יש קשר בין גודל המסך טלוויזיה למעבד גרפי שאני אמור לבחור לקודי ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988

שליחה

הי ,

לפי הנחה שלי ככל שגודל המסך גדול יותר אז צריך מעבד גרפי חזק יותר כדי לייצר תמונה חדה וברורה במיוחד ברזולוציות של 720P או FULL HD , השאלה אם אני אמור לראות הבדל באיכות התמונה / בחדות / בעומק ( תלת מימד HSBS או O-UO ) בין מכשירים NUC 6 I5 או CuboxTV 4gb או RPI3 ?

אני מדבר על גדלי טלוויזיה של 60 או 65 אינטש , ירגיש בהבדל ב FRAME SKIP או FRAME DROP בין המעבדים הגרפים השונים של המכשירים בהרצת סרטי FULL HD או 720P בקודי או סרטי ISO BD מלאים כמו אווטאר (וגם תלת מימד HSBS ) ?

נ.ב : נתונים גרפיים של מכשירים :[/b]
- NUC 6 I5 - IRIS 540
- קיובוקס - vivant gc 2000
- רספברי פי 3 - Broadcom VideoCore IV

תודה ושבוע טוב.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

גודל המסך לא רלוונטי, מעבד גראפי מוציא רשת של פיקסלים בגודל X לדוג' 1920X1080, תפקיד המסך למפות את הפיקסלים האלו לכל אחד מ2 מליון הפיקסלים שיש במסך (1080p) , מעבדים גראפיים מדברים ברזולוציה נטו גודל המסך הוא לא פקטור כי כמות הפיקסלים לא משתנה אלה רק הגודל שלה.

איכות התמונה בין כרטיסי מסך שונים (כמו לדוג' בין AMD לnVidia וIntel) יהיו תלויים בעיקר בהגדרות בדרייבר, הגדרות שלרוב נועדו "לשפר" את התמונה בכל מני דרכים הזויות אבל בפועל פוגעות יותר ממה שעוזרות, ההבדל בין מקודדי החומרה עצמם שמפענחים את הוידאו בכל אחד מהמאיצים הגראפיים האלו כמעט ולא משחק תפקיד, אם הגדרות כלשהן כאלו שקשורות לניגון הוידאו דלוקות צריך פשוט לכבות אותם.

המקום היחיד שבו כרטיס מסך ויותר נכון רמת הביצועים שלו (לפחות במקרה של ה-PC) יכול להשפיע זה כשמשתמים בתוכנות כדמות madVR שמשתלבת לנגן הוידאו (MPC HC לדוג') ואחרי שהוידאו "פוענח" על ידי מקודד החומרה עושה שימוש בליבות העיבוד עצמן בכרטיס המסך להרצת אלגוריתמים מתחומכים ושונים (שאתה יכול לבחור מהרשימה) במטרה לשפר את התמונה בהיבטים שאתה רוצה, אם זה Upscale איכותי יותר (כשאתה בוחר אם לבחור באלגוריתם שיעשה את זה בצורה "חדה יותר" או בצורה כזאת שתחביא רעשים ותביא לתמונה חלקה ורכה יותר ) וכו', כאן באמת יש מצבים שדורשים כרטיס מסך ממוצע ולא יעבדו על כל כרטיס מסך מובנה. אבל אני מניח שהבנת את היתרון.

עקרונית אם המכשיר מסוגל לפענח את הפורמט המבוקש בחומרה כל עוד זה לא תוכן עם קצב נתונים גבוהה מהממוצע (כמו סרטוני ההדגמה מבוססי הH264 עם קצב נתונים של קרוב ל100 מגה-ביט לשניה שאפשר למצוא ברשת) אין סיבה שהתוכן לא יעבוד חלק לגמרי. אני כן בטוח שמפענחי החומרה בליבה הגראפית של מעבד הSkylake יתמודדו על תכנים יותר "לא סטנדרטיים" מאשר לדוג' הRPI,
אבל אני מניח שלשימוש ממוצע כל עוד המכשיר מריץ את התוכן בצורה טובה אין סיבה שיהיה נפילות או בעיות כלשהן באיכות התמונה.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

IamEzio כתב:גודל המסך לא רלוונטי, מעבד גראפי מוציא רשת של פיקסלים בגודל X לדוג' 1920X1080, תפקיד המסך למפות את הפיקסלים האלו לכל אחד מ2 מליון הפיקסלים שיש במסך (1080p) , מעבדים גראפיים מדברים ברזולוציה נטו גודל המסך הוא לא פקטור כי כמות הפיקסלים לא משתנה אלה רק הגודל שלה.

