אכזבה גדולה ממכשיר הקודי שלי. מה לא בסדר ?
שלום
אני בסך הכל אדם די טכנולוגי ויודע לעשות דברים בעצמי.
בעבר שיחקתי קצת עם XBMC על המחשב אבל לא בצורה רצינית, ובחודשים האחרונים שמעתי על עוד ועוד אנשים שמשתמשים בקודי כספק הבידור היחיד שלהם שמחליף את יס/הוט.
החלטתי שגם אני רוצה להיפטר מהוט והתחלתי לחקור את הנושא.
לא רציתי לחבר מחשב נייד לטלוויזיה כי רציתי משהו שלא יחייב הרבה התעסקות (יש לי ילדים קטנים שגם הם אמורים להיות מסוגלים לתפעל את זה). רציתי מעין קופסה (appliance) שתחביא את התוכנה שפועלת בפנים.
התקנתי קודי על המחשב שלי וקינפגתי אותו שוב ושוב בעזרת כל מיני מדריכים עד שהגעתי לתוצאה שמבחינתה מספקת אותי. בינתיים הזמנתי raspberry pi עם כל התוספות שצריך.
כשהוא הגיע התקנתי עליו osmc עם העדכון האחרון וקינפגתי אותו כמו שעשיתי על המחשב.
לצערי הרב הוא לא עומד בציפיות. הוא נתקע בערך פעם בשעה ולא מגיב וצריך לבצע לו hard restart, לפעמים מערכת ההפעלה קורסת ומקבלים ציור של פרצוף עצוב, לפעמים לוחצים על סרט מסויים והוא מתחיל לנגן סרט אחר בכלל ועוד כל מיני תופעות שפוגמות בתפעול השוטף והופכות את המכשיר ללא בר תחרות עם הממירים המסחריים של הוט ויס (שעובדים חלק בלי בעיות חודשים ושנים בלי שצריך להתעסק אתם כל הזמן).
האם למישהו יש חוויה שונה ? האם למישהו יש קונפיגורציה דומה שעובדת חלק ? שמתקינים ומקנפגים הכל פעם אחת ואחר כך זה עובד חלק כמה חודשים לפחות ?
הקונפיגורציה שלי היא:
raspberry pi 3
osmc may 2016 update
kodi 16.1
SALTS
TheWiz wall
Eminence zeev
לא ברור לי מה מהרכיבים גורם לבעיות.
בקיצור, בינתיים אין מצב שהמכשיר הלא יציב הזה יוכל להחליף לי את המנוי של הוט וזו אכזבה גדולה...
אני בסך הכל אדם די טכנולוגי ויודע לעשות דברים בעצמי.
בעבר שיחקתי קצת עם XBMC על המחשב אבל לא בצורה רצינית, ובחודשים האחרונים שמעתי על עוד ועוד אנשים שמשתמשים בקודי כספק הבידור היחיד שלהם שמחליף את יס/הוט.
החלטתי שגם אני רוצה להיפטר מהוט והתחלתי לחקור את הנושא.
לא רציתי לחבר מחשב נייד לטלוויזיה כי רציתי משהו שלא יחייב הרבה התעסקות (יש לי ילדים קטנים שגם הם אמורים להיות מסוגלים לתפעל את זה). רציתי מעין קופסה (appliance) שתחביא את התוכנה שפועלת בפנים.
התקנתי קודי על המחשב שלי וקינפגתי אותו שוב ושוב בעזרת כל מיני מדריכים עד שהגעתי לתוצאה שמבחינתה מספקת אותי. בינתיים הזמנתי raspberry pi עם כל התוספות שצריך.
כשהוא הגיע התקנתי עליו osmc עם העדכון האחרון וקינפגתי אותו כמו שעשיתי על המחשב.
לצערי הרב הוא לא עומד בציפיות. הוא נתקע בערך פעם בשעה ולא מגיב וצריך לבצע לו hard restart, לפעמים מערכת ההפעלה קורסת ומקבלים ציור של פרצוף עצוב, לפעמים לוחצים על סרט מסויים והוא מתחיל לנגן סרט אחר בכלל ועוד כל מיני תופעות שפוגמות בתפעול השוטף והופכות את המכשיר ללא בר תחרות עם הממירים המסחריים של הוט ויס (שעובדים חלק בלי בעיות חודשים ושנים בלי שצריך להתעסק אתם כל הזמן).
האם למישהו יש חוויה שונה ? האם למישהו יש קונפיגורציה דומה שעובדת חלק ? שמתקינים ומקנפגים הכל פעם אחת ואחר כך זה עובד חלק כמה חודשים לפחות ?
