רענון מערכת קיימת

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 554
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

עוד שנה אני עובר מבית דירות לבית פרטי עם עליית גג התוסב לחדר קולנוע וההאזה ( ומשחקי XBOX ) אקיצר חדר מולטימדיה .
בחדר יותקן מקרן עם מסך קבוע סביר להניח.
בנושא הסבת החדר אפתח שירשור יעודי בבוא הזמן.

בהזדמנות זו ארצה לשדרג את המערכת הקיימת ( לא את כולה אבל את רובה ) בגלל שחסר לי באיכות האודיו פירוט אויר והפרדה גם בסרטים וגם מוסיקה .

יש לי אוסף של דיסקים וכמו כן אוסף גדול של מוסיקה על גבי nas בפורמט של MP3 ו FLAC .

המערכת היום בנויה מהרכיבים הנ"ל:
הגברה : onkyo tx-sr875
ר.קדמיים : nht vt1.2
ר.אחוריים ; klipsch rs42II
ר.סנטר :jamo לא זוכר דגם ( גם לא חשוב - הסבר בהמשך )
מקור אופטי : pioneer dv383 ( מראה כבר סימני הזדקנות ) מחובר באופטי לרסיבר
סטרימר : mede8er med1000x3d - מחובר ב hdmi לרסיבר
מישחקי וידאו : xbox 360.

השאלה הגדולה היא מאיפה ואיך מתחילים לתכנן את השידרוג :מבולבל:
1.מדובר בחלל אשר הוא לא ציבורי -\סלון אני לא מוגבל מבחינה עיצובית גודל וכו ( אין בעיה גם עם נושא של רמקולים inwall לצורך העיניין )
2.מכיוון והחלל בעל גג משופע אני לא יודע מה יקרה עם נושא ה ATMOS - האם ניתן יהיה למצב רמקולים לצורך כך בקלות.
3.פתוח גם לנושא של סט אפ יעודי לצורך מוסיקה ( אבל רמקולים משותפים).
4.אני פתוח לנושא של יד שניה וקניה של ציוד דרך אמזון ואיביי.

לדוגמא : האם מגבר הספק ייתן לי שיפור משמעותי ( סה"כ הרסיבר חזק לדעתי אולם אני אוהב לשמוע בווליום קולנועי ) או אולי מספיק לקנות dac חיצוני שיתן לי שיפור משמעותי במוסיקה או בכלל לקנות CD יעודי - ואם כן איך יודעים איזה יתאים .
או אוליי ליקנות proccesor חדש ולחבר את הרסיבר רק כמקור הגברה ?

אקיצר מאיפה לעזאזל מתחילים :hammer:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

הייתי מתחיל משאלת השאלות: מה התקציב? ;)

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@epony
·
כרגע עוד אין לי תקציב

ההתייעצות היא יותר בכיוון הרעיוני \ או כיצד לגשת \ לתכנן את השדרוג .

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #4 

אקיצר מאיפה לעזאזל מתחילים
...
תשובה כמעט אוניברסלית לשאלות מהסוג - מרמקולים ואקוסטיקה (ואישית הייתי שם דגש על אקוסטיקה וroom correction כי המערכת שלך נראית מאד רצינית)

לדוגמא : האם מגבר הספק ייתן לי שיפור משמעותי ( סה"כ הרסיבר חזק לדעתי אולם אני אוהב לשמוע בווליום קולנועי ) או אולי מספיק לקנות dac חיצוני שיתן לי שיפור משמעותי במוסיקה או בכלל לקנות CD יעודי - ואם כן איך יודעים איזה יתאים .
או אוליי ליקנות proccesor חדש ולחבר את הרסיבר רק כמקור הגברה ?
...
מגבר יעודי לא יביא שיפור אלא אם כן החלל שלך יהיה הרבה יותר גדול ממה שיש עכשיו ואז ותזדקק להגברה רצינית יותר מבחינת עוצמה ממה שהרסיבר יכול לספק. DACים, פרוססרוים וCD - מיותר באופן מוחלט ולא יביא שום שיפור. אין שום סיבה להניח שברסיבר שלך יש DAC(ים) שהוא לא transparent (כלומר כזה שמעוות איכשהו את הצליל בשלב ההמרה).

