למה הסאונד לא להיט... ?
היי,
יש מזה שנים מערכת ק"ב המורכבת מרמקולים איכותיים, הגברה טובה וכבלים איכותיים, אבל הסאונד פחות ממדהים. במיוחד בהאזנה למוסיקה.
אני לא מומחה בתחום, וקשה לי להסביר מה בסאונד לא טוב מספיק. הוא נשמע לי עמום, אולי עניין של החזרים מהקירות ? לא יודע.
אשמח את עזרת המומחים לאתר את החולייה החלשה... יש לי מערכת של 5 רמקולים של סדרת S3 של B&W, הקדמיים הם ה603 , האחוריים הם ה601, והסנטר LCR60. אני משתמש במגבר כוח של ROTEL, RB985 שקניתי משומש, וכן בפרה של ROTEL RSP 966 גם אותו קניתי משומש. אני משמיע מוסיקה ממכשיר DVD של פיוניר, DV-400V באמצעות חיבור קואקסיאלי.
החשד שלי הוא: או שמשהו באקוסטיקה בחדר לא נכון, או שהפרה שלי לא משהו... אבל יכול להיות משהו אחר.
אשמח לעצות, המלצות... אם אכן הפרה הוא הבעיה - מה הייתם ממליצים לקנות בתקציב סביר ? האם עדיף למקור את המגבר והפרה ולעבור לרסיבר ?
תודה!
יש מזה שנים מערכת ק"ב המורכבת מרמקולים איכותיים, הגברה טובה וכבלים איכותיים, אבל הסאונד פחות ממדהים. במיוחד בהאזנה למוסיקה.
אני לא מומחה בתחום, וקשה לי להסביר מה בסאונד לא טוב מספיק. הוא נשמע לי עמום, אולי עניין של החזרים מהקירות ? לא יודע.
אשמח את עזרת המומחים לאתר את החולייה החלשה... יש לי מערכת של 5 רמקולים של סדרת S3 של B&W, הקדמיים הם ה603 , האחוריים הם ה601, והסנטר LCR60. אני משתמש במגבר כוח של ROTEL, RB985 שקניתי משומש, וכן בפרה של ROTEL RSP 966 גם אותו קניתי משומש. אני משמיע מוסיקה ממכשיר DVD של פיוניר, DV-400V באמצעות חיבור קואקסיאלי.
החשד שלי הוא: או שמשהו באקוסטיקה בחדר לא נכון, או שהפרה שלי לא משהו... אבל יכול להיות משהו אחר.
אשמח לעצות, המלצות... אם אכן הפרה הוא הבעיה - מה הייתם ממליצים לקנות בתקציב סביר ? האם עדיף למקור את המגבר והפרה ולעבור לרסיבר ?
תודה!
- Huvenster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1031
- שם מלא: huvenster
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
קודם כל עם סטאפ ראוי כמו שלך אם אתה מרגיש שהסאונד לא מספק אז כנראה משהו באמת תלוי באקוסטיקה או בהגדרות בהנחה שכל הרכיבים תקינים.
לפי דעתי רק הזמנת איש מקצוע בתשלום או הזמנת חובב מקצועי (לא חסרים בפורום הזה) בתשלום סמלי או פרו בונו תעזור לך להתגבר על הבעיה.
זה נושא שונה לחלוטין אבל אני מאמין שהיום עם כמויות המידע הנגיש באינטרנט יש חובבנים מקצוענים שלא נופלים מבעלי מקצוע עם נסיון של שנים רבות!!
לפי דעתי רק הזמנת איש מקצוע בתשלום או הזמנת חובב מקצועי (לא חסרים בפורום הזה) בתשלום סמלי או פרו בונו תעזור לך להתגבר על הבעיה.
זה נושא שונה לחלוטין אבל אני מאמין שהיום עם כמויות המידע הנגיש באינטרנט יש חובבנים מקצוענים שלא נופלים מבעלי מקצוע עם נסיון של שנים רבות!!
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
יש הרבה מה לעשות:
דבר ראשון-איפה הסאב? סאב יכול לעזור מאוד!
2-תנסה קבל אופטי במקום קווקסלי-לא נראה לי שזאת הבעיה אבל...אולי יעזור...
3-איך הזוית של הרמקולים?אליך?מקבילים אחד לשני? אין תשובה מה יותר נכון...אבל תשחק עם הזווית,תנסה אולי גם להגביה את הרמקולים...
