כיצד להימנע מהשדרוג החינמי לווינדוס 10?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
ברשותי שני מחשבים עם ווינדוס 8.1 שנרכש ברישיון
לאחרונה מופיע אייקון בשורת המשימות- קבל את ווינדוס 10
יש אפשרות לדחות ולתזמן את מועד השדרוג, אך לא הצלחתי למצוא אופציה לבטלו לגמרו.
לכן שתי שאלות:
1. כיצד ניתן לבטל ולמנוע לגמרי את השדרוג?
2. נניח ובכל זאת התבצע שדרוג מבלי שהבחנתי בכך- האם כל המידע על המחיצה של מערכת ההפעלה נמחק, והאם צריך להתקין מחדש את כל התוכנות?
תודה רבה
ברשותי שני מחשבים עם ווינדוס 8.1 שנרכש ברישיון
לאחרונה מופיע אייקון בשורת המשימות- קבל את ווינדוס 10
יש אפשרות לדחות ולתזמן את מועד השדרוג, אך לא הצלחתי למצוא אופציה לבטלו לגמרו.
לכן שתי שאלות:
1. כיצד ניתן לבטל ולמנוע לגמרי את השדרוג?
2. נניח ובכל זאת התבצע שדרוג מבלי שהבחנתי בכך- האם כל המידע על המחיצה של מערכת ההפעלה נמחק, והאם צריך להתקין מחדש את כל התוכנות?
תודה רבה
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
השדרוג לא מוחק כלום, הוא נוגע רק בקבצי מערכת ההפעלה והתוכנות נשארות כמו שהן, הסיבה היחידה לא לשדרג היא ששדרוג מערכת הפעלה יכול להביא לבעיות הזויות ומוזרות שלא שם כשמתקינים מערכת הפעלה "חדשה" אחרי פירמוט של הכונן.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- miCkEy6772
- חבר ותיק

- תגובות: 1015
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
מצטרף. נשמח לדעת איך להעיף את אייקון השדרוג המעצבן הזה.
- stompy
- חבר ותיק

- תגובות: 1416
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
אז יש לי הסבר לזה באנגלית אם תרצו תרגום תגידו אני אנסה:
יש סקריפט שעושה את זה יש לינק פה :
https://app.box.com/s/tbwx7x6s6ph22t1nkw0nm0u458pn4bph
גם יכול להסיר ולמנוע כל מה שקשור לעדכון של 10.
בדרך הידנית זה קצת יותר מסובך יש הסבר גם.
יש סקריפט שעושה את זה יש לינק פה :
https://app.box.com/s/tbwx7x6s6ph22t1nkw0nm0u458pn4bph
גם יכול להסיר ולמנוע כל מה שקשור לעדכון של 10.
בדרך הידנית זה קצת יותר מסובך יש הסבר גם.
נערך לאחרונה על ידי stompy ב 07/05/2016 16:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
open up the gates
systems get replaced
- stompy
- חבר ותיק

פה הידני פשוט חפירה להעתיק לפה את ההסבר הפורום חושב שאני מנסה לפרוץ אותו שאני עושה את זה.
http://forums.mydigitallife.info/thread ... -Windows-7
צריך להרשם שם
וזה לסקריפט שפרסמתי
http://forums.mydigitallife.info/thread ... 10-Upgrade
http://forums.mydigitallife.info/thread ... -Windows-7
צריך להרשם שם
וזה לסקריפט שפרסמתי
http://forums.mydigitallife.info/thread ... 10-Upgrade
open up the gates
systems get replaced
open up the gates
systems get replaced
אני בהתחלה החלטתי לשדרג כשיצא לווינדוס 10 , הרעיון של השדרוג נראה יפה בעיניי אך זה התברר ככישלון באותו יום ששידרגתי , המחשב נעשה איטי יותר והיו מלא מלא באגים אז הייתי צריך כמה שעות לפרמט את כל המחשב מחדש כי החזרה לאחור לא עבדה כמו שצריך ומחקה את הביוס מהמערכת הפעלה (לא נעים )
לפני חודשיים המחשב החליט לשדרג את עצמו מבלי להודיע לווינדוס 10 בהתחלה נורא פחדתי שמע יהיו שוב תקלות והופתעתי לגלות שלא רק שאין תקלות יותר , המחשב עובד בצורה חלקה הרבה יותר והוא מאוד דומה לווינדוס 7 שהיה לי והכל אבל הכל נשמר.
