דרושה חוות דעתם לגבי רכישת רסיבר/פרוססור

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #1 

אהלן

חשבתי לשאול את דעת החברים על מה כדאי להתמקד?

יש לי הגברות חיצוניות אז לא חייב רסיבר ויכול גם פרוססור אבל פרוססור יאלץ אותי להוסיף הגברה דו ערוצית נוספת.

האופציות שאני שוקל הן
ימאהה רסיבר 3050 או הפרוססור 5100
מרנץ הרסיבר 7010
אנטם הרסיבר 720 או הפרוססור דגם 60

קראתי בלי סוף ,כל אחד כותב משהו אחר .

לפרוססור ה 5000 של ימאהה ,דגם שנה שעברה, אוכל להאזין אצלי ולקבל כיוון כל היתר ,לפחות כרגע ,לא חושב שאצליח לארגן האזנה אצלי בבית לצורך קבלת החלטה.

מה דעתכם חברים יקרים?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

באמא שלך יואב :)

החלטת להרוג אותנו?להוציא לנו ריר? אולי תשים תמונה של סטקים ,בירות וכו...ותגמור אותנו? חחחחח

אז עכשיו ברצינות-יואב גורו שלי:) אנסה לתרום את הקצת שהבנתי עד עכשיו,

זה שיש פאוואר לא אומר שהפרוססר/הרסיבר לא חשוב-הסביר:

הייתי בחנות לא מזמן-שמעתי הכל בלי כיולים וכו...קודם היה אונקיו-אחלה ואז עברנו למרנץ ושמתי לב שהסאונד של המרנץ לא היה עמוק כמו האונקיו-קרי האונקיו היה הרבה יותר טוב וזה לא עניין של טעם אישי,

בנוסף לקחתי אלייי הבית רסיבר נאד-הסאונד של הנאד היה הכי "אצילי" ,אנגלי- פתוח, "מכובד" ,ששמעתי כאילו לא כל כך צריך את הפאוואר אודיולאב ....אבל חשוב לאמר הרסיברים אצלי תמיד מחוברים לפאוואר בקדמיים-אז ברור שלפרוססור/רסיבר יש חתימת צליל וההבדלים לטעמי האישי חשובים :)

אז מהבחירות למעלה -מדובר במפלצות :)

בטוח שלא תיפול :)

שאלה-ניסית רסיבר דגל של חברה מול פרוססור של אותה חברה?הרגשת הבדלים?
כיף חיים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #3 

יואב

מהרשימה שנקבת

ה 5100
חד משמעית !

תתחדש מראש(b)

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

royla כתב:באמא שלך יואב :)

החלטת להרוג אותנו?להוציא לנו ריר? אולי תשים תמונה של סטקים ,בירות וכו...ותגמור אותנו? חחחחח

אז עכשיו ברצינות-יואב גורו שלי:) אנסה לתרום את הקצת שהבנתי עד עכשיו,

זה שיש פאוואר לא אומר שהפרוססר/הרסיבר לא חשוב-הסביר:

הייתי בחנות לא מזמן-שמעתי הכל בלי כיולים וכו...קודם היה אונקיו-אחלה ואז עברנו למרנץ ושמתי לב שהסאונד של המרנץ לא היה עמוק כמו האונקיו-קרי האונקיו היה הרבה יותר טוב וזה לא עניין של טעם אישי,

בנוסף לקחתי אלייי הבית רסיבר נאד-הסאונד של הנאד היה הכי "אצילי" ,אנגלי- פתוח, "מכובד" ,ששמעתי כאילו לא כל כך צריך את הפאוואר אודיולאב ....אבל חשוב לאמר הרסיברים אצלי תמיד מחוברים לפאוואר בקדמיים-אז ברור שלפרוססור/רסיבר יש חתימת צליל וההבדלים לטעמי האישי חשובים :)

אז מהבחירות למעלה -מדובר במפלצות :)

בטוח שלא תיפול :)

