טלויזיות VIZIO - זול, זה זול!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #1 

כשאנשים התחילו לרכוש טלויזיות של VIZIO באינטרנט ולהלל אותן, יצרתי קשר עם חבר טוב שמתגורר בארה"ב שטען שכל המותג הזה VIZIO הוא לא יותר ממותג זקש לתנורי אמבטיה.
למרות שכך, חברי פורום היללו, שיבחו, ציטטו מבחנים אוביקטיבים וע"פ נראה כאילו באמת יש מתנות חינם.
בביקור האחרון שלי בארה"ב ניגשתי לחנות Best buy גדולה לחזות בפלא במו עיני, כי טוב מראה עיניים.

אז נתחיל מהסוף.
אותי לימדו להאמין רק למחיר ולתאריך בעיתון, באותה מידה אני לא מאמין לאף מבחן השוואתי כי אני לא יודע מי עומד מאחוריו ומי שילם כסף כדי לקיים אותו... כן, כן גם באתרים "מקצועיים"! כשאנשים צעקו על רולטת הפנלים של סמסונג והציגו מבחנים "אובייקטיבים" אני המשכתי לטעון שבמבחן המשתמש והעין האנושית כל שלושת הפנלים מאוד ראויים ואפילו ה"תחליפיים" טובים יותר. היו בעלי עניין שרצו להזיק למותג...אבל זאת רק דעתי הצנועה והלא מחייבת.

שנית, עניין חו"ד של המשתמשים.
היות ולא ניתן להשוות בארץ בחנויות מול מכשירים אחרים, חוות הדעת של משתמשים ביתיים שאין להם נקודת יחוס אמיתית למכשיר אחר, שווה לקליפת השום. בלי קשר שלמין האנושי יש נטייה לדיסוננס, קרי, להצדיק את מעשיך או במקרה הנ"ל, להצדיק את הרכישה.

אלו היו הסיבות שהובילו אותי לחפש ולבחון את המכשיר והמותג בעצמי.
לדעתי האישית, הצנועה והלא מקצועית (אבל מאוד אובייקטיבית) מדובר בזקש של התנורים לאמבטיה.
מוצר בינוני מינוס, שלא לומר בעיקר מינוס.
התמונה פשוט גרועה ליד הסמסונג והסוני שעמדו ליד. בהירות, חדות, עיצוב... עשר רמות מתחת למתחרים.
אני באמת לא מבין את ההילולה סביב המוצר הזה מלבד המחיר... שלדעתי לא זול בכלל.
ה 50 אינטש 4K נמכרת ב 599 דולר. סוני 48 אינטש לא 4K נמכרת ב 529 וסמסונג סדרה 5 48 אינטש נמכרת ב 589....
כמו שאני תמיד אומר שזול וזוגלובק מתחילים בז' ובשניהם תקבלו את הנקניק בסוף. במיוחד שהמחיר לא כזה אטרקטיבי.

שורה תחתונה, מפתיעה לרעה בכל היבט.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

ראשית, לא ראיתי בשום מקום, לא כאן בפורום ולא באתרים ובפורומים בחו"ל, שיש בכלל הילול ושבח למותג הזה. ראיתי דעות וביקורות שגם בדרך כלל ציינו את המגרעות או הנקודות החלשות ואף קטלו לפעמים לגמרי בדגמים הלא מוצלחים.
שנית, הבדיקה שעשית לא אומרת הרבה. הסתכלת בתצוגה בחנות מסויימת על מסכי VISIO שעמדו ליד מסכים של מותגים אחרים וראית שהתמונה ב VISIO פחות טובה. אז מה? מה זה אומר בכלל? לא הרבה.
לא ברור בכלל איזה דגמים השווית. וגם אז, איזו מן השוואה זו? לקחת מדידות? ניטרלת הבדלים הנובעים ממקור או הגדרות? מה הפואנטה של בדיקה כזו בכלל? וזו נראית לך בדיקה אובייקטיבית יותר מביקורת של אתרים "מקצועיים" וכו'?
וגם אם מקבלים את דעתך, שהיא לגיטימית, היא בסה"כ גם כן דעה סובייקטיבית ולא משהו מקצועי בפני מישהו אחר..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20182
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

