מחפש המלצה מה לעשות נגד יתושים בבית

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
dodi88 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

היי,

למרות שאנו נמנעים מלהשאיר דלתות, יציאות לגינה, רשתות של חלונות וכ'ו פתוחים, היתושים מצליחים לחדור אלינו הביתה ולעקוץ את כל בני המשפחה, מקטן ועד גדול.

האם יש בידכם המלצה כיצד להילחם בהם? מה אתם עושים בנידון?

עד עכשיו היה לי קוטל יתושים שכלל מנורת "אור אולטרה-סגול"או דומיהם, עשתה עבודה נחמדה, שמתי במקום גבוה בבית. אך העבודה לא הייתה מדהימה ואבסולוטית....

כעת, עבר הרבה זמן והיא כבר אינה אפקטיבית - לפני שאצה לי הדרך ואני רוכש אחת חדשה: אולי עליי לשנות כיוון.

אז מה אתם עושים? אשמח לשמוע.

תודה רבה מראש!!

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9459
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1144 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

צדים אותם עם מחבט יתושים

קראתי משהו על שיחים מיוחדים שאמורים להבריח אותם אבל עוד לא ניסיתי

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #3 

אמרו לי ש3-4 לחיצות על K-600 בפינות החדר מבטיחות לילה שקט . לא ניסיתי בעצמי כי אני חושש מחשיפה לחומרי הדברה .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1604
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 520 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

בזמנו פורסם בפורום תפוז מלכודת חרקים DIY.

שליחה #4 

קישור לגוגל: זבבוק

לוקחים בקבוק פלסטיק משקה קל ועושים בו ארבע חורים (עם סיגריה) בשליש התחתון, כאשר למעלה הפקק סגור. מתחת לגובה החורים שמים "חומר" שהוא הפיתיון לחרקים.

עבור זבובים, החומר הוא בשר רקוב עם קצת דם או משהו עם המון סוכר.
עבור יתושים, זה חומר שמפריש המון CO2 (נדמה לי סודה לשתיה או שמרים שתוססים או לקטוז..)

ואז תולים את זה איפשהו באיזור שבו הם מרחפים.

לאחר כמה שעות/ ימים רואים את התוצאה בדמות החרקים שנכנסו לבקבוק דרך החורים ונלכדו בו.

העיקרון הוא שהם נכנסים דרך חורי הסיגריה אבל בכדי לצאת, הם עולים למעלה (לאיזור הפקק) ושם הם תקועים עד שהם מתים. למזלנו אין להם מספיק שכל לחפש את היציאה באיזור הנמוך.

בהצלחה,

ג'יימס

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #5 

הכי יעיל זה למנוע אותם.
חשוב לדעת שיתושים לא עפים רחוק ממקום הדגירה. כשיש הרבה יתושים, כמעט בטוח שיש מים עומדים במרחק של עד 20 מטר מהמקום (אם מספר מועט של יתושים, ייתכן שאחד או שניים הרחיקו עוף - סטטיסטיקה).
מים עומדים זה לא אומר שלולית, זה יכול להיות משהו קטן כמו מים בגובה 2 מ"מ בעדנית או אפילו קצת מים שנשארו על עלים גדולים לאחר השקייה. לא צריכים להיות הרבה מים אך חייבים להיות מים עומדים.
החיפוש יכול להיות קצת קשה - אפשר לעשות מזה משימה מאתגרת לילדים - אבל כמעט בטוח שהמים העומדים קיימים במרחק מאוד קרוב לבית.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”