שאלה לגבי אבזור ארון תקשורת, תאורת לד, פס/י שקעים, אלפסק, מגן ברקים ועוד...

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

בארון התקשורת שאני מייעד לביתי מסוג U22 אני מתכנן אלפסק, פס או פסי שקעים, תאורת לד , סוויטצ'ים , ציוד אודיו, ממירים וכו'.
השאלות:

אני לא חושב שזה נכון או כדאי לשים אלפסק לציוד כמו רסיברים אז האם לחבר אותם למגן ברקים איכותי מספיק?

שאר הציוד , סוויטץ' HP 24 Ports 1GB ומודם משולב ראוטר ואולי ממירים ומזרים מדיה/מיני פיסי אני אחבר לאלפסק.
האם לכול הנ"ל יספיק אדוויס 850VA?
פס שקעים: מאחר ואני רוצה להפריד בין הציוד שיחובר לאלפסק ולציוד שלא יחובר אני חושב שכדאי לרכוש שניים של 6 ולא אחד של 12.
ניתן לרכוש כאלו שכוללים מפסק עם ממט, מה תפקידו של הממט, האם פסי שקעים אילו הכוללים ממט חיוניים לי או מיותרים?

תאורת לד: חשבתי לרכוש משהו כזה - http://www.ebay.com/itm/201555862551?eu ... 6ae3e&cp=1
כפי שאתם רואים הלדים מופנים כלפי מטה וניתן לשחק עם העוצמות בשלושה מצבים ע"י נגיעה.
אם אני רוכש כזה דבר היכן למקם אותו בהיררכיה בארון? נראה לי שהסדר אמור להיות : פנל שקעים, פנל שערות, סוויטץ' ואחר כך הלד כי אם הוא ימוקם למטה, התאורה תחסם ברובה ע"י הסוויטץ'.

אחרי שהארכתי רבות אני רוצה להודות לכול מי שיוכל לתת תשובות.
אני לא מחפש תשובות של "רצוי לקרוא לאיש מקצוע" אלא תשובות ענייניות, והמבין, יבין....

יום מקסים :)

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #2 

לגבי רסיברים וכו'.. - ממליץ לך לשים מגן דירתי שיגן על כל הדירה.

לי זה עלה כ-800 ש"ח כולל התקנה לדירה עם חשמל תלת פאזי.

תריץ חיפוש באתר בשם "שלושת המכות" ושם תמצא את החברה שמוכרת ואת המתקין המעולה !!

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@movieman
אני לא רוצה לפתוח את זה כאן אבל המגן ברקים הזה להבנתי, בניגוד למגן איכותי על השקע, אינו נותן השהיה, אז אם אחד למליון, או אחד למאה אלף, פגע ברק בבית, המכשיר הציל אותי, אבל אם יש נפילות מתח רגעיות בזו אחר זו, הוא לא נותן את המענה נגד המתח הלא יציב שמגיע בחזרה המהירה של החשמל ואת זה כן נותן מגן ברקים על השקע בנוסף להגנת הברקים.

אבל שוב, אני לא רוצה להתמקד רק בזה כי שאלתי נוגעת לעוד דברים. (Y)

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4974
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #4 

1. שקעים עם פקק מיותרים במקרה ביתי אם יש לך קשר עין ללוח חשמל. רצוי מאוד שתהיה הזנה נפרדת מהלוח אך ורק לארון תקשורת.
2. ארון 22 זה דבר די גדול, איפה אתה תוקע אותו? יש אוורור מאולץ? הוונטות שבאות עם הראק לרוב בסל"ד מאוד גבוה ויש להם ווליום של מסוק ממריא.
איך ומאיפה אתה מכניס את הכבלים?
3. לא צריך מגן ברקים לרסיבר, חבל על הכסף, לעומת אלפסק רצוי מאוד שיהיה לכל הציוד ההיקפי. 850VA מעל ומעבר. אם יש לך ממירים יס/הוט, קח בחשבון שהם צורכים בערך 100W ליחידה.
4. אני מאמין שאם התחלת את הפרויקט לבד, יש לך בראש את המבנה ואת המכשירים, אז ההתקנות שלהם זה רק לפי הנוחות והסדר שלך. תלוי מאוד גם מאיפה נכנסים הכבלים לארון.
5. סוויטץ 24 זה יפה, אבל מה עם פאץ' פאנל? גם תופס מקום ויש צורך בלא מעט מגשרים.
6. הרעיון של התאורה חמוד, אבל לדעתי לא מאוד יעיל ברגע שיש לך מכשירים בעובי משתנה. אם כבר אפשר לקחת נחש לדים ולהדביק בדפנות ופינות.
7. אצלי הכנסתי DVR של מצלמות אבל באיחור של כמה שנים ולכן בגלל גודלו זה נראה רע והוא בולט החוצה וגם מרעיש. ז"א, תחשוב future proof.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@Shtirlitz
תודה על התשובה.
לגבי הארון: הוא ימוקם בחלק השני של חדר השינה שלי שזה בעצם חדר האורונות של חדר השינה, אומנם ללא דלת אבל דיי מרוחק מאזור המיטה.
אם המאווררים יהיו חזקים מידי אולי אוכל להשקיטם עם בקר או להחליפם לכאלו שיודעים לשנות מהירות בחיבור לבקר.
לגבי המחברים: כבר רכשתי 32 יחידות קיסטונים CAT 6a של 3M. בגל שאני מתקין אותם על פנל ריק ויש לי 13 נקודות בבית , לא כולל מה שייכנס עכשיו בעתיד לארון עצמו כך שהעדפתי כבר לרכוש סוויטץ' 24 פורט.
תוכל להסביר מדוע מיותר מגן ברקים על השקע לרסיבר או שהתכוונת לזה שמותקן לכול הבית בארון החשמל? הרי נפילות וחזרות מניאות של חשמל הם מכת מוות לרסיבר, לא?
לגבי התאורה: מקבל את עצתך.

