מחפש המלצה למסך מחשב עד 1600 שקל , בגודל של 23 אינץ לפחות.
היי,
אני מחפש המלצה למסך מחשב שישמש כמסך ראשי למחשב שלי. כרגע אני משתמש במסך אחד, פשוט, דל 23 אינץ רחב ברזולוציה full hd . אני מחפש מסך ראשי לצד המסך שכרגע אני משתמש בו.
אני משחק במחשב , אבל לא בטירוף , אני צופה בסדרות וסרטים דרך המחשב. אין לי שימוש בתוכנות גראפיות צרכים כאלה. התקציב שלי הוא באזור ה 1500-1600 שקל.
חשבתי ללכת על המסך הזה - U2515H של dell .
האם יש הצעות אחרות? מה דעתכם?
אני מחפש המלצה למסך מחשב שישמש כמסך ראשי למחשב שלי. כרגע אני משתמש במסך אחד, פשוט, דל 23 אינץ רחב ברזולוציה full hd . אני מחפש מסך ראשי לצד המסך שכרגע אני משתמש בו.
אני משחק במחשב , אבל לא בטירוף , אני צופה בסדרות וסרטים דרך המחשב. אין לי שימוש בתוכנות גראפיות צרכים כאלה. התקציב שלי הוא באזור ה 1500-1600 שקל.
חשבתי ללכת על המסך הזה - U2515H של dell .
האם יש הצעות אחרות? מה דעתכם?
- SkeletonBoy
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 42
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
קניתי לא ממזמן את ה-Dell U2415 ואני מאוד מרוצה.
לא הלכתי על ה-U2515H כי לא ראיתי יתרון ברזולוציה הזאת במסך בגודל כזה.
קח בחשבון שרזולוציה כזאת מכבידה מאוד במשחקי מחשב, אז תבדוק שכרטיס המסך שלך יעמוד בזה.
בנוסף, פונטים נוטים להיראות קטנים יותר ברזולוציות גבוהות, מה שלא תמיד נח לעבודה שכוללת טקסט.
ממליץ לך לחפש את המסך (או מסך דומה) בתצוגה ולראות אם הוא מתאים לך.
במידה וכן - אז כמו הרבה מסכים של דל - אחלה מסך.
קח בחשבון שרזולוציה כזאת מכבידה מאוד במשחקי מחשב, אז תבדוק שכרטיס המסך שלך יעמוד בזה.
בנוסף, פונטים נוטים להיראות קטנים יותר ברזולוציות גבוהות, מה שלא תמיד נח לעבודה שכוללת טקסט.
במידה וכן - אז כמו הרבה מסכים של דל - אחלה מסך.
·אתה מרוצה מהמסך שלך? מה השימושים העיקריים שלך?SkeletonBoy כתב:קניתי לא ממזמן את ה-Dell U2415 ואני מאוד מרוצה.
במידה וכן - אז כמו הרבה מסכים של דל - אחלה מסך....
האם לא עדיף לקנות מסך שמסוגל להציג רזולוציה כזאת לעתיד ובמקרה הכי גרוע להשתמש ברזולוציה של full hd? או להשתמש ב dpi 125?
- SkeletonBoy
-
- חבר שרק התחיל

מאוד מרוצה מהמסך.
שימושים כלליים ומשחקים.
אני לא מאמין ב-Future proofing כל כך.
בעתיד, כשתרצה מסך שיתאים לשימושים העתידיים שלך, יהיה מבחר חדש של מסכים שיוכל לענות על הצרכים שלך בצורה טובה יותר.
לשים את המסך על רזולוציה שהיא לא הרזולוציה הטבעית שלו זה אף פעם לא רעיון טוב. התוצאות לא יהיו מדהימות.
חוץ מזה, כמו שאמרתי, אני לא חושב שיש יתרון לרזולוציה כזאת על מסך בגודל כזה.
אם המסך היה 27" ומעלה אז הייתי שוקל רזולוציה כזאת.
שימושים כלליים ומשחקים.
בעתיד, כשתרצה מסך שיתאים לשימושים העתידיים שלך, יהיה מבחר חדש של מסכים שיוכל לענות על הצרכים שלך בצורה טובה יותר.
לשים את המסך על רזולוציה שהיא לא הרזולוציה הטבעית שלו זה אף פעם לא רעיון טוב. התוצאות לא יהיו מדהימות.