אם תרצה ATMOS אתה כמובן תצטרך להחליף רסיבר.
3.פתוח גם לנושא של סט אפ יעודי לצורך מוסיקה ( אבל רמקולים משותפים).
...
רסיבר כבר עונה לצרכים אלה, אין סיבה לקחת משהו יעודי בשביל המוזיקה, זו מחלה אודיופילית.
4.אני פתוח לנושא של יד שניה וקניה של ציוד דרך אמזון ואיביי.
...
טוב מאד, אם בכל זאת תגיע למסקנה שצריך להחליף לרסיבר חדש, אמזון בד"כ מאד משתלם.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #5 

evgenetic כתב:רסיבר כבר עונה לצרכים אלה, אין סיבה לקחת משהו יעודי בשביל המוזיקה, זו מחלה אודיופילית.
...
·8O

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

keystone כתב:
...
...
·8O
...
·

כדי לא להרוס את השרשור הזה עם הנושא הנפיץ הזה פנה לפה בצירוף תיעוד של מבחן עיוור, שלך או של מישהו אחר, בו הצליחו להבחין בין מגבר יעודי לרסיבר טרנזיסטוריים שפועלים באותו ווליום ולא מגיעים לclipping.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מכיר את השרשור המדובר.

גם אצלי יש מערכת נפרדת למוזיקה (עם מפסק A/B) - מבחנים עוורים הם עניין שבשגרה.
אני לא הולך אחרי אמירות כאלה ואחרות, אני בודק בעצמי.

מבלי לנסות לשכנע את אחד משני הצדדים, אומר שאצלי ב"מסלול" המוזיקה יש מנורות.
מעולם לא נתקלתי במישהו שהיה אצלי ולא הבדיל בין 2 המערכות - חלק אהבו אחת, חלק את השניה - אבל ההבדל קיים.

ד"א - אחד מתחביביי הוא בניית מגברים (בעיקר פרה) - את השינוי הגדול ביותר הרגשתי שהחלפתי לשנאי איכותי יותר (משנאי סיני פשוט לשנאי שלופף בדרום ת"א). "לך תבין".

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

מה המטרה שלך?
על פניו שני הנושאים המרכזיים:
א. מקור אודיו איכותי - DAC דרכו תנגן את הקבצים, לגבי הCD אפשר להתווכח עם המומחים לדבר.
ב. האם לעבור ל5.2.4 או משהו בסגנון כדי להנות מהמיטב שמציע היום הקולנוע הביתי.
תשומת הלב שזה יצריך גם רסיבר (אולי רק פרוססור?) וגם רמקולים נוספים.

כמובן תתכנן להעמיס את החדר בשטיחים, תמונות ושאר אמצעים המועילים לאקסוטיקה טובה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

keystone כתב:מכיר את השרשור המדובר.

גם אצלי יש מערכת נפרדת למוזיקה (עם מפסק A/B) - מבחנים עוורים הם עניין שבשגרה.
אני לא הולך אחרי אמירות כאלה ואחרות, אני בודק בעצמי.

מבלי לנסות לשכנע את אחד משני הצדדים, אומר שאצלי ב"מסלול" המוזיקה יש מנורות.
מעולם לא נתקלתי במישהו שהיה אצלי ולא הבדיל בין 2 המערכות - חלק אהבו אחת, חלק את השניה - אבל ההבדל קיים.

ד"א - אחד מתחביביי הוא בניית מגברים (בעיקר פרה) - את השינוי הגדול ביותר הרגשתי שהחלפתי לשנאי איכותי יותר (משנאי סיני פשוט לשנאי שלופף בדרום ת"א). "לך תבין".
...
·

בגלל זה כתבתי שזה רלוונטי להגברה טרנזיסטורית ולא מנורתית שמעוותת את הצליל בצורה די ניכרת בד"כ (למה שמישהו שמעוניין בhi-fi ישתמש בה עדיין לא ברור לי).

