לבעתי\מאוכזבי CUbox-i נמצא לו שימוש יעיל - נגן מוסיקה יעודי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #1 

יש לי בבית Cubox-i4Pro ששוכב ללא שימוש מיוחד אחרי שנרכש כאן במסגרת המבצע מתוך סקרנות. אז בתור מחשב לקודי הוא פשוט גרוע. תגובה איטית ביחס למחשב HTPC יעודי. ממש לא חוייה מהנה. ניסיתי להתקין עליו כל מיני גרסאות לינוקס ואנדרויד. היה נחמד לשחק אבל שוב, אין לו מספיק כוח חישוב בשביל גרפיקה.

עד ש... גיליתי את Volumio שזו מערכת הפעלה מבובבת לינוקס קלה ועם מטרה אחת: נגן מוסיקה. אני רעלה תמונות ומדריך קצר בהמשך, אבל עכשיו שיימתי לשחק איתו קצת אוחרי שסרקתי את כל הספריה של קבצי ה FLAC יש לציין שהוא עובד מעולה עם חיבור HDMI לרסיבר. תומך גם ב 24/192 ואפילו ב DSD 128 קבצי SACD.

לפרטים והורדה:

https://volumio.org/get-started/

התקנה פשוטה מאד. פורסים את ה ZIP ומקבלים את ה IMG. טוענים ל SD עי Win32DiskImage ומערכת ההפעלה עולה. מבצעים כמה הגדרות ראשוניות של הרשת ומערכת בהתאם לחומרה המחוברת (SPDIF או HDMI,דיי דומה להגדרות קודי) וסורקים את המדיה.

השעה מאוחרת אז לא יכולתי לבדוק את הסאונד ברמקולים בעוצמה גבוהה, אבל בווליום נמוך ובאוזניות הסאונד נשמע מצויין במגבלת איכות הציוד ומקור הקובץ. יש תמיכה ב Replaygain ואת חיבור לרסיבר הוא זיהה כהתקן WASAPI כך שהוא עוקף את השליטה בעוצמה של הנגן ומקבלים BIT4BIT מהקובץ.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

לצערי, מטרתי הראשונה ל cubox היתה שימוש בו כנגן אודיו דרך volumio.
אוסף הבעיות בהם נתקלתי היה עצום.
הבאג האחרון שמצאתי היה - אי אפשר היה לאתחל אותו דרך ה wi-fi הייתי צריך להעביר קבל רשת יעודי.
(אחרי האתחול מהרשת - כן ניתן לעבוד מולו ב wi-fi אבל זה טוב עד ה reboot הבא).
גם אחרי שעשיתי את זה, כמובן שרוצה להפעיל את ה volumio דרך mpd player מהאנדרואיד שלי.
זה אכן עבד ועבד נפלא, אבל אז גיליתי שאחרי יום/יומיים החיבור לנגן מתנתק וצריך לאתחל שוב את ה cubox.
בעיות נוספות - ה cubox היה מחובר אצלי לדיסק חיצוני וגם ל DAC. לא תמיד האתתחול הצליח. הייתי צריך לאתחל אותו ואז להוסיף הדיסק וה DAC. אולי בעיית מתח באתחול.
אז בסוף, למרות ההבטחה, ולמרות השקעה של שבועות, פשוט הרמתי ידיים.
כשזה עבד, זה היה נפלא, אבל כל פעם שהפסיק לעבוד באסה מההתחלה.
וכן, גם פניות למפתח ובפורום של volmio לא זכו לתגובה.
להערכתי חלק מהבעות הן ב cubox, אבל בסוף אין תמיכה ראויה.
זה אולי מתאים לגיקים שזמנם בידם.
אני זרקתי כסף, ומה שגרוע יותר - סתם המון המון זמן :cry:
וויתרתי....
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

היו לי בעיות עם ה i4pro אבל הכל הסתדר אחרי ששדרגתי ל openelec 7beta. עובד מהר, יעיל ואני לא רואה בעיות מיוחדות עם זה.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4 

בדיוק כמו בועז.
גם אצלי הוא יועד להיות נגן מוזיקה במקור.
בזמנו החלפתי rasperry I שהיה מעולה לצורך הזה ב cubox i2, אמרתי שאולי בנוסף למוזיקה נריץ גם קודי - אז לא.
אחרי חודש עם קודי עליו הרמתי ידיים, זה לא זה.

עבד (* רשת) מצויין עד לפני כשבועיים - משם, אני אני אוכל רק חצץ, לא משנה מערכת ההפעלה שאני מריץ עליו. לא מצליח להתגבר על ענייני הרשת.