שאלה-ניסית רסיבר דגל של חברה מול פרוססור של אותה חברה?הרגשת הבדלים?
...
·

לא ניסיתי רסיבר למול פרוססור, של אותה החברה אבל:
ימאהה ואנטם משתמשים באותם דאקים ואותם מעבדי DSP גם ברסיברים וגם בפרוססור . ההבדלים הם XLR ,שמבחינתי זה קישקוש ובאנטם יש שנאי טורדיאלי בפרוססור ,להבדיל משנאי רגיל ברסיבר 720. מאחר ועיקר ההגברה אצלי מבוצעת על ידי מגברים חיצוניים והרסיבר אמור להגביר את האטמוס בתקרה ,לא חושב שהשנאי הזה מצדיק תוספת של כמה אלפי שקלים עבור הפרוססור של האנטם.
בימאהה ההבדל הוא שמערכת הכיול בפרוססור תומכת ב 64BIT לעומת 32 ברסיבר . כמה זה משמעותי? אין לי מושג קלוש.

את ה 7010 שמעתי אצל חבר נשמע לי אחלה. הוא תומך באודסי פרו ,שאני כבר שולט ויש לי את כל הציוד להשתמש בו עבור הפרו ,שזה יתרון מבחינתי.
את מערכת הכיול של האנטם ARC אני לא מכיר, אבל יש ביקורות מעולות עליה.
גם את זו של הימאהה אני לא מכיר ולא יודע איך היא לעומת האודסי.

חיים קשים ללא ספק.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

itay123 כתב:יואב

מהרשימה שנקבת

ה 5100
חד משמעית !

תתחדש מראש(b)
...
·

למה לא ה 3050 ? ה 720 ? או ה 60? או ה 7010?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

istarmini כתב:
...
...
·

לא ניסיתי רסיבר למול פרוססור, של אותה החברה אבל:
ימאהה ואנטם משתמשים באותם דאקים ואותם מעבדי DSP גם ברסיברים וגם בפרוססור . ההבדלים הם XLR ,שמבחינתי זה קישקוש ובאנטם יש שנאי טורדיאלי בפרוססור ,להבדיל משנאי רגיל ברסיבר 720. מאחר ועיקר ההגברה אצלי מבוצעת על ידי מגברים חיצוניים והרסיבר אמור להגביר את האטמוס בתקרה ,לא חושב שהשנאי הזה מצדיק תוספת של כמה אלפי שקלים עבור הפרוססור של האנטם.
בימאהה ההבדל הוא שמערכת הכיול בפרוססור תומכת ב 64BIT לעומת 32 ברסיבר . כמה זה משמעותי? אין לי מושג קלוש.

את ה 7010 שמעתי אצל חבר נשמע לי אחלה. הוא תומך באודסי פרו ,שאני כבר שולט ויש לי את כל הציוד להשתמש בו עבור הפרו ,שזה יתרון מבחינתי.
את מערכת הכיול של האנטם ARC אני לא מכיר, אבל יש ביקורות מעולות עליה.
גם את זו של הימאהה אני לא מכיר ולא יודע איך היא לעומת האודסי.

חיים קשים ללא ספק.
...
·
אם אתה מחייב אותי לקנות על עיוור-זה קל
מה שאתה יכול לשים עליו את האודסי פרו שלך,
שינוי קטן אם בכלל...בעלות לא גבוהה
כיף חיים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

istarmini כתב:
...
...
·

למה לא ה 3050 ? ה 720 ? או ה 60? או ה 7010?
...

1. לא נפלתי מהמארנטז בקולנוע- שמעתי אותו בכמה הזדמנויות.
2. יש לך הגברה חיצונית מעולה.

את האנטם לא שמעתי
אשמח לשמוע בהזדמנות הראשונה
אך תחושת הבטן שלי
שה 5100 יהיה מוצלח יותר.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

itay123 כתב:
...
...

1. לא נפלתי מהמארנטז בקולנוע- שמעתי אותו בכמה הזדמנויות.
2. יש לך הגברה חיצונית מעולה.

