איזה פורמט של סרט להוריד ע"מ שלא יהיו שוליים שחורים כה רחבים?
שלום רב. ומתנצל מראש אם זו שאלה של בורות
כיצד אוכל לזהות (ע"פ שם הקובץ שאני מוריד) איזה סרט מגיע בפורמט של מסך רחב, או לפחות, שולים שחורים יחסית קטנים?
קורה לי שאני מוריד סרטים שהשולים השחורים (יחדיו) תופסים לי חצי מסך...
אשמח להכוונה.
תודה רבה מראש!
נ.ב
אני מוריד בדרך כלל טורנטים, אם זה מידע נחוץ.
כיצד אוכל לזהות (ע"פ שם הקובץ שאני מוריד) איזה סרט מגיע בפורמט של מסך רחב, או לפחות, שולים שחורים יחסית קטנים?
קורה לי שאני מוריד סרטים שהשולים השחורים (יחדיו) תופסים לי חצי מסך...
אשמח להכוונה.
תודה רבה מראש!
נ.ב
אני מוריד בדרך כלל טורנטים, אם זה מידע נחוץ.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אולי תבדוק בהגדרות המסך או מקור הוידאו דרכו אתה מעביר התצוגה למסך איך מוגדרת היציאה למסך- רזולוציה ויחס ודרך הטיפול ביחס לא סטנדרטי - האם 9:16 או 4:3 - רצוי 9:16 בהנחה שיש לך מסך ביחס כזה.
לדעתי כיום רוב המקורות הם 9:16 כך שנראה לי מאד לא סביר שבאופן קבוע יש לך שוליים כפי שאתה מתאר
אלא אם אתה מוריד סדרות עתיקות ששודרו ב 4:3 ולכן יוצגו כך
בגדול רצוי לבחור להוריד ביחס 9:16 עם עדיפות לאיכות hd אם המסך שלך יודע להציג זאת
יכול להיות שאתה מוריד באיכות נמוכה ומוגדר לך להציג באיכות שבה הורדת, ללא התאמה לרזולוציית המסך שלך.
לדעתי כיום רוב המקורות הם 9:16 כך שנראה לי מאד לא סביר שבאופן קבוע יש לך שוליים כפי שאתה מתאר
אלא אם אתה מוריד סדרות עתיקות ששודרו ב 4:3 ולכן יוצגו כך
בגדול רצוי לבחור להוריד ביחס 9:16 עם עדיפות לאיכות hd אם המסך שלך יודע להציג זאת
יכול להיות שאתה מוריד באיכות נמוכה ומוגדר לך להציג באיכות שבה הורדת, ללא התאמה לרזולוציית המסך שלך.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
רוב הסרטים היום מגיעים ביחס המסך המקורי שלהם (כמו שהם הוצגו בקולנוע) ומסך קולנוע הוא יותר רחב ממסך טלויזיה (כן גם 16:9) אז זה מאוד טבעי שיהיו לך פסים שחורים למעלה ולמטה. בנוסף גם יש תוכניות טלויזיה (בעיקר ישנות) שצולמו ביחס של 4:3 (שמתאים לטלויזיות ישנות) ואז בהן יש פסים שחורים מימין ומשמאל.
ההמלצה שלי היא להתרגל לפסים השחורים - אתה יכול להשתמש באלטרנטיבות כמו אלה ש-orig1 הציע אבל הם בהכרח יגרמו או (1) שחלק מהתמונה תיחתך ולא תופיע או (2) שהוידאו יימתח על כל המסך ואז הוא ייראה מעוות (אנשים יופיעו יותר שמנים אם אתה מרחיב מ-4:3 ל-16:9 ויותר גבוהים אם אתה מרחיב ממסך קולנוע ל-16:9). אני אישית מעדיף "לסבול" את הפסים השחורים ולא לקבל תמונה מעוותת.
ההמלצה שלי היא להתרגל לפסים השחורים - אתה יכול להשתמש באלטרנטיבות כמו אלה ש-orig1 הציע אבל הם בהכרח יגרמו או (1) שחלק מהתמונה תיחתך ולא תופיע או (2) שהוידאו יימתח על כל המסך ואז הוא ייראה מעוות (אנשים יופיעו יותר שמנים אם אתה מרחיב מ-4:3 ל-16:9 ויותר גבוהים אם אתה מרחיב ממסך קולנוע ל-16:9). אני אישית מעדיף "לסבול" את הפסים השחורים ולא לקבל תמונה מעוותת.
אני אתן דוגמה מסוף השבוע האחרון, צפינו ב:
Deadpool.2016.1080p.WEB-DL.H264.AC3-EVO
חיברנו לפטופ לטלוויזית פלאזמה של סמסונג (כמובן ש-16:9) עם כבל HDMI, והפסים השחורים היו ברוב חלקי המסך, כלומר, החתיכה שהציגה את הסרט הייתה ממש קטנה וזה היה די מבאס.
ניגנתי את הסרט בתוכנה VLC.
איך ניתן לשחק עם ההגדרות שלה? ובנוסף, אולי להבא עליי להוריד גרסה אחרת של סרט (אשמח להמלצות אם כן)?
תודה רבה!
Deadpool.2016.1080p.WEB-DL.H264.AC3-EVO
חיברנו לפטופ לטלוויזית פלאזמה של סמסונג (כמובן ש-16:9) עם כבל HDMI, והפסים השחורים היו ברוב חלקי המסך, כלומר, החתיכה שהציגה את הסרט הייתה ממש קטנה וזה היה די מבאס.
ניגנתי את הסרט בתוכנה VLC.
איך ניתן לשחק עם ההגדרות שלה? ובנוסף, אולי להבא עליי להוריד גרסה אחרת של סרט (אשמח להמלצות אם כן)?
תודה רבה!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
הנה נתוני הוידאו של הדוגמה שלך:
Video
(Format): AVC - Advanced Video Codec
(Media): video/H264
(Format):
(Resolution): 1912x798 px
(AspectRatio): 2.40:1
(FrameRate): 23.976 fps
כמו שאתה רואה, הרזולוציה היא לא 1920X1080,
יחס רוחב לגובה הוא 2.40:1
כאשר ב- 1920X1080, יחס רוחב לגובה הוא 1.778:1
ולכן אתה רואה פסים שחורים.
Video
(Format): AVC - Advanced Video Codec
(Media): video/H264
(Format):
(Resolution): 1912x798 px
(AspectRatio): 2.40:1
(FrameRate): 23.976 fps
כמו שאתה רואה, הרזולוציה היא לא 1920X1080,
יחס רוחב לגובה הוא 2.40:1
כאשר ב- 1920X1080, יחס רוחב לגובה הוא 1.778:1
ולכן אתה רואה פסים שחורים.
כמו ש@NegativeIQ כתב גם deadpool ביחס 1:2.35. 9:16 (רוב מסכי הטלויזיה) מקביל ל 1:1.77. לכן על מסך טלויזיה יהיו פסים שחורים למעלה ולמטה. זה צפוי ונורמאלי. יש סרטים ביחס 1:1.85. בהם כמעט אין שום פסים. אבל זה לא בגלל מהדורה או הורדה כזו או אחרת. זה כי כך צילמו וערכו אותם. אפשר לראות בimdb את יחס התמונה של הסרטים.
אפשר לגרום בתוכנות למרוח את התמונה לכל המסך אבל כפי שהוסבר לעיל התוצאה לא כל כך מוצלחת והרבה אנשים לא אוהבים את זה. את vlc אני לא מכיר אבל בקודי זה די פשוט.
אפשר לגרום בתוכנות למרוח את התמונה לכל המסך אבל כפי שהוסבר לעיל התוצאה לא כל כך מוצלחת והרבה אנשים לא אוהבים את זה. את vlc אני לא מכיר אבל בקודי זה די פשוט.
- miCkEy6772
- חבר ותיק

- תגובות: 1015
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
כמו שאמרו פה זה תלוי ביחס והרזולוציה של הסרט וברוב התכנים כיום יש שוליים שחורים כך שהדרך היחידה להיפטר מכך זה למתוח את התמונה מה שלא מומלץ בכלל מכוון שזה הורס את איכות הסרט.
הבנתי, תודה לכולכם על ההסברים המפורטים!
אם ככה, מדוע בערוצי הסרטים והסדרות, או בספריות ה-VOD, הן של חברת יס והן של חברת הוט, כל הסרטים והסדרות המוצגים- הם על מסך מלא לחלוטין (ואני לא מרגיש שחסר פרטים בתמונה או שהיא מרוחה)?
ואם אני אוריד את הסרט או הסדרה, בכל גרסה שהיא, הם יגיעו עם שוליים שחורים מאסיביים.
האם לא ניתן להוריד מהרשת גרסאות "כמו" שהן מקבלות? ובכלל מה ההסבר לכך?
תודה שנית!
אם ככה, מדוע בערוצי הסרטים והסדרות, או בספריות ה-VOD, הן של חברת יס והן של חברת הוט, כל הסרטים והסדרות המוצגים- הם על מסך מלא לחלוטין (ואני לא מרגיש שחסר פרטים בתמונה או שהיא מרוחה)?
ואם אני אוריד את הסרט או הסדרה, בכל גרסה שהיא, הם יגיעו עם שוליים שחורים מאסיביים.
תודה שנית!
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
זה כי עושים לתמונה Crop ואתה מאבד חלקים מהתמונה בצדדים. אין דרך אחרת. התוכן לא קיים באורך קסם ב16:9.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
·dodi88 כתב:הבנתי, תודה לכולכם על ההסברים המפורטים!
...
תודה שנית!...
הסרט לא מגיע עם שוליים שחורים.
הנגן פשוט מציג שחור באיזורים שהם מחוץ לשטח הסרט, ברזולוציה שהוא מציג, לעומת הרזולוציה של הסרט.
ערוצי הטלוויזיה לא מקבלים גירסה מיוחדת.
הם עושים zoom in, מה שגורם לך לראות את הסרט במלוא גובה המסך, ובקיצוץ השוליים הימניים והשמאליים.
זה מקובל מתוך הנחה שהתוכן המשמעותי בדרך כלל לא נמצא בשוליים.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·סדרות לרוב המוחלט בפורמט של 16:9 אז גם אם אתה מוריד סדרה היא אמורה לתפוס את כל המסך, אחרת, יש לך בעיה בהגדרות. קודם כל, תשתמש בנגן נורמאלי לא VLS, תנסה את הMPC. לגבי הסרטים, Amir64 נתן לך תשובה מעולה.dodi88 כתב:הבנתי, תודה לכולכם על ההסברים המפורטים!
תודה שנית!...
- miCkEy6772
- חבר ותיק

- תגובות: 1015
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
גם לי פעם זה היה ממש מפריע אבל ככל שתראה ככה יותר תתרגל לזה יותר מהר. 
·האם במדיה פלייר קלאסיק אפשר לעשות ZOOM IN למסך בצורה חכמה? אם כן - כיצד?BUGY כתב:·סדרות לרוב המוחלט בפורמט של 16:9 אז גם אם אתה מוריד סדרה היא אמורה לתפוס את כל המסך, אחרת, יש לך בעיה בהגדרות. קודם כל, תשתמש בנגן נורמאלי לא VLS, תנסה את הMPC. לגבי הסרטים, Amir64 נתן לך תשובה מעולה..........
תודה רבה!!!
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אתה יכול איתה הכל . כמו שIamEzio כתב וגם עם יש לך מספרים במקלדת, אתה יכול להשתמש בהם כדי למתוך בצורה חופשית לכל כיוון שאתה רוצה וגם לעשות זום.dodi88 כתב:·האם במדיה פלייר קלאסיק אפשר לעשות ZOOM IN למסך בצורה חכמה? אם כן - כיצד?......
תודה רבה!!!...