מודם בממ"ד - פתרון לשיפור הקליטה בבית?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mogliD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בבית של הורי מיקמו באופן מבריק את המקום היחיד בו בזק הצליחו להתקין קו תקשורת בממ"ד.
אני מחפש פתרון איכותי ויציב להגדלת הקליטה בכל הבית.
מדובר בבית בן שתי קומות כאשר הממד בקומה השניה קרוב למדרגות. (גודל הבית כ 200 מ"ר)
היום אני משתמש במגדיל טווח של tp-link אבל הוא לא עושה את העבודה.
אשמח להמלצה על איזה רכיבים לקנות (router/AP או מה לא, אחד? שניים?), ואם אפשר איזה הסבר פשוט על איך לקנפג את כל המערכת.
אין לי בעייה לשים רכיב אחד בקומה למעלה בנוסף למודם, ורכיב נוסף בקומה למטה. העיקר שתהיה קליטה טובה בכל הבית.
אציין רק שאין תשתית קווית בבית והכל תלוי בעצם במודם שנמצא בממ"ד.

תודה!

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

כל פתרון אלחוטי לא ייתן תוצאות טובות כשמדובר בקיר ממ"ד, אתה חייב למצוא דרך להוציא ממנו לפחות כבל רשת אחד לחדר אחר.

mogliD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ממש מחוץ לממ"ד יש לי קליטה טובה, ויש שם אפילו נק' חשמל שאוכל לחבר אליה את המכשיר הנוסף.
הנק' הזו נמצאת גם במקום די מרכזי בקומה העליונה ככה שתספק קליטה די טובה לשאר הקומה. בהנחה ואני ממקם שם את הראוטר/AP הנוסף מה יהיה הsetup הממולץ?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #4 

יש לי פתרון בשבילך:
http://www.hometheater.co.il/vt251417.html

עובד נהדר מנסיון אישי.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

avigdork
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #5 

עדיף לנסות להעביר כבל רשת ולחבר שם ראוטר נוסף.

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #6 

shraga007 כתב:יש לי פתרון בשבילך:
http://www.hometheater.co.il/vt251417.html

עובד נהדר מנסיון אישי.
...
·
לפי הודעת פותח השרשור אין לו נקודת טלפון במיקום נוסף אלא רק בממ"ד:

בבית של הורי מיקמו באופן מבריק את המקום היחיד בו בזק הצליחו להתקין קו תקשורת בממ"ד.
...
אך יש מישהו באתר שמחפש לקנות את המתאמים הללו אז אני יפנה אותו אליך אחרי שפותח השרשור יגיב קודם. אולי הוא לא הסביר את עצמו כמו שצריך ויש לו קו בזק במיקום אחר.

mogliD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אוקיי, בדקתי שוב. מסתבר שיש עוד נק' טלפון של בזק בקומה למטה באיזור מרכזי.
אלוהים יודע למה המודם בזק לא הותקן שם. האם אני יכול פשוט להעביר את המודם ולחבר אותו בנק' טלפון הזו?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #8 

@mogliD
·
אתה יכול.
שים לב שאתה שם פילטר על השקע השני אם הוא מחובר לטלפון.
זה אולי יפתור לך את הבעיות למטה, אבל למעלה יהיה לך בעיה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@mogliD
·
לפי מה שזכור לי לא בכל קו האינטרנט יעבוד לך. איזה משתמש פה חיבר את המודם לקו במיקום אחר בבית והאינטרנט לא עבד לו אז הוא פתח פה שרשור ושאל למה זה לא עובד לו אז הסבירו לו למה זה לא עובד וצריך לשנות משהו בחיווט של בזק (אני לא זוכר מה בדיוק ובאיזה שרשור זה נמצא) אז עדיף שתנסה לחבר את המודם ותבדוק אם יש לך אינטרנט.
תחזיר פה תשובה לגבי המתאמים האם אתה רוצה לקנות אותם כי אם לא אני יפנה אליו מישהו שמחפש כאלה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

mogliD כתב:אוקיי, בדקתי שוב. מסתבר שיש עוד נק' טלפון של בזק בקומה למטה באיזור מרכזי.
אלוהים יודע למה המודם בזק לא הותקן שם. האם אני יכול פשוט להעביר את המודם ולחבר אותו בנק' טלפון הזו?
...
אם שני השקעים מחוברים לאותו קו אז כן, אפשר פשוט להעביר את המודם, רק שים-לב שאתה שם פילטרים בכל השקעים בבית שמחובר אליהם משהו.