אחרי זה החלטתי לשדרג בשאר המחשבים בבית גם שם כמו אצלי הכל עבד כראוי והכל נשמר.
ממליץ גם לך לשדרג לפני שהחינם יהפוך לתשלום , כי באמת שאין סיבה עכשיו לא לשדרג
יום נפלא!
לפני חודשיים המחשב החליט לשדרג את עצמו מבלי להודיע לווינדוס 10 בהתחלה נורא פחדתי שמע יהיו שוב תקלות והופתעתי לגלות שלא רק שאין תקלות יותר , המחשב עובד בצורה חלקה הרבה יותר והוא מאוד דומה לווינדוס 7 שהיה לי והכל אבל הכל נשמר.
אחרי זה החלטתי לשדרג בשאר המחשבים בבית גם שם כמו אצלי הכל עבד כראוי והכל נשמר.
ממליץ גם לך לשדרג לפני שהחינם יהפוך לתשלום , כי באמת שאין סיבה עכשיו לא לשדרג
יום נפלא!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אני יכול להבין למה מישהו עם Windows 7 לא ירצה לשדרג ל-10 אבל מישהו עם 8? שדרג מהר 
בכל מקרה ממליץ לכולם כן לעשות את השדרוג אפילו לרגע ולחזור חזרה כי זה שומר לכם רשיון ל-Windows 10. האפשרות לשדרוג חינם מסתיימת ב-29 ביולי אבל אם כבר שדרגתם פעם אחת אז תוכלו להתקין Windows 10 על אותו מחשב גם אח"כ בלי בעיה. בנוסף מזכיר לכם של-Windows 7 נותרו עוד 4 שנים עד שהוא יילך בדרכו של XP - אם אתם חושבים שהמחשב שלכם ישרוד עד אז (אחד המחשבים שלי חגג השנה 10) אז רצוי מאוד שתעשו את זה כדי שכשיבוא היום תוכלו לשדרג חינם.
* השדרוג בחינם אפשרי כמובן רק אם אתם עם Windows 7 ומעלה והוא במצב Activated.
בכל מקרה ממליץ לכולם כן לעשות את השדרוג אפילו לרגע ולחזור חזרה כי זה שומר לכם רשיון ל-Windows 10. האפשרות לשדרוג חינם מסתיימת ב-29 ביולי אבל אם כבר שדרגתם פעם אחת אז תוכלו להתקין Windows 10 על אותו מחשב גם אח"כ בלי בעיה. בנוסף מזכיר לכם של-Windows 7 נותרו עוד 4 שנים עד שהוא יילך בדרכו של XP - אם אתם חושבים שהמחשב שלכם ישרוד עד אז (אחד המחשבים שלי חגג השנה 10) אז רצוי מאוד שתעשו את זה כדי שכשיבוא היום תוכלו לשדרג חינם.
* השדרוג בחינם אפשרי כמובן רק אם אתם עם Windows 7 ומעלה והוא במצב Activated.
בשביל הלא משדרגים הודעה שהגיעה זה עתה -Microsoft is removing its nagging Windows 10 upgrade notifications soon
מישהו שם בMS שומע אתכם
מישהו שם בMS שומע אתכם
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
האינטרנט עוקב אחריך, תוכנות עוקבות אחריך, הטלפון עוקב אחריך. מה לא עוקב אחריך כיום...