את האנטם לא שמעתי
אשמח לשמוע בהזדמנות הראשונה
אך תחושת הבטן שלי
שה 5100 יהיה מוצלח יותר.
...
·

ולמה לא ה 3050 ?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

יואב
שאלה טובה
לא אוכל לומר לך בוודאות כיצד הפרוססור Stand alone יעמוד מול הפרוססור ב 3050 כ all In one
שווה לבדוק אצלך אם ישנה האפשרות.
אך מזכרוני אתה בעל הגברה חיצונית משובחת של bryston.
לדעתי נכון יותר עבורך זה פרוססור ייעודי שבנוי להיות כך ולא רסיבר מלא.
לאטמוס תוסיף הגברה ביד 2 סטייל רוטל/נאד/b&k/סאנפייר/אימוטיבה
כולם סביב ה2000 ש"ח יד 2.

מבחינת עלויות אין ספק ש רסיבר הרבה יותר אטרקטיבי..(Y)

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #10 

רום קורקשן. רום קורקשן ועוד פעם רום קורקשן.
ההבדל של דאקים הוא אפסי אם בכלל ויותר חשוב שיווקית.

הרום קורקשן של האנטאם הוא לאין שיעור מתוחכם יותר ומתקדם יותר מזה של הימהה.

רום קורקשן יעשה הבדל הרבה יותר גדול מכל רסיבר וכל דאק באשר הוא.

מעבר מהפרו לימהה זה בפירוש ירידה ברמה הטכנולוגית, אי אפשר לומר א-פריורית מה יהיה ההבדל בפועל כמובן. זה תלוי חדר.

איתי.
ההצהרה ששמעת מרנטץ בקולנוע ביתי בכל מיני מקומות ולא התרשמת הוא חסר כל ערך בעיני.
חייבים להפסיק לצאת בהצהרות כאלה.

אתה שמעת חדר. אקוסטיקה. רמקולים.
איך אפשר לבוא ולהגיד אם המרנטץ לא מרשים או כן מרשים?
איך אפשר אימפירית לומר שאם היה שם פיוניר ,או פרוססור של מרידיאן היו בהכרח שומעים יותר טוב?

איך אפשר לדעת איך הבחור כייל את האודיסי, הרי מיקומים שונים של המיקרופון כבר כשלעצמם יכולים ליצור שינוי גדול בתוצאה הסופית.

כל ההצהרות האלה בעיני לפחות הן חסרות ערך. חייבים לקחת את המכשיר. הרמקול. הסאב ולנסות בחלל הספציפי.

רן

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

רן
מסכים ששמעתי "חדר"...במיוחד אצל חברים אחרים.
אמנם לפני כחצי שנה ביקר אצלי marantz 7009
והתחושה ו"ההצהרה" כפי שאתה טוען באה בעקבות ניסיון רב אצלי בחלל על ה setup שלי
מה ההבדלים בין ה 7009 לדגם מעליו?

לגבי האנטם שהוזכר לא שמעתי.
אך יש לי ניסיון דיי טוב עם הפרוססור הכי בכיר שלהם. D2V ועם ה arc במיוחד אצל חבר טוב שלי.
האנטם בהחלט אשמח להתרשם כמן שרשמתי.

את הימאהה 5000 וה 5100 יצא לי לשמוע לא מעט
ימאהה בפרוססורים הנל דיי מרשימים לטעמי.
מעבר ל room correction.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #12 

לא נכנס לחלופות כי אני לא מכיר אף אחת מהן,
אבל פרוססינג אמור להיות ליניארי. לקחת קידוד של פס קול ולפענח אותו זו פעולה שכל מכשיר אמור לעשות באופן זהה.
נורא פשוט, אחרת זה עיוות ( לטוב או לרע ).
מה שמייחד או יותר נכון מבדל פרוססורים אחד מהשני וגם רסיברים ( מעבר לפיצ'רים שאף אחד לא משתמש בהם ) זו מערכת הכיול ורמת ההגברה ( אם מדובר ברסיבר ).
מכיוון שאתה בכל מקרה צריך להוסיף הגברה, לדעתי הדבר הנכון מבחינתך זה לקנות רסיבר עם מערכת הכיול הטובה ביותר לדעתך או לדעת החברים,
ולהגביר את רמקולי הסראונד והאטמוס ( לא יודע כמה הגברה חיצונית יש לך ) עם מגברי הרסיבר.
זו אמורה להיות פעולה מאוד פשוטה עבור רסיבר ומבחינת יחס עלות תועלת אתה שובר פה את הבנק.

