כיול Auddesey -12db
הקדמיים אצלי לאחר כיול 12db-
מה שאומר שהגעתי למקסימום ההנמכה שהמערכת מסוגלת אליה.
לפי הפורום ב Auddesey הפתרון דיי פשוט .
לסנכרן את הרמקולים לאותה רמת SPL ואז להוריד את הmaster volume בהתאם.קרי אם הייתי צריך להרים את האחוריים והסנטר ב 3 db כדי להגיע ל SPL של הקדמיים. אז יש להוריד 3db מה reference volume
הנה הציטוט.
solution is simple: you can use an SPL meter to make sure that the levels of the speakers are the same. If they are not, then make adjustments to make them the same. After that, turn down the master volume (not the trims) until the measured noise is 75 dB on the SPL meter (C-weighted, Slow). Write down that master volume because it is now your new reference listening setting (instead of the 0 dB setting normally used).
לא ברור לי איך אני משנה אח'כ את ה reference level מחדש
לא ראיתי אופציה כזו במרנצ
יש reference level אבל רק להגברה ולשימושים אחרים נראה לי.
תודה וחג שמח
אלעד
לסנכרן את הרמקולים לאותה רמת SPL ואז להוריד את הmaster volume בהתאם.קרי אם הייתי צריך להרים את האחוריים והסנטר ב 3 db כדי להגיע ל SPL של הקדמיים. אז יש להוריד 3db מה reference volume
הנה הציטוט.
solution is simple: you can use an SPL meter to make sure that the levels of the speakers are the same. If they are not, then make adjustments to make them the same. After that, turn down the master volume (not the trims) until the measured noise is 75 dB on the SPL meter (C-weighted, Slow). Write down that master volume because it is now your new reference listening setting (instead of the 0 dB setting normally used).
תודה וחג שמח
אלעד
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
·eyosha כתב:הקדמיים אצלי לאחר כיול 12db-
הנה הציטוט.
תודה וחג שמח
אלעד...
ממה שאני זוכר-הרפרנס ווליום מתכוון לווליום שאתה אמור לשים בשביל להיות כאילו אתה בהופעה אמיתית
קרי ווליום מאוד גבוה
אצלי באונקיו לדוגמא זה 82 מתוך 100 וזה מאוווווד חזק
אני אף פעם לא מגיע לזה כי זה יקרע אותי...מרוב שזה חזק...
אז הם לדוגמא מתכוונים שהרפרנס יהיה עכשיו 79 במקום 82
כיף חיים.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
ה- reference level לא ממש מעניין.
בסה״כ הכיול מכוון את תצוגת הווליום כך שתציג 0db כאשר תפוקת הקול בחדר היא 75db.
בפועל אתה שומע בחדר בווליום נמוך יותר, לפעמים בהרבה ולפעמים בקצת, תלוי בתוכן בו אתה צופה.
מה שהם אומרים הוא לכוון עם מד spl כך שכל הרמקולים יהיו באותה עוצמה.
ברור שהעוצמה תהיה יותר מ- 75db, ואז הם אומרים להנמיך את הווליום עד שתקבל 75db במד spl.
ואז החלק המיותר: לרשום את הפרש התצוגה (בכמה db הנמכת את הווליום כדי לקבל 75db במד spl).
זה רק כדי שתדע שהתצוגה ברסיבר מראה כך וכך db יותר מאשר ה- spl בפועל בחדר.
החלק מיותר, כי אני בטוח שאתה לא שם את הווליום על 0db (כדי לשמוע ב- reference level)
כשאתה רואה סרט, אלא על רמת ווליום שנוחה לך באותו רגע.
בכל מקרה זה די נדיר שהרסיבר צריך להנחית כל כך הרבה את הקדמיים.
אתה יכול להגיד אילו רמקולים ורסיבר יש לך, ולהעלות תמונה של החדר בו הם ממוקמים?
בסה״כ הכיול מכוון את תצוגת הווליום כך שתציג 0db כאשר תפוקת הקול בחדר היא 75db.
בפועל אתה שומע בחדר בווליום נמוך יותר, לפעמים בהרבה ולפעמים בקצת, תלוי בתוכן בו אתה צופה.
מה שהם אומרים הוא לכוון עם מד spl כך שכל הרמקולים יהיו באותה עוצמה.
ברור שהעוצמה תהיה יותר מ- 75db, ואז הם אומרים להנמיך את הווליום עד שתקבל 75db במד spl.