הקונפיגורציה שלי היא:
raspberry pi 3
osmc may 2016 update
kodi 16.1
SALTS
TheWiz wall
Eminence zeev
לא ברור לי מה מהרכיבים גורם לבעיות.
בקיצור, בינתיים אין מצב שהמכשיר הלא יציב הזה יוכל להחליף לי את המנוי של הוט וזו אכזבה גדולה...
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 970 פעמים
תתקין openelec.
בלי כל השטיות של סקינים .
TheWiz wall
Eminence zeev
(אם כל הכבוד)
סקין רגיל, תוספים למטה של מה שאתה משתמש ( אקסודוס, slat וכו) וזהו.
חוויה מושלמת.
וקודי לא יכול להחליף הוט / יס כי הוא לא מספיק יציב.
אף על פי אני מסתדר מצוין בלי, וזה לא מתאים לכולם.
בלי כל השטיות של סקינים .
TheWiz wall
Eminence zeev
(אם כל הכבוד)
חוויה מושלמת.
אף על פי אני מסתדר מצוין בלי, וזה לא מתאים לכולם.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1607
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 520 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
בעיה בקונספט
הבעיה שלך התחילה בקונספט: "..לא רציתי לחבר מחשב נייד לטלוויזיה.."
אצלי יש מחשב, שמחובר לטלביזיה והוא עובד פגז. ללא תקיעות, ללא מריחות, ללא שום בעיות. לאורך שעות צפיה ארוכות.
לגבי הבחור שאומר: "..וקודי לא יכול להחליף הוט / יס כי הוא לא מספיק יציב.."
אם תריץ אותו על מחשב ולא בכל מיני קופסאות, הוא יחליף גם יחליף.
ג'יימס
אצלי יש מחשב, שמחובר לטלביזיה והוא עובד פגז. ללא תקיעות, ללא מריחות, ללא שום בעיות. לאורך שעות צפיה ארוכות.
לגבי הבחור שאומר: "..וקודי לא יכול להחליף הוט / יס כי הוא לא מספיק יציב.."
אם תריץ אותו על מחשב ולא בכל מיני קופסאות, הוא יחליף גם יחליף.
ג'יימס
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
החויה שלי גם מוצלחת
אוממם אני כבר מומחה בקודי אבל גם הילדים שלי (7) וגם אשתי משתמשים בו כל הזמן.
יש לי RIKOMAGIC MK12 - מכשיר אנדרואיד מבוסס על ה-AMLOGIC S812 הידוע. זה צ'יפ מצוין לקודי, נתמך היטב OUT OF THE BOX. המכשיר מסביב אחלה לגמרי - WIFI וכל הדברים. כאנדרואיד הוא מאוד מוצלח.
אומנם יש היום מכשירים עם חומרה דומה בפחות כסף או לחלופין אפילו חומרה טובה יותר אבל בכללי - כל עוד המכשיר מספיק חזק וטוב אין בעיה.
עד עכשיו עבדתי עם קודי 14.2 שהיה מאוד יציב. אתמול שדרגתי ל-16.1 ומלבד כמה דברים מאוד קטנים שמציקים לי - הוא אחלה ועובד יציב וטוב.
ד"א - הזמנתי Beelink M18 - מכשיר שמבוסס על S905. אני ארחיב עליו בסקירה נפרדת כשאקבל אותו.
יש לי RIKOMAGIC MK12 - מכשיר אנדרואיד מבוסס על ה-AMLOGIC S812 הידוע. זה צ'יפ מצוין לקודי, נתמך היטב OUT OF THE BOX. המכשיר מסביב אחלה לגמרי - WIFI וכל הדברים. כאנדרואיד הוא מאוד מוצלח.
אומנם יש היום מכשירים עם חומרה דומה בפחות כסף או לחלופין אפילו חומרה טובה יותר אבל בכללי - כל עוד המכשיר מספיק חזק וטוב אין בעיה.
עד עכשיו עבדתי עם קודי 14.2 שהיה מאוד יציב. אתמול שדרגתי ל-16.1 ומלבד כמה דברים מאוד קטנים שמציקים לי - הוא אחלה ועובד יציב וטוב.
ד"א - הזמנתי Beelink M18 - מכשיר שמבוסס על S905. אני ארחיב עליו בסקירה נפרדת כשאקבל אותו.
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1607
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 520 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
·ni4ni כתב:אבל זאת בעיה, יש לי מחשב נייד אחד שמשמש אותי בעבודה ואני לא יכול להשאיר אותו כל היום מחובר לטלוויזיה......