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
אם אתה בווינדוס 7 או 8
בגרסאות הום או פרו או 7 אולימייט
אין לך איך לחסום את השדרוג לגמרי
אלה אם כן תבטל לגמרי את העדכונים של הווינדוס
לא משנה איך תעלים את האייקון כמה תסיר את העדכון
של האייקון עדין מיקרוסופוט ידחפו לך ווינדוס 10 בדרך כזאת
או אחרת
אם אתה רוצה להישאר אם ווינדוס 7 או 8 תשיג גרסת enterprice
גרסאות האלה לא מקבלות שדרוג ל 10 מאחר ואלה גרסאות ווינדוס
ארגוניות על מנת לשדרג גרסת אורגון אתה צריך גישה ל MSDN
על מנת להוריד ווינדוס 10 אנטרפייס לארגון ששייך ל MSDN
ולגבי העניין של לעקוב אחריך
יש כלי מאוד פשוט שנקרא Spybot Anti-Beacon
מבטל את כל העניין של לעקוב אחריך
וגם אם תחפש בגוגל יש מדריכים איך להסיר את האפליקציות המובנות
של ווינדוס 10 בעקרון זה העתק הדבק ל power shell וזהו
סהכ אני יכול להגיד לך שווינדוס 10 אחרי שאתה מעיף את כל האפליקציות
המובנות חסום אם אנטי ביקוון את כל המעקב הווינדוס רק חלק מיוחד על SSD
או אחרת
המובנות חסום אם אנטי ביקוון את כל המעקב הווינדוס רק חלק מיוחד על SSD
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73365
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שידרגתי כבר מעל 15 מחשבים מ 7 ו 8 ל 10, רק ב 2 היו בעיות ובשניהם החזרה ל 7 הייתה פשוטה להפליא. למען האמת אם אין לכם תוכנות ישנות שלא תומכות ב 10 (אצלי בארגון למשל הפריוריטי בגירסתו הנוכחית לא תומך, כרגע בתהליכי שידרוג) אני לא רואה שום סיבה לא לשדרג. כל מחשב שמחזיק 7 ו 8 יחזיק באותה מידה 10.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
·MrYair כתב:אם אתה בווינדוס 7 או 8
או אחרת
המובנות חסום אם אנטי ביקוון את כל המעקב הווינדוס רק חלק מיוחד על SSD...
לא נכון, האפלקציות שציינו מבטלות את השידרוג האוטומטי.
- stompy
- חבר ותיק

10 לקחו את כל הפרטיות ואין באמת דרך לחסום את זה 100% עדין
http://www.techworm.net/2015/08/windows ... ot-to.html
יש יותר מדיי בדיקות בנושא.
אני אישית עובד עם מפתחות מוצפנים ואני לא רוצה שזה בטעות יגיע לקלט שלהם כי אין לי על זה ביטוח.
בנוסף כל חסימה שתעשו תתבטל בעדכון הבא שיצא בWIN10.
http://www.techworm.net/2015/08/windows ... ot-to.html
יש יותר מדיי בדיקות בנושא.
אני אישית עובד עם מפתחות מוצפנים ואני לא רוצה שזה בטעות יגיע לקלט שלהם כי אין לי על זה ביטוח.
בנוסף כל חסימה שתעשו תתבטל בעדכון הבא שיצא בWIN10.
open up the gates
systems get replaced
open up the gates
systems get replaced
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

ממליץ שוב לשדרג כרגע ומקסימום לחזור חזרה - מייקרוסופט אישרו היום שאחרי ה-29 ביולי שדרוג יעלה 120$ ואתם רוצים להשאיר לעצמכם את האפשרות לשדרג חינם כשהתמיכה ב-Windows 7 תסתיים סופית בעוד מספר שנים (אם אתם ב-Windows 8 שדרגו ל-10 ואל תחזרו חזרה...)
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אגב, הנה מאמר של מייקרוסופט שמפרט ממש לעומק מה Windows 10 שולח ומתי:
https://technet.microsoft.com/en-us/itp ... -microsoft
בגדול אם תבטל את כל ההגדרות הבעייתיות בקונפיגורציה של Windows אלה הדברים שעדיין יישלחו לאינטרנט (שימו-לב אגב שלא מעט מהם נשלחים גם בגרסאות קודמות של Windows):
https://technet.microsoft.com/en-us/itp ... -microsoft
בגדול אם תבטל את כל ההגדרות הבעייתיות בקונפיגורציה של Windows אלה הדברים שעדיין יישלחו לאינטרנט (שימו-לב אגב שלא מעט מהם נשלחים גם בגרסאות קודמות של Windows):
- קורטנה - אם אתם משתמשים בקורטנה זה ישלח בערך כל דבר שאתם עושים למייקרוסופט (אגב, סירי ממש לא יותר טובה בהקשר הזה). אם אתם רוצים לשמור על הפרטיות תבטלו את קורטנה לגמרי. כדי לוודא שאין סיכוי לתקשורת של קורטנה המאמר מראה איך לחסום אותה ב-Firewall המובנה.
- שעון - Windows 10 מכוון אוטומטית את השעון של המחשב. זה מתבצע בפרוטוקול NTP שלא יכול להעביר שום מידע אישי. אם זה מטריד בכל אופן אפשר לבטל את זה דרך ה-Registry.
- הורדת פונטים אוטומטית - לא יודע מה נשלח עם זה, לא אמור להישלח משהו מזהה, אפשר לבטל דרך ה-Registry.
- גרסאות בטא (Insider Preview) - מייקרוסופט מציעה את האפשרות לשדרג לערוץ בטא של Windows ואז מתבצעת בדיקה אם יש בטא חדשה. ההמלצה שלי היא לכבות במחשבי עבודה שוטפים. אפשר לעשות את זה דרך הקונפיגורציה הרגילה.
- אינטרנט אקספלורר - הרבה *** של Search Suggestions וכו', יש הסבר איך לבטל את זה. תכלס זה לא משהו חדש ב-Windows 10, כל זה נשלח גם בגרסאות קודמות. עדיף פשוט לא להשתמש באקספלורר...
- חסימות ActiveX - זאת טכנולוגיה די ישנה (מקבילה ל-Plugins) לאקספלורר ותמיד מגלים עוד פרצות בכל מיני רכיבי ActiveX שונים לכן Windows בודק אוטומטית אם יש רכיבים לא מוגנים שצריך לחסום. זה גם לא משהו שחדש ב-Windows 10, זה קורה כבר בכל גרסה של Windows החל מ-Vista (ואפילו בגרסאות קודמות, זה היה אז משולב בתוך Windows Update). אפשר לבטל דרך ה-Registry אבל ממש לא מומלץ.
- Live Tiles - זה הדברים האלה של חדשות, מזג אוויר וכו' שמופיעים בצד ימין של תפריט התחלה ומתעדכנים אוטומטית. אפשר לחסום באופן את השימוש שלהם ברשת דרך Group Policy (זמין רק בגרסאות Pro ומעלה). לחילופין אפשר פשוט להסיר את ה-Live Tiles שאתם לא מעוניינים בהם. אם אתם לא רוצים שזה יוריד משהו מהאינטרנט תסירו את כולם.
- מייל - לא צריך להיות גאון אם אתם משתמשים באפליקציית המייל המובנית Windows בודק את המייל שלכם אוטומטית. לא רוצים להשתמש בה? לא צריך. בכל אופן זה לא שולח את הסיסמה לג'ימייל שלכם למייקרוסופט אם זה מה שאתם חוששים.
- דפדפן Edge - פחות או יותר אותן הגדרות כמו אקספלורר וגם הדרך לבטל די דומה. אם רוצים להימנע פשוט תשתמשו בפיירפוקס (אני לא אמליץ על כרום כי הוא עוד יותר גרוע מבחינת פרטיות מ-Edge ואקספלורר).
- מזהה חיבור לרשת - זה מה שמציג בפינה מימין למטה אם יש חיבור תקין לאינטרנט או לא. גם זה משהו שקיים כבר מ-Vista. זה עובד ע"י הורדת קובץ טקסט בודד משרת של מייקרוסופט, ולכן הפרט היחיד שעשוי להישמר הוא ה-IP שלכם. אם זה מטריד אתכם אפשר לבטל את זה דרך Group Policy (רק בגרסת Pro ומעלה) או לשנות את השרת שהוא פונה אליו (דרך ה-Registry).