אם המסך היה 27" ומעלה אז הייתי שוקל רזולוציה כזאת.
·תודה רבה, עזרת לי מאוד.SkeletonBoy כתב:מאוד מרוצה מהמסך.
שימושים כלליים ומשחקים.
אם המסך היה 27" ומעלה אז הייתי שוקל רזולוציה כזאת....
אשמח לשמוע עוד דעות.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אתה יכול באותה מידה גם לקחת את הU2414 בגלל יחס המסך שמתאים יותר לסדרות וסרטים, הפסים השחורים ב2415 שתקבל בסדרות (בסרטים פסים שחורים גדולים עוד יותר מאשר מסך 16:9) לא ישפרו לך את חווית הצפיה, גם לא ה99% כיסוי sRGB מול 96% של ה2414H.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
·אני לא כל כך מתמצא בכל המושגים שתיארת, אבל אם הבנתי נכון, בגלל הרזולוציה של המסך בצפיה בסרטים וסדרות יהיו יותר פסים שחורים (למעלה ולמטה) בגלל היחס צפייה של 16:9 ?IamEzio כתב:אתה יכול באותה מידה גם לקחת את הU2414 בגלל יחס המסך שמתאים יותר לסדרות וסרטים, הפסים השחורים ב2415 שתקבל בסדרות (בסרטים פסים שחורים גדולים עוד יותר מאשר מסך 16:9) לא ישפרו לך את חווית הצפיה, גם לא ה99% כיסוי sRGB מול 96% של ה2414H....
לא הבנתי מה זה sRGB.
ולפי מה שאתה אומר ולצרכים שלי, עדיף 2414h או 2414? מה ההבדלים ביניהם?
תודה
- SkeletonBoy
-
- חבר שרק התחיל

הרזולוציה ב-U2415 היא 1920X1200 (יחס 16:10) - זה נותן לך יותר שטח עבודה למסמכים או דפי אינטרנט.
ב-U2414 הרזולוציה היא 1920X1080 (יחס 16:9) - זה היחס שבו רוב הסרטים והסדרות מצולמים, ולכן יחס אחר מחייב פסים שחורים למעלה ולמטה כדי להביא את המסך ליחס הנכון.
sRGB מתייחס לטווח הצבעים שהמסך מציג.
ה-U2415 אמור להציג טווח צבעים יותר רחב, ולכן גם צבעים יותר אמיתיים. בפועל, כמו ש-IamEzio אמר, אין הבדל משמעותי בין המסכים אלא אם כן אתה גרפיקאי שחשוב לו דיוק בצבעים.
ב-U2414 הרזולוציה היא 1920X1080 (יחס 16:9) - זה היחס שבו רוב הסרטים והסדרות מצולמים, ולכן יחס אחר מחייב פסים שחורים למעלה ולמטה כדי להביא את המסך ליחס הנכון.
ה-U2415 אמור להציג טווח צבעים יותר רחב, ולכן גם צבעים יותר אמיתיים. בפועל, כמו ש-IamEzio אמר, אין הבדל משמעותי בין המסכים אלא אם כן אתה גרפיקאי שחשוב לו דיוק בצבעים.
·הבנתי, מדהים תודה על ההסבר.SkeletonBoy כתב:הרזולוציה ב-U2415 היא 1920X1200 (יחס 16:10) - זה נותן לך יותר שטח עבודה למסמכים או דפי אינטרנט.
ה-U2415 אמור להציג טווח צבעים יותר רחב, ולכן גם צבעים יותר אמיתיים. בפועל, כמו ש-IamEzio אמר, אין הבדל משמעותי בין המסכים אלא אם כן אתה גרפיקאי שחשוב לו דיוק בצבעים....
ממה שאני מצליח להבין, תקן אותי אם אני טועה:
1. אם אני דואג לעתיד, וכרגע אשתמש במסך ברזולוציה שלא מתאימה לו / אשתמש ב dpi 125 , אז עדיף לי לקנות את ה U2515H. צריך לקחת בחשבון שגודל המסך יחסית קטן לרזולוציה האופטימלית שלו.
2. אם אני לא דואג לעתיד, אני צריך לקבל החלטה בין פסים שחורים בזמן צפיה בסרטים ושטח עבודה גדול יותר (רזולוציה של 1920X1200) , או שטח עבודה קטן יותר וצפייה אופטימלית בסרטים.
הבנתי נכון?