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

NegativeIQ כתב:
...
...
אם שני השקעים מחוברים לאותו קו אז כן, אפשר פשוט להעביר את המודם, רק שים-לב שאתה שם פילטרים בכל השקעים בבית שמחובר אליהם משהו.
...
·
דן למה צריך לחבר פילטרים בקווים האחרים כשעושים בהם שימוש כשבקו אחר נמצא מודם?
קראתי כמה פעמים את אותו המלצה פה באתר אך עד היום לא הבנתי למה בעצם מכוון שלמייטב הבנתי הפילטר הוא בסה״כ מאפשר לך לחבר טלפון וגם מודם מבלי שתצטרך לנתק אחד מהם לטובת השירות השני כמו שהיה פעם אך בקו אחר למה יש צורך? מכוון שיש רק טלפון אז למה הוא עושה בעיות?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

miCkEy6772 כתב:
...
...
·
דן למה צריך לחבר פילטרים בקווים האחרים כשעושים בהם שימוש כשבקו אחר נמצא מודם?
קראתי כמה פעמים את אותו המלצה פה באתר אך עד היום לא הבנתי למה בעצם מכוון שלמייטב הבנתי הפילטר הוא בסה״כ מאפשר לך לחבר טלפון וגם מודם מבלי שתצטרך לנתק אחד מהם לטובת השירות השני כמו שהיה פעם אך בקו אחר למה יש צורך? מכוון שיש רק טלפון אז למה הוא עושה בעיות?
...
בגדול קו הטלפון מעביר קול בתדרים בין 300Hz ל-3000Hz, טווח יחסית קטן ובגלל זה אנשים נשמעים הרבה פחות טוב בטלפון מאשר במציאות. עם זאת קו ה-DSL מנצל בדיוק את זה - מדובר במודם אנלוגי לכל דבר אלא שהוא משתמש בדיוק בתדרים הגבוהים האלה שקו הטלפון הרגיל לא מעביר וככה מגיע למהירויות גבוהות וגם מאפשר להשתמש בטלפון הרגיל במקביל.
עד כאן לגבי איך DSL עובד. למה צריך את הפילטרים? בגלל שהסינון של טווח הקול של הטלפון הרגיל מתבצע רק במרכזיה ולא במכשיר עצמו. מכשיר הטלפון עצמו מכיל מיקרופון ורמקול ולא הרבה מעבר, הוא יעביר על הקו גם קול בתדר גבוה יותר מ-3000Hz, וזה משבש את התדרים של המודם ומונע סנכרון. בגלל זה חייבים להתקין פילטרים על כל השקעים, שמבצעים בעצם את הסינון של התדרים עבור הטלפון הרגיל כבר אצלך בבית ככה שהתדרים השמורים ל-DSL יהיו נקיים.

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

תודה על ההסבר המצוין. עכשיו סופסוף אני יודע למה צריך לחבר פילטרים בקווים. :)