אם יש לך מחשב אחד קטן וחלש, אז אולי הגיע הזמן לקנות מחשב אחד גדול וחזק (כמו אצלי)
ואז אתה יכול לעבוד על המחשב, להדפיס 150 דפים ברצף, להוריד קבצים, לגלוש ובמקביל להקרין גם קודי למי שיושב מול הטלביזיה.
אצלי למחשב מחובר מסך 19" וליציאת ה-HDMI מחוברת הטלביזיה.
הכל עובד במקביל. המחשב הוא "מחשב אמיתי", עם הרבה זיכרון ופרוססור חזק.
אין ברירה. אם רוצים ביצועים, קונים את המכונה שצריך.
ג'יימס
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
אתה מתקין תוכנה על מוצר שעולה 40$ ומצפה לביצועים ויציבות של מחשב ? 
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
לא מכיר OSMC. חשבת לנסות את LibreELEC?
אוקיי
אני אנסה את openelec רזה בלי הרבה תוספות ואם זה לא יעזור אז אני בעצב רב אפרד מה-pi.
ואגב, מחשב חלש לא בהכרח אומר לא יציב. זה נכון שפאי חלש ממחשב "אמיתי", אבל אם מריצים עליו מערכת הפעלה קטנה ורזה זו לא אמורה להוות בעיה.
הרי את החללית שנחתה על הירח ב-1969 ניהל מחשב עם מעבד חלש יותר מאינטל 80286. תלוי מה מריצים עליו.
אני אנסה את openelec רזה בלי הרבה תוספות ואם זה לא יעזור אז אני בעצב רב אפרד מה-pi.
ואגב, מחשב חלש לא בהכרח אומר לא יציב. זה נכון שפאי חלש ממחשב "אמיתי", אבל אם מריצים עליו מערכת הפעלה קטנה ורזה זו לא אמורה להוות בעיה.
הרי את החללית שנחתה על הירח ב-1969 ניהל מחשב עם מעבד חלש יותר מאינטל 80286. תלוי מה מריצים עליו.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כח החישוב שצריך כדי לפענח קידוד וידאו מודרני גדול בכמה סדרי גודל ממה שצריך כדי לנחות על הירח.ni4ni כתב:אוקיי
הרי את החללית שנחתה על הירח ב-1969 ניהל מחשב עם מעבד חלש יותר מאינטל 80286. תלוי מה מריצים עליו....
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
לא OpenELEC. תתקין LibreELEC. הוא כבר מגיע עם קודי 16.1.
·mp3lll כתב:מסכים כמעט! עם כל מה שכתבת: אבל אפשר גם להתקין KODI באותם תנאים , לא ?
גילבלי כל השטיות של סקינים .
TheWiz wall
Eminence zeev
(אם כל הכבוד)
חוויה מושלמת.
אף על פי אני מסתדר מצוין בלי, וזה לא מתאים לכולם.......
את האמת יש לי רסברי פאי 3 ועם כל הכבוד זה פשוט לא יציב מספיק מלא באגים שאין לי מושג איך לתקן והכל יותר מסובך, מחשב נורמלי עם וינדוס יעבוד הכי טוב, אם תשאל אותי סטרימר אנדרואיד לדעתי הפתרון הכי קל, זול ואלגנטי בשביל רוב האנשים
אין לי הוט אין לי יס רק ריסבריי פאי 2 עליו מותקנת מערכת הפעלה אופנאלק עם כרטיס של סנדיסק 8 ג'יגה .
בתחילה היה לי כרטיס זכרון של קינגסטון שבה עם הקנייה של המכשיר והיו לי המון תקיעות וכבר התייאשתי מהמכשיר ואז מישהוא פה אמר לי לנסות להחליף את כרטיס הזכרון ומאז כבר יותר משנה ,את מספר התקיעות אפשר לספור על כף יד אחת וישארו לך עוד המון אצבעות חופשיות.
אני ממש מרוצה ויש לי עליו המון הרחבות !
אם להשוות זאת למחשב .....אין מה להשוות ! אבל התמורה שווה שווה בהחלט
בתחילה היה לי כרטיס זכרון של קינגסטון שבה עם הקנייה של המכשיר והיו לי המון תקיעות וכבר התייאשתי מהמכשיר ואז מישהוא פה אמר לי לנסות להחליף את כרטיס הזכרון ומאז כבר יותר משנה ,את מספר התקיעות אפשר לספור על כף יד אחת וישארו לך עוד המון אצבעות חופשיות.
אני ממש מרוצה ויש לי עליו המון הרחבות !
אם להשוות זאת למחשב .....אין מה להשוות ! אבל התמורה שווה שווה בהחלט