תודה על העזרה,
גיא

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

המגן ברקים לרסיבר לדעתי ומניסיוני מיותר כי הוא לא באמת מגן מירידת מתח. אלא אם אתה יודע בוודאות שיש ניתוק עם השהייה בירידת מתח, מה שדי נדיר וכמעט אי אפשר לדעת. בעיקר עם כאלה של GPT והיונדאי ומה שמוכרים בהום סנטר.
מגן ברקים ראשי לא שמתי אצלי בלוח ואצל ההורים שלי דווקא כן. יש הבדל? לא. והבתים שלנו בהפרש של 400 מטר אחד מהשני וניזונים מאותו שנאי. בחורף אצלי אני השארתי את כל הציוד מחובר לשקעים ואילו ההורים שלי הוציאו את הכל הציוד מהשקעים. דווקא אצלם נדפק הרסיבר בתצוגה :wink: לך תבין. ויש להם מגן ברקים בשקע.
מה שאני אומר הרבה ללקוחות, אם ההמגן עושה לך תחושה טובה, אז תקנה :D

ארון תקשורת בחדר שינה זה מעולה, אבל מה עם תשתית תקשורת, עיניות למכשירים, כבלי רמקולים והכנות צנרת להכל? זה ממש לא טריוויאלי ודורש תכנון מדוקדק מראש.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #7 

הGPT והיונדאי עם ההשהיה סובלים מריטוט מגעים בירידת מתח בגבול הניתוק (180VAC) ולכן לא מומלץ לחבר אותם לשום דבר בכלל. הם יגרמו יותר נזק מאשר תועלת במקרה כזה.
..

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@Shtirlitz
לא נכנסתי לעניין התכנון אבל אם שאלת, אז כן, הכול תוכנן מראש!
הקיר שאליו צמוד הארון, בצידו השני זה קיר הסלון עליו יותקן מסך הקרנה, זה אומר שיש הכנות למעבר כבל רמקול לסנטר, עניות וכול דבר אחר שאדרש לו, כמובן שגם כול הרשת מתנקזת לשם, וכבלי הרמקולים, הכול תוכנן בקפידה ובליווי חברה שעזרה בתכנון, בנוסף לחשמלאי תותח שעובד אצלי ומי שגר בצפון, באיזור רמה"ג, אשמח להמליץ עליו.
לגבי מגיני ברקים, אם לא gpt ובטוח שלא יונדאי, האם יש אחרים שלא רוטטים ולא מזיקים וכן נותנים השהייה אמיתית והגנה אמיתית?

לגבי הזנה נפרדת לציוד שבארון, מדוע זה הכרחי?
החשמלאי שלי טוען שהצריכה של כול הציוד היא לא מצדיקה הזנה נפרדת אז אני מניח שהשיקול הוא לא מהבחינה הזאת אלא כדי לבטל השראות למיניהם שיגרמו לזימזומים ושאר חולאים אחרים(?)
ומה לגבי המקרן? אני יודע שגם בזה יש לאנשים בעיות, למשל, כשפותחים תריס חשמלי אז יש הפרעות בשידור, האם גם הזנת החשמל שלו צריכה להיות נפרדת? בקיצור למה להפריד ואת מה להפריד?

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אצלי בניתי תשתית חשמל מאפס אז זה היה הרבה יותר קל.

כל הציוד תקשורת, מחשוב ואודיו ווידאו יושב על אותה פאזה עם 3 פקקים ופחת נפרד. המטרה זה כפי שכתבת למנוע זמזומים, לולאות אדמה מפאזות שונות והשפעות רשת חשמל ביתית על הציוד קצה. אין בעיה של עומס בשום מקרה, רק עניין של הפרדה, ז"א אם המדיח מקפיץ את הפחת של הבית, כל הציוד נשאר דולק. גם סידרתי את הפאזות כך שעל הפאזה של המערכת אין שום ציוד השראתי או פלוארסנטי (פחות רלוונטי למשנקים אלקטרוניים).

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תודה (f)

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”