4-תנסה לשחק עם הטרבל והבאס-תתחיל בלהוריד את הבאס הכי הרבה ולאט להעלות אותו ואחכ אותו הדבר עם הטרבל,
5-נראה לי שאין פה קשר לכבלים ולאינטרקונקטים-איזה אתה משתמש?
6-אקוסטיקה -אי אפשר להמליץ לך לרכוש שום דבר כי אין לנו מושג מה הבעיה,
לך לחנות מתמחה -כך רסיבר עם כיול אודסי-זה מה שאני אוהב-שיש לו פר אאוט בשביל הפאואר ואז תריץ כיול-תגיד אם זה שיפר או דפק מבחינתך?
דבר ראשון-איפה הסאב? סאב יכול לעזור מאוד!
2-תנסה קבל אופטי במקום קווקסלי-לא נראה לי שזאת הבעיה אבל...אולי יעזור...
3-איך הזוית של הרמקולים?אליך?מקבילים אחד לשני? אין תשובה מה יותר נכון...אבל תשחק עם הזווית,תנסה אולי גם להגביה את הרמקולים...
4-תנסה לשחק עם הטרבל והבאס-תתחיל בלהוריד את הבאס הכי הרבה ולאט להעלות אותו ואחכ אותו הדבר עם הטרבל,
5-נראה לי שאין פה קשר לכבלים ולאינטרקונקטים-איזה אתה משתמש?
6-אקוסטיקה -אי אפשר להמליץ לך לרכוש שום דבר כי אין לנו מושג מה הבעיה,
לך לחנות מתמחה -כך רסיבר עם כיול אודסי-זה מה שאני אוהב-שיש לו פר אאוט בשביל הפאואר ואז תריץ כיול-תגיד אם זה שיפר או דפק מבחינתך?
כיף חיים.
הפרוססור שלך הוא בערך בן 20 ....זה המון המון זמן במושגים של פענוח מדיגיטל לאנלוג ובנוסף איכות רכיבי הקדם שלו לא ממש ברורה.
יש מצב שגם הוא תורם תרומה לא מבוטלת לסאונד שאתה חווה.
מציע לך להשאיל מחבר רסיבר סביר (לא בדרגת כניסה ולא ספינת דגל...) ולנסות את השילוב עם הרמקולים שלך.
ארז
מציע לך להשאיל מחבר רסיבר סביר (לא בדרגת כניסה ולא ספינת דגל...) ולנסות את השילוב עם הרמקולים שלך.
ארז
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בואו נהייה קצת סלחניים, הROTEL כבר לא חדש, יכול להיות שמשהו באלקטרוניקה כבר לא עובד כל כך טוב אז במקרה זה החלפת קואקס באופטי כדי לבדוק אם הבעיה באחת הכניסות היא פעולה הגיונית.
אבל כדי להמשיך בקו הידוע: ההחלפה עצמה לא מספיק חשובה. חייבים לוודא שהסיב בכבל האופטי עשוי מזכוכית פיניקית ששימשה פעם את המלכה איזבל כדי לרגל אחרי בעלה, אחאב. אחרת הבמה לא תיפתח ובאס יישאר רפוי ולא מהודק. זו כמובן דעתי, אפשר לטעון שכבל קואקסיאלי העשוי מנחושת קלל ששימשה פעם לכלי בית המקדש גם יניב תוצאה משובחת.
אבל כדי להמשיך בקו הידוע: ההחלפה עצמה לא מספיק חשובה. חייבים לוודא שהסיב בכבל האופטי עשוי מזכוכית פיניקית ששימשה פעם את המלכה איזבל כדי לרגל אחרי בעלה, אחאב. אחרת הבמה לא תיפתח ובאס יישאר רפוי ולא מהודק. זו כמובן דעתי, אפשר לטעון שכבל קואקסיאלי העשוי מנחושת קלל ששימשה פעם לכלי בית המקדש גם יניב תוצאה משובחת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
2 הסנטים שלי......זה הסאונד של b&w
ובכלל לקבל שינוי דרמטי בסאונד רמקולים זו הדרך.
ובכלל לקבל שינוי דרמטי בסאונד רמקולים זו הדרך.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
בטח שימליצו לך בהודעה פרטית על הרסיבר הנ"ל.noyzzz כתב:תודה לעונים!
על איזה רסיבר הייתם ממליצים ? אין כרגע תקציב להשקיע... מעדיף מכשיר מעולה מדגם ישן (יד שנייה), על פני משהו חדש ונחות.
הומלץ לי בהודעה פרטית על LX52 של פיוניר. מה אתם אומרים ?...