- OneDrive - זה השירות המקביל של מייקרוסופט ל-Dropbox. הוא עובד בדיוק באותה צורה כמו דרופבוקס - הוא מתחבר לשרת ומסנכרן את התיקייה. הוא מן הסתם עושה login עם היוזר שלכם אז זה כן מזהה אתכם. אפשר לבטל אותו עם Group Policy (רק בגרסת Pro ומעלה) או פשוט להתחבר ל-Windows עם משתמש מקומי ואז אין ל-OneDrive משתמש להסתנכרן איתו אלא אם תפעילו אותו ידנית (אגב, מי שכבר מותקן לו דרופבוקס או Google Drive זה שולח בדיוק את אותו מידע).
- אפליקציות - יש הרבה אפליקציות שמגיעות מותקנות מראש וחלק מהן מורידות דברים אוטומטית (חדשות, מזג אוויר וכו'). אפשר פשוט להסיר אותן, רשום במאמר איך לעשות את זה. אגב, ברוב האפליקציות מספיק לא לפתוח את האפליקציה וזהו.
- הגדרות פרטיות - יש שם אוסף ענק של דברים שתכלס שולחים את כל החיים שלכם למייקרוסופט ואפשר לבטל את הכל דרך הקונפיגורציה. לחלק מהדברים יש שימוש (לדוגמה לגבות את אנשי הקשר שלכם), לחלק אין (לדוגמה לשלוח מזהה פרסומות ייחודי). את הדברים האלה אפשר לבטל בקלות ומאוד רצוי.
- פידבק - מידי פעם Windows 10 מציג שאלות פידבק (זה חלון שקופץ פעם בכמה זמן) - אפשר לבטל דרך הקונפיגורציה. אם אתם לא מבטלים אז זה מאוד פשוט - מה שאתם כותבים שם נשלח למייקרוסופט. אם לא רוצים פשוט תלחצו Cancel.
- Diagnostic Information - זה כנראה החלק המעצבן - נראה ש-Windows שולח מידע על קריסות וכו' למייקרוסופט. השימוש בזה הוא בעיקר כדי להוציא עדכונים אבל אני לא יודע מה בדיוק נשלח עם זה. אפשר לשנות בקונפיגורציה את כמות המידע שנשלחת ל-Basic (ואם אתם משתמשים בגרסת Pro ומעלה אפשר להוריד אותה עוד יותר עם Group Policy) אבל לכל הפחות תמיד יישלח דיווח למייקרוסופט אם יש חשש לפרצת אבטחה. אין שום אפשרות לבטל לגמרי חוץ מלחזור ל-Windows 7.
- Background Apps - אפשרות לאפליקציות לרוץ גם ברקע כשהן לא מוצגות באופן ישיר. לפי מייקרוסופט חייבת להיות אפשרות לכבות את זה בכל אפליקציה שמשתמשת בזה. הכיבוי הוא מתוך האפליקציה.
- בדיקת אקטיבציה - לפי מייקרוסופט זה קורה רק בגרסת Enterprise ורק כשמשתמשים במפתח ארגוני פנימי (KMS). אפשר לבטל את הבדיקה מול השרתים של מייקרוסופט אבל זה לא רלוונטי לגרסאות ביתיות. בכל מקרה אחר לכאורה לא אמורה להיות בדיקת אקטיבציה נוספת לאחר האקטיבציה הראשונית אבל לכו תדעו. גם לא הייתי סומך על זה שגרסאות קודמות של Windows לא עושות את זה.
- סנכרון הגדרות - זה מגבה את כל ההגדרות של Windows לשרתים של מייקרוסופט כדי שאם תפרמטו תוכלו ישר לחזור להגדרות הקודמות. אפשר לבטל דרך הקונפיגורציה.
