אוזניות אלחוטיות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster

שליחה

משיקולי התחשבות בבני הבית יוצא שאני רואה סרטים/סדרות/כדורגל עם כלום ווליום ומעביר את הזמן בקריאת תרגום.
אני רואה שבשנים האחרונות (אולי לפני) יש עלייה ממש חדה בשימוש באוזניות ואולי זה הפתרון עבורי.

עשיתי חיפוש ובנוסף להכל ראיתי את האשכול של @T-boon אבל יש לי שאלות ספציפיות ואני לא רוצה לחטוף לו את האשכול.

יש לי רסיבר yamaha RXV671 שממתג את כל המקורות, אני מבין שיש לי 2 אפשרויות לחבר אוזניות אלחוטיות :
1. אוזניות אלחוטיות יעודיות עם משדר:
- איך הן מתחברות בננה אחת לשקע אוזניות או RCA כפול ל-AUDIO OUT בגב הרסיבר? איך הווליום נשלט?
אם יחוברו ליציאת אוזניות הן כנראה "משתיקות" את הסיגנל שמועבר לרמקולים כי הוא מזהה אוזניות, האם אותו הדבר ביציאת RCA?

2. אוזניות BT עם משדר כמו שהציע שם @oris74
- מתחבר לבננה של האוזניות ומקבל הזנה של 5V מכל USB, איך האיכות? ממה שאני רגיל ברכב BT לא מעביר שמע ברמה גבוהה.. וממה שאני רואה פה בפורום לא מדובר ברמות נמוכות אלא שימוש באוזניות לשם האיכות
איך שולטים בווליום? דרך הרסיבר רגיל?

אפשר לקבל דגמים מומלצים ברמת כניסה לאוזניות ON EAR, עם BT וללא BT?
אם אפשר כאלו שאפשר להטעין בשכיבה כי יש לי מדבלה של 15 ס"מ לגובה במזנון . למשל הדגם הזה שהומלץ באשכול לא מתאים לי מהסיבה הזו.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646

שליחה

בקיץ הישראלי, הכי חשוב שהרפידות יהיו מחומר לא סינטטי, אלא בד.
לי יש פיליפס עם משדר, וההרפידות לאוזניים הם מבד, פשוט תענוג.
Philips SHD8900
שמוליק ו.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קראתי קצת באינטרנט וראיתי שהאודיו של ה-BT השתפר מאוד מאז גרסא 1 ו-2, והיום יש A2DP ו- aptX. כמו גם ראיתי שיש דיליי ובסרטים יש יכול להפריע לי, זה עדיין המצב?

T-boon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358

שליחה

לא יודע לגבי הדיליי,
הזמנתי 2 דגמי אוזניות,
1- JABRA REVO חוטיות, אלה הם אוזניות ONEAR, עדיין לא הגיע..
2- אוזניות BT מ gearbest (ממש זולות, מקווה ששוה משהוא, ביקורות טובות)

אשתדל לעדכן כשיגיע,
כרגע (מאז שפתחתי את השרשור שכבר קראת) אני צופה עם אוזניות רגילות עם כבל מאריך ישירות מיציאת האוזניות של המגבר,
זה שידרוג מדהים, היכולת לשמוע בעוצמה רצויה ללא חשש מלהעיר את הבית, ואף שזה לא ממש נוח לעבוד עם כבל, זה גם לא כזה נורא...
מדובר על אוזניות שמצאתי זרוקות באיזה מגירה בבית, כאלה שמקבלים בחינם במטוס...
עדיין הרבה יותר טוב מאשר לשמוע בעוצמה נמוכה מאד, מצפה שיגיעו 2 הזוגות כבר,...
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

שליחה

@Huvenster

בנוסף ל Sony MDR10RBT שיש לי היום והן Over ear היו לי בעבר אוזניות On ear מדגם Philips SHB9100/28 שהייתי די מרוצה מהן ואפילו כתבתי עליהן סקירה חובבנית בפורום הזה.