בהצלחה

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

איתי.
ככל שההתרשמות שלך היא בעקבות נסיון בחלל הספציפי שלך ביחס למכשירים אחרים שהיו אצלך ולאחר שביצעת כל מיני נסיונות עם האודיסי ובמיוחד מיקום המיקרופון אז אני בהחלט מקבל את מה שאמרת לגביי המרנטץ.
ככל ששמעת אותו אצל חברים, ציינת בצדק "ששמעת", בין השאר, חדר וכל מיני רכיבים אחרים כדוגמת רמקולים.
לצערי אין לנו יכולת לדעת מה תורם או לא תורם רסיבר כלשהו בחלל או בסט אפ שאנחנו לא מכירים.

לפני מספר שבועות, סחבתי את אשתי במהלך חופשה בירושלים להקשיב לזוג רמקולים אצל אורי יפה. פעם ראשונה שיצא לי להתארח אצלו. בחור מאוד נחמד.

הקשבתי לזוג פוקאל. יקרים.
הקשבנו לקטעים שהבאתי איתי על דיסק און קי.

למרות שהייתי בלא מעט הדגמות בארץ ובחו"ל...מעולם לא שמעתי ככה.

זו הייתה אחת החוויות הכי מדהימות שהייתי בהם.
הפוקאל אגב היו משודכים לאלקטרוניקה "סופר יקרה" של ימהה. רסיבר סלים ליין שלהם שאולי עולה 2,000 שח. זה הכל. שום פרוססור. שום פאאור.

לא היו סראונדים. לא היה סאב.

ההדגמה הכי טובה ששמעתי בקולנוע ביתי. נקודה.

אשתי התווכחה איתי שהיו סראונדים בחדר...כי הצליל הגיע מכל הכיוונים. כמובן שלא היו סראונדים.

אז מה בדיוק אני אמור "לקחת" מההדגמה הזו?

למעשה כלום.
אין לי מושג מה תרם כאן החדר. מה תרם הימהה.

אז יצאתי מוקסם מההדגמה...אבל זה לא תרם לי להחלטה לגביי היכולות של הרמקול בחלל שלי.

רן

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

RanMoyal כתב:איתי.
ככל שההתרשמות שלך היא בעקבות נסיון בחלל הספציפי שלך ביחס למכשירים אחרים שהיו אצלך ולאחר שביצעת כל מיני נסיונות עם האודיסי ובמיוחד מיקום המיקרופון אז אני בהחלט מקבל את מה שאמרת לגביי המרנטץ.
ככל ששמעת אותו אצל חברים, ציינת בצדק "ששמעת", בין השאר, חדר וכל מיני רכיבים אחרים כדוגמת רמקולים.
לצערי אין לנו יכולת לדעת מה תורם או לא תורם רסיבר כלשהו בחלל או בסט אפ שאנחנו לא מכירים.

לפני מספר שבועות, סחבתי את אשתי במהלך חופשה בירושלים להקשיב לזוג רמקולים אצל אורי יפה. פעם ראשונה שיצא לי להתארח אצלו. בחור מאוד נחמד.

הפוקאל אגב היו משודכים לאלקטרוניקה "סופר יקרה" של ימהה. רסיבר סלים ליין שלהם שאולי עולה 2,000 שח. זה הכל. שום פרוססור. שום פאאור.

אשתי התווכחה איתי שהיו סראונדים בחדר...כי הצליל הגיע מכל הכיוונים. כמובן שלא היו סראונדים.

למעשה כלום.