לפי התמונה בדקת את סדרת ה-D החדשה, שזאת הסדרה הכי נמוכה של ויזיו.
בד"כ בחנויות "מכיילים" את הטלויזיות של סוני, סמסונג, LG וכו' למצב VIVID כדי שהמסכים יראו יפים, בהירים וימשכו את העין, Best Buy ידועה לשמצה על זה. זה מובן מאליו שמסך שלא מכוייל כך יראה לך חסר עומק ו"גרוע". בכל אופן, כפי שאמרת, אתה לא יכול לדעת מי משלם וכמה כדי לדחוף את המוצר שלו, גם בחנות.
כפי שנאמר מעלי הבדיקה הסובייקטיבית שלך בחנות לא אומרת הרבה. אתמול הייתי בחנות וראיתי כל מני טלויזיות. חלק ממותגי המדבקה הציגו תמונה שלא נראתה פחות טובה מתמונה שהציגו טלויזיות מחברות מוכרות שנחשבות לאיכותיות, האם זה אומר שהן באמת כאלה טובות? - לא, כי אי אפשר לשפוט מסך לעומק בצורה כזו.
יכול להיות שיש משהו בזה שהתמונה פחות חדה בויזיו, הם הגיעו להחלטה להקטין את עיבוד התמונה שהמסך מבצע, ובכך להעביר יותר מ"כוונת המשורר" מבחינת תוכן, ופחות לנסות לעבד ולחדד אותו. אבל באמת, בלי לדעת מה היו ההגדרות של כל המסכים בחנות, זאת רק הנחה.

כן, יש לי את סדרת ה-M 2015, ואני אישית מרוצה מאד מהמסך. לאחר שכיילתי אותו עם מד-צבע (Colorimeter) אני מרוצה עוד יותר.
המסך מגיע מכוייל בצורה מדוייקת למדי מהמפעל, גם מבחינת האפורים וגם מבחינת הצבעים. והשיפור שהשגתי ע"י כיול עם המכשיר שיפר את התמונה רק במעט.

http://ca.rtings.com/tv/reviews/vizio/d-series-4k-2016
rtings קונים את המסכים שלהם, והם לא מסופקים להם ע"י החברות לביקורת. בנוסף הכסף שהם עושים הוא מקניה של אנשים דרך הלינקים באתר שלהם.

בנוגע לרולטת הפאנלים, rtings (נראה לי) עשו השוואה בין 3 פאנלים שונים מתוך אותו דגם מסך. ובסך הכל ההבדלים היו מינוריים יחסית מבחינת ביצועים.
מה שכן, היה ההבדל משמעותי בנתון הניגודיות. ברגע שיש לך מסך עם ניגודיות של 4400:1 ואז פאנל אחר עם ניגודיות של 3700:1, זה משהו שלא קשה לשים לב אליו, כי השחורים יראו אפורים יותר (באותה עוצמה של תאורה אחורית). כפי שאמרת בעצמך, ההגדרה של המילה "ראוי" הוא סובייקטיבי למדי.
מבחינתך אולי הם ראויים, מבחינתם של צרכנים אחרים - לא.

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

לכל הפחות תן לי קרדיט שכבר ראיתי בחיי מכשיר או שתיים.
נתנו לי שלט ביד ולשחק עם ההגדרות וכל מה שניסיתי נראה רע, אבל ממש רע ביחס למסכים האחרים (בהם לא נגעתי).
נכון זאת דעתי האישית, הסובייקטיבית והלא מחייבת.
אולי כי זאת הסדרה הנמוכה ואולי כי זה מכשיר פח...
כל מה שאני אומר הוא שבמחיר שלו שווה לרדת ב 2 אינטש ולקחת מותגים רציניים יותר.

אין לי מניות לא בסמסונג (נהפוך הוא) ולא בסוני.

בסה"כ מציין את ההתרשמות האישית שלי, לטובת אלו שמתכננים לרכוש מכשיר שכזה.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #5 

בנוסף לתגובה של TheCoolest כבר הוכח שהרוב המוחלט של הקונים בכלל לא יודע לכייל את המסך.
ברוב המקרים אצלו אחרי הקניה הוא מחבר בצורה מהירה וזה מה שהוא רואה.

אני זוכר בזמנו שקניתי את הפיוניר שלי לפני 10 שנים, סמסונג היה בדיוק במקום של היצרנים הזולים שפותח השרשור מדבר עליהם.
גם אז דגם Q91(ככל הנראה לי) נתן תמורה יפה מאוד במחצית הסכום למסכי פיוניר ופנאסוניק.