כל מי שמוכר ציוד ישמח לפנות אליך בהודעה פרטית.
לפני שאתה קונה ציוד ומתחרט על זה עוד יותר, אולי באמת תנסה להזמין אליך חובב מקצוען לקבלת חוות דעת יותר אובייקטיבית...
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
Noyzzz
מצטרף לדעה שהרמקולים הם הרכיב הקובע במערכת, ולכן אולי צריך להתחיל שם, הרבה תלוי בתקציב.
בכל אופן, מקריאת הפוסט הראשון, עושה רושם שיותר חשוב לך מוסיקה ?
אם זה נכון, אולי כדאי להתמקד יותר במגבר סטריאו איכותי, מאשר ברסיבר...
מצטרף לדעה שהרמקולים הם הרכיב הקובע במערכת, ולכן אולי צריך להתחיל שם, הרבה תלוי בתקציב.
בכל אופן, מקריאת הפוסט הראשון, עושה רושם שיותר חשוב לך מוסיקה ?
אם זה נכון, אולי כדאי להתמקד יותר במגבר סטריאו איכותי, מאשר ברסיבר...
·ארז מדובר באחלה פרוססור שהרבה רסיברים היו רוצים להשמע כמוהו באנאלוג.ארז_וחני כתב:הפרוססור שלך הוא בערך בן 20 ....זה המון המון זמן במושגים של פענוח מדיגיטל לאנלוג ובנוסף איכות רכיבי הקדם שלו לא ממש ברורה.
ארז...
לא שם הבעיה לדעתי.
נשמח לראות צילום של החדר, מיקום המערכת וכו'...noyzzz כתב:היי,
תודה!...
·
מניסיון שלי, החלפת רמקולים זה הצעד הכי דומיננטי בשינוי הסאונד, אני החלפתי Quad עם B & W CM6 S2 , סאונד אחר לגמרי, כמובן גם לא אותה רמת מחיר.
אח"כ מגיעים שאר החלקים וזה כולל כמובן אקוסטיקה, מרחק בין הרמקולים, כמות הריהוט בחדר ועוד
אח"כ מגיעים שאר החלקים וזה כולל כמובן אקוסטיקה, מרחק בין הרמקולים, כמות הריהוט בחדר ועוד
·Catskinner כתב:בואו נהייה קצת סלחניים, הROTEL כבר לא חדש, יכול להיות שמשהו באלקטרוניקה כבר לא עובד כל כך טוב אז במקרה זה החלפת קואקס באופטי כדי לבדוק אם הבעיה באחת הכניסות היא פעולה הגיונית....
אם זו ההייתה הבעיה הסאונד היה פשוט מקוטע, לירידת איכות זה לא יכול לגרום.
- pacific100
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
כל הכבוד
·(Y)eyosha כתב:מניסיון שלי, החלפת רמקולים זה הצעד הכי דומיננטי בשינוי הסאונד, אני החלפתי Quad עם B & W CM6 S2 , סאונד אחר לגמרי, כמובן גם לא אותה רמת מחיר.
אח"כ מגיעים שאר החלקים וזה כולל כמובן אקוסטיקה, מרחק בין הרמקולים, כמות הריהוט בחדר ועוד...
עם הזמן אנשים יבינו שמותג שממלא את עצמו בפירסומת לא ערובה לאיכות.!
קודם בודקים אחד לאחד . לא דרך מרכזיה עלק של מוכר לא חסר שקרנים .
כסף לצערי זה שם המשחק אין קיצורי דרך
Re: כל הכבוד
·pacific100 כתב:·(Y)......
כסף לצערי זה שם המשחק אין קיצורי דרך.
...
יש גם עניין של העדפה
אני לקחתי את ה Quads שלי לחנות והאזנתי להם באותו החלל לעומת ה Proac וה B&W שניהם נשמעו טוב מה Quad ה Proac היו מפורטים אף יותר מה B&W אבל ה B&W התאימו לי מבחינתי יותר, סחפו אותי יותר ולכן בחרתי בהם בסופו של דבר
Re: כל הכבוד
·pacific100pacific100 כתב:·(Y)......
כסף לצערי זה שם המשחק אין קיצורי דרך.
...
אני יודע שיש לך סלידה עזה מהחברה הספציפית הזו, אבל אני יכול להבטיח לך שדווקה מרמה מסויימת הם בהחלט "משחקים את המשחק" ונשמעים כמו שהם ניראים...לגבי תמחור...זה כבר נושא לשרשור אחר...