לא מדובר פה בציוד חובבני בכל מקרה, אם יש לך סיבה הגיונית שרסיבר די רציני מחברה מכובדת לא יצליח להניע 2 רמקולים 8 אום מבלי לעוות את האות - תציג אותה. אבל שוב, קל למשוך אותי בלשון ואני לא רוצה להרוס פה שרשור של מישהו אז אם יש לך משהו מעניין להגיד בנושא שעדיין לא נאמר, עדיף לעשות את זה באותו שרשור.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #10 

מצטער להיות זה שהורס את המסיבה וזה אכן מסיבה,המערכת שלי יושבת בסלון שהוא גם בזוית משולש-טרפז,וזה אומר אקוסטיקה שונה לחלוטין ממה שיש לך היום וזה אומר סאונד שונה מאןד!!באוריריות בפתיחות בהחזר צלילים וכו...
זאת אומרת שכל מה שתקנה עכשיו לא רלונטי בכלל!!!!
תחכה עד שתעבור דירה ואז נתחיל לדבר
אם ממש משעמם לך,אז רמקולים זה משהו שאתה יכול להתחיל לבדוק...בשילוב עם רסיבר או מגבר סטריאו...תתחיל לטייל בחנויות זה לוקח כמה שבועות חודשים....וטוב שאתה לא יכול לרכוש כרגע...תן לעניינים לשקוע ולא חקנות בהתלהבות
כיף חיים.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

evgenetic כתב:
...
...
·

בגלל זה כתבתי שזה רלוונטי להגברה טרנזיסטורית ולא מנורתית שמעוותת את הצליל בצורה די ניכרת בד"כ (למה שמישהו שמעוניין בhi-fi ישתמש בה עדיין לא ברור לי).

לא מדובר פה בציוד חובבני בכל מקרה, אם יש לך סיבה הגיונית שרסיבר די רציני מחברה מכובדת לא יצליח להניע 2 רמקולים 8 אום מבלי לעוות את האות - תציג אותה. אבל שוב, קל למשוך אותי בלשון ואני לא רוצה להרוס פה שרשור של מישהו אז אם יש לך משהו מעניין להגיד בנושא שעדיין לא נאמר, עדיף לעשות את זה באותו שרשור.
...
·לגבי עניין ההגברה - אני נוטה להסכים שלא זו הבעיה כאן.
נושא העיבוד הוא משהו אחר. ד"א, יש לא מעט פרמטרים מדידים (האם הם שמיעים? ויכוח אחר, לשרשור אחר :)) בעולם האודיו, גם עבור DAC וטרנספורט.

לגבי נושא השרשור עצמו - הבעיה האמיתית שתהיה כאן היא כנראה עניין האקוסטיקה, אבל עד שהמעבר לא יקרה והציוד יעמוד, הכל יהיה בגדר ניחוש כזה או אחר.

אם יש תכנון למעבר לאטמוס וכו', לא יהיה מנוס משדרוג המגבר עצמו כמובן.

משהו נוסף שהייתי מנסה, זה פשוט לשמוע רמקולים נוספים עם הציוד הקיים.

לגבי מקורות דיגיטליים - כל עוד הפיענוח לא מתבצע בהם, לא הייתי טורח לעשות איתם משהו בשלב הזה.

בקיצור - יש לך שנה לחלום, לתכנן, לחקור , לשנות את דעתך ואז שוב לשנות דיעה - בפועל, הייתי מחכה.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

royla כתב:מצטער להיות זה שהורס את המסיבה וזה אכן מסיבה,המערכת שלי יושבת בסלון שהוא גם בזוית משולש-טרפז,וזה אומר אקוסטיקה שונה לחלוטין ממה שיש לך היום וזה אומר סאונד שונה מאןד!!באוריריות בפתיחות בהחזר צלילים וכו...
זאת אומרת שכל מה שתקנה עכשיו לא רלונטי בכלל!!!!
תחכה עד שתעבור דירה ואז נתחיל לדבר
אם ממש משעמם לך,אז רמקולים זה משהו שאתה יכול להתחיל לבדוק...בשילוב עם רסיבר או מגבר סטריאו...תתחיל לטייל בחנויות זה לוקח כמה שבועות חודשים....וטוב שאתה לא יכול לרכוש כרגע...תן לעניינים לשקוע ולא חקנות בהתלהבות
...
·הקדמת אותי.... :o

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@keystone
·
חחח
בחברות ;)
כיף חיים.