ואז החלק המיותר: לרשום את הפרש התצוגה (בכמה db הנמכת את הווליום כדי לקבל 75db במד spl).
זה רק כדי שתדע שהתצוגה ברסיבר מראה כך וכך db יותר מאשר ה- spl בפועל בחדר.
החלק מיותר, כי אני בטוח שאתה לא שם את הווליום על 0db (כדי לשמוע ב- reference level)
כשאתה רואה סרט, אלא על רמת ווליום שנוחה לך באותו רגע.
בכל מקרה זה די נדיר שהרסיבר צריך להנחית כל כך הרבה את הקדמיים.
אתה יכול להגיד אילו רמקולים ורסיבר יש לך, ולהעלות תמונה של החדר בו הם ממוקמים?
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 12/05/2016 10:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
·אבל מה זה אומר מבחינת הכיול . יש משהו שאני צריך לעשות?royla כתב:·......
ממה שאני זוכר-הרפרנס ווליום מתכוון לווליום שאתה אמור לשים בשביל להיות כאילו אתה בהופעה אמיתית
קרי ווליום מאוד גבוה
אצלי באונקיו לדוגמא זה 82 מתוך 100 וזה מאוווווד חזק
אני אף פעם לא מגיע לזה כי זה יקרע אותי...מרוב שזה חזק...
אז הם לדוגמא מתכוונים שהרפרנס יהיה עכשיו 79 במקום 82...
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
·eyosha כתב:·אבל מה זה אומר מבחינת הכיול . יש משהו שאני צריך לעשות?.........
אין קשר לכיול
זה רק בשביל הידיעה באיזה ווליום חדש נמצא הרפרנס
כיף חיים.
@royla
·
אז בעצם ברגע שאני מסנכרן את רמת ה SPL בין כל הרמקולים הכיול הסתיים, הבנתי.
בסאב גם היה לי -12db אבל הסאב אקטיבי , אז אין בעיה להוריד ווליום ולכייל מחדש, הקדמיים פאסיביים, אז אני צריך להתאים את השאר אליהם
·
אז בעצם ברגע שאני מסנכרן את רמת ה SPL בין כל הרמקולים הכיול הסתיים, הבנתי.
בסאב גם היה לי -12db אבל הסאב אקטיבי , אז אין בעיה להוריד ווליום ולכייל מחדש, הקדמיים פאסיביים, אז אני צריך להתאים את השאר אליהם
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
לדעתי הבעיה שלך לא נמצאת באמת ברסיבר כרגע אלא בנושא איזון בין הרמקולים. למה יש הבדל של 12dB ויותר בין הרמקולים שלך?
יכול להיות שהקדמיים אצלך אקטיבים ומכוון על +4dB?
או שיש שני מגברים שונים לקדמיים ולאחוריים?
או שהקדמיים שלך מאוד מאוד נצילים בזמן שהאחוריים מאוד מאוד לא?
נסה לראות מה גורם להבדל המשמעותי הזה ותחסוך לעצמך משחקי ווליום מיותרים. לא סתם אתה כבר על הגבול של המערכת, 12dB זה המון.
נסה לראות מה גורם להבדל המשמעותי הזה ותחסוך לעצמך משחקי ווליום מיותרים. לא סתם אתה כבר על הגבול של המערכת, 12dB זה המון.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
·RobotCop כתב:לדעתי הבעיה שלך לא נמצאת באמת ברסיבר כרגע אלא בנושא איזון בין הרמקולים. למה יש הבדל של 12dB ויותר בין הרמקולים שלך?
נסה לראות מה גורם להבדל המשמעותי הזה ותחסוך לעצמך משחקי ווליום מיותרים. לא סתם אתה כבר על הגבול של המערכת, 12dB זה המון....
רמקולים פסיביים כולם חוץ מהסאב. נראה לי שהסלון שלי קטן יחסית ולכן ההבדל בין הקדמיים לשאר. הקדמיים מחוברים דרך מגבר סטראו של Naim אבל יש לו bypass אז הווליום נשלט עי המרנצ.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
נסה להשתלט על זה איכשהו. אולי אפשר לסובב את רמקולי הסראונד ש"יירו" יותר לכיוון המאזין / מיקרופון ופחות לכיוון שאליו הם מכוונים כרגע, אולי יש על הרמקולים איזשהו מתג להנחתה של הסיגנל, בורר ווליום או רגישות בכניסה לNaim, משהו.....
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.