עם התקדמות הטכנולוגיה, השיתוף בין החברות ביצור הפאנלים ההבדלים בין המותגים לא מצדיקים הבדלי מחיר של 100%.
בטח שבארץ, המותג סמסונג בעייתי מאוד בנושא האמינות והשירות.
היבואן הרשמי מתנהג שאין עוד מלבדו, מסכים מסיימים את חייהם סביב טווח של 3 שנים והפלא ופלא גם המסכים המהוללים האלה סובלים מאותם בעיות ממש כמו אחיהם הזולים.

היום עם יוקר המחייה המשתולל בעולם כולו ובארצנו באופן מיוחד, יש משנה חשיבות לווליו פור מאני.
לא סתם שזה הפך למדד די משמעותי בכל האתרים שסוקרים מסכים....

ואגב זה נכון כמעט לכל מוצר, אני לדוגמא אחרי סמסונג S1, S2 ו-נוט, הבנתי שאני מאדה חצי עלות תוך מספר חודשים והבנתי שזה לא כלכלי.
בטח ובטח שיש המון יצרנים שמספקים טלפונים לא פחות טובים בחצי עלות.

אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו, מי שהפרוטה מצוייה בכיסו ואין לו דאגות שיקנה מה שהוא רוצה.
רק שיקח בחשבון שלא תמיד מותגים ומחיר מפוצץ הם ערובה לאיכות עליונה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אני האחרון שימליץ לך לקנות סמסונג.
אבל כשסוני עולה 70 דולר פחות (פחות 2 אינטש ולא 4K ולא SMART) לא מבין למה לרכוש VIZIO

אין מתנות חינם!
נכון מחיר גבוה הוא לא תמיד ערובה לאיכות.
אבל מחיר זול הוא כמעט תמיד ערובה למוצר נחות.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

@ahersko
·

אתה טועה ובגדול, יש מוצרים זולים שנותנים יופי של תמורה ועושים עבודה מעולה!

אתה מדבר על מסכים בגודל של עד 50 אינץ' שהם זולים ולכן המחירים הם בסדרי גודל קטנים.
תעלה ל-65 ו-75 אינץ' ותראה את הבדלי המחירים.

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

תן דוגמא.

למשל מסכים של שארפ שיש להם מחיר מעולה בגדלים של 70-80 אינטש, התמונה פשוט גרועה ומנגנון ההחלקה זוועה.
תשווה את זה למכשיר שעולה פי שש... עולם אחר.
אני לא מכיר מכשיר טלויזיה זול וטוב, גם לא טלפון וגם לא טאבלט.
הזולים, הסינים, עם המפרט המטורף שווים לת#ת. נדפקים מהר, תוכנה גרועה, מלאים בבאגים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

אפשר לומר גם שהונדה יקרה יותר מב.מ.וו, ממש השוואה רצינית.
לא פירטת בכלל אילו דגמים השווית ובאילו פרמטרים. חוץ מזה, אני די בטוח שגם לויזיו יש דגמים נחותים ודגמים לשוק ההיי-אנד, דוגמאת סדרת הרפרנס R שגם עולה בהתאם לביצועים.
אגב, יצרן מדבקה פשוט בדרך כלל לא מציג את מרכולתו בתערוכות ולא מיישים חידושים ופיתוחים ראשון בשוק..

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

@ahersko
·

בבקשה:
אני וחבר קנינו מקררים באותו זמן.
הוא קנה סמסונג ב-10K ענק עם בר מים, קוביות קרח.
אני קניתי מקרר בלומברג, טורקי, 582 ליטר נטו,בעלות של 45% מהמחיר שהוא שילם.

בנתיים הוא כבר קרא לשירות שלו מספר פעמים ואחרי 3 שנים עשה ביטוח פרטי(כי כל תיקון שם זה עלות של חצי מקרר)
אצלי עובד(בלי עין הרע) ללא דופי.
המקרר מעולה, גדול ומרווח והמזון נשמר לטווחי זמן לא הגיוניים.

יש מוצרים זולים שעושים עבודה של מוצרי פרימיום.

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

היות ועיקר הדיונים פה היו על המכשירים הזולים הרי סדרת הרפרנס לא רלוונטית.
לגבי המקרר... אולי ואולי גם עניין של מזל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

ממליץ לראות ביקורות (גם של משתמשים רגילים, ולא רק "מקצועיות") של סדרת הP החדשה.
כן, היא לא מושלמת, אבל בסופו של יום היא משתווה לסדרות של סמסונג ושות' שעולות קרוב לפי 2 מהויזיו.
בכל אופן, זכותך המלאה לא לאהוב את איך שהטלויזיה נראת ואת איכות התמונה שלה, אבל מכאן ועד לקבוע את העובדות שקבעת בהודעה הראשונה המרחק גדול.
ויזיו זה לא מותג מדבקה כמו אלה שאתה רואה בארץ. הם מפתחים טכנולוגיות חדשות לבד ומיישמים פיצ'רים פורצי דרך במסכים שלהם.