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

תודה לכל העונים
מצטער שלא יכולתי אתמול לענות מכיוון והייתי עסוק בשיפוץ הסלון.

אם לסכם את הנאמר פה אז על מנת לבחון באופן רציני את הרכבים אשר עלי לשדרג - עלי לבצע זאת רק לאחר סיום בניית החדר.
כמובן שרמקולים תמיד יהוו את השיפור הגדול ביותר.
לגבי DAC אם כן אני מבין שזה ניסוי ותהיה

את החדר עצמו אני מתכוון לטפל בו אקוסטית כמובן כפי שהציעו פה מספר חברים .

ממה שקראתי במספר מאמרים תקרות משופעות מיטוביות עם אקוסטיקה - לפי הבנתי בגלל שהחזרים קורים כאשר יש שני מישורים מקבילים . מכיוון ומדובר בחלל אשר התקרה משופעת אז זכבר פלוס אחד.

לגבי הערת evgenetic לגבי ההגברה ( קראתי את השירשור במדובר ) - מניסיון שלי עם מגברי סטריאו נטו אשר בעברי הרחוק זה היה מקור ההגברה היחידי שלי ההבדלים היו ברורים (לי לפחות ) לדוגמא מגבר nad 304 לעומת audiolab 8000 הבדל של שמיים וארץ , אבל מאז עברו כ 20 שנה וכנראה שהשמיעה שלי כבר לא חדה כמו פעם לכן כמובן שאבצע מבחן שמיעה אצלי בכלל לכשיהי מוכן.

לגבי ATMOS - ברור לי שאצטרך לקנות פרוססור \ רסיבר חדש - השאלה הכי גדולה זה איפה ניתן יהיה להציב את הרמקולים מכיוון והתקרה משופעת והאם תהיה לזה השפעה על פיזור הצליל ? אם מישהו יכול להפנות אותי למאמר שיכול לעזור בנושא אשמח מאוד.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

בשבילך הכיף וההבנה תראה את הפוסט שלי וגם תמונות של הסלון,זה אחלה שיפור לסאונד

http://www.hometheater.co.il/vt195023.html

על פניו יש לך אחלה סט אפ

קודם תתישב בחדר תחבר הכל ולאט לאט תתחיל...
כיף חיים.

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

@royla
·

תודה רועי

מכיוון ומדובר בתהליך ארוך והזמן היחידי שיש לי לבצע גיחות לחנויות זה בדרך כלל ימי שישי אז נראה לי שאתחיל עוד כמה חודשים בשיטוט בחנויות

במקביל אני מתחיל בחקר נושא האקוסטיקה .
העליית גג כרגע בנוי בעצם מרצפת בטון אשר מכופה בפרקו למינציה והקירות כולם הם בעצם רצועות עץ דקות יחסית כאשר הם מחוברות לתשתית של גג הרעפים ( פח מגולוון ) וביניהן לבין גג הרעפים יש צמר סלעים.

ישנו גם חלל ריק בחלק מהאיזורים איפה שהקירות אנכים

מעניין איך ישמע החלל הנל ללא כל טיפול אקוסטי - כמו שזה נראה לי החלל יהי מעט "יבש " מידי - אבל את זה אדע רק עוד שנה :(

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

OBIONE1 כתב:@royla
·

תודה רועי

מכיוון ומדובר בתהליך ארוך והזמן היחידי שיש לי לבצע גיחות לחנויות זה בדרך כלל ימי שישי אז נראה לי שאתחיל עוד כמה חודשים בשיטוט בחנויות

במקביל אני מתחיל בחקר נושא האקוסטיקה .
העליית גג כרגע בנוי בעצם מרצפת בטון אשר מכופה בפרקו למינציה והקירות כולם הם בעצם רצועות עץ דקות יחסית כאשר הם מחוברות לתשתית של גג הרעפים ( פח מגולוון ) וביניהן לבין גג הרעפים יש צמר סלעים.

