השמעת קבצי אודיו בצורה הכי טובה?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
slavisr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71

שליחה

צהריים טובים...
ברשותי הרבה קבצי אודיו lossless
ברצוני להאזין במערכת בצורה איכותית ונוחה.
יודע על הרבה אפשרויות- לפטופ, minipc וכו׳...
שמעתי גם על תוכנות מדיה כגון jriver.
נכון לעכשיו לא מעוניין בסטרימינג אך לא שולל
זאת כאפשרות נוספת( במידה ואפשר גם וגם).
השאלה מהי הדרך הטובה והנוחה ?
תודה מראש

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304

שליחה

לא ציינת את הדבר הכי חשוב. איזו מערכת הגברה יש לך ומה המרכיבים.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

אתה בסה"כ צריך כרטיס קול נורמלי (גם רוב המובנים היום טובים) או דאק חיצוני, המחשב עצמו יכול להיות בסיסי ביותר, תחבר אותו למגבר עם כבל אנלוגי.
אם יש לך רסיבר אז אתה אפילו לא צריך כרטיס קול אלא רק יציאת SPDIF או HDMI (בתנאי שהרסיבר לא ישן ואין איזשהן מגבלות לכרטיס המסך) וחיבור לרסיבר עם כבל רלוונטי.

תוכנה לא ממש תעשה הבדל. winamp, jriver, foobar...לא משנה, כולן יודעות לנגן קבצי מוזיקה ולנהל את הספרייה, אבל foobar הכי גמישה.

slavisr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@Of1978
מגבר hegel h160
רמקולים sonus faber venere 2.5

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304

שליחה

מכיוון שהמגבר שלך משולב DAC דווקא אני ממליץ לך לחבר את המחשב באופן דיגיטלי כלומר עם כבל אופטי או USB (אם יש)
ממש לא משנה עם איזו תוכנה אתה מנגן או איזה כטיס קול יש לך, מספיק כרטיס הכי פשוט כי העיבוד נעשה במגבר גם ככה.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

slavisr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@of1978
באופן כללי אני יכול לקחת כל mini pc להתקין בו תכנת מדיה בשביל ניהול קבצים קל יותר ושיראה יפה יותר לעין,
לחבר למגבר עם כבל usb (יש את החיבור במגבר).
קיים מפרט מינימאלי למחשבי מיני או שניתן משהו פשוט ובסיסי?

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

המגבר שלך יודע להתחבר למקורות DLNA אני יודע שלא רצית Streaming אבל למה לא?
לי בבית יש נגו מדיה של CA CXN שמחובר למגבר סטראו של Naim , אני מזרים דרך DLNA וזה נשמע מצוין
אצלך המגבר כבר יודע לעשות את כל זה ללא נגן רשת, נראה לי מאד קל ונח ואין איבוד איכות

slavisr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

eyosha כתב:המגבר שלך יודע להתחבר למקורות DLNA אני יודע שלא רצית Streaming אבל למה לא?
לי בבית יש נגו מדיה של CA CXN שמחובר למגבר סטראו של Naim , אני מזרים דרך DLNA וזה נשמע מצוין
אצלך המגבר כבר יודע לעשות את כל זה ללא נגן רשת, נראה לי מאד קל ונח ואין איבוד איכות
...
·האמת שאין לי מושג. סתם מתוך מחשבה מקובעת שיש איבוד באיכות בסטרימינג

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא, בDLNA אין איבוד איכות אם אתה מראש לא מגדיר transcoding או משהו. להזרים FLAC זה בסה"כ ~מגביט לשנייה של רוחב פס, זה כלום בשביל רשת ביתית.

slavisr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

evgenetic כתב:לא, בDLNA אין איבוד איכות אם אתה מראש לא מגדיר transcoding או משהו. להזרים FLAC זה בסה"כ ~מגביט לשנייה של רוחב פס, זה כלום בשביל רשת ביתית.
...
·איך עושים את זה?
יש מדריך שמסביר איך מגדירים את כל זה ?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה צריך להתקין שרת DLNA כלשהו. serviio נראה לי הכי פשוט, גם בfoobar אפשר לעשות את זה עם פלאגין מסויים. kodi, plex גם.

תוריד ותתקין את סרביו, תגדיר לו איפה נמצאת המוזיקה שלך, ייקח לו כמה דקות לסרוק את התיקייה ואז הרסיבר שלך אמור לראות את כל התוכן אם הוא יושב על אותה הרשת.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 10/05/2016 16:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

slavisr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אוקיי אבדוק את הנושא
המון תודה לכולם

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

evgenetic כתב:אתה צריך להתקין שרת DLNA כלשהו. serviio נראה לי הכי פשוט, גם בfoobar אפשר לעשות את זה עם פלאגין מסויים. kodi, plex גם.

