מערכת סטריאו לחדר דרך המחשב - צריך עזרה
אני רוצה להרכיב לי לחדר מערכת סטריאו שהמקור שלה הוא מהמחשב.
בגלל שהכניסה היא מהמחשב צריך שיהיה לו כרטיס קול איכותי אז חשבתי בכיוון של זה:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6829110011
שלפי מה שהבנתי הוא מאוד מומלץ ואת המוצר הזה ספציפית אין לי בעיה להביא מחו"ל כי הוא קטן יחסית.
עכשיו רמקולים.
חשבתי על זוג של Mini 101 של החברה הישראלית omega audio שקיבלתי עליהם המלצות טובות.
הם עולים 1500 שקל ככה לפי מה שהבנתי ככה שהגעתי ל2000 שקל רק לכרטיס ורמקולים.
מגבר אני כבר לא יודע מה לקחת כי אני לא יודע מה יתן לי ביצועים טובים עם הכרטיס קול הזה ועם הרמקולים האלו.
אז פה אני צריך את היעוץ שלכם.
אני יודע שהיעוד של המערכת חשוב אז אני שומע בעיקר:
מטאל, רוק, פאנק וגם פסיכודלי וטראנסים אז ככה שבאסים לא יזיקו...
עכשיו למגבר יש לי גג 1000 שקל ככה... בכל זאת אני צריך לשלם על הכל לבד ו3000 שקל זה קצת קשה... אז שלא יהיה משהו יקר אבל שישאר כמה שיותר איכותי..[/img]
בגלל שהכניסה היא מהמחשב צריך שיהיה לו כרטיס קול איכותי אז חשבתי בכיוון של זה:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6829110011
שלפי מה שהבנתי הוא מאוד מומלץ ואת המוצר הזה ספציפית אין לי בעיה להביא מחו"ל כי הוא קטן יחסית.
עכשיו רמקולים.
חשבתי על זוג של Mini 101 של החברה הישראלית omega audio שקיבלתי עליהם המלצות טובות.
הם עולים 1500 שקל ככה לפי מה שהבנתי ככה שהגעתי ל2000 שקל רק לכרטיס ורמקולים.
מגבר אני כבר לא יודע מה לקחת כי אני לא יודע מה יתן לי ביצועים טובים עם הכרטיס קול הזה ועם הרמקולים האלו.
אז פה אני צריך את היעוץ שלכם.
אני יודע שהיעוד של המערכת חשוב אז אני שומע בעיקר:
מטאל, רוק, פאנק וגם פסיכודלי וטראנסים אז ככה שבאסים לא יזיקו...
עכשיו למגבר יש לי גג 1000 שקל ככה... בכל זאת אני צריך לשלם על הכל לבד ו3000 שקל זה קצת קשה... אז שלא יהיה משהו יקר אבל שישאר כמה שיותר איכותי..[/img]
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מבחינת יחס ביצועים למחיר, הייתי ממליץ לך לרדת מכרטיס הקול הזה, על אף שהוא בהחלט טוב.
סדר ההשקעה צריך להיות רמקולים קודם כל- הן מבחינת סדר בחירתם לפני שאר הרכיבים, והן מבחינת ההשקעה הכספית בהם, אח"כ מגבר- שאותו יש להתאים לרמקולים, ולבסוף מקור- כרטיס קול במקרה שלך.
הבנתי שיש לך כ- 3K ש"ח לצורך העניין. זה תקציב די גבולי, ולכן לדעתי כדאי לך לחפש ביד שניה רמקולים ומגבר.
בתור כרטיס קול הייתי קונה בינתיים משהו טוב אך לא יקר כמו AUDIGY 2 VALUE שיעלה לך כ- 200 ש"ח ויספיק בינתיים, ואת השאר מחלק בין רמקולים למגבר ביד שניה, תוך מתן עדיפות תקציבית לרמקולים.
פתרון מעניין נוסף שלא שמעתי אותו מעולם אך שמעתי עליו דברים טובים עשוי להיות זה:
http://www.audioengine.co.il/products.htm
שווה הצצה.
סדר ההשקעה צריך להיות רמקולים קודם כל- הן מבחינת סדר בחירתם לפני שאר הרכיבים, והן מבחינת ההשקעה הכספית בהם, אח"כ מגבר- שאותו יש להתאים לרמקולים, ולבסוף מקור- כרטיס קול במקרה שלך.