הבעיה היא שקניתי אותן לפני 3.5 שנים והן כבר לא מיוצרות יותר . בפרט: הן תומכות ב BT גירסת 2.1 ולדעתי כדאי BT 3.0 ומעלה (אבל לא חובה 4.0 מבחינת איכות צליל).

ב eBay ובאמאזון עוד מוכרים אותן ואפילו בזאפ ראיתי כאלה ב 400 ש"ח - מחיר מופרז בשביל דגם בן יותר מ 4 שנים. באופן כללי מוצרי ה BT משתפרים כל 2-3 שנים ויש עוד הרבה מקום לשיפור, בעיקר בהעברת אודיו.

המלצה שלי: חפש משהו בסגנון הזה במחיר עד 300 ש"ח , אולי ב eBay יצא לך 300 ש"ח כולל משלוח, אל תשלם שקל אחד יותר אפילו.
לטלוויזיה הן בהחלט מספיקות מבחינת איכות צליל למי שסה"כ רוצה לצפות באיזו סידרה בלי להפריע לשאר.

קניתי ב 2013 גם דגם שהיה ועדיין מאוד פופולרי MEE AF32 שעולות ב eBay בערך 200 ש"ח, אבל לא אהבתי את הצליל שלהן והן שוכבות אצלי 3 שנים בלי שימוש. לא מבין איך כולם באמאזון נותנים עליהם ביקורות חיוביות.

אח"כ הגעתי למסקנה ש Over ear יותר כיף :), ה Sony MDR10RBT מספיקות לי בשביל הליכה מחוץ לבית (לריצה הן לא מתאימות).

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@shmulikwe
·נקודה טובה בעניין סוג החומר אבל זה דבר שלא מפרטים, אפילו בדגם שלך של מה שרשום באמזון :"Ergonomically-designed ear cushions ensure comfortable fit" שכל יצרן ירשום על האוזניות שלו..

לבעלי אוזניות אחרות זה באמת מורגש כל כך בקיץ? קשה לי להאמין שברמות האלו בשאר הדגמים שמים חומר אטום שגורם להזעה

@T-boon
ראיתי שהוא דגם עם צויונים טובים ה-JABRA REVO, יש גרסא שלו BT גם.

שמתי לב שיש לי אוזניים מאוד רגישות, גם לא מקבלות INEAR בחיבה וגם עם אוזניות חוטיות, אתמול בדקתי אוזניות ישנות SONY MDR-V150 ששכבו לי בבית, כאשר לא משודר כלום באוזניה והחוט מתחכך בחולצה זה ממש לא נעים באוזן, ד"א האוזניות אצלי 4-5 שנים והציפוי של הספוג מתפורר, התייבש מחוסר שימוש כנראה.

אני כנראה אלך על BT בשביל התאימות, אוכל לקנות משדרים באיביי ב-30 שקל לחבר למקורות שונים ולסמארטפון מחוץ לבית.

@gilg7
יש לך איזה דגם בלוטות' במחיר 300-400 ש"ח להמליץ לי עליו?

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני מסתכל חוץ מהחברות שנמצאות רק באמזון ארה"ב (,AUGUST, MEE, SKULL CANDY וכו') ו JABRA MOVE שמתפרקות לה הכריות אחרי חודשיים אין אוזניות BT ב-300-400 שקל

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646

שליחה

Huvenster כתב:@shmulikwe
·נקודה טובה בעניין סוג החומר אבל זה דבר שלא מפרטים, אפילו בדגם שלך של מה שרשום באמזון :"Ergonomically-designed ear cushions ensure comfortable fit" שכל יצרן ירשום על האוזניות שלו..

לבעלי אוזניות אחרות זה באמת מורגש כל כך בקיץ? קשה לי להאמין שברמות האלו בשאר הדגמים שמים חומר אטום שגורם להזעה
...
·יש לי אוזניות נוספות של פיליפס עם ריפוד סינטטי, בקיץ לאחר כ 15 דקות שמיעה מתחילה הרגשה לא נעימה.
אין לי אותה הרגשה עם האוזניות עם הבד.

יכול להיות שזו רגישות שלי.
שמוליק ו.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מצאתי!!!

