IamEzio כתב:גודל המסך לא רלוונטי, מעבד גראפי מוציא רשת של פיקסלים בגודל X לדוג' 1920X1080, תפקיד המסך למפות את הפיקסלים האלו לכל אחד מ2 מליון הפיקסלים שיש במסך (1080p) , מעבדים גראפיים מדברים ברזולוציה נטו גודל המסך הוא לא פקטור כי כמות הפיקסלים לא משתנה אלה רק הגודל שלה.
איכות התמונה בין כרטיסי מסך שונים (כמו לדוג' בין AMD לnVidia וIntel) יהיו תלויים בעיקר בהגדרות בדרייבר, הגדרות שלרוב נועדו "לשפר" את התמונה בכל מני דרכים הזויות אבל בפועל פוגעות יותר ממה שעוזרות, ההבדל בין מקודדי החומרה עצמם שמפענחים את הוידאו בכל אחד מהמאיצים הגראפיים האלו כמעט ולא משחק תפקיד, אם הגדרות כלשהן כאלו שקשורות לניגון הוידאו דלוקות צריך פשוט לכבות אותם.
המקום היחיד שבו כרטיס מסך ויותר נכון רמת הביצועים שלו (לפחות במקרה של ה-PC) יכול להשפיע זה כשמשתמים בתוכנות כדמות madVR שמשתלבת לנגן הוידאו (MPC HC לדוג') ואחרי שהוידאו "פוענח" על ידי מקודד החומרה עושה שימוש בליבות העיבוד עצמן בכרטיס המסך להרצת אלגוריתמים מתחומכים ושונים (שאתה יכול לבחור מהרשימה) במטרה לשפר את התמונה בהיבטים שאתה רוצה, אם זה Upscale איכותי יותר (כשאתה בוחר אם לבחור באלגוריתם שיעשה את זה בצורה "חדה יותר" או בצורה כזאת שתחביא רעשים ותביא לתמונה חלקה ורכה יותר ) וכו', כאן באמת יש מצבים שדורשים כרטיס מסך ממוצע ולא יעבדו על כל כרטיס מסך מובנה. אבל אני מניח שהבנת את היתרון.
עקרונית אם המכשיר מסוגל לפענח את הפורמט המבוקש בחומרה כל עוד זה לא תוכן עם קצב נתונים גבוהה מהממוצע (כמו סרטוני ההדגמה מבוססי הH264 עם קצב נתונים של קרוב ל100 מגה-ביט לשניה שאפשר למצוא ברשת) אין סיבה שהתוכן לא יעבוד חלק לגמרי. אני כן בטוח שמפענחי החומרה בליבה הגראפית של מעבד הSkylake יתמודדו על תכנים יותר "לא סטנדרטיים" מאשר לדוג' הRPI,
אבל אני מניח שלשימוש ממוצע כל עוד המכשיר מריץ את התוכן בצורה טובה אין סיבה שיהיה נפילות או בעיות כלשהן באיכות התמונה.
...
תודה רבה ,
1) אשמח לוודא את זה - אם היה הבדל בסרטי קודי מוזרמים מהתוספים ב720P או 1080P וגם סרטי ISO BD רגילים דרך הרשת הביתית עם המעבד הגרפי של CUBOXTV 4GB ( עתיד לקנות ) לעומת NUC 6 I5 /I3 , נכון ?
2)אני מריץ על CUBOX I4PRO סרט של EVEREST ISO שהוא ATMOS ולפעמיים זז תקוע אך שמתי לב שזה קשור בגלל טעינה ברשת , נראה לי סרטים בקצב מהירות לשנייה בגודל הזה צריכים רשת של גיגה ואין קשר למעבד הגרפי לדעתי , זה נכון ?
3)וכל עוד הסרט רץ נגיד בCUBOX אז אין סיבה לקחת מכשיר כמו NUC כי לא היה הבדל באיכות הוידאו , נכון ?
4)לגבי מקודדים , אם יש לך מחשב חזק מאוד שלא תומך בHEVC 265 אז הוא כן יצליח "ללעוס" סרט ב-4K אך המעבד יתאמץ ואילו תיקח מחשב פחות חזק עם HEVC 265 והוא בקושי יתאמץ . אז למעשה כל המקודדים נועדו כדי שהיה אפשרות להריץ את הסרטים החדשים ללא צורך במחשבים ובעודף מאמץ מיותר וגם שהיה אפשר להזרים אותם ברשת ?
תודה, ולילה טוב .
·