אז יצאתי מוקסם מההדגמה...אבל זה לא תרם לי להחלטה לגביי היכולות של הרמקול בחלל שלי.

רן
...
·

רן
אז ממה שאני מבין מדבריך בהנחה שלא אצליך לשמוע את כולם אצלי אנטם זו התשובה ?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

RanMoyal כתב:איתי.

למעשה כלום.

רן
...
·
גרמת לי לחייך,

טיילתי בחנויות בארץ לפני הרכישה ובשום חנות ושום רמקול לא היו יותר טובים מזוג רמקולי גאמו ששוים 2000 שח שיש לי בבית ועברו כיול אודסי באקוסטיקה מעולה שיש לי בבית,כל פעם שיצאתי מחנות הייתי מתקשר לאישתי ואומר לה -חסכנו כסף-אין רמקולים יותר טובים מהגאמו שלי,עד שהייתי אצל אבי/אורי יפה בירושלים-בדיוק מה שאתה מתאר-היה מחובר לרסיבר 2000 שח של דנון רמקול בשווי 30000 שח-עם סאב 15 אנצ של וולדיין ונפלה לי הלסת!!!! כמובן שהרצנו כיול בתוך החדר! אורי התחיל לדבר איתי וביקשתי ממנו שלא ידבר-מרוב שנהנתי!!

חזרתי פה לפורום ואמרו לי תנסה את אותו סטאפ בחנות אחרת....הלכתי....איזה באסה...ממש לא אהבתי...

מה שבתכלס רציתי לאמר-לאבי/אורי יפה בירושלים יש את החדר הכי מתופל אקוסטי שיש בארץ!!! שומעים שם מעולה!!!
וזה לא דומא לכלום...בטח לא איך שנשמע אצלינו בבית!!!!

התחלתי לכייל בכל חנות שהלכתי את הרמקולים שבחרתי ואחכ לקחתי אליי הבית לבדיקה...

ברור שהגאמו ב2000 שח היו נשמעים אצלי טוב לא בגלל שהם יותר טובים...ממש לא ,רק בגלל האקוסטיקה ומערכת הכיול,נקודה!
כיף חיים.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

על עיוור יואב?

קשה לי לומר.
אתה יודע שאין לי בעיה להמליץ למישהו לרכוש על עיוור מקרן שיעלה פי 4 או יותר, כי אני בטוח בתוצאה הסופית שהוא יקבל.
לעומת זאת אודיו, הוא חור שחור עבורי. אני קלולס לגמרי איך ישמע מכשיר מסוים אצלי ובמיוחד רמקולים.

אני מייחס משקל מאוד נמוך לרסיבר בתוצאה הסופית. מאוד נמוך
אני יודע שזו הצהרה קשה ואולי מוגזמת אבל זה באמת מה אני חושב.

אני מייחס את המשמעות הכי גדולה לרום קורקשין שנמצא ברסיבר, אם יש לו דאקים כאלו או אחרים זה קישקוש בלבוש שיווקי, ללא שום משמעות.

מדידה טיפה שונה של המיקרופון (פרוס על הספה לעומת מקובץ בנקודה אחת) יהיה לו אפקט גדול יותר שמיעתי מ החלפת 200 דאקים שונים.

החלפת רמקולים. החלפת רום קורקשין יביאו לאימפקט הכי גדול בסאונד.
שדרוג רסיבר, ככל שמבקשים לקפוץ איזו מדרגה (בהנחה שהרום קורקשן זהה) זה מיותר בעיני.

באינסטינקט הייתי אומר אנת'אם ככל שמדובר על עיוור, הבעיה שבזמנו בדקתי אצלי דגם ישן יותר שלהם ולא זכור לי שהתלהבתי. זה לא אומר דבר לגביי מה שאתה תחווה.

הבעיה השנייה מבחינתי בכל מה שקשור אליך זו העובדה שאתה באמת שומע טוב עכשיו וכבר מזמן אמרתי שהכיוון צריך להיות וידאו אצלך ולכן to play it safe אני חושב שאתה צריך להישאר עם מה שיש לך ורק לשדרג לאטמוס ולאור זאת הייתי הולך על המרנטץ.
אתה נשאר עם רום קורקשין שנחשב לא רע בכלל.

