 3 מ') ולכן המיקום של הספות יהיה פחות קרוב לקיר האחורי.
אם זה לא מפריע לך אז האופציה הזו לדעתי טובה יותר.
כמובן שאם יש איזשהיא אפשרות להקטין את החדר התחתון מ-355 מאזור ה-320 ואז להרוויח עוד 30 ס"מ לרוחב החלל (בנוסף כמובן לקיר ההקרנה) בכדי לאפשר מסך גדול יותר זה יהיה טוב יותר.