איך למקם רמקולים קדמיים בתכנון קיר הטלויזיה
פרסמתי את ההודעה בפורום אקוסטיקה אבל אני רואה שבקושי יש התכתבות בפורום אז אולי כאן תוכלו להכווין אותי:
אשמח להמלצת המבינים והמנוסים.
אנחנו מתחילים בקרוב מאוד בבניית הבית וכעת ניגשים לתכנונים פנימיים בחשבה על עיצוב ופונקציונליות.
אנחנו מאוד אוהבים לראות סרטים וסדרות ורוצים הרגשת קולנוע ביתי טובה.
מצורף תיכנון הבית שבו רואים את הסלון פחות או יותר.
אורך קיר הטלויזיה הוא כ-4.70 מטר, אך בצידו השמאלי ימוקם קמין עצים (הריבוע הכתום)
מתכננים על טלויזיה 65" (אולי 70" תלוי עלות והתאמה לסלון)
מרחק גב הספה מקיר הטלויזיה יהיה כ-4.20
השאלה היא לגבי מיקום הרמקולים הקידמיים והטלויזיה:
איזה מרחק כדאי שיהיה בין הרמקולים ואיפה בדיוק למקם אותם?
תודה לעוזרים
אשמח להמלצת המבינים והמנוסים.
אנחנו מתחילים בקרוב מאוד בבניית הבית וכעת ניגשים לתכנונים פנימיים בחשבה על עיצוב ופונקציונליות.
אנחנו מאוד אוהבים לראות סרטים וסדרות ורוצים הרגשת קולנוע ביתי טובה.
מצורף תיכנון הבית שבו רואים את הסלון פחות או יותר.
אורך קיר הטלויזיה הוא כ-4.70 מטר, אך בצידו השמאלי ימוקם קמין עצים (הריבוע הכתום)
מתכננים על טלויזיה 65" (אולי 70" תלוי עלות והתאמה לסלון)
מרחק גב הספה מקיר הטלויזיה יהיה כ-4.20
השאלה היא לגבי מיקום הרמקולים הקידמיים והטלויזיה:
איזה מרחק כדאי שיהיה בין הרמקולים ואיפה בדיוק למקם אותם?
תודה לעוזרים
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
בעיקרון יש דרך מאוד ספציפית להניח רמקולים, במיוחד לקולנוע ביתי. זה לא משנה מה החלל, כל עוד הזוויות והכיוונים נכונים. אבל לך יש סיבוך קטן כי אין לך קיר אחורי. אבל בעצם, לא אמרת איזו מערכת אתה רוצה, 2.0, 2.1, 3.1 5.1 7.1, מה התקציב, יש מקום בתיקרה, כמה שטח יש בדיוק על הקיר מהקמין...יש פה הרבה פקטורים.
בגלל שאין קיר אחורי, הייתי הולך על אחוריים על סטנדים (ילדים קטנים?) ובמידה ואתה מעוניין ב 7+, עושה שימוש ב front presence.
האידיאל הוא אם תוכל לייצר משולש בעל צלעות שוות (בין הרמקולים הקדמיים ונקודת ההאזנה המרכזית שלך) - זה טוב בתור כלל אצבע.
האידיאל הוא אם תוכל לייצר משולש בעל צלעות שוות (בין הרמקולים הקדמיים ונקודת ההאזנה המרכזית שלך) - זה טוב בתור כלל אצבע.
אני הולך על 5.1
הרמקולים האחוריים יהיו , לצערי שקועים בתקרה. כרגע חושב ללכת על SPEAKERCRAFT בגודל 7" אבל באמת שאני לא מבין גדול.
נניח שאורך קיר המערכת (חלק הקיר עליו יושב הטלויזיה והרמקולים הקידמיים בין הקמין לקיר החיצוני של הבית) הוא 3.5 מטר - זה מספיק? הקמין וסביבתו לוקח עוד 1.2 מטר שזה סה"כ קיר של 4.7 מטר
הרמקולים האחוריים יהיו , לצערי שקועים בתקרה. כרגע חושב ללכת על SPEAKERCRAFT בגודל 7" אבל באמת שאני לא מבין גדול.
נניח שאורך קיר המערכת (חלק הקיר עליו יושב הטלויזיה והרמקולים הקידמיים בין הקמין לקיר החיצוני של הבית) הוא 3.5 מטר - זה מספיק? הקמין וסביבתו לוקח עוד 1.2 מטר שזה סה"כ קיר של 4.7 מטר
אז נמשע שאני קצת בבעיה כי יש לי רק 3.5 מטר , ותוך זה אני צריך גם לשמור מרחק מצד שמאל (קמין) וגם מצד ימין (קיר\ויטרינה)
הטלויזיה עצמה תהיה ברוחב של כ-1.5 , כך שבעצם נשאר לי בסביבות 1 מטר מכל צד של הטלויזיה וזה כולל את המרחקים שצריך לשמור.
הטלויזיה עצמה תהיה ברוחב של כ-1.5 , כך שבעצם נשאר לי בסביבות 1 מטר מכל צד של הטלויזיה וזה כולל את המרחקים שצריך לשמור.