איזה מכונה עדיפה נספרסו או אספרסו קלאב?

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
EranMorhaim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
שם מלא: mor
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

של מי הקפה שמוכרים אספרסו קלאב..בשתי המכונות אני לקוח שבוי של הקפסולות שלהם?
אני מחפש מכונה פשוטה יחסית באיזור ה1000 כולל הקצפה וקיבלתי מחיר השקה על מכונת אספרסו קלאב טאץ... הקפה שלהם בסדר? אפשר לקנות ולהיות בשקט כמה שנים? יהיה לי מבחר של סוגי קפה שאני יוכל לבחור מה מתאים? הבנתי שהקפסולות של נספרסו זה 5 גרם ושלהם 8 גרם מה ההבדל?

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #2 

א. כן אתה שבוי של הקפסולות שלהם. (למרות שיש קפסולות שהן לא מקוריות של נספרסו אלא תואמות נספרסו, והן זולות יותר לרכישה. אך לא בטוח טעימות יותר!. לקפסולות של אספרסו קלאב אין חלופיות לידיעתי, אבל ניתן להזמין מחול קפסולות בשיטת CAFITTALY שבטוח יתאימו למכונה שלך.:

http://www.caffitaly.com/

https://en.wikipedia.org/wiki/Caffitaly

)

ב. הקפה של אספרסו קלאב יותר טעים לטעמי. וכן כמות הקפה (תלויה בסוג הקפסולה->) היא (כמות הקפה אצל אספרסו קלאב) באופן כללי גדולה יותר מאשר כמות הקפה בקפסולות של נספרסו (חוץ מה LUNGO של נספרסו, ששם המנות הן מעט גדולות יותר- 6-7 גרם במקום 5, כמדומני).

ההבדל?
א. הוא בטעם. תטעם כמה סוגי קפה של שניהם (נספרסו\אספרסו קלאב) לפני שתקנה.
ב. ההבדל הוא בג'ורג' קלוני, וכמה חיבה יש לך אליו :D
ג. מחיר: נספרסו יקרים יותר. למה? שיווק, מכירות, מיתוג וג'ורג' קלוני (ראה סעיף ב).

ד. הדגמה של סעיפים ב+ג :

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5001
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #3 

אני בדקתי את הנושא לפני שרכשתי.

גם נספרסו גם אספרו.
לטעמי ה- נספרסו היתה יותר טעימה , לכן גם רכשתי את המכונה שלהם (לטיסימה פרו).
הלטיסימה הרגילה אמורה להיות בתקציב שלך והיא אוטומאטית .

ל-2 החברות יש קפסולות חלופיות אבל ממה שאני בדקתי (3 חברות שונות) הם לא טעימות כמו המקוריות.
על איכות צריך לשלם... קצת יותר .

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #4 

המחיר של הלטיסימה (רגילה\ פרו) שנע סביבות 1200-1700 תלוי בדגם, מופקע לדעתי.

ניתן להשיג אצל אספרסו קלאב מכונת טרמובלוק דומה במחיר זול יותר, וכמובן שהקפסולות של אספרסו קלאב זולות יותר.

בכלל,אם רוצים איכות, עדיף להשקיע לדעתי את הכסף במטחנה טובה ובמקינטה (בריקה כלשהיא) מאשר במכונת קפסולות.

אבל כל אחד -יעשה כרצונו.

אודידידי
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

@EranMorhaim
אני הולך על מכונות של נספרסו כי בכל פרמטר הן עדיפות. זכור שקניית המכונה היא הוצאה חד פעמית וקטנה יחסית לכלל ההוצאות העתידיות כלומר הקפסולות.

מבחינת המכונות, לנספרסו מבחר הרבה יותר גדול, הרבה יותר נקודות שרות, אחריות ושרות נהדרים, בכל אלה הם בגלל לא רואים את אספרסו קלאב.

מבחינת קפסולות ששם הכסף האמיתי, לנספרסו קלאב מעט מאוד נקודות מכירה ואין מבחר. לנספרסו יש את נספרסו עצמם כמובן אבל גם מבחר של קפסולות חליפיות שבראשן אלה של קפה ג'ו שמאפשרים בחירה עצומה במגוון מחירים.

אז נספרסו לוקחים בגדול.
·

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #6 

תבדוק גם את דולצ'ה גוסטו.
הפתיעו אותי לטובה בטעימות בסופר.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #7 

עניין של טעם.
טעמתי משניהם.נספרסו טעים יותר
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #8 

@Engineer

מצטרף למה ש Engineer כתב. רשמתי בעבר המלצה מפורטת בפורום על אספרסו קלאב ואין טעם לחזור עליה.