הבנתי שיש לך כ- 3K ש"ח לצורך העניין. זה תקציב די גבולי, ולכן לדעתי כדאי לך לחפש ביד שניה רמקולים ומגבר.
בתור כרטיס קול הייתי קונה בינתיים משהו טוב אך לא יקר כמו AUDIGY 2 VALUE שיעלה לך כ- 200 ש"ח ויספיק בינתיים, ואת השאר מחלק בין רמקולים למגבר ביד שניה, תוך מתן עדיפות תקציבית לרמקולים.
שווה הצצה.
- logankungfu
- חבר ותיק

ראובני, זכותך לא להסכים כמובן, אבל בסכומים האלו ובתקציב לא גמיש-
1. כל מאיית ש"ח משנה כשאתה מוצא משהו ביד שניה שממילא לא עולה הרבה מאוד וצריך להתמקח עם המוכר, ואם על ה 300 ש"ח החסרים האלו תיפול הזדמנות טובה לרמקולים, זה יהיה חבל מאוד. צריך שתהיה רזרבה גדולה ככל האפשר לקניית רמקולים כדי שניתן יהיה להתגמש, או שהאפשרויות יצטמצמו. אם, סתם לדוגמה, האיש מוצא רמקולים ב- 1800 ש"ח (ויש טובים ביד שניה בתקציב הזה), ומצליח להוריד את המוכר ל 1500, זה אפשרי ומצויין. אבל אם מלכתחילה יש לו רק 1200 ש"ח כי ה 300 הנוספים הלכו על כרטיס הקול, כנראה שההזדמנות אבדה. שורה תחתונה- פחות אפשרויות.
2. מערכת בסדר גודל כזה לא תהיה שקופה ברמה כזו שתוכל להוציא החוצה הבדלים בין מקורות בצורה ניכרת. אני בספק אם ה EMU ייתן משהו מהותי אם בכלל, כאמור, במערכת בסדר גודל כזה. את אותו הדבר בפירוש לא ניתן לומר על השקעה נוספת ברמקולים.
3. האודיג'י 2 הוא מקור טוב מאוד כשלעצמו, מניסיון, ובוודאי שיספיק במערכת של 3K ש"ח.
1. כל מאיית ש"ח משנה כשאתה מוצא משהו ביד שניה שממילא לא עולה הרבה מאוד וצריך להתמקח עם המוכר, ואם על ה 300 ש"ח החסרים האלו תיפול הזדמנות טובה לרמקולים, זה יהיה חבל מאוד. צריך שתהיה רזרבה גדולה ככל האפשר לקניית רמקולים כדי שניתן יהיה להתגמש, או שהאפשרויות יצטמצמו. אם, סתם לדוגמה, האיש מוצא רמקולים ב- 1800 ש"ח (ויש טובים ביד שניה בתקציב הזה), ומצליח להוריד את המוכר ל 1500, זה אפשרי ומצויין. אבל אם מלכתחילה יש לו רק 1200 ש"ח כי ה 300 הנוספים הלכו על כרטיס הקול, כנראה שההזדמנות אבדה. שורה תחתונה- פחות אפשרויות.
2. מערכת בסדר גודל כזה לא תהיה שקופה ברמה כזו שתוכל להוציא החוצה הבדלים בין מקורות בצורה ניכרת. אני בספק אם ה EMU ייתן משהו מהותי אם בכלל, כאמור, במערכת בסדר גודל כזה. את אותו הדבר בפירוש לא ניתן לומר על השקעה נוספת ברמקולים.
3. האודיג'י 2 הוא מקור טוב מאוד כשלעצמו, מניסיון, ובוודאי שיספיק במערכת של 3K ש"ח.
- logankungfu
- חבר ותיק

הרמקול והמגבר ילכו עם כל מקור כמו כל רמקול ומגבר אחרים.. השאלה היא האם אתה אוהב את השילוב.
הרמקול והמגבר הנ"ל די בסיסיים. את המגבר אני לא מכיר, אבל ברור שמדובר במשהו בסיסי. הרמקולים האלו סבירים ולא יותר לדעתי.
ב 3K, ביד שניה, תוכל להשיג יותר מזה.
לעניין הרמקולים, בתקציבך, אם אתה עדיין מחפש- מומלץ מדפיים בלבד.