ישנו גם חלל ריק בחלק מהאיזורים איפה שהקירות אנכים

[img2=600x480]c:\עליית גג.JPG[/img2]

מעניין איך ישמע החלל הנל ללא כל טיפול אקוסטי - כמו שזה נראה לי החלל יהי מעט "יבש " מידי - אבל את זה אדע רק עוד שנה :(
...
·
לדעתי אתה צודק מאוד-יכול להיות סאונד יבש,אבל יכול גם שלא!!
שים לב לתמונות אצלי בבית כל התיקרה עץ שאמור לייבש סאונד וזה ממש לא קורה,יש לי סאונד חלומי אורירי ממש כמו בחדרים של החנויות :)
ולדעתי גם אתה יכול להגיע בקלות לאותה תוצאה,תצטרך לחכות ולחבר את הסטאפ אחכ תתחיל לשמוע שוב ושב את המערכת,תכייל,תזיז רמקולים ובסוף-תחליט אם צריך להחליף משהו,לפעמים הזוית של הרמקול -פנימה או ישר...זה מספיק!
כיף חיים.

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

royla כתב:
...
...
·
לדעתי אתה צודק מאוד-יכול להיות סאונד יבש,אבל יכול גם שלא!!
שים לב לתמונות אצלי בבית כל התיקרה עץ שאמור לייבש סאונד וזה ממש לא קורה,יש לי סאונד חלומי אורירי ממש כמו בחדרים של החנויות :)
...
·
אצלך אבל יש קירות בטון (אני מניח ) עם תיקרת עץ , כך שיש איזון.

אצלי המצב כרגע הוא שכל הקירות זה עץ , והרצפה היא פרקט למינציה - שאותו אני לא יודע אם להחשיב כחומר סופג או מחזיר קול מפני שהוא בנוי בעצם מ בסיס של HDF וציפוי של למינציה .

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

OBIONE1 כתב:
...
...
·
אצלך אבל יש קירות בטון (אני מניח ) עם תיקרת עץ , כך שיש איזון.

אצלי המצב כרגע הוא שכל הקירות זה עץ , והרצפה היא פרקט למינציה - שאותו אני לא יודע אם להחשיב כחומר סופג או מחזיר קול מפני שהוא בנוי בעצם מ בסיס של HDF וציפוי של למינציה .
...
·
לצערי הרב!! אתה צודק,הייתי בחדר כזה והסאונד היה יבש ולא אהבתי-אז אתה יכול לכסות את הקירות באריחים או כל דבר אחר...
שוב נחזור ונאמר-אתה צודק גם לדעתי יש לך בעיה של החיפוי -זה יהיה סאונד יבש
אבל זה קל לעשות תיקון :)המבנה שלך יש לו צורה מעולה :)
כיף חיים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #20 

אני גרתי בבית עץ כמה שנים טובות, הסאונד היה מעולה, בכלל לא יבש. עכשיו בבית בטון גריל, זה פשוט זווה. אבל עצלך זה לא בית עץ. אתה יכול להתקין לוחות גבס על כל החדר, עם קצת בידוד בינו לבין הקיר (לרוב מאוד חם בעליות גג בקיץ וקור כלבים בחורף אז רצוי לחשוב גם על בידוד טרמי. למזלך, צמר סלעים בדחיסות של 80 קג"מ עושה את השני הפעולות טוב)., זה יקטין את החדר אבל יעזור בהכל. לגבי הגג, מה הזווית שלו, מה המבנה, כמו בתמונה? גובה הגג הוא הפרמטר החשוב להתקנת אטמוס. מה גובה הקיר עד התחלת השיפוע?
אבל אתה לא צריך ולא אמור, לדעתי, להתקין את הרמקולים של אטסמוס בתקרה המשופעת אלה להעביר מוט לרוחב בגובה המתאים ועליו להתקין את הרמקולים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”