איכות התמונה בין כרטיסי מסך שונים (כמו לדוג' בין AMD לnVidia וIntel) יהיו תלויים בעיקר בהגדרות בדרייבר, הגדרות שלרוב נועדו "לשפר" את התמונה בכל מני דרכים הזויות אבל בפועל פוגעות יותר ממה שעוזרות, ההבדל בין מקודדי החומרה עצמם שמפענחים את הוידאו בכל אחד מהמאיצים הגראפיים האלו כמעט ולא משחק תפקיד, אם הגדרות כלשהן כאלו שקשורות לניגון הוידאו דלוקות צריך פשוט לכבות אותם.

המקום היחיד שבו כרטיס מסך ויותר נכון רמת הביצועים שלו (לפחות במקרה של ה-PC) יכול להשפיע זה כשמשתמים בתוכנות כדמות madVR שמשתלבת לנגן הוידאו (MPC HC לדוג') ואחרי שהוידאו "פוענח" על ידי מקודד החומרה עושה שימוש בליבות העיבוד עצמן בכרטיס המסך להרצת אלגוריתמים מתחומכים ושונים (שאתה יכול לבחור מהרשימה) במטרה לשפר את התמונה בהיבטים שאתה רוצה, אם זה Upscale איכותי יותר (כשאתה בוחר אם לבחור באלגוריתם שיעשה את זה בצורה "חדה יותר" או בצורה כזאת שתחביא רעשים ותביא לתמונה חלקה ורכה יותר ) וכו', כאן באמת יש מצבים שדורשים כרטיס מסך ממוצע ולא יעבדו על כל כרטיס מסך מובנה. אבל אני מניח שהבנת את היתרון.

עקרונית אם המכשיר מסוגל לפענח את הפורמט המבוקש בחומרה כל עוד זה לא תוכן עם קצב נתונים גבוהה מהממוצע (כמו סרטוני ההדגמה מבוססי הH264 עם קצב נתונים של קרוב ל100 מגה-ביט לשניה שאפשר למצוא ברשת) אין סיבה שהתוכן לא יעבוד חלק לגמרי. אני כן בטוח שמפענחי החומרה בליבה הגראפית של מעבד הSkylake יתמודדו על תכנים יותר "לא סטנדרטיים" מאשר לדוג' הRPI,
אבל אני מניח שלשימוש ממוצע כל עוד המכשיר מריץ את התוכן בצורה טובה אין סיבה שיהיה נפילות או בעיות כלשהן באיכות התמונה.
...
תודה רבה ,

1) אשמח לוודא את זה - אם היה הבדל בסרטי קודי מוזרמים מהתוספים ב720P או 1080P וגם סרטי ISO BD רגילים דרך הרשת הביתית עם המעבד הגרפי של CUBOXTV 4GB ( עתיד לקנות ) לעומת NUC 6 I5 /I3 , נכון ?

2)אני מריץ על CUBOX I4PRO סרט של EVEREST ISO שהוא ATMOS ולפעמיים זז תקוע אך שמתי לב שזה קשור בגלל טעינה ברשת , נראה לי סרטים בקצב מהירות לשנייה בגודל הזה צריכים רשת של גיגה ואין קשר למעבד הגרפי לדעתי , זה נכון ?

3)וכל עוד הסרט רץ נגיד בCUBOX אז אין סיבה לקחת מכשיר כמו NUC כי לא היה הבדל באיכות הוידאו , נכון ?

4)לגבי מקודדים , אם יש לך מחשב חזק מאוד שלא תומך בHEVC 265 אז הוא כן יצליח "ללעוס" סרט ב-4K אך המעבד יתאמץ ואילו תיקח מחשב פחות חזק עם HEVC 265 והוא בקושי יתאמץ . אז למעשה כל המקודדים נועדו כדי שהיה אפשרות להריץ את הסרטים החדשים ללא צורך במחשבים ובעודף מאמץ מיותר וגם שהיה אפשר להזרים אותם ברשת ?

תודה, ולילה טוב .