2 האופציות האחרות יכולות להיות טובות יותר אבל הן בבחינת הימור. לא הייתי הולך עליהם ללא בדיקה ורק בגלל שלשניהם יש מערכות רום קורקשן שונות בתכלית ממה שיש לך.

רן

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

RanMoyal כתב:על עיוור יואב?

קשה לי לומר.
אתה יודע שאין לי בעיה להמליץ למישהו לרכוש על עיוור מקרן שיעלה פי 4 או יותר, כי אני בטוח בתוצאה הסופית שהוא יקבל.
לעומת זאת אודיו, הוא חור שחור עבורי. אני קלולס לגמרי איך ישמע מכשיר מסוים אצלי ובמיוחד רמקולים.

אני מייחס את המשמעות הכי גדולה לרום קורקשין שנמצא ברסיבר, אם יש לו דאקים כאלו או אחרים זה קישקוש בלבוש שיווקי, ללא שום משמעות.

מדידה טיפה שונה של המיקרופון (פרוס על הספה לעומת מקובץ בנקודה אחת) יהיה לו אפקט גדול יותר שמיעתי מ החלפת 200 דאקים שונים.

החלפת רמקולים. החלפת רום קורקשין יביאו לאימפקט הכי גדול בסאונד.
שדרוג רסיבר, ככל שמבקשים לקפוץ איזו מדרגה (בהנחה שהרום קורקשן זהה) זה מיותר בעיני.

באינסטינקט הייתי אומר אנת'אם ככל שמדובר על עיוור, הבעיה שבזמנו בדקתי אצלי דגם ישן יותר שלהם ולא זכור לי שהתלהבתי. זה לא אומר דבר לגביי מה שאתה תחווה.

הבעיה השנייה מבחינתי בכל מה שקשור אליך זו העובדה שאתה באמת שומע טוב עכשיו וכבר מזמן אמרתי שהכיוון צריך להיות וידאו אצלך ולכן to play it safe אני חושב שאתה צריך להישאר עם מה שיש לך ורק לשדרג לאטמוס ולאור זאת הייתי הולך על המרנטץ.
אתה נשאר עם רום קורקשין שנחשב לא רע בכלל.

2 האופציות האחרות יכולות להיות טובות יותר אבל הן בבחינת הימור. לא הייתי הולך עליהם ללא בדיקה ורק בגלל שלשניהם יש מערכות רום קורקשן שונות בתכלית ממה שיש לך.

רן
...
·

נוטה להסכים איתך אבל אנסה לבחון אצלי את האנטם ואת הימאהה .

בכלל ,כפי שאתה יודע, לא סגור על השדרוג הזה בגלל מחסור בתכני אטמוס . חשבתי שכל הסרטים החדשים 2016 יכללו או את האטמוס או את ה DTS-X וזה לא מה שקורה ולכן יש לי ספקות לגבי כדאיות השידרוג אבל כמו שאני מכיר את עצמי לא הכל מתבצע ,אצלי, בכפוף להגיון בתחום הזה חחחחח חחחחח

כרגע אמזון עזרו לי בכך שלא שולחים את ה 7010 לארץ, נתנו לי זמן נוסף למחשבה. חחחחח

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #18 

RanMoyal כתב:

...
מסכים ב 100%. סליחה מתקן, 1000%.