תוריד ותתקין את סרביו, תגדיר לו איפה נמצאת המוזיקה שלך, ייקח לו כמה דקות לסרוק את התיקייה ואז הרסיבר שלך אמור לראות את כל התוכן אם הוא יושב על אותה הרשת.
...
·וואו, אנחנו מסכימים על משהו :wink:
חג שמח יבגני (Y)

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

slavisr כתב:
...
...
·האמת שאין לי מושג. סתם מתוך מחשבה מקובעת שיש איבוד באיכות בסטרימינג
...
·
יש גם ראוטרים, (אני לא יודע איזה יש לך) שנותנים אופציה להזרים מדיה ב DLNA .
Asus למשל

slavisr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

eyosha כתב:
...
...
·
יש גם ראוטרים, (אני לא יודע איזה יש לך) שנותנים אופציה להזרים מדיה ב DLNA .
Asus למשל
...
·יש לי את ה- fiberbox של הוט שהוא גם הראוטר

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

slavisr כתב:
...
...
·יש לי את ה- fiberbox של הוט שהוא גם הראוטר
...
·אין לי מושג אם הוא יכול להזרים מדיה ב DLNA
צריך לבדוק. בכל מקרה יש פתרונות חינמיים טובים כמו שיבגני ציין

slavisr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אוקיי אבדוק את הנושא
תודה רבה לכם

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@slavisr
לפני כמה שנים החלטתי לעשות נסיון ולבנות מערכת אודיו לאודיופיל התפרן. התחלתי במחשב מיני מבוסס Atom, זה היה אחד מה eeePC המקוריים של אסוס ומי שזוכר אותם בוודאי גם יזכור איזה עגלות הם היו.

מה PC יצאתי עם USB ל DAC שלמען ההגינות יש לציין שהיה הרכיב היקר ביותר, אבל היות והיה ללא שימוש באותו זמן החלטתי בכל זאת להשתמש בו ומה DAC התחברתי למגבר T-amp קטן שעלה משהו כמו 300-400 ש"ח ונראה כאילו שהוציאו אותו משקית הפתעה של יומולדת לילדים. למגבר חיברתי זוג מדפיים ישנים שלי KEF Q1 בגלל ש (א) זה מה שהיה לי זמין ו(ב) האמנתי שהדרייברים הקואקסיאלים של KEF יתאימו יותר להאזנה מקרוב.

לא סמכתי יותר מידי על עצמת המגבר, מה כבר יכול להפיק מתקן פלסטיק עלוב שיש לו אופציה לעבוד על סוללות? אז הגברתי עד הסוף והשמעתי את השיר הראשון. מעוצמת הקול כמעט עפתי דרך הדלת חזרה למסדרון. לא צוחק.

בתור נגן המדיה השתמשתי בהתחלה ב foobar2000 אבל עברתי לאחר מכן ל J-River Media Center 17 שבעיני עדיף בהרבה.

מה למדתי:
1. הרמת מערכת אודיופילית לתפרנים היא עסק של כמה מאות שקלים אם מוכנים למחזר ציוד קיים.

2. זה שמגבר T-amp נראה כמו בדיחה ויש לו הספק של פנס כיס לא אומר שהוא לא מסוגל לדחוף רמקולים מדפיים. ה Q1 הם לא שיא הנצילות והמגבר בכל זאת הפעיל אותם כמו תותח 155 מ"מ.

3. עם תוכנת נגן מתאימה - וכאן אני בהחלט ממליץ על J-River ההאזנה לקבצי FLAC היא פשוט תענוג.

4. צריך לשים לב איך מחברים. יציאת USB סטנדרטית היא בסדר גמור אבל יש אפשרות שהצרוף שלה ל DAC לא תאפשר נגינה של קבצי 24/192

5.אין דרך חזרה מהרגע שבו לומדים כיצד לאחסן ולהזרים אודיו ממקום מרכזי לכל חדר בבית
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

slavisr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@Catskinner
מאמין שהצלחתם לשכנע פה לגבי סטרימינג.
עכשיו נשאר ללמוד לעשות זאת...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@slavisr
·במקרה הזה עקומת הלמידה היא מאוד שטוחה. כל מה שאתה צריך זה מחשב ו J-River Media Center. אני עם J-River מגרסה 17 והתקדמתי איתם בינתיים ל 21. זו תוכנה שמצד אחד מסוגלת לעשות הכל ומצד שני לא מתפשרת על איכות. היא יכולה לשמש גם כשרת DNLA שתאפשר הזרמת אודיו בבית, או לשמש כקליינט, אבל זה ממש לא חובה - גם כ stand alone היא תנגן כל מה שתרצה ותעשה זאת בדרך הטובה ביותר.

אני אישית מאוד נהניתי מהניסוי של בניית מערכת האודיו לאודיופיל התפרן. כמובן שיש לי גם מחשב מדיה הרבה יותר טוב שמחובר למערכת הקולנוע הביתית בסלון וגם הוא מריץ J-River.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”