·

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

1. אין סיבה שיהיה הבדל באיכות הצפייה, אם קיים אז ממש מזערי בגלל מעבדי התמונה השונים.
2.יכול להיות שאתה מגיע למגבלות של החומרה, או מגבלות התעבורה ברשת אם זה במכשיר/רשת(ראוטר,תשתית בבית), בדיקה פשוטה תיהיה להעביר את הסרט לכונן קשיח חיצוני ולנסות להריץ את הCubox.
3. אם אין לך דרישה לפיצ'רים נוספים אני לא רואה סיבה לשדרג בהנחה והמכשיר הנוכחי מספק את הסחורה.

4.בעיקר תלוי בקובץ, המקודד של H.265 או HEVC בשפת העם מאוד מורכב ביחס לשנים קודמות, וכמו תמיד יש כמה רמות למקודד. מחשב מודרני עם i5 חדש מספיק כנראה יריץ קבצי H.265 ב4K שמקודדים בFPS "קולנועי" של 24, מעבר לזה צריך מעבדים חזקים הרבה יותר, מעבדי i7 מודרניים כנראה שלא ינגנו תוכן 4K שמקודד ב10ביט (תוכן HDR מה שנקרא), ככה שהבלוק המאוד קטן הזה בחומרה שכל מה שהוא יודע לעשות זה לפענח ולקדד פורמטי וידאו בהחלט עוזר. לרוב אתה בעיקר חוסך חשמל ומשאיר את המעבד לעשות דברים אחרים בזכות העובדה שהורדת ממנו את נטל העבודה, אבל בחומרה חלשה כמו סמארטפונים,סטרימרים זה בעיקר נועד כדי לאפשר לנגן את הוידאו כמו שצריך כי המעבדים חלשים מדי, במקרה של HEVC נכון להיום המקודד כל כך כבד שגם רוב המחשבים יצתרכו לעשות שימוש בפיענוח החומרה כדי בכלל לנגן תוכן כזה ב4K.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

IamEzio כתב:1. אין סיבה שיהיה הבדל באיכות הצפייה, אם קיים אז ממש מזערי בגלל מעבדי התמונה השונים.
2.יכול להיות שאתה מגיע למגבלות של החומרה, או מגבלות התעבורה ברשת אם זה במכשיר/רשת(ראוטר,תשתית בבית), בדיקה פשוטה תיהיה להעביר את הסרט לכונן קשיח חיצוני ולנסות להריץ את הCubox.
3. אם אין לך דרישה לפיצ'רים נוספים אני לא רואה סיבה לשדרג בהנחה והמכשיר הנוכחי מספק את הסחורה.

4.בעיקר תלוי בקובץ, המקודד של H.265 או HEVC בשפת העם מאוד מורכב ביחס לשנים קודמות, וכמו תמיד יש כמה רמות למקודד. מחשב מודרני עם i5 חדש מספיק כנראה יריץ קבצי H.265 ב4K שמקודדים בFPS "קולנועי" של 24, מעבר לזה צריך מעבדים חזקים הרבה יותר, מעבדי i7 מודרניים כנראה שלא ינגנו תוכן 4K שמקודד ב10ביט (תוכן HDR מה שנקרא), ככה שהבלוק המאוד קטן הזה בחומרה שכל מה שהוא יודע לעשות זה לפענח ולקדד פורמטי וידאו בהחלט עוזר. לרוב אתה בעיקר חוסך חשמל ומשאיר את המעבד לעשות דברים אחרים בזכות העובדה שהורדת ממנו את נטל העבודה, אבל בחומרה חלשה כמו סמארטפונים,סטרימרים זה בעיקר נועד כדי לאפשר לנגן את הוידאו כמו שצריך כי המעבדים חלשים מדי, במקרה של HEVC נכון להיום המקודד כל כך כבד שגם רוב המחשבים יצתרכו לעשות שימוש בפיענוח החומרה כדי בכלל לנגן תוכן כזה ב4K.
...
תודה רבה,
נגיד במשחקים זה שונה המשחק יכול לרוץ לך על ההבדל בין איכות תמונה בין GTX960 לעומת GTX 980TI הוא הבדל רציני , למרות שבשניהם המשחק רץ . לעומת זאת , בסרטים אם הסרט רץ אז אין אין אם הוא רץ במעבד גרפי X או Y, נכון ?

תודה .

·

חזור אל “תוכנה - KODI”