דיי מחזק את מה שכתבתי קודם,
במקום פרוססור קח רסיבר עם מערכת כיול טובה, ותרוויח עוד הגברה על הדרך בשביל הפורמטים החדשים.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

rocco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #19 

אנחנו מתכתבים אז את דעתי אתה יודע, אבל אתן לה פומבי בתקווה שמכות נלך רק בווטסאפ :lol: ואולי אחרים יקחו מה שרלבנטי לצרכים שלהם.
בוא כרגע לא נתמקד במותג או בדגם אלא במטרה.
מטרת השדרוג שלך הוא לעבור לסאונד החדש של אטמוס ו DTS-X ואת זה כל המועמדים יתנו, מה שנשאר זה לשדרג חכם קרי:
1. עלות השדרוג צריכה להיות נמוכה ככל האפשר בלי לוותר על פורמט הסאונד החדש.
2. הסאונד לאחר השדרוג צריך להיות הכי טוב שאפשר כשסעיף 1 הוא המגבלה העיקרית.
3. מכיוון ששמעת ואתה מכיר בחלל שלך את מערכות הכיול של אודיסי פרו ואת DIRAC -לא לקנות רסיבר או פרוססור אנתם מבלי לשמוע איך ARC בחלל שלך.
4. כיוון שהחדר שלך ייעודי ומושקע והציוד שלך הוא לעילא דעתי האישית דומה לזו של רן ,למערכת הכיול שתבחר תהיה המשמעות הגדולה ביותר לסאונד שתקבל.
מתוך חווית משתמשים בפורומים בחו"ל גם מביקורות רשמיות בארה"ב ובבריטניה אלגוריתם הכיול המוצלח ביותר (ניתן לוויכוח מה שנקרא) הינו:
1. DIRAC.
2. ARC.
3. אודיסי פרו.

בוא נעבור במטותא לחלק הוודו שמעצבן אותך :wink: יחד עם זאת עלול לעזור לאחרים להכריע בבחירה במכשיר.
:זהירות: הערה מקדימה-בקולנוע ביתי האפקט עלול להיות דרמטי פחות עד זניח לחלוטין.
כלל אצבע לא מחייב אומר שהפרדה של רכיב למשימה ייעודית יתן תוצאה טובה יותר לפיכך הפרדה בין פרה/פרוססור להגברה ייעודית יתן:
1. גמישות בבחירת הגברה לאלמנט המוגבר.
2.הרכיבים והמעבדים בפרוססור נפרד בדרך כלל איכותיים יותר כמו החלל הגדול יותר לפיזור חום.
3. שנאי טורודיאלי מושקע ביחס לצריכה.
4. יציאות אנלוגיות רבות יותר-יתרון(בלי להתייחס לבאלאנס).

רוצה לשמוע האמת ? הרי אנחנו ילדים קטנים שקונים ברזלים יקרים ...אחרי כל ההקדמה הזאת המיותרת הזאת נטיית הלב שלי אומרת לפי הסדר:
*אנתם avm 60 ותדביק לו דיראק בהמשך.
*מרנץ ותדביק לו דיראק.
*חכה לי.

:lol:

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

Lior_M כתב:
...
...
מסכים ב 100%. סליחה מתקן, 1000%.

דיי מחזק את מה שכתבתי קודם,
במקום פרוססור קח רסיבר עם מערכת כיול טובה, ותרוויח עוד הגברה על הדרך בשביל הפורמטים החדשים.
...
·

מסכים ליאור, אני בדעה שכל עוד המעבדי DSP והדאקים זהים ,בין הפרוססורים והרסיברים של ימאהה ואנטם ,אין הצדקה לשחרר כסף על פרוססור בשביל XLR .

הדילמה האמיתית היא בין 7010 מאמזון ב 7300 ש"ח אצלי לבין אנטם/ימאהה ,שארכוש בארץ ואדרש להוסיף כמה אלפי ש"ח.

האם ה ARC של ארקם שווה את תוספת העלות לעומת הפרו של אודסי? אותה דילמה יש לי מול מערכת הכיול של ימאהה.

בימאהה ,במידה ואחליט עליו, אז נשאלת השאלה האם לא שווה לעשות מאמץ לכיוון הפרוססור שלהם ולו רק בגלל מערכת הכיול שלו שעובדת עם 64BIT לעומת 32BIT ברסיבר. שאלה שאני מניח לא ניתן יהיה לקבל תשובה עבורה ללא בדיקה מעשית אצלי מה שסביר להניח , שלצערי,לא יקרה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”