- Teredo - זאת פונקציה שמאפשרת להתחבר לאתרי IPv6 גם אם הספק שלכם לא תומך בזה (הספק היחיד בארץ שכן תומך הוא אקספון). זה בעצם סוג של VPN. זה לא בהכרח מול שרתים של מייקרוסופט ולא נשלח שום מידע חוץ מה-IP שלכם. אם לא מעניין אפשר לבטל עם פקודת cmd.
- Wi-Fi Sense - אפשרות מעניינת של Windows 10 שמאפשרת להתחבר אוטומטית לנקודות WiFi ציבוריות וגם לשתף את ה-WiFi שלכם עם ה-Contacts שלכם, ככה שכשאתם הולכים לחבר שלכם (שגם לו יש Windows 10) תוכלו להתחבר אוטומטית ל-WiFi שלו. אני ממש אהבתי את הקונספט אבל זה כן שולח את סיסמאות ה-WiFi שלכם למייקרוסופט. אפשר ולדעתי גם רצוי לבטל דרך הקונפיגורציה.
- Windows Defender - רכיב האנטי-וירוס המובנה של מייקרוסופט. הוא שולח המון טלמטריה ועשוי אפילו לשלוח קבצים שהוא חושד בהם כ-Malware למייקרוסופט. בנוסף הוא גם מוריד עדכונים אוטומטית. אפשר לבטל את כל הטלמטריה בגרסת Pro ומעלה בלבד דרך ה-Group Policy. אפשר ככה גם לבטל את העדכונים אבל אם אין לכם אנטי-וירוס אחר שאתם כן מעדכנים באופן שוטף אז מאוד רצוי שלא. גם זה לא חדש ב-Windows 10 וקיים בכל גרסה של Windows כש-Windows Defender מותקן. אגב, עוד הערה קטנה היא שכל אנטי-וירוס קיים שולח המון טלמטריה.
- Windows Media Player - מוריד כל מיני תמונות Cover ושטויות. תכלס הוא כנראה שולח כל מה שאתם מנגנים דרכו. עדיף פשוט לא להשתמש בו. תתקינו VLC (אגב גם לו יש פיצ'ר כזה אבל אפשר לכבות אותו). לא ייחודי ב-Windows 10, אם אתם לא רוצים שמייקרוסופט יידעו באיזה סרטי פורנו אתם צופים אל תשתמשו ב-Windows Media Player באף גרסה.
- Windows Spotlight - איזה משהו שמוריד אוטומטית תמונות רקע וטיפים לשימוש ב-Windows. לא נראה לי שהוא שולח מזהה כלשהו למייקרוסופט אבל אפשר לבטל אותו דרך הקונפיגורציה.
- Windows Store - מעדכן אוטומטית את האפליקציות שהורדתם מהחנות. עובד באופן דומה ל-App Store או Google Play. ניתן לביטול רק בגרסת Enterprise אבל אפשר פשוט להסיר את כל החנות לגמרי אם אתם מתעקשים.
- Windows Update - לא אמור לחדש יותר מידי, מוריד עדכונים. בגרסת Pro ומעלה אפשר לבטל את העדכון האוטומטי דרך ה-Registry.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
תודה לכל המגיבים!
האמת מאוד מוזר בעיניי, מדוע מייקרוספט החליטו לדחוף לכולם את השדרוג החינמי הזה.
למיטב זכרוני, זה מעולם לא נעשה בעבר.
בכל אופן, אני מעדיף שיש ברשותי דיסק פיזי של ווינדוס (כרגע 8.1 בשני המחשבים), שבעזרתו אוכל תמיד להתקין מערכת נקייה, למקרה צרה.
האמת מאוד מוזר בעיניי, מדוע מייקרוספט החליטו לדחוף לכולם את השדרוג החינמי הזה.
למיטב זכרוני, זה מעולם לא נעשה בעבר.
בכל אופן, אני מעדיף שיש ברשותי דיסק פיזי של ווינדוס (כרגע 8.1 בשני המחשבים), שבעזרתו אוכל תמיד להתקין מערכת נקייה, למקרה צרה.