* בעיות הרשת של המכשיר הן עצומות. מדרופאואטים לאי אתחול הרשת הקווית. לא נתקלתי בבעיות מתח (גם עם דאק).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #5 

יתכן שיש לכם תקלת חמרה. אצלי היציבות בעיקר התחילה אחרי החלפת המיקרו-sd והחלפה ל oe7

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

יכול להיות שבעיית האתחול שלי לא קשורה ל DAC, אבל נשברתי מלנסות לבדוק את כל הקומבינציות האפשריות, ולהבין מתי עולה תקין ומתי לא, במיוחד שאירע כמה ימים , חוזר חלילה.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #7 

לאחר חוסר שביעות רצון מתמשך מהמוצר ובעיקר מהחברה, המכשיר שלי עבר לעולם שכולו טוב.
הוא הוחלף במיניקס, ומאז ההנהלה מרוצה מהמכשיר והשלט, ואני מרוצה שאני לא צריך יותר קשר לפיאסקו הזה.
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

OhadG כתב:לאחר חוסר שביעות רצון מתמשך מהמוצר ובעיקר מהחברה, המכשיר שלי עבר לעולם שכולו טוב.
הוא הוחלף במיניקס, ומאז ההנהלה מרוצה מהמכשיר והשלט, ואני מרוצה שאני לא צריך יותר קשר לפיאסקו הזה.
...
מבין וזוכר גם את הסאגה בזמן ההזמנה.
אני הקדשתי קצת זמן אתמול לנושא וזה אכן נראה כמו בעית חומרה.
בערב אתן לזה צ/אנס אחרון - אנסה להחליף את הספק ולראות האם זה נובע משם.
אם לא, נחזור לרספברי.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

קלאסי.

בא הביתה, מחבר (ללא החלפת ספק) - עובד...
היום יום טוב.

Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

טוב, אז אחרי כמה ימים של התנסות עם הרצת ה Volumio על ה Cubox-i4Pro אז בבעיית רשת לא נתקלתי אבל הוא אצלי מחובר קווית. למרבה הצער בבעיית יציבות כן נתקלתי. אחרי יום עבודה הואנתקע וצריך להוציא מהחשמל ולהחזיר. ממש מזכיר לי את ימי האקסטרימר הנוראיים. החברה הזו היא אכן ממש אכזבה ענקית. אם הבעיה היא אכן חומרה גרועה ולא חוסר יציבות של התוכנה עצמה שלא עודכנה מאז 2014 באתר, אז אשמח לשמוע על המלצות לתחליף ל Cubox כנגן מוסיקה יעודי להרצת Volumio או כל ממשק מבוסס לינוקס חלופי שמשהו מכיר וממליץ.

תודה

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Sexter כתב:טוב, אז אחרי כמה ימים של התנסות עם הרצת ה Volumio על ה Cubox-i4Pro אז בבעיית רשת לא נתקלתי אבל הוא אצלי מחובר קווית. למרבה הצער בבעיית יציבות כן נתקלתי. אחרי יום עבודה הואנתקע וצריך להוציא מהחשמל ולהחזיר. ממש מזכיר לי את ימי האקסטרימר הנוראיים. החברה הזו היא אכן ממש אכזבה ענקית. אם הבעיה היא אכן חומרה גרועה ולא חוסר יציבות של התוכנה עצמה שלא עודכנה מאז 2014 באתר, אז אשמח לשמוע על המלצות לתחליף ל Cubox כנגן מוסיקה יעודי להרצת Volumio או כל ממשק מבוסס לינוקס חלופי שמשהו מכיר וממליץ.

תודה
...
גם אני מחובר קווית.
לפי מה שאני רואה הבעיה קשורה למתח של המכשיר, בעיקר עם מה שמחובר ב usb וצורך מתח מהמכשיר.
אין קשר ל volumio - זה קורה בכל מערכת הפעלה, ועברתי הרבה יחסית.

התחליף הזול ביותר הוא raspberry pi, כל גרסה בעיקרון תתאים.

Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אגב ניתן להתקין עליו גם שרת ונגן Squeezebox בסביבת לינוקס דיאבלו. יש מדריך מפורט בפורום התמיכה. ניסיתי עובד לא רע, אבל אותו סיפור של העלמות מהרשת (אפלקצית אנדרויד ל SB לא מוצאות את הנגן או את השרת וצריך להוציא את המכשיר מהחשמל ולהחזיר פעם ביום, או להשאיר אותו מנגן בלופ 24 שעות...)

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

Sexter כתב:אגב ניתן להתקין עליו גם שרת ונגן Squeezebox בסביבת לינוקס דיאבלו. יש מדריך מפורט בפורום התמיכה. ניסיתי עובד לא רע, אבל אותו סיפור של העלמות מהרשת (אפלקצית אנדרויד ל SB לא מוצאות את הנגן או את השרת וצריך להוציא את המכשיר מהחשמל ולהחזיר פעם ביום, או להשאיר אותו מנגן בלופ 24 שעות...)
...
בול.

אני אעשה טסט בסופ"ש - אתן פינג על מנת להשאיר אותו חי, נראה אם יעשה משהו.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #14 

שלום,
האם ניתן לחבר את הפיי/קיובוקס ל-DAC שברשותי (RDAC) בכבל USB ולהזרים את המוסיקה בצורה אלחוטית (WI-FI) מהמחשב?
זה יחסוך לי שימוש בכבל RCA ארוך מאוד מהדאק למגבר בסלון, שממש מכער את הסלון.

תודה!
ניר.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Nir547 כתב:שלום,
האם ניתן לחבר את הפיי/קיובוקס ל-DAC שברשותי (RDAC) בכבל USB ולהזרים את המוסיקה בצורה אלחוטית (WI-FI) מהמחשב?
זה יחסוך לי שימוש בכבל RCA ארוך מאוד מהדאק למגבר בסלון, שממש מכער את הסלון.

תודה!
...
בהינתן גרסה עם כרטיס רשת אלחוטי - כן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”