מהי תערובת הקפה שהכי דומה למה שמגישים בבתי הקפה? טיפים למתחיל

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
yoni1990 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום.
נתקלתי במישהו שפרסם על הכנת קפה הפוך בבית באמצעות מקינטה ומקציף חלב וזה מאד מצא חן בעיניי, ולכן אני רוצה להיכנס קצת יותר לעומק בנושא.
בתור התחלה אעדיף לקנות תערובת קפה טחון והמטרה שלי היא להגיע לטעם כמה שיותר קרוב לקפה הפוך שמקבלים בבתי הקפה המוכרים. אני לא חושב ששמתי לב להבדלים מיוחדים בין כל הקפה הפוך ששתיתי בבתי הקפה, אולי רק היו כאלה שהגישו קפה מר יותר מאחרים, אבל אני רוצה להגיע לטעם "הממוצע" בגדול. אז רציתי לשאול איזו תערובת אתם ממליצים לי לקנות (בהנחה שאני לא אוהב קפה מר. אולי מר במידה קלה).
בכמה פוסטים שהעלו פה, ראיתי שבבתי הקפה מוכרים קפה טחון אך המחירים שם גבוהים מדי. אני גר בת"א, האם יש מקום מומלץ שמוכר בזול באיזור, או אולי חנות אינטרנטית?

בנוסף רציתי לשאול, כמה גרם קפה בערך מספיק ל-2 כוסות קפה הפוך.

אשמח מאד לקבל את עזרתכם, תודה רבה מראש!
נערך לאחרונה על ידי yoni1990 ב 19/05/2016 22:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

Puhs
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #2 

הקפה שמוכר לך מבית הקפה לא נעשה במקינטה אלא ממכונת אספרסו, אבל ממקינטה עם תערובת של קפה טרי אפשר להצליח לעשות קפה מצוין.
יש בפורום כמה יוזרים של בתי קליה ובטח הם יגיבו אחריי. באיזורך אני מכיר רק את חותם הקפה של אילן שנהב (רמת השרון) - בהחלט מקום ששווה ניסיון.
ואני חוסך לך את הפוסט בעוד שבועיים - כן, אם תקנה מטחנה ותטחן סמוך לחליטה הקפה ישתפר פלאים :wink:

yoni1990 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה על העזרה!

אין לי בעיה גם לרכוש מחנות ששולחת בדואר. ראיתי שהמליצו כאן על NEGRO. ידוע לך האם קפה "המגע הברזילאי" יתאים לדרישה שלי?
ובנוגע למטחנה, מה העלות שלה בערך? הבנתי שזה יכול להסתכם בכ-1000 שקלים. בשלב זה, מחירים כאלו יקרים לי מדי. נראה לי שבתור התחלה אנסה קפה טחון, ומקסימום אהיה מוכן להשקיע עד 300 ש"ח במטחנה (אם יש דבר כזה).

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #4 

1.קפה טחון מאבד מתכונותיו מהר מאוד כבר כשעתיים לאחר הטחינה.

2.יש דבר כזה, במיוחד ביד שניה.

לדעתי כדאי לך להמתין עם הרכישה של המטחנה שיהיה לך סכום משמעותי יותר בסביבות ה500 אפשר להשיג כבר מטחנות משומשות שמתאימות לאספרסו ותחסוך שדרוג עתידי.

המקינטה שמוציאה את הקפה הדומה ביותר לאספרסו היא של ביאלטי-יש מספר דגמים עם משקולת שגורמים לחליטה בלחץ גבוה יותר.

והמשקה נקרא מוקה.

אם אחר כך תרצה להשתדרג למכונת קפה בסיסית יש מכונות כניסה גם בסכום דומה שהמטחנה תתאים להם.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

למקינטה אתה יכול לקנות מטחנת להבים פשוטה או מטחנת דיסקיות פשוטה ואין עם זה שום בעיה. שווה מאוד לקנות פולים שלמים טריים מקלייה מקומית ולטחון בבית את הכמוך שאתה משתמש בה. אתה מוזמן לקרוא כאן בפורום במאמרים על הכנת קפה במקינטה ועל הקצפה. נגרו מומלץ מאוד מאוד - הקפה מצוין.

כמו כן אתה יכול לקפוץ לקפה ליקס שיש להם כמה סניפים אך הקפה לא זול כמו אצל גלעד.

yoni1990 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני מבין מדבריכם שהכנת קפה במקינטה לא תשתווה לקפה הפוך שמגישים בבתי הקפה. המטרה שלי הייתה לחסוך את ההוצאות והטירחה של ישיבה בבית קפה ולנסות להכינו לבד בבית ובאותה עת ליהנות מטעם שדומה למה שמקבלים בבית הקפה. לכן התעניינתי בהכנה באמצעות מקינטה ומקציף חלב שעלותם בד"כ זולה יחסית.
מטחנה שעולה מאות שקלים (500 ומעלה), או לחלופין מכונת אספרסו שעולה יותר מכך, הן לא מה שאני מכוון אליו כרגע.
אז לאור כל זאת, האם הייתם ממליצים לי כבר לשתות את הקפה שלי בבית הקפה?

המון תודה!

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני לא חושב שהקפה בבית מתקרב לרמה של בית קפה.

הרמה הרבה יותר גבוהה ומוקפדת בכל פרמטר.

גם מקינטה כמו שציינתי עולה סכום בארץ היה פה באתר המלצה על מוכר באמזון למחיר אטרקטיבי.