SagsagMan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #14 

NegativeIQ כתב:למה צריך את הפילטרים? בגלל שהסינון של טווח הקול של הטלפון הרגיל מתבצע רק במרכזיה ולא במכשיר עצמו. מכשיר הטלפון עצמו מכיל מיקרופון ורמקול ולא הרבה מעבר, הוא יעביר על הקו גם קול בתדר גבוה יותר מ-3000Hz, וזה משבש את התדרים של המודם ומונע סנכרון. בגלל זה חייבים להתקין פילטרים על כל השקעים, שמבצעים בעצם את הסינון של התדרים עבור הטלפון הרגיל כבר אצלך בבית ככה שהתדרים השמורים ל-DSL יהיו נקיים.
...
הסיבה שאתה מציין (מניעת החדרת רעשים מהטלפונים בבית לתדרי ה-DSL) היא רק פן אחד של ההפרעה הפוטנציאלית של מכשירי הטלפון ל-DSL (ולדעתי גם הפן הפחות משמעותי, אם כי אין לי מידע מדויק).
פן יותר משמעותי לדעתי, הוא כנראה הניחוּת שמכשירי טלפון שמחוברים לקו יכולים לגרום לאות ה-DSL. בתור התחלה, כל מכשיר נוסף שמחובר לקו מגדיל את העומס הפוטנציאלי על הקו, והגדלת העומס גורמת להנחתה של האות. כשמדובר בשיחת טלפון רגילה, המשמעות היא שה"ווליום של השיחה" נמוך יותר עם כל מכשיר נוסף ש"עולה על השיחה", אבל לשיחה קולית זה לא כ"כ מפריע. העניין הוא שכשמדובר בתקשורת נתונים - אות חלש יותר פירושו יחס אות לרעש נמוך יותר, מה שפוגע באיכות התקשורת ובקצב הנתונים המרבי האפשרי.
בנוסף, מעבר לניחות הבסיסי שנובע "סתם" מחיבור מכשירים נוספים, מעגלי הגנה פנימיים בטלפונים עשויים, כתלות במעגל המדויק, לגרום ל"קיצור", או ניחות משמעותי, של תדרים גבוהים, ולכן לפגיעה מהותית בתקשורת הנתונים.

לסיכום, כשהם מותקנים על כל השקעים, המסננים מאפשרים (כשהם מתוכננים היטב) פשוט "לנתק" את כל השפעות מכשירי הטלפון על תדרי ה-DSL, הן מבחינת רעשים שהם מייצרים, והן מבחינת הניחות שהם עשויים לגרום לאות ה-DSL.

סיבה משמעותית אחרת - שמירה על איכות השיחה הקולית. נסה פעם לקיים שיחה מטלפון שמחובר ללא מסנן לקו עם מודם DSL - בפירוש שומעים את המודם עובד. המסנן מונע הפרעות של ה-DSL לשיחות טלפון רגילות.

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

SagsagMan כתב:
...
...
הסיבה שאתה מציין (מניעת החדרת רעשים מהטלפונים בבית לתדרי ה-DSL) היא רק פן אחד של ההפרעה הפוטנציאלית של מכשירי הטלפון ל-DSL (ולדעתי גם הפן הפחות משמעותי, אם כי אין לי מידע מדויק).
פן יותר משמעותי לדעתי, הוא כנראה הניחוּת שמכשירי טלפון שמחוברים לקו יכולים לגרום לאות ה-DSL. בתור התחלה, כל מכשיר נוסף שמחובר לקו מגדיל את העומס הפוטנציאלי על הקו, והגדלת העומס גורמת להנחתה של האות. כשמדובר בשיחת טלפון רגילה, המשמעות היא שה"ווליום של השיחה" נמוך יותר עם כל מכשיר נוסף ש"עולה על השיחה", אבל לשיחה קולית זה לא כ"כ מפריע. העניין הוא שכשמדובר בתקשורת נתונים - אות חלש יותר פירושו יחס אות לרעש נמוך יותר, מה שפוגע באיכות התקשורת ובקצב הנתונים המרבי האפשרי.
בנוסף, מעבר לניחות הבסיסי שנובע "סתם" מחיבור מכשירים נוספים, מעגלי הגנה פנימיים בטלפונים עשויים, כתלות במעגל המדויק, לגרום ל"קיצור", או ניחות משמעותי, של תדרים גבוהים, ולכן לפגיעה מהותית בתקשורת הנתונים.

לסיכום, כשהם מותקנים על כל השקעים, המסננים מאפשרים (כשהם מתוכננים היטב) פשוט "לנתק" את כל השפעות מכשירי הטלפון על תדרי ה-DSL, הן מבחינת רעשים שהם מייצרים, והן מבחינת הניחות שהם עשויים לגרום לאות ה-DSL.