MEE audio Air-Fi Matrix2 Bluetooth Wireless + Wired High Fidelity Headphones with Headset and aptX, AAC, and NFC

אני חסר סבלנות אז כבר הזמנתי... קראתי ביקורות זה הדגם של ה-AF62, הבנתי שזה אתר "מתמחה" והוא קיבל חוו"ד טובה עם דגש על ה-VFM כאשר הוא נבחן שם ב-129$, עכשיו המחיר מאמזון עד הבית הוא 100$ עם אפשרות להחזר של 15$.

T-boon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אישתי תופרת לי כריות מבד לבד כאשר הכריות המקוריות מתפוררות, אין כמו בד...(Y)
(לא בד לבד, טעות שלי, בד כטיפה עבה ורך)
אבל ברוב המקרים, הכבל של האוזניות מתיישן ונוצרים נתקים באיזור החיבורים עוד לפני שהכריות מתבלות ממילא...
רוב הפעמים זה די קשה למצוא ולתקן/להלחים.

תגידו, כאשר נשכבים על המיטה ומניחים את הראש על הכרית (הכרית של המיטה, לא של האוזניות)
האם זה לא מפריע לאוזניות OVEREAR ?
פשוט הם גדולות יותר ויש לי הרגשה שלא יהיה נוח למקם אותם על האוזניים כראוי כאשר נשענים אחורה...8O
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

שליחה

Huvenster כתב:מצאתי!!!

MEE audio Air-Fi Matrix2 Bluetooth Wireless + Wired High Fidelity Headphones with Headset and aptX, AAC, and NFC

אני חסר סבלנות אז כבר הזמנתי... קראתי ביקורות זה הדגם של ה-AF62, הבנתי שזה אתר "מתמחה" והוא קיבל חוו"ד טובה עם דגש על ה-VFM כאשר הוא נבחן שם ב-129$, עכשיו המחיר מאמזון עד הבית הוא 100$ עם אפשרות להחזר של 15$.
...
תתחדש.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

T-boon כתב:אישתי תופרת לי כריות מבד לבד כאשר הכריות המקוריות מתפוררות, אין כמו בד...(Y)
(לא בד לבד, טעות שלי, בד כטיפה עבה ורך)
...
·צלם איזו דוגמא, ככה בלי תמונה מה זה שווה? :wink:

T-boon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מצטער, הזוג האחרון נזרק לפח עקב הסיבות שציינתי, שמעו רק בצד אחד ולא היה ניתו לתקן...
אבל האמת היא שאין ממש מה לראות, היא מדדה את קוטר האוזניה והוסיפה איזה 4 ס"מ כדי שיהיה נוח לתפור,
תוך כדי התפירה, הבד היה מתהדק סביב האוזניה ובסוף היתה גוזרת את השאריות בכדי שיהיה אסטתי,
זה לא בגימור תעשייתי אלה ביתי אבל פרקטי ונוח, שכבה כפולה של בד לרכות :D

האוזניות הנוכחיות שלי הם כה זולות שאין טעם להשקיע והספוג שלהם עדיין תקין, אולי כאשר ה JABRA יגיעו..
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הגיעו היום ה- MEE MATRIX2 AF62 - ואני יכול להגיד רק וואו!!! זה לא השמע בבלוטות' שהכרתי, העברתי אלבומים שאני מכיר בע"פ בכל מיני סגנונות, מי חשב שאוזניות יכולות לתת כזה באס נמוך.

ממליץ בחום.

עכשיו אני מחכה למשדר מאיביי ומחזיק אצבעות שלא יהיה דיליי רציני לטלוויזיה/רסיבר.

T-boon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תתחדש, נראה טוב, לי הגיעו ה bluedio hurricane ב 25$ , זולות אבל שומעים סביר, הכריות מחממות את האוזניים...
בכל אופן, הם תומכות ב A2DP bluetooth 4.1
אבל כל המשדרים שמצאתי באיביי הם 2.0 ולא זכור לי שכתוב במה הם תומכים..
תוכל להניח פה את הקישור למשדר שרכשת?
אגב, למה לא להשתמש עם דונגל USB?
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”