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 169 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #13 

אני הראשון שתומך בווליו פור מאני(אבל לא בכל מיני בולשיט מתבכיין של יוקר מחיה, כאילו שהמצב היום יותר גרוע מאיזשהו מצב שהיה כאן פעם).
לא מסכים בכלל שהמוצרים מסין לא שווים כלום, העניין הוא שאם אנחנו מדברים על חברות גדולות שכבר צברו שם(וואוי, שיאומי) - המחיר שלהן לא כלכך רחוק מהמחיר של מכשירי הדגל אם מחשיבים עלות ייבוא מסין + מיסים(נכון שסביר להניח שלא תשלם מיסים - אבל כשאני מזמין משהו אני בדרך כלל מתחשב באפשרות הגרועה ביותר), מה שהופך את ההמתנה של החודש-חודשיים לדי מיותרת לטעמי. ואם אנחנו מדברים על חברות מהדרגה השניה שיש להן שם בינוני - בהן בהחלט יכולות להיות לך נפילות והתעסקויות לא צפויות שפשוט לא שוות את הוזלת המחיר יחסית למכשירים מהדרג השני של החברות הגדולות.

גם במקרה של האשכול אני נוטה להסכים עם אשר, יכול להיות שVIZO בסדר גמור ויכול להיות שלא, אבל אם צריך לרדת 2 אינץ' בשביל סוני - אני פשוט לא חושב ששווה לחקת את הסיכון.............

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #14 

VIZIO זאת חברה לא מוכרת בארץ כי היא אמריקאית ומשווקת אך ורק לשוק הצפון אמריקאי.
למרות שבעבר הם אכן נחשבו לחברה סוג ב', בשנים האחרונות הם העלו הילוך בצורה משמעותית ויכולים להתחרות בהצלחה מול החברות האחרות.
צרות אפשר לאכול מכל מוצר של כל חברה. אישית אני לא מסתכל יותר מדי על היצרן, אלא על ביקורות אובייקטיביות וכמובן ה-VFO. אני מודה בזה שטלויזיה סינית אני לא אקנה. הסיבה העיקרית היא שאין עליהן ביקורוות מקצועיות, ולאלה שיש התוצאות שלהן לא חיביות במיוחד, לטעמי.

אני מסכים שיבוא מוצר מחו"ל יכול לגרום לכאב ראש אם תתגלה בו בעיה, אבל מהשרשור של ויזיו M של שנה שעברה, אנשים שנתקלו במסכים שהגיעו עם נזק או כאלה שהיו לא תקינים יכלו פשוט להחזיר אותם לחנות על חשבונה ללא כאבי ראש.
אני לא יודע כמה זמן לוקח לקבל בארץ מסך שאתה מזמין באינטרנט, אבל אני יודע שחבר שלי אכל אותה שבועיים והרבה טלפונים וכאבי ראש עד שקיבל את מה שהזמין. למסך שלי לקח בדיוק שבוע מרגע ההזמנה להגיע עד לבית, מארה"ב.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

מי עדיף, LG או סמסונג? פנסוניק או סוני?
רגע, מה, מי, מו?? איזה דגם? על מה מדברים בכלל? מה זה בכלל אומר השוואה בין ויזיו לסוני?
ועל איזה סיכון אנחנו מדברים בכלל? כאילו שלא ראינו כאן במהלך השנים מסכי סמסונג, פיליפס ומיטב היצרנים, נופלים כמו זבובים, עם פאנלים דפוקים, ספקי כח, לוחות ראשיים ומה לא..
אני האחרון שיסנגר על ויזיו. עדיין לא היה לי מוצר שלהם. אבל הביקורת וההשוואה שנעשתה כאן לא רצינית. מה גם שבביקורות מהימנות (בעיניי) באתרים בחו"ל מצאו שבסדרות הגבוהות הויזיו משתווה (בפרמטרים מסויימים) למסכים מתחרים שמתומחרים בערך פי 2.

