התאמה אוטמטית לפורמט צפיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ych פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שאלה לחברי הפורום:

הרבה מסכים חדשים וטובים של חברות נחשבות עדיין מחייבים את הצופה לשנות את פורמט הצפיה (4:3, 16:9) בצורה ידנית עבור כל תכנית. למי שמחובר ליס זה מייצר הרבה עבודה.

עם זאת, פורמט ה scart יודע להעביר אינדיקציה של פורמט הצפיה, וישנם מסכים זולים ועלובי שם שיש להם תכונה מקסימה אחת והיא מצב Auto למצב צפיה - כאשר הממיר מחובר למסך דרך scart המסך יודע להתאים את עצמו אוטמטית לפורמט השידור.

נשאלת השאלה:
1. האם רק ב scart ניתן לבצע פעולה זו? (ישנם מסכים טובים נטולי scart)
2. מדוע גם חברות רבות שיש להם scart לא מנצלים תכונה זו?

רק אציין שברשותי מסך פשוט של מותג "מדבקה" שמבצע התאמה אוטומטית למצב הצפיה וזה משהו שקשה לוותר עליו כשמתרגלים. אך בבואי לשדרג את המסך למשהו איכותי יותר, אני נתקל במצב בו מסכים יקרים וטובים לא מציעים תכונה זו.

בתודה מראש

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #2 

יותר גרוע, אפילו בפיליפס, שיש למכשירים שלה חיבורי SCART ובטלויזיות 4:3 תמכה במעבר אוטומטי, לא תומכת בזה כמו שצריך ב LCD. אני, למשל, מעדיף לראות 4:3 כל מה שהוא 4:3, ושהטלויזיה לא תמתח כלום. אבל אין בטלויזיה מצב שמעביר לבד... רק ה AUTOFORMAT הבזוי, שמותח את התמונה אם היא 4:3, מה שאני ממש לא סובל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78900
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #3 

יש כיום כשלוש שיטות שונות להעברה בין יחסי מסך:

1. LINE23 - מידע על גבי הסיגנל וידאו עצמו אשר מסמן את יחס המסך

2. SCART PIN 8 - פין ב-SCART אשר המתח עליו קובע את יחס המסך

3. S1/S2 שיטה יפנית למעבר בין יחסי מסך על בסיס מתח DC (לא פופולרי בגלל פוטנציאל ל-GROUND LOOP).

אף מסך בעולם לא מתייחס ל-LINE23, שזו השיטה הבטוחה ביותר לדעת אם מקור הוא 16:9 או 4:3 (כנראה חוששים מטעויות בגלל רעש על הקו).

SCART PIN 8 זו השיטה שנוקטת חברת יס בממירים שלה.

הצרה היא שמרבית המסכים בארץ אינם כוללים כניסת SCART בכלל...

S1/S2 מומש במסכים יפניים רבים (פיוניר, ו-NEC בעיקר) וזה יכול לפעול על גבי קומפוזיט, SVIDEO או קומפוננט. הצרה היא שאין דרך להתאים בין שיטת PIN8 לבין שיטת S1/S2 (ליתר דיוק אלה שתי שיטות שונות אך דומות ולכן לצורכי דיון אני מרכז אותן יחדיו). כלומר, הדרך היחידה היא לייצר מעגל אלקטרוני שיבצע זאת.

תוסיף על כך את העובדה שהמסכים כוללים הרבה מאוד יחסי מסך. ה-TOSHIBA שבדקתי לאחרונה כללה כמעט 10 יחסים שונים. מבינהם היו כ-5 או 6 שכולם מיועדים למקור 4:3... כמובן שהם היו יכולים להציע את זה כאופציה (כלומר, כשאתה במצב 4:3 אוטומטי - בחר ביחס המתאים).

מה המסקנה?

בארה"ב, אוסטרליה, יפן ואנגליה - כלומר המדינות שמתקדמות ביותר בתחומי הוידאו כיום, לאט לאט (אבל באופן בטוח) יש מעבר לשידור 16:9 באופן קבוע.

באנגליה המעבר הושלם לפני כמה שנים (PAL PLUS אם אני לא טועה), וגם במקומותינו יש מעבר יפה לכיוון WIDESCREEN. עם הזמן, נאלץ לעבור פחות ופחות בין המצבים השונים. אני אישית לא מרגיש מועקה גדולה במעבר הזה, אני רק אומר תודה על כך שהם לא מבזבזים לי שטח מסך ושרואים יותר טוב על המסך שלי כשזה מופעל...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”