איכות צפייה במסך 49UF640Y של LG

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
avi_stiel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה

היי

אז רכשתי את המסך הנ"ל , לא ממש רציתי להשקיע סכומי עתק
וקרץ לי ה 4K
העניין הוא שאישתי טוענת שהתמונה לא ממש חלקה (מרחק צפייה 3-4 מטר)
אנ מחובר ממיר של YES HD בכבל HDMI וגם ניסיתי סרטונים של 4K מהיו טיוב דרך הנייד שלי שתומך
ביציאת מסך של HDMI

בנוסף , ניסיתי כל מיני הגדרות תמונה מהתפריט , כגון , תמונה , קולנוע , צבעים חיים .
האיכות של הצפייה לא מדהימה

השאלה היא , האם ניתן לשפר , אולי הכבל לא באיכות טובה או הגדרות אחרות כלשהן .
אשתי שיש לה ראייה כנראה יותר חדה , טוענת שהתמונה לא חלקה מספיק .
האם זוהי התמורה תמורת הסכום של 3600 ש"ח ?

תודה וחג שמח

airforce87
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54

שליחה

סליחה על הקפצת הדיון, גם אני רכשתי את אותו דגם (במחיר גבוה יותר) ואני חווה את אותו הדבר בדיוק. לא משנה כמה אני משחק אם ההגדרות התמונה זה לא משנה דבר (גם החלפת כבל HDMI מסוג Monster בשווי 87 דולר).

תהיתי, האם משהו יש איזה המלצות לגבי כיול התמונה בצורה נכונה?

תודה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

קודם כל אל תקנה כבלים יקרים!
חשוב לקנות כבלים איכותיים, בעיקר אם אתה מתכוון להשתמש ב-4K (בחיבור למחשב, סטרימר או למכשיר בלו-ריי תומך). בחיבור לממיר אפשר לקנות את הכבל הכי זול שתמצא ולא יהיה שום הבדל באיכות התמונה. (אני משתמש בכבל של KSP שקניתי ב20 ש"ח לחיבור הממיר והכל טוב) כבלים איכותיים לא צריכים לעלות יותר מ-$20 דולר, תלוי באורך הדרוש. למשל כבלים AmazonBasics יעשו את העבודה, והם זולים.
מאחר וחיבור HDMI הוא דיגיטלי, במקרה של כבל בעיתי בד"כ תתקל בבעיות של איבוד אות ולא איכות תמונה נחותה.
איזו טלויזיה היתה לכם לפני כן?
הנה ביקורת של הגרסה האמריקאית: http://ca.rtings.com/tv/reviews/lg/uf6400
שים לב לנושא ה-Judder בביקורת. סביר להניח שלזה אישתך מתכוונת.
בטלויזיות יש הגדרות להחלקת התמונה, יכול להיות שאשתך רגילה לצפות עם המצב הזה מופעל. הבעיה עם זה היא שזה מוסיף אפקט אופרת סבון (SOE) התמונה הופכת לחלקה בצורה לא טבעית. אישית אני לא אוהב את זה, יש אנשים שכן אוהבים לצפות ככה.
בכל אופן, בד"כ יש מספר דרגות בהגדרות של המסך. אפשר לשחק עם זה עד שמגיעים למצב של איזון בו יש מעט SOE אבל התנועה הופכת להיות יותר חלקה.
המסך שלך לא יסבול מ-judder כאשר תפעיל סרט ממחשב\סטרימר בקצב ריענון של 24HZ. יש מסכים שיודעים לטפל בבעיה הזו גם לאותות כניסה של YES, אבל זה לא רלוונטי למסך שלך.

תמיד כדאי לכייל את המסך, אבל זה לא ישפיע על תנועה.
אפשר לבצע כיול בסיסי לפי העין בעזרת דיסק AVS709 החינמי.
קישור למקור הורדה + הסבר תמצא כאן: http://www.hometheater.co.il/vp2445696#2445696

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

מה שבטוח - זה לא קשור לכבל, כמו ש=- TheCoolest כבר רשם. כבל HDMI מעביר אות דיגיטלי מה שאומר שאו שיש תמונה וסאונד והכל בסדר או שלא, אין באמצע. כבל HDMI של 5 ש"ח ייתן את אותה איכות תמונה (בדיוק!!) כמו כבל שעולה 5000 ש"ח. (אני מדבר על איכות תמונה ולא על האם עובד או עושה בעיות וכן הלאה..).

שנית,
אף אחד מכם לא ציין מה לא בסדר בתמונה או ממה אתם לא מרוצים..
"האיכות של הצפייה לא מדהימה" לא אומר הרבה, מה גם שזה בהחלט אפשרי, כי סה"כ מדובר פה על מסך כניסה 4K די פשוט בסופו של יום..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

דווקא יש באמצע. הקביעה שאו שיש או שאין יכולה להיות נכונה רק אם התמונה מורכבת מפיקסל אחד בודד. עם HDMI כשהאות גבולי מתקבלות הפרעות בדמות נקודות צבעוניות, בדרך כלל ירוקות, הרצות על המסך, כתבתי על זה פעם מאמר לאתר כאן. אבל אם בחיבור HDMI מתקבלת תמונה ללא נקודות אז אין מה לרוץ ולהחליף את הכבל אלא אם כן אתה רוצה לפרנס את בעל החנות - מה שגם לגיטימי.

לא ציינת מה לא בסדר בתמונה. אבל אם לקרוא בין השורות, יכול להיות שקבעת עיבוד מוגזם מידי לתמונה. למשל האם קווי המתאר של העצמים המופיעים במסך נראים חדים מידי? האם יש מעין "הילה" או נקודות שנראות כמו לכלוך או ברחשים סביבם?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@Catskinner
·
בגלל זה רשמתי בסיום בסוגריים את "(אני מדבר על איכות תמונה ולא על האם עובד או עושה בעיות וכן הלאה..)".
מה שאתה מתאר זה מצב בו הכבל לא תקין ולא מצליח להעביר את האות כמו שצריך. זה לא קשור לאיכות תמונה. (כלומר כן, אבל לא במובן הקלאסי שלה).

airforce87
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

הבעיה היא שיש יותר מידי סגול, בעיקר שיש חלקים לבנים הם הופכים לסגלגלים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

נשמע כמו טמפרטורת צבע לא נכונה, אבל לא בטוח. על איזה מצב תמונה אתה בהגדרות? ניסית מצב מומחה?

airforce87
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

הטפרטורה על 0 (יש מעט שינוי אבל עדיין זה סגלגל) לחצתי על מצב מומחה (אפילו עשיתי לפני כמה סרטוני וידאו) זה היה פשוט גרוע עוד יותר, המסך מאוד שחור ולא ברור.. (כרגע צבעים חיים).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

אכן זה קשור לטמפ' צבע. אני לא מכיר את האפשרויות שיש בתפריטים של LG, אבל בסמסונג ומכשירים אחרים אמורה להיות אופציה שנקראת WARM או WARM 2 וכו', בד"כ הן יתנו לך את גוון הלבן ה"מדויק" ביותר ללא ביצוע כיול מקצועי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לא יודע מה זה אומר טמפ' על 0. יש במצב מומחה תת הגדרה של טמפ' צבע, ברירת מחדל היא חם 2 ולדעתי זה פיקס (לא מדדתי עם ציוד, רק לפי העין וטעם אישי). צבעים חיים זה בהגדרה לא מצב תמונה מדויק. זה סתם מצב שמגזים בכל הפרמטרים כדי שהמסך יראה מרשים (לא יודע מי מתרשם ממצב כזה הזוי ורחוק מהמציאות) אבל כמובן שאם זה מה שאתה אוהב, זה לגיטימי.
זה שהמסך כהה יותר ופחות ברור במצב מומחה זה ככל הנראה בגלל כיוון שאר הפרמטרים, כמו בהירות, ניגודיות, תאורת לד ורמת השחור ב HDMI ועוד כמה אחרים. אבל, לפחות מתחילים ממצב נכון יותר מלכתחילה.

airforce87
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

jacko-il כתב:לא יודע מה זה אומר טמפ' על 0. יש במצב מומחה תת הגדרה של טמפ' צבע, ברירת מחדל היא חם 2 ולדעתי זה פיקס (לא מדדתי עם ציוד, רק לפי העין וטעם אישי). צבעים חיים זה בהגדרה לא מצב תמונה מדויק. זה סתם מצב שמגזים בכל הפרמטרים כדי שהמסך יראה מרשים (לא יודע מי מתרשם ממצב כזה הזוי ורחוק מהמציאות) אבל כמובן שאם זה מה שאתה אוהב, זה לגיטימי.
זה שהמסך כהה יותר ופחות ברור במצב מומחה זה ככל הנראה בגלל כיוון שאר הפרמטרים, כמו בהירות, ניגודיות, תאורת לד ורמת השחור ב HDMI ועוד כמה אחרים. אבל, לפחות מתחילים ממצב נכון יותר מלכתחילה.
...
·תודה אבל עשיתי את זה עם לא מעט קטעי וידאו ורק מצב Vivd מאפשר תמונה ברורה.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”