עיוות סאונד לקראת סוף התקליט
אהלן חברים,
משהו מאוד מוזר קורה לפטיפון שלי. הצליל מתחיל להתעוות ככל שהתקליט "מתקדם" (ככל שהמחט מתקרבת לאמצע התקליט), ולקראת הסוף שלו הצליל מעוות לחלוטין - נשמע קצת כאילו מקשיבים לרדיו והקליטה לא טובה. זה קורה בכל תקליט, כולל תקליטים חדשים לחלוטין (או כמעט חדשים לחלוטין - שנוגנו רק פעמיים, על ידי).
יש למישהו מושג מה המקור? ומה עושים כדי לתקן?
משהו מאוד מוזר קורה לפטיפון שלי. הצליל מתחיל להתעוות ככל שהתקליט "מתקדם" (ככל שהמחט מתקרבת לאמצע התקליט), ולקראת הסוף שלו הצליל מעוות לחלוטין - נשמע קצת כאילו מקשיבים לרדיו והקליטה לא טובה. זה קורה בכל תקליט, כולל תקליטים חדשים לחלוטין (או כמעט חדשים לחלוטין - שנוגנו רק פעמיים, על ידי).
יש למישהו מושג מה המקור? ומה עושים כדי לתקן?
חושב שזה היה ככה מהתחלה אבל לא בצורה הזאת. הנחתי בהתחלה שזה המגבר העגום שלי, וממילא עמדתי להחליף אותו. אבל זה נשאר גם במגבר החדש; שמעו סביר (תלוי בתקליט, ותלוי באיזו רצועה) אבל בתקליט האחרון ג'וני קאש נשמע כאילו אני בעמדת שמירה בעוטף עזה עם רדיו סוללות.
אני אנסה לראות איך מכוונים את המחט קודם. ניסיתי לנקות אותה בעדינות עם המברשת של המחט, זה לא ממש עשה עליה רושם.
אני אנסה לראות איך מכוונים את המחט קודם. ניסיתי לנקות אותה בעדינות עם המברשת של המחט, זה לא ממש עשה עליה רושם.
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
אם כיוונת את הראש ואת המשקל לפי מדריך? אם לא, אנא, פנה שעה ותכוון את כל מה שניתן.אני יודע שכשרואים את הכל זה נראה המון עבודה, אבל זה באמת חשוב ולא כל כך מסובך. תבדוק שהראש לא נודע בתקליט לכל האורך(רוחב)
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש סרגלים מיוחדים לכיול ראשים וזרועות. את רובם תוכל להוריד מ vynilengine ויש לך מדריך קצר כאן. -How To: Calibrate Your Turntable For the Best Possible Sound
בגדול הזרוע מציירת עקומת קשת במהלך הניגון ויש תמיד שתי נקודות על אותה קשת שבהן המחט צריכה להיות בניצב מושלם לתקליט. כמו כן יש להקפיד לכוון את המרחק הנכון של הקרטרידג' על הזרוע וכמובן את המשקל. עדיף שיהיו לך את הכלים המתאימים.
בגדול הזרוע מציירת עקומת קשת במהלך הניגון ויש תמיד שתי נקודות על אותה קשת שבהן המחט צריכה להיות בניצב מושלם לתקליט. כמו כן יש להקפיד לכוון את המרחק הנכון של הקרטרידג' על הזרוע וכמובן את המשקל. עדיף שיהיו לך את הכלים המתאימים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
1. איזה פטיפון יש לך? אולי אפשר לקצר תהליכים... לדוגמא: בטכניקס 1200 פשוט מכוונים את הראש ישר על השלה במרחק 52 מ"מ מהחיבור של השלה עד לקצה המחט וגמרת את הסיפור. יש גם כלי מיוחד של טכניקס לכיוון פשוט וקל. תלוי ביצרן...
2. אם אתה אומר שככה קיבלת את המחט איך אתה יודע מה טיבה? אולי המחט גמורה? אולי היא כל כך מלוכלכת שהעברה של מברשת לא מספיקה וצריך גם חומר ניקוי (isopropyl alcohol)?
3. איזה דגם המחט/ראש? אם זה דגם נחות וזול אז לא משנה מה שתעשה תמיד יהיה igd.
אם החלפת מגבר רק בגלל הסיבה הזאת אז זה טעות.
2. אם אתה אומר שככה קיבלת את המחט איך אתה יודע מה טיבה? אולי המחט גמורה? אולי היא כל כך מלוכלכת שהעברה של מברשת לא מספיקה וצריך גם חומר ניקוי (isopropyl alcohol)?
3. איזה דגם המחט/ראש? אם זה דגם נחות וזול אז לא משנה מה שתעשה תמיד יהיה igd.
אם החלפת מגבר רק בגלל הסיבה הזאת אז זה טעות.
- NirLevi185
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
האם לאחרונה , במקרה, החלפת את הסליפ-מט של הפטיפון ?? שלך אמור להיות מגומי ..
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
עיוות/סאונד עמום/ "מת" ללא פירוט ברצועות הפנימיות בתקליט נגרם כמעט תמיד מראש שאינו מכוון ביחס לזרוע כיאות.כיוון יכול להיות משימה מעט מתישה ומעצבנת..אני מציע לך לפנות למישהו שיודע לבצע זאת כיאות.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100