סיבה משמעותית אחרת - שמירה על איכות השיחה הקולית. נסה פעם לקיים שיחה מטלפון שמחובר ללא מסנן לקו עם מודם DSL - בפירוש שומעים את המודם עובד. המסנן מונע הפרעות של ה-DSL לשיחות טלפון רגילות.
...
·
עכשיו אני מבין למה כשאני מרים את הטלפון בשתי עמדות יש ניחות קול. (Y) הסבר מצוין!
תודה. האם יש אפשרות להתגבר על כך שישמעו בשתי עמדו אותו הדבר?

SagsagMan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

miCkEy6772 כתב:עכשיו אני מבין למה כשאני מרים את הטלפון בשתי עמדות יש ניחות קול. (Y) הסבר מצוין!
תודה. האם יש אפשרות להתגבר על כך שישמעו בשתי עמדו אותו הדבר?
...
לא ממש הבנתי את השאלה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

SagsagMan כתב:
...
...
לא ממש הבנתי את השאלה.
...
הוא שואל אם הוא יכול למנוע את הקול החלש בשיחה רגילה כשאתה מרים טלפון שני שמחובר לאותו קו.

אגב, סתם אנקדוטה, ששמתי-לב בעצם כמה מטופש זה ש-DSL זה ראשי תיבות של Digital Subscriber Line בעוד ש-DSL הוא לא דיגיטלי בכלל אלא אנלוגי לחלוטין.

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

תרתי משמע! רשמת שאם מרימים את הטלפון בשתי עמדות אז יורד הקול אז שאלתי היא האם יש אפשרות להרים את הטלפון בשתי עמדות וישמעו אותו הדבר.

SagsagMan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

NegativeIQ כתב:הוא שואל אם הוא יכול למנוע את הקול החלש בשיחה רגילה כשאתה מרים טלפון שני שמחובר לאותו קו.
...
miCkEy6772 כתב:תרתי משמע! רשמת שאם מרימים את הטלפון בשתי עמדות אז יורד הקול אז שאלתי היא האם יש אפשרות להרים את הטלפון בשתי עמדות וישמעו אותו הדבר.
...
כששני טלפונים מחוברים לשיחה אמורים לשמוע אותו הדבר בשניהם, אם כי השמע בשניהם כאמור חלש יותר ממצב שבו רק טלפון אחד מחובר לשיחה.
אם הקול החלש מפריע לך, אני מניח שאפשר לעשות שימוש במגבר, אם כי לא קל למצוא כאלו שמתחברים ישירות לקו הטלפון (רוב המגברים מתחברים בין בסיס הטלפון לשפופרת).
אפשרות נוספת (ויקרה) היא להתקין מרכזיית טלפון פרטית, או ציוד VoIP, ואז ליצור שיחת ועידה בין שלוחות של המערכת.
NegativeIQ כתב:אגב, סתם אנקדוטה, ששמתי-לב בעצם כמה מטופש זה ש-DSL זה ראשי תיבות של Digital Subscriber Line בעוד ש-DSL הוא לא דיגיטלי בכלל אלא אנלוגי לחלוטין.
...
לא מבין את ההצהרה שלך. כל העולם הממשי שבו אנו חיים הוא תקבילי (אנלוגי) לחלוטין. העולם הספרתי הוא מציאות מדומה, שהיא תוצר של פרשנות של העולם התקבילי לפי מוסכמות ותקנים שונים.
אפילו הטרנזיסטורים בתוך שבבי מעבדים פועלים בסופו של דבר על מתחים תקביליים. מה שהופך את המתחים הללו למידע ספרתי הן מוסכמות של רמות מתחים (טווח מתחים מסוים הוא "0", טווח מתחים מסוים אחר הוא "1").

בפרט לגבי DSL, מדובר בשירות של מידע ספרתי טהור (שיכול, אך לא חייב, לחלוק את הקו עם שירות נוסף - POTS תקבילי), ולכן הגיוני מאוד שהשירות ייקרא digital. זה שהמידע עובר במציאות על קו תקבילי זה ברור מאליו (כי כפי שציינתי לעיל - לא ייתכן אחרת), וזה לא משנה במאום את עצם העובדה שהשירות במהותו הוא שירות של תקשורת ספרתית.

אגב, בעבר היו מציעים על קו הטלפון שירות שנקרא ISDN, רוצה לנחש מה זו ה-D שם?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”