לא מכיר קפסולות תואמות לאספרסו קלאב. המחיר לקפסולה מקורית שלהם בקנייה גדולה הוא 1.78 ש"ח בערך. מדובר בקפסולות של 8 גרם קפה.
המחיר לקפסולות תואמתו נספרסו של קפה ג'ו הוא 1.5 ש"ח. אבל בנספרסו הקפסולות של 5 גרם. מכרים שלי עם נספרסו אומרים שהקפסולות של קפה ג'ו בסדר גמור ואלה של רמי לוי וכו' שעולות 1 ש"ח לא טעימות.
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #9 

gilg7 כתב: לא מכיר קפסולות תואמות לאספרסו קלאב.
...
זה הדבר האחרון שאפשר להגיד עליהם...
הפורמט היחיד של הקפסולה שפתוח לכל העולם בלי פטנטים זה הפורמט של caffitaly, הכי הרבה יצרנים יש לפורמט הזה כולל אספרסו קלאב. בגרמניה קפסולה בפורמט הזה עולה כשקל.
לדעתי זה עדיף על נספרסו בגלל שהקפסולה שלהם מכילה 7+ גרם ובנספרסו בקושי חמש וחצי. אבל זה לא משנה למי שקונה מכונות קפסולות. שם העניין הוא בכלל רגשי, עיצובי וכו'. לא הטעם מדבר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #10 

דבוטאנט כתב:
...
...
זה הדבר האחרון שאפשר להגיד עליהם...
הפורמט היחיד של הקפסולה שפתוח לכל העולם בלי פטנטים זה הפורמט של caffitaly, הכי הרבה יצרנים יש לפורמט הזה כולל אספרסו קלאב. בגרמניה קפסולה בפורמט הזה עולה כשקל.
לדעתי זה עדיף על נספרסו בגלל שהקפסולה שלהם מכילה 7+ גרם ובנספרסו בקושי חמש וחצי. אבל זה לא משנה למי שקונה מכונות קפסולות. שם העניין הוא בכלל רגשי, עיצובי וכו'. לא הטעם מדבר.
...
דבוטאנט, זה לגמרי חדש בשבילי, חשבתי ש caffitaly איזו חברה קטנה שאספרסו קלאב מצאו באיטליה. טוב לגלות דברים כאלה.
אני אתחיל לחפש קפסולות תואמות בקרוב. אם אתה מכיר משהו זמין לישראלים (כולל הזמנה מחו"ל) אשמח לקבל פרטים.

ההבדל בין הקפסולות של נספרסו לאספרסו קלאב ממש מהותי בשבילי ובשביל אישתי , כנראה זה רק בגלל הכמות, לא יודע, אבל כשמציעים לנו כוס של נספרסו בבתים אחרים שנינו מסתייגים. זה לא רק פסיכולוגי כי יצא לנו גם לטעום בלי לדעת באיזו חברה מדובר והרגשנו אותו דבר. שוב, אין לי כוונה להשמיץ אותם, כנראה מי שרגיל ל 7+ גרם לא יאהב 5 גרם.

אני מסכים איתך בגדול עם המשפט:
אבל זה לא משנה למי שקונה מכונות קפסולות. שם העניין הוא בכלל רגשי, עיצובי וכו'. לא הטעם מדבר.
...
לצערי אפשר להרחיב את זה מעבר לקפה לכל התחומים ולכל בני האדם מאז ומעולם כולל אלה שחושבים שהם לא כאלה.
עכשיו אני כבר נשמע כבר כמו ניסיון חיקוי של קוהלת :) .
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #11 

כבר אז הוא צדק...
אני יודע שלפחות אצלנו במשרד לכל מי שקנתה נספרסו זה בעיקר בגלל קלוני וכל אחד אחר קנה כי זה מה שיש לכולם ואם כבר מישהו מבקש המלצה אז אתה גם אומר לו - שמע תזרום עם הרוב זה מה שהכי נפוץ...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

maagalex
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אני ממליץ על אספרסו קלב אך קפסולות לרכוש בצד

שליחה #12 

אני לקוח של אספרסו קלב משנת 2012 (עשיתי מנוי שלישי) .האיתרונות זה גם יותר קפה בקפסולה וגם מבחר חברות שאין בנספרסו.

נספרסו מוכרים קפסולות תוצרת שלהם בלבד בצבעים שונים וטעמים שונים. אבל אין כאן תחרות ואין גם שקיפות..איך לדעת שקפה זה באמת קפה איטלקי ולא איזה קפה זול ותוספת טעם כימי? לאספרסו קלאב יש מבחר של יצרנים עצום..איטלקי אמריקאי ספרדי אוסטרי..

עכשיו יש בעייה חדשה..אספרסו קלאב התקמצנו והפסיקו לרכוש קפסולות תוצרת חו''ל ומוכרים רק תוצרת מקומית שהיא לטעמי ***..

אני אפילו הגשתי תביעיה קטנה על מנת להחזיר כסף בגלל שעשיתי מנוי זהב לקפסולות אך ורק תוצרת חו''ל

אז עשיתי מחקר שוק ומצאתי הרבה ספקים קפסולות תואמות בארץ..אהבתי את הSTRACTO ירוק הספרדי..ממש ארומה של קפה ולא מר בכלל..יותר טוב מכל מה שטעמתי עד היום..

הקמתי דף פייסבוק עם לינקים לחנויות..

https://www.facebook.com/groups/592046834332950/

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”