בכמה אתה קונה קפה בחוץ?

yoni1990 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

זה פחות העניין של המחיר בבית קפה, זה יותר הקטע שאם בא לי בבית באמצע היום, או בערב להינות מכוס קפה טוב..
ראיתי באמזון את המקינטה של ביאלטי, דגם בריקה, בכ-180 ש"ח. זה נחשב מחיר טוב?
לדעתך, קפה טוב שנעשה במקינטה ומקציף חלב לא מספקים טעם מספיק טוב?

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #9 

מקינטות זה נחמד מאד ומדי פעם אני מתענג על מוקה טעימה. בהחלט אפשר להינות מכוס קפה טוב ממקינטה,
אבל לדעתי גם אם מוציאים מהמקינטה קפה כמו שצריך (ואני מכיר רבים שאינם מצליחים) - זה לא בר השוואה לאספרסו ולפיכך לא בר השוואה לקפה של בית קפה.
אולי בהתחשב בכך שאינך מבחין בהבדלים משמעותיים בין כל ההפוכים ששתית ובהתחשב בכך שאתה מכוון, לדברייך, לטעם ה"ממוצע",
מקינטה ומקציף חלב כן יפגעו לטעמך. אבל יתכן ודווקא לא - בדיוק מאותן הסיבות. נראה לי שעדיף, לפני שאתה רוכש מקינטה - שתטעם אצל מישהו את התוצר שהיא מפיקה בתוספת חלב, כדי להחליט האם זה מספיק קרוב ל"הפוך של בית קפה" ובמידה והתשובה שלילית, הייתי ממליץ לך לקנות מיד-2 מכונת אספרסו בסיסית (יש עכשיו בלוח גאג'יה ב 500 שקלים), אפילו בלי מטחנה...

yoni1990 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

צודק..
הבעיה היא רק שאני לא מכיר מישהו שמכין קפה במקינטה :?
ושאלה קצת לא קשורה: ראיתי שהביאלטי טוטו קרמה מוציא חלב ממש מוקצף, וזה לא דומה לחלב ששמים בקפוצ'ינו שכשמוזגים אותו הוא בהתחלה קרמי ובסוף יש את הקצף. זה תלוי אולי בכמות הפמפומים שעושים?

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

לא מכיר באופן אישי מקציפי חלב. אני מקציף בסטימר של מכונת האספרסו שלי.
חלב שמוקצף כהלכה הוא קרמי בדקה הראשונה, ואז הקצף נפרד מהחלב ונוצרות שתי שכבות.
אם התרשמת ש"בהתחלה קרמי ובסוף יש את הקצף" מתוך סרטוני יוטיוב - זו רק אשליה שנובעת מאופי
המזיגה - בתחילה מוזגים מגבוה כך שהחלב הקרמי המוקצף (כדבר הומוגני לכאורה) צולל מפאת הנפילה
אל מתחת לקרמה ולקראת סוף המזיגה מוזגים מגובה נמוך, כמעט גובה הכוס, כך ש"מניחים" את הקצף
מעל לקרמה, ליצירת הלאטה ארט.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #12 

אכן תלוי בכמות הפמפומים בטוטו קרמה. יש חופש משחק עם זה.
אתה לא תגיע להקצפה כמו בסטימר משום שהיא יוצאת טיפה יותר סמיכה אבל בהחלט קרוב לכך

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הוא לא פחות טוב רק שונה,

ומפיק קפה שונה מבינת טעם מאותה תערובת לעומת מכונה- יש מאמר של מוטי בנושא הזה.

לגבי הטוטוקרמה היא אכן מוציאה חלב מוקצף היטב לא ממש השוותי אל זה תלוי בכמות הפמפומים.

אמרתי לגבי מכונת הקפה כי שאלת על אספרסו כמו בבית קפה.

yoni1990 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

נראה לי שאזמין את הבריקה. עכשיו השאלה היא אם לקנות כזאת של 2 כוסות או 4 (בהנחה שרוב הפעמים הקפה יהיה לשני אנשים ולרוב זה יהיה קפוצינו). האם זה נכון ש2 מנות ממלאות בפועל חצי כוס של מוקה? האם מנה אחת של מוקה עם חלב מוקצף היא קטנה מדי?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

יתרון וחיסרון:

לא ניתן להכין פחות מהכמות של 2 או 4 , לכן אם תרצה קפה חזק בשניים לא תוכל ואם תרצה חלש ב4 גם לא תוכל..

yoni1990 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אם מכינים קפה הפוך, זה חייב להתבצע על כמות של 2 כוסות מוקה?

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

במקינטה של 2 כוסות אפשר להכין 2 כוסות. לא יותר, לא פחות.
בשביל כוס אחת אתה יכול, כמובן, למזוג רק חצי מהתוצר,
אבל עדיין תצטרך להשתמש בכמות קפה לשתי כוסות.

yoni1990 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

כמעט תמיד אכין קפה לשני אנשים. קפה הפוך עם כוס אחת של מוקה זה נחשב הפוך חלש? לשם השוואה, איזה כמות של אספרסו שמים בקפה ההפוך של בתי הקפה בד"כ? אספרסו קצר אחד או דאבל?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אחד אם אתה לא מבקש כפול

yoni1990 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

וכשהם מציעים בתפריט הפוך גדול והפוך קטן, האם ההפוך הגדול הוא 2 מנות אספרסו או אולי שמים יותר חלב?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”