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

הדיון הוא לא דיון אמינות ודעתי האישית שמבחינת אמינות סמסונג בשנים האחרונות הפגינה אמינות מזעזעת וזו גם הסיבה שלא הייתי ממליץ לרכוש אותה (למרות שהתמונה של סמסונג היא הטובה ביותר)

בוודאי שההשוואה היא לא רצינית.

מצד שני..
בניגוד לחלק גדול מהאנשים... כן ראיתי את המכשיר בעיניים ולא באינטרנט ולא באיזה מבחן על נייר כרומו!
כן השוותי מסך ליד מסך (של חברות אחרות) ולא צריך להיות גאון גדול כדי להגיד שהתמונה לא טובה! ולא משנה עד כמה כיוונתי אותה.
הסדרות הגבוהות גם לא רלוונטיות לדיון, היות ומי שברשותו ממון קונה בארץ, קל וחומר מכשירים יקרים עם אחריות רשמית של היבואן. ה VIZIO פונה לקהל שמחפש "זול" והסדרה הזולה אותה ראיתי בעיני היא גרועה.

לא כל חברה שמציגיה "חידושים" בתערוכות היא חברה רצינית. מכון הם מנסים להיכנס למגרש של הגדולים בצפון אמריקה, במונחים אמריקאים הם עדיין נחשבים למותג "מדבקה" בדיוק כמו "LG" שהיתה גולדסטאר לפני עשרים שנה.
פעם...פעם גיי לנו צחק על יונדאי שהם המותג הכי גרוע באמריקה, תראו איפה הם היום!
VIZIO עדיין לא שם, בטח לא עם המוצרים הזולים שלהם, בעיקר שהזול שלהם לא זול ביחס למתחרים שיש להם תמונה טובה לא פחות (ואפילו יותר) וגם שם עדיף בחזית. במחיר שלה הייתי יורד ב 2 אינטש ולוקח סוני בלי למצמץ פעמיים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

ושוב, אתה מפספס את הנקודה. אף אחד כאן לא ניסה להגיד לך שאין לך מושג על מה אתה מדבר ושהתמונה שראית, למרות שחשבת שהיא גרועה, היא למעשה טובה. העניין הוא שפשוט עדיין לא רשמת איזה דגם של מסך בדקת ומול אילו דגמים אחרים. זה הכל.
ואתה גם לא יכול לומר שבניגוד לאחרים כאן שקראו רק ביקורות אתה ראית את המסך בפועל כי יש כאן חברים שרכשו את המסך ביבוא אישי ורשמו שהוא אחלה מסך, בטח ביחס למחיר ששילמו עליו.
בנוסף, אני חושב שדווקא הסדרות הגבוהות יותר הן אלו המעניינות בארץ ואילו הנמוכות לא. מסכים דומים באיכות לסדרות הנמוכות אפשר למצוא גם בארץ ואולי במחיר לא כזה רחוק משמעותית. מקבלים גם אחריות וכו' ובשביל זה לא שווה כל ההתעסקות עם היבוא והכאב ראש. אולי אם מודבר על איזה מבצע נקודתי או משלוח חינם וכו' (כמו שהיה עם בגל הקודם באתר שהזמין). דווקא הסדרות הגבוהות מעניינות לדעתי ודווקא שם VISIA נותנת VFM מפתה ביחס למותגים המובילים. הבעיה היתה ונשארה היבוא האישי לארץ ועניין האחריות - בסופו של דבר אנחנו תלויים בחסדי מבצעים כאלה ואחרים וסיכונים מבחינת שילוח ואחריות.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #18 

מצחיק שאתה אומר שבאותו מחיר אתה מקבל סוני שהוא אותו דבר פשוט בלי 4k אז אתה לא מבין למה לא ללכת על סוני.
זה לא אותו דבר...

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

בטח שזה לא אותו הדבר.
אם התקציב מאפשר HD טובה או 4K בינונית, אני הייתי מתפשר על ה 4K ולוקח HD איכותית.
יש כאלו שמסנוורים מה 4K... לא אני.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #20 

האיש אמר כאן את דעתו, מבחינתי זה בסדר גמור.
כל אחד יכול לקחת את זה לאיזה כיוון שהוא רוצה. (אם כי הניסוח של ההודעה יכול לעבור רענון והתאמה לפאן אישי ופחות מתלהם)
אישית, לא חושב שדעה אישית של אדם אחד עשויה או צריכה להשפיע על קהל לקוחות פוטנציאלי למשל.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”