הרמקול והמגבר הנ"ל די בסיסיים. את המגבר אני לא מכיר, אבל ברור שמדובר במשהו בסיסי. הרמקולים האלו סבירים ולא יותר לדעתי.
ב 3K, ביד שניה, תוכל להשיג יותר מזה.
לעניין הרמקולים, בתקציבך, אם אתה עדיין מחפש- מומלץ מדפיים בלבד.
שלום logankungfu,
אתה ממליץ על ה AUDIGY כמקור גם באנלוגי? קרי הDAC שלו סביר (פלוס)? אתה יודע אם הוא Bit perfect ולא עושה שינוי ל 48Khz כמו כרטיסים אחרים? אני שוקל לשלב אותו במערכת בסגנון המתואר פה ולבטל את הDVD כמקור שמע. אצלי הוא מפוענח ברסיבר אבל בעתיד יהיה מגבר סטראו יעודי.
אתה ממליץ על ה AUDIGY כמקור גם באנלוגי? קרי הDAC שלו סביר (פלוס)? אתה יודע אם הוא Bit perfect ולא עושה שינוי ל 48Khz כמו כרטיסים אחרים? אני שוקל לשלב אותו במערכת בסגנון המתואר פה ולבטל את הDVD כמקור שמע. אצלי הוא מפוענח ברסיבר אבל בעתיד יהיה מגבר סטראו יעודי.
כל יום לומדים משהו חדש
- logankungfu
- חבר ותיק

לא יודע לגבי היותו Bit Perfect או לא, אבל אני בהחלט ממליץ עליו כמקור, במיוחד ביחס למחיר, וכן- כוונתי ל DAC, בחיבור אנלוגי.
אצלי הוא משמש הרבה כמקור ולא מתבייש גם ליד נגן הCD של ארקאם המשמש אותי במקביל.
אצלי הוא משמש הרבה כמקור ולא מתבייש גם ליד נגן הCD של ארקאם המשמש אותי במקביל.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
שווה הצצה.[/quote]
ישראלים?
חברה ישראלית ? לא ברור מההסבר באתר.
ולגבי אומגה אודיו יש למישהו קישור? אני מת לדעת מי אלו.
שווה הצצה.[/quote]
ישראלים?
חברה ישראלית ? לא ברור מההסבר באתר.
ולגבי אומגה אודיו יש למישהו קישור? אני מת לדעת מי אלו.
רק יד שניה
ב3K הייתי קונה
1 . כרטיס בלוח של אקט מוסיקלי תחפש שם יש מציאות
2 . רמקולים- לוח יד2 /הייתי שוקל מוניטורים אולפניים באקט מוסיקלי שהם מוגברים
הכל תלוי באיזה גודל חדר מיקומים סוג מוסיקה ועוד .
בהצלחה
1 . כרטיס בלוח של אקט מוסיקלי תחפש שם יש מציאות
2 . רמקולים- לוח יד2 /הייתי שוקל מוניטורים אולפניים באקט מוסיקלי שהם מוגברים
הכל תלוי באיזה גודל חדר מיקומים סוג מוסיקה ועוד .
בהצלחה
מצטרף לקודמי, כי כך בדיוק עשיתי לפני כמה ימים : רכשתי כרטיס EMU 1820 משומש וחיברתי אותו למערכת סטריאו הקיימת.
עכשיו אני לוקח הרבה אויר ואומר שאין הבדל של שמיים וארץ לעומת AUDIGY 2 , אבל יש המון הבדלים ביציאה האנלוגית !!!! מדהים !!! ויש כמובן יציאת אזניות מוגברת ופונוסטייג' בכרטיס קול
. לדעתי שווה כל גרוש.
PS . דבר אחד אני לא מצליח להבין : בגלל שזהו כרטיס סטריאו, האם ניתן להוציא סאונד רב ערוצי ביציאות הדיגיטילות ?
עכשיו אני לוקח הרבה אויר ואומר שאין הבדל של שמיים וארץ לעומת AUDIGY 2 , אבל יש המון הבדלים ביציאה האנלוגית !!!! מדהים !!! ויש כמובן יציאת אזניות מוגברת ופונוסטייג' בכרטיס קול
PS . דבר אחד אני לא מצליח להבין : בגלל שזהו כרטיס סטריאו, האם ניתן להוציא סאונד רב ערוצי